Vég Márton

Vég Márton cikkei

Makro / Külgazdaság Milliárdokkal tartozik a kémbank a magyar befektetőknek 
Vég Márton | 2023. november 6. 15:11
Kivételeztek egy befolyásos család gyerekével, kirúgták a vizsgálatot indító tanárt a Corvinusról. A diák szülei a Mol nagy részvényesei között vannak. Nem volt jó ötlet a kémbankkal üzletelni, milliárdos veszteségek tornyosulnak. Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Biztos, hogy jó nekünk az egy számjegyű infláció? 
Vég Márton | 2023. október 2. 17:14
Ahhoz, hogy újra 3 százalék legyen az infláció, ahhoz nagyobb recesszió kell. Megéri? Miért nem szavazza meg a magyar parlament a svéd NATO-csatlakozást? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Nem rogyott térdre az infláció, nehezebben lesz meg az egy számjegy 
Vég Márton | 2023. szeptember 8. 10:58
Mindig közbe jön valami, ami miatt az infláció nem tud olyan ütemben csökkenni, mint ahogyan azt a kormányzat és a jegybank szeretné. Most a benzin, a turizmus és a cukor nem viselkedett megfelelően.
Makro / Külgazdaság Kinek adja el az Orbán-kormány a magyar földet? 
Vég Márton | 2023. augusztus 7. 15:21
A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint szárnyal a külföldi turizmus a Balatonon, a KSH számai azonban mást mutatnak. A balatoni turizmusban nem indult jól a szezon. Ráadásul átlagon felüli az infláció a hazai turizmusban. Budapest viszont jól teljesít. Milyen az összkép? Közben pedig lezajlott az állami földárverések következő fordulója. Kik szereztek földek? Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság NER-gyárak megmentésére megszorítások alatt is jut pár milliárd közpénz 
Vég Márton | 2023. július 24. 13:32
Mészáros Lőrinctől Garancsi Istvánig a leggazdagabb magyarok, valamint saját, vagyis állami kézben lévő gyárait sikerült megmentenie az Orbán-kormánynak a Gyármentő Programmal. Költségvetési megszorítások idején erre van pénz? Mi értelme van ennek? Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Móra Máté szerint a gazdasági lassulás még előttünk áll 
Vég Márton | 2023. június 16. 15:31
A Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alap lett a Generali IC Ázsiai Részvény Alap, illetve a Generali Mustang alap is második helyezést ért el a Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán. Ennek apropóján beszélgetett Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével Vég Márton újságírónk.
Makro / Külgazdaság Adóemelés és kiadáscsökkentés, mi ez, ha nem megszorítás? 
Vég Márton | 2023. június 13. 14:09
Még Május végén benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a védelem költségvetése lesz, a megszorítás szót pedig nem is ismerik. Azóta sorra jelentik be a különböző adóemeléseket, a 2024-es költségvetésről szóló törvényjavaslatból pedig úgy tűnik, hogy mégis burkolt megszorításra készül a kormány jövőre. Ennyire nagy a baj? Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Gyurcsik Attila: A régi inflációs célokhoz nagy recessziót kellene csinálni 
Vég Márton | 2023. május 30. 05:38
Két díjat is nyert az Accorde Alapkezelő a befektetési alapok Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán: az általa menedzselt Accorde Első Román Részvényalap A sorozat bizonyult a Legjobb Közép-Kelet-Európai Részvény Alapnak, az Accorde Abacus Alap pedig a Legjobb Abszolút Hozamú Nem Származtatott Alap lett. Ennek apropóján beszélgetett Gyurcsik Attilával, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatójával Vég Márton újságírónk.
Makro / Külgazdaság Fegyvert nem, de üzemanyagot ad Magyarország Ukrajnának, amit az ukrán tankokba is tölthetnek 
Vég Márton | 2023. május 17. 15:12
A brüsszeli szankciók még nem tiltják, ezért a MOL a keleti csővezeték megfordításával Ukrajnába is szállít üzemanyagot, mint más környező országokba is. Hogy aztán az ukránok a dízelt fűnyíróba vagy tankba töltik, az már csak rajtuk múlik.
