<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hogyan élték túl a válságot a vendéglátósok, fesztiválszervezők? Egyáltalán - túlélték?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Gerendai Károllyal - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. július 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt a mai Kormányinfón, hogy főleg a fiatalok miatt kellett bevezetni a kijárási korlátozást.

Kétnapos ülésen van túl a kormány. A legfontosabb döntések már ismertek. A vírushelyzet folyamatosan romlik Magyarországon. Ezért volt indokolt a rendkívüli jogrend bevezetése, most gyorsaságra van szükség - kezdte a mai Kormányinfót Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: azt kérik az Országgyűléstől, hogy a 15 napos veszélyhelyzetet 90 nappal hosszabbítsák meg.

Gulyás Gergely. MTI/Illyés TiborGulyás Gergely. MTI/Illyés Tibor

Emlékeztetett: a tavaszi veszélyhelyzet 99 napig tartott, és most az ellenzék támogatását is kérik, hiszen ezúttal a veszélyhelyzet végdátuma is ismert. Közölte: a meghozott szabályokat be kell tartani, de nagyobb szigorra is lehet számítani. Megismételte, hogy a tömegközlekedés sűrítését kérik a megyeszékhelyektől. Gulyás Gergely szerint a kijárási korlátozás bevezetésére (éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni) az éjszakai összejövetelek elszaporodása miatt került sor, mert főleg a fiatalok körében ilyen házi bulikon terjedt a vírus. A miniszter reményei szerint a most meghozott intézkedések hozzájárulnak a vírus lassulásához. 

Elhangzott továbbá, hogy ma 32 ezer ágy áll rendelkezésre, ezek a legpesszimistább forgatókönyv szerint december közepére telnek meg. A miniszter leszögezte: újabb ágyakat szabadítanak fel, ha ez megtörténik. A sürgős műtéteket azonban nem lehet elhalasztani. Erről az operatív törzs dönt. Az, hogy Magyarországon sok a kórházi ágy, ebben a helyzetben kifejezetten előnyös a miniszter szerint. Van elég orvos, igény esetén az  ötöd-, hatodéves orvostanhallgatók is bevonhatók az ellátásba. Nem tervezik, hogy ingyenesen letesztelik az egész lakosságot Magyarországon. Egyelőre az sem indokolt, hogy áttérjenek az iskolák a digitális oktatásra.

Folyamatosan vizsgálják a helyzetet, ha szükséges, akkor a kormány kész további szigorításokat is meghozni. Újságírói kérdésre elhangzott: ott lesz Gulyás Gergely a ma esti FTC-Juventus meccsen a Puskás Arénában, mert szabad ég alatt van, ezért kevésbé veszélyes. Szintén kérdésre válaszolva Gulyás Gergely elárulta: pesszimista, szerinte 30-40 százalék az esélye, hogy Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást, de őszintén reméli, hogy marad az eddigi elnök. Joe Bident ugyanis szerinte Soros György támogatta.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Bedöntheti-e az Orbán-kormányt a Pegasus-ügy? A hét videója
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2021. július 23. 19:01
A lehallgatási botrány akár egy James Bond-film forgatókönyve is lehetne: egy kibercég kémprogramokat ad el autoriter hajlamú kormányoknak, amelyek azok segítségével politikusok, újságírók, cégvezetők telefonjait figyelik meg, a gyanú szerint politikai céllal. Sajtóhírek szerint az ügyben Magyarország is nyakig benne van. A magyar kormány nem cáfolja a szoftver beszerzését és használatát, de azt mondja, hogy semmi törvénytelen nem történt, az egész csak hisztéria. De tényleg csak erről van szó? Hol van a határ jogos és jogtalan megfigyelés között? Bízhatunk-e még egyáltalán a hatalomban? Lesz-e az ügynek bármilyen következménye? És emlékszünk-e még Edward Snowdenre vagy Julian Assange-re? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.  
Makro / Külgazdaság Megrohanták a magyarok Horvátországot
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 23. 17:37
Lényegesen nőtt a nyaralók száma.
Makro / Külgazdaság Egy ország, amely élen járt az oltásokban, most mégis fenyegeti a negyedik hullám
Privátbankár.hu | 2021. július 23. 14:46
Egymillió izraeli továbbra is elutasítja a koronavírus elleni oltást. A kormány most szankciókat helyezett kilátásba velük szemben, hogy útját állja a negyedik hullámnak. Eddig a lakosság 62 százalékát oltották be. Eközben kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, mennyire véd meg a Pfizer a súlyos megbetegedéstől a delta variánssal szemben.
Makro / Külgazdaság Izrael csökkentett a Pfizer-vakcina értékelésén
MTI | 2021. július 23. 08:59
 Izrael egészségügyi minisztériuma csütörtökön tovább csökkentette és már csak 39 százalékosra értékelte a Pfizer-BioNTech cégek által fejlesztett vakcina hatásosságát a koronavírus-fertőzés ellen, ugyanakkor közölte azt is, hogy a súlyos megbetegedés ellen 91,4 százalékban még mindig véd az oltóanyag.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: nagyon nehéz hónapok előtt állunk
Privátbankár.hu | 2021. július 23. 08:35
A miniszterelnök szerint januárban vagy februárban lehet népszavazás az általa gyermekvédelminek nevezett törvényről.    
Makro / Külgazdaság Újabb állami beszerzésekre szerződhet a Delta Systems Kft.
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 17:50
Mobiltelefonok beszerzésére kaphat állami megbízást a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata, a Delta Systems Kft.
Makro / Külgazdaság Nem nyúlt az eurókamathoz az EKB
MTI | 2021. július 22. 14:52
Ahogy arra számítani lehetett.
Makro / Külgazdaság Angela Merkel szigorúbban ellenőriztetné, hogy kik férhetnek hozzá a kémszoftverekhez
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 13:20
Szerinte meg kéne előzni, hogy olyan országok is igénybe vehessék a programokat, ahol nem biztosított azok használatának hatósági ellenőrzése.
Makro / Külgazdaság A cseh és a holland olimpiai csapatban is találtak koronásokat
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 12:14
Versenyző és stábtag is van az újonnan azonosított fertőzöttek között.
Makro / Külgazdaság Alig emelkedik az oltottak száma - pedig az új fertőzötteké csendben növekszik
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 09:31
Bár emelkedik a napi új fertőzöttek száma, a súlyos, kórházi kezelést igénylő esetek száma csökken - naponta csak pár ezer fővel nő az oltottak tábora.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos