TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Hosszú interjúban ismételte meg a kormány álláspontját Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki szerint eddig is csak az épült meg a fővárosban, amihez a város vezetés hozzájárult.

A kormánypárt megoldó embereként számon tartott Fürjes Balázs Orbán Viktor miniszterelnök választások óta követett stratégiájának megfelelően a Magyar Nemezetnek ma elismételte, hogy az új főpolgármesternek  is megadnak minden támogatást, amit a leköszönő Tarlós István megkapott. Ez ugyan önmagában nem feltételenül megnyugtató, hiszen Budapesten az elmúlt kilenc évben elsősorban olyan beruházások valósultak meg, amelyek a kormány számára voltak igazán fontosak.

Fürjes Balázs ugyanakkor tett egy fontos kijelentést,

„a mindenkori magyar kormánynak feladata Budapest építése. Egészen egyszerűen azért, mert a nemzet fővárosától nem várható el, hogy önerőből valósítsa meg mindazt, amire itt a budapestieknek és a magyaroknak szükségük van.”

Ha ezt komolyan gondolja a kormánypárt, akkor valóban új korszak köszönthet be a főváros történetében.

Az államtitkár elismerte, hogy Karácsony Gergely és csapata már a választást követő héten megkereste őt. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése után minden bizonnyal összeül majd és végigveszik a Budapesten folyó kormányzati beruházásokat és reméli, hogy a szakmai érvek győznek.

Fürjes Balázs megerősítette:

"a kormány csak olyan fejlesztéseket valósít meg a fővárosban, amelyekkel a városvezetés egyetért. Az elmúlt években is minden egyes beruházásról megegyeztünk Tarlós Istvánnal, kikértük a véleményét."

Érdekes lenne erről meghallgatni Tarlós István véleményét, aki a Liget-beruházással kapcsolatban többször is kijelentette, hogy neki és a fővárosi önkormányzatnak ahhoz semmi köze.

Fürjes azzal folytatta, hogy

„semmilyen beruházást nem fogunk erőltetni és semmilyen fejlesztést nem valósítunk meg, amíg a fővárosi önkormányzat egyértelműen, közgyűlési határozatokkal nem nyilvánítja ki egyetértését. Ezért a kormány levelet ír az összes állami beruházás felelősének, amelyben felkéri őket, hogy a szükséges minimális beruházási tevékenységet folytassák, mert bizonytalan a projektek jövője. Amíg meg nem ismerjük a fővárosi önkormányzat álláspontját, csak takaréklángon szabad az építkezéseket folytatni, mert lehet, hogy a leállításukra lesz szükség.”

Arra azonban nem válaszolt egyértelműen, hogy mi történik a Városligettel akkor, ha valóban leállítják a projektet. A parkfejlesztés megvalósulhat? Ad arra pénzt a kormány?

Csupán megismételte: „Készek vagyunk a beruházások megállítására és arra is, hogy az új, tervezett beruházások, amelyeknél még nem kezdődött meg az építkezés, elmaradjanak. Ez azonban már a következő lépés lesz,."

A kézilabda Európa-bajnokság vagy az atlétikai világbajnokság megrendezésére vonatkozó kötelezettségvállalásokat is készek felmondani, ha Karácsony Gergely visszavonja a korábban megadott fővárosi támogatást. De minderre közgyűlési határozatokat várnak.

Az új főpolgármester által átdobott labda így most ismét a fővárosi térfélen pattog.

A biodómmal kapcsolatban pedig felhívta a figyelmet, hogy az a fővárosi önkormányzat beruházása, mivel az állatkert fővárosi intézmény. Így „házon belül, az állatkert vezetőjével, Persányi Miklóssal, a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok egykori miniszterével, volt szabad demokrata képviselővel egyeztetve fejezhetik be vagy állíthatják le a beruházást.”

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már a first lady is arra kéri Donald Trumpot: ismerje el a vereségét
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 18:07
Miközben Donald Trump ma is elcsalt választásról posztolgat a Twitteren, már közvetlen környezetében is egyre többen javasolják neki: ismerje el a vereséget. 
Makro / Külgazdaság PDSZ: a szülők ne vigyék iskolába, óvodába a gyerekeket!
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 17:47
Erősödik a társadalmi nyomás a kormányon: a Pedagógusok Demokratikus Szervezete vasárnapi közleményében arra kéri a szülőket, hogy ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeket.
Makro / Külgazdaság Tényleg vissza kell fizetni négy hónapnyi katát? Itt a NAV válasza
Baka F. Zoltán | 2020. november 8. 15:34
Felröppent a hír, hogy ha nincs számla, nem jár a támogatás a járványhelyzetben. Az adóhivatal válasza árnyalja a képet.
Makro / Külgazdaság Végül ez is eljött: Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 11:28
Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt.
Makro / Külgazdaság Lecsap a rendőrség a maszktagadókra - 13 helyet már bezártak
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 11:11
A vasárnap délelőtt közzétett friss koronavírus-statisztikákból nem csak az derült ki, hogy csúcsot döntött az aktív fertőzöttek napi emelkedésének száma: a rendőrségi intézkedéseket is összegezte az operatív törzs tájékoztatása. 13 helyet már bezártak, egy nap alatt 243 maszktagadót csíptek el.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor levelet írt: arra készül, hogy megvétózza az EU költségvetését
MTI | 2020. november 8. 10:41
A mandiner.hu információi szerint a magyar miniszterelnök kész megvétózni az európai uniós költségvetést és a helyreállítási alapot is, amennyiben jogállamisághoz kötik az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését. Orbán Viktor miniszterelnök erről levelet is írt az EU német soros elnökségének a portál szerint.
Makro / Külgazdaság Biden elárulta, mi lesz az első dolga megválasztott elnökként
MTI | 2020. november 8. 10:14
Kétpárti együttműködést szorgalmazott és a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozta Joe Biden szombat éjjel a Delaware államban lévő Wilmingtonban mondott beszédében, első feladataként pedig a járvány elleni küzdelmet jelölte meg.
Makro / Külgazdaság A hatezret közelíti a kórházban ápolt koronások száma - nagy ugrás az aktív fertőzötteknél
Privátbankár.hu | 2020. november 8. 09:50
Eddig még sosem nőtt egy nap alatt ekkorát az aktív fertőzöttek száma. Több mint 400-an vannak lélegeztetőgépen, közelíti a 6 ezret a kórházban ápoltak száma.
Makro / Külgazdaság Özönlenek a gratulációk Bidenhez - máris látszik, hogy nagyon nehéz idők jönnek az amerikai-magyar kapcsolatokban
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 8. 08:49
 A világ vezető politikusai gratuláltak a hétvégén Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek és Kamala Harris alelnökjelöltnek az amerikai elnökválasztáson elért sikerükhöz. Aki a republikánus jelöltnek szurkolt, előbb-utóbb az is gratulál a megválasztott elnöknek - Szlovéniában tagadják már csak Trump vereségét. Frissítés: vasárnap késő délelőtt Orbán Viktor is feliratkozott a gratulálók listájára.
Makro / Külgazdaság Joe Biden és Izrael – megjött az első mélyütés
Káncz Csaba | 2020. november 8. 06:04
Joe Biden egy „életképes” palesztin állam megteremtését tűzte ki célul és terveiben kimondottan ellenez bármifajta „egyoldalú cselekvést”.  Izrael az amerikai elnökválasztás napján ledózerolt egy palesztin települést Ciszjordániában.  Káncz Csaba jegyzete
Friss
hírlevél