Makro / Külgazdaság Elérte már a mélypontot a gazdaság visszaesése vagy van még lejjebb? 
Vég Márton | 2023. május 15. 14:54
Kedden közli a friss negyedéves GDP-adatot a KSH, a várakozások szerint 2023 első három hónapjában is visszaesett a magyar gazdaság, így maradt a recesszió, ami már 2022 második felétől tart. De mi okozza ezt és elértük-e már a mélypontot? A kormány bejelentette, hogy idén is már nyár elejére elkészíti a jövő évi költségvetést, pedig sok a bizonytalanság. Miért ilyen sürgős ez, ha utána ősszel garantáltan újra kell majd írni a 2024-es büdzsé számait? Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Pénzügyi szektor Utolsóként a Duna Bank is belép a takarékszövetkezeti egybeolvadásba 
Vég Márton | 2023. május 10. 14:23
Szándéknyilatkozatot írt alá a Duna Bank és az MBH Bank, hogy a győri hitelintézet is részese lesz a szövetkezeti integrációnak. Már ha a GVH és a jegybank is rábólint.
Makro / Külgazdaság A rossz idő lenne most a legjobb: esőért fohászkodik fél Európa 
Vég Márton | 2023. április 29. 18:18
Olaszországban félig kiszáradt a Garda-tó, Spanyolországban is extrém meleg van. Az aszály veszélyezteti a mezőgazdaságot, az idegenforgalmat, a hajózást is.
Pénzügyi szektor Itt a vége: Budapestről Oroszországba költözik a kémbank 
Vég Márton | 2023. április 19. 13:44
Már nincs dolguk az Európai Unióban és az amerikai szankciók miatt korlátozottak a lehetőségeik, ezért áthelyezik a székhelyüket Magyarországból Oroszországba.
Makro / Külgazdaság Nehéz szülés volt: 30 év kellett a korrupcióban fürdőző Djukanovic-korszak bukásához Montenegróban 
Vég Márton | 2023. április 9. 15:22
Elege lett a választóknak a korrupcióból és sokadik nekifutásra sikerült megdönteni Milo Djukanovic évtizedes regnálását. Utódjának, Jakov Milatovicnak is Brüsszel és Belgrád között kell lavíroznia.
Makro / Külgazdaság Törökország a földrengés után: mentik a menthetőt 
Vég Márton | 2023. március 25. 12:01
Szombaton Törökország is csatlakozik a Föld órájához este 20:30 és 21:30 között: a lámpák lekapcsolásával az 50 ezer áldozatra is emlékeznek. A romok alól sorra kerülnek elő az értékes műtárgyak.
Szubjektív Hinduk, mohamedánok, keresztények és buddhisták összezárva egy szigeten? Nem lesz ebből baj? 
Vég Márton | 2023. március 25. 05:46
Politikai és gazdasági válságok sora sújtja ezt a csodaszép szigetországot, ahol ráadásul négy világvallás követői próbálnak meg egymás mellett boldogulni. Világjáró rovatunk Srí Lankán járt, ahol az elefántok bölcsességére van szükség.
Makro / Külgazdaság Véget ér a buli a világ legfiatalabb miniszterelnöke számára? 
Vég Márton | 2023. március 19. 05:47
Az elmúlt három évben meghódította a címlapokat Sanna Marin, aki 34 évesen lett Finnország miniszterelnöke. Az áprilisi választások után azonban egyáltalán nem biztos, hogy kormányon maradhat a szociáldemokrata politikusnő.
Makro / Külgazdaság Márki-Zay Péter sok elemét megtartaná az orbáni gazdasági modellnek, de korrupció nélkül 
Vég Márton | 2021. október 19. 13:59
Márki-Zay Péter fő üzenete a korrupció felszámolása és a fideszes lopás megakadályozása. Értékrendje szerint nem az számít, hogy egy közbeszerzést rokon vagy fideszes cég nyer el, hanem az, hogy olcsó legyen.
Makro / Külgazdaság Még nem is létezik a szálloda, amelynek üzemeltetési jogát már el is nyerte Mészáros Lőrinc 
Vég Márton | 2021. október 13. 16:33
OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels üzemeltetheti koncessziós szerződéssel a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fejlesztendő új szállodát a somogyi megyeszékhelyen. A szálloda még csak papíron létezik, de az üzemeltetőt hamar kiválasztották.
Makro / Külgazdaság Mérlegen az önkormányzatok: a csőd elmaradt, de a megszorítás azért eléggé fájt 
Vég Márton | 2021. október 12. 05:38
Elmaradt az önkormányzati csődhullám, de attól még jelentősen csökkentek a bevételek, így a kiadások is, például rengeteg felújítást, beruházást kellett elnapolni. Belenéztünk a 2020-as zárszámadás önkormányzati részébe.
Makro / Külgazdaság Balaton-part: kiderült, kinek adta el az állam félmilliárdért a balatonberényi gyermeküdülőt 
Vég Márton | 2021. szeptember 11. 05:47
Sorra adja el az állam a Balaton-parti ingatlanokat befektetőknek. Most éppen a balatonberényi gyermeküdülőnek lett új tulajdonosa, a szálak Debrecenbe és Liechtensteinbe vezetnek.
Makro / Külgazdaság Milliárdos kártérítést kaphat Garancsi István cége, ha egy új kormány elvenné tőle a kaszinókat 
Vég Márton | 2021. szeptember 7. 13:33
A Szerencsejáték Felügyelet szerint azért kellett 2056-ig Garancsi István cégének adni a budapesti kaszinókat, mert csak így garantálható a felelős működés, és a több játékadó-bevétel.
Makro / Külgazdaság 2021 nyár: Jesolo helyett Nyíregyháza volt a magyar sláger 
Vég Márton | 2021. augusztus 27. 05:47
A fél ország a Balatonon nyaralt, a Magyar Turisztikai Ügynökség sikerjelentései szerint a belföldi turizmus szinte annyira felpörgött, hogy nincs is szükség a külföldiekre. Budapest foglaltsága viszont még messze elmarad a korábbi évektől.
Makro / Külgazdaság A látszat ellenére több százezerrel kevesebb magyar adriázott idén, mint 2019-ben 
Vég Márton | 2021. augusztus 26. 18:14
A magyarok többsége már túl van a nyaralásán, a legtöbben persze megint Horvátországba utaztak, de kevesebben, mint 2019-ben. Eközben a Balatonnál jól kerestek a szállodások és már külföldiek is voltak a tónál.
Makro / Külgazdaság Dupla akkora lett Áder János klímavédelmi alapítványa 
Vég Márton | 2021. augusztus 23. 05:32
Nemrég közzétette a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány is a 2020-as beszámolóját. Áder János köztársasági elnök alapítványa jelentős költségvetési támogatással minimális nyereséggel zárt.
Makro / Külgazdaság NER humor: milliókat érnek az Orbán és Mészáros viccek 
Vég Márton | 2021. augusztus 3. 05:28
Nevetni mindenki szeret, ezt pedig pénzzé lehet alakítani. Bödőcs Tibortól Fábry Sándorig sokan remekül megélnek a NER-kompatibilis humorból.
Makro / Külgazdaság Belépés csak védetteknek: idén magyarok zenélnek magyaroknak a fesztiválokon 
Vég Márton | 2021. július 26. 05:27
Most indulnak be igazán a hazai nyári fesztiválok, a legnagyobbak ugyan elmaradnak, de azért bőven van miből választaniuk a beoltottaknak. Akad 15 ezer forintos napijegy is.
Makro / Külgazdaság Soha ennyit nem kereshettek még a magyar olimpiai érmesek 
Vég Márton | 2021. július 21. 18:53
A kormány még tavaly decemberben írta át a versenyzői pénzjutalmakat: az arany már 50 millió forintot ér. A MOB 13 éremben reménykedik, a kormány hét magyar aranyat vár.
Makro / Külgazdaság 9 milliárd forintot kapnak a fideszes kerületek az Orbán-kormánytól 
Vég Márton | 2021. június 9. 07:22
Közel 9 milliárd forintot oszt szét a kormány a fővárosi kerületi önkormányzatok között, de ellenzéki polgármester által vezetett nincs köztük. Rákosmente kapja a legtöbbet.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat buktak a budapesti taxisok is, több segítségre számítottak 
Vég Márton | 2021. május 31. 19:13
A taxisok az elsők között érezték meg tavaly a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait. Ez a számokon is látszik: a forgalom a felére csökkent, a legnagyobb cégnél a 300 millió forintos nyereség 200 millió forintos veszteségbe fordult. A kormánytól és az önkormányzatoktól is több támogatást reméltek.
Makro / Külgazdaság Negyedére zsugorodott Tiborcz István nyeresége, de még ez is milliárd felett van 
Vég Márton | 2021. május 31. 07:59
Ezúttal 1,2 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből Tiborcz István, a miniszterelnök veje. Volt ez már több is.
Vállalat A budapesti éttermeket megütötte, a vidékieknek meg se kottyant a Covid 
Vég Márton | 2021. május 29. 16:35
Nagyon vegyes a kép arról, hogy mennyire viselte meg az egyes éttermeket tavaly a koronavírus-járvány miatti leállás. A balatonszemesi Kistücsök például szép nyereséggel zárt és állami támogatást is kapott, míg például a budapesti Kárpátia közel 150 év után bezárt, és nem kapott kormányzati segítséget.
Makro / Külgazdaság Milliárdos veszteséghez minimális állami segítség társult az utazási irodáknál is 
Vég Márton | 2021. május 26. 13:49
Nagyobb csődhullám nem volt az utazási irodáknál, de ez nem az államon múlott, amely az egyes utazási irodáknál tapasztalható 8-16 milliárd forintos visszaesést sem segítette célzott támogatással.
Makro / Külgazdaság Budapesten milliárdos veszteséget, vidéken tízmilliós profitot hozott a járvány a szállodáknak 
Vég Márton | 2021. május 25. 19:01
Nem rászorultsági elvet követett az Orbán-kormány a koronavírus-járvány miatt padlóra került turizmus mentési kísérlete közben, amit jól mutat, hogy a 2020-ban milliárdos veszteségeket elszenvedő budapesti luxusszálloda nagyságrendileg ugyanannyi állami támogatást kapott, mint a mértékében sokkal kisebb visszaesést elkönyvelő, és végül nyereséggel záró vidéki társa.
Makro / Külgazdaság Milliárdos bukások és minimális állami támogatás után lehetnek újra koncertek 
Vég Márton | 2021. május 24. 13:56
Nem a random osztogatott állami támogatástól függött, hogy egy szórakozóhely milyen eredménnyel vészelte át 2020-at, hiszen vegyes a kép. Milliárdos veszteségen nem segített a pár tízmilliós kormányzati pénz, míg célzott állami támogatás nélkül is meg lehetett maradni. Például Covid-tesztelésből származó bevételből.
Makro / Külgazdaság Szárnyal a Pfizer Magyarországon és a java még csak most jön 
Vég Márton | 2021. május 20. 20:14
Már 2020-ban is 46,5 milliárd forintos forgalom jött össze a Pfizer magyarországi képviseleténél, pedig a cég vakcina üzletága igazán csak idén fog jelentősen növekedni. 
Makro / Külgazdaság Őszig marad a veszélyhelyzet és az Orbán-kormány kivételes jogkörei 
Vég Márton | 2021. május 18. 13:12
Bár javulnak a koronavírus-számok, de még nem tart ott a járvány lecsengése, mint tavaly nyáron, amikor megszűnt a veszélyhelyzet. Most szeptember végéig hosszabbították meg az Orbán-kormány kivételes jogköreit.
Makro / Külgazdaság Három hónap után láttak újra külföldi vendéget a Balatonnál 
Vég Márton | 2021. május 11. 17:01
A minimális belföldi turizmuson kívül német, ukrán és román üzletemberek, vendégmunkások tartották életben a hazai szálláshelyeket, de a visszaesés így is 70 százalékos tavaly márciushoz képest, amikor már regisztálták az első koronavírusos betegeket.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor sikeresen megosztotta az ellenzéki önkormányzatokat 
Vég Márton | 2021. május 11. 16:02
Több ellenzéki város polgármestere is részben vagy teljesen elégedett a kormány által adott önkormányzati kompenzáció mértékével. Ugyanakkor megint Budapest a legnagyobb vesztes.
Vállalat Valakik nagyot kaszálnak Mészáros Lőrinc vidéki szállodáinak felújításán 
Vég Márton | 2021. május 7. 15:55
Több évtizedes építőipari tapasztalattal rendelkező cégek dolgoznak Mészáros Lőrinc vidéki szállodáinak kicsinosításán, de a Hunguest Hotels a konkrét neveket nem hozza nyilvánosságra, pedig a vissza nem térítendő állami milliárdokat is felhasználva dübörög a renoválás.
Makro / Külgazdaság Tényleg minden beoltott oda utazik a nyáron, ahova csak akar? 
Vég Márton | 2021. május 6. 20:16
Egyelőre Horvátország, Szerbia, Montenegró, Szlovénia és Bahrein közül lehet választani nyári célpontot, de májusban már egyre több olyan ország is várja a beoltott turistákat, amelyek a magyarok kedvencei közé tartoznak. Kérdés, hogy a kormány kétoldalú tárgyalásai milyen sikerrel járnak.
Vállalat Budai luxusvillában telepedett le milliárdos tőkével a "trafikos" Sánta-család új cége 
Vég Márton | 2021. május 4. 05:17
A trafik-ügyből ismert hódmezővásárhelyi Sánta-család átrendezte az Országos Dohányboltellátó mögötti céghálót, miközben megjelentek egy budai luxusvillában is, megcélozva az ingatlanpiacot. Drágul a cigi, bővül az illegális kereskedelem, és egyre több a pályázat nélkül, államilag kijelölt trafik.
Makro / Külgazdaság Milliárdos veszteségek után terasz-parádéval indulhat a buli 
Vég Márton | 2021. április 18. 06:17
Jövő pénteken már nyitnak a legnépszerűbb teraszos vendéglátóhelyek, milliárdos veszteségeket kell pótolni, de még az óvatos számolgatás a jellemző a piacon. Rosszabb Covid-számokkal lehet a nyitás, mint amikor a novemberi zárás volt.
Makro / Külgazdaság A kormánypárti és ellenzéki harmóniában szaporodnak a Covid tesztállomások 
Vég Márton | 2021. április 17. 17:09
Kormánypárti és ellenzéki önkormányzatok is szívesen támogatják a BKK volt vezéréhez és Mészáros Lőrinc alapkezelőjéhez is köthető koronavírus tesztállomásokat.
Makro / Külgazdaság Gerendai Károly: ha engedik, akkor májusban kinyit az éttermem! 
Vég Márton | 2021. április 13. 11:08
Ahogy nő az oltottak száma, úgy nő az esélye annak, hogy májusban végre kinyitnak a hazai éttermek. Gerendai Károly szerint viszont a nyitás nem jelenti azt automatikusan, hogy rentábilisan is tudnak majd működni. 
Makro / Külgazdaság Sokba fog kerülni a nyitás a hazai szálláshelyeken 
Vég Márton | 2021. április 7. 17:31
Ahogy nő a félig beoltottak száma, úgy nő az esélye annak is, hogy a fokozatos nyitás hamarosan elérheti a szállodákat is. Ami biztos: a tavalyinál is magasabb árak várhatók. Mi lesz azokkal, akiknek nem lesz védettségi igazolványa?
Makro / Külgazdaság Szárnyal a szerencsejáték, de eltűntek a játékadó-milliárdok 
Vég Márton | 2021. április 1. 14:27
Az elmúlt hónapokban rég nem látott mennyiségben dőlt a játékadó az államkasszába, februárban viszont hirtelen köddé váltak a milliárdok, és 411 millió forintos hiány keletkezett.
Makro / Külgazdaság Pintér Sándor volt államtitkárának cége is beszállt a Covid-bizniszbe 
Vég Márton | 2021. március 30. 05:27
Tesztelni, tesztelni, tesztelni - ez a jelszó a koronavírus elleni harcban. Sok cégnek lett ez a profilja, a magánegészségügyben pedig ismert magyar vállalkozók, például Tasnádi László, eddig a biztonsági piacról ismert társasága is látott fantáziát.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG