<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Gyurcsány Ferenc szerint nyugodt, tárgyszerű és elemző mederben folyt az egykori koalíciós partnerek közötti egyeztetés
Gyurcsány Ferenc szerint nyugodt, tárgyszerű és elemző mederben folyt az egykori koalíciós partnerek közötti egyeztetés. A miniszterelnök szerint az SZDSZ nem vetette fel a szakértői kormány kérdését, Fodor Gábor ugyanakkor úgy véli, a liberális párt kifejtette álláspontját ezzel kapcsolatban is

A jövő héten szakpolitikai kérdések megvitatásával folytatódik az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetés - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a megbeszélés után újságíróknak.

A két delegáció közös javaslata volt a szakpolitikai kérdések megvitatása - közölte a kormányfő, aki elmondta azt is, hogy az SZDSZ nem vetette fel a szakértői kormány kérdését. Gyurcsány Ferenc azt mondta, ha sikerül megegyezni a tartalmi ügyekről, utána tárgyalnak az együttműködés konkrét formájáról.

A szóba került konkrét témakörök között a gazdaság-, a foglalkoztatás-, a szociál-, az oktatáspolitikát említette, illetve a nyugdíj és demokratikus közélet kérdését.

A miniszterelnök úgy értékelt, hogy "nyugodt, tárgyszerű és elemző mederben" folyt az egyeztetés. Az egyeztetésen és a sajtótájékoztatón az MSZP részéről részt vett Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető, Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke, valamint Juhász Ferenc és Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. Az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök mellett Kóka János frakcióvezető, Gulyás József, Gusztos Péter és Horn Gábor ügyvivő vett részt a tárgyaláson.

Ezt írtuk reggel
Az ügyben megszólaló politikusok véleményét összegezve kiszámíthatatlan az MSZP és az SZDSZ csütörtöki egyeztetésének végkimenetele, de várhatóan kézzelfogható eredmény nélkül zárul majd a tárgyalás, mely a miniszterelnök kezdeményezésére jön létre. Részletek>>
Az SZDSZ leszögezte álláspontját a kialakult helyzetről, elmondta a véleményét a miniszterelnök javaslatáról, valamint a szakértői kormány koncepciójáról is - közölte Fodor Gábor liberális pártelnök az MSZP-SZDSZ-tárgyalást követő sajtótájékoztatón.

A kormányfő javaslatának látjuk az erényeit is, de az elsősorban az állami szerepvállalás túlterjeszkedésével való "szembe nem nézés" miatt nem elfogadható az SZDSZ számára - mondta Fodor Gábor, aki a liberális delegáció élén a Gyurcsány Ferenc vezette szocialista küldöttséggel egyeztetett.
   
Fodor Gábor kitért arra, hogy ezúttal nem a hogyanra, hanem a mire keresték a választ, vagyis arra, egy politikai megoldás milyen tartalommal szülessen meg. A liberális pártelnök felsorolta a konkrét szakpolitikai kérdéseket, amelyekről beszélgettek, és hozzátette: folytatják az egyeztetést. Arra a kérdésre, szóba került-e, hogy Gyurcsány Ferenccel nem hajlandóak együttműködni, Fodor Gábor azt mondta, személyi kérdésekről nem beszéltek.

Az MDF hétfőre rendkívüli házbizottsági ülést kezdeményez annak érdekében, hogy az Országgyűlés házszabálytól eltéréssel tárgyalja, és még aznap szavazzon is a parlament feloszlásáról szóló indítványukról - közölte Szili Katalin házelnök.

Gyurcsány: vége a bújócskának!
Azt kapja az MSZP, amit Gyurcsány
Jó a külső segítség is az SZDSZ helyett
Elkezdtük szeretni politikusainkat
MSZP: még hezitál kongresszus-ügyben
Egyre valószínűbb, hogy Gyurcsány távozik?
Válasszatok! Gyurcsány összehívta a kongresszust
Fodor a szakértői kormányról egyeztetne

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Káosz és dühkitörés – már megint Trumpról szólnak a hírek
Privátbankár.hu | 2021. július 26. 18:56
Egymás után jelennek meg könyvek az Egyesült Államokban Donald Trumpról. Az amerikai elnök maga is szívesen ad interjúkat, hogy terjessze téziseit – nem kizárt ugyanis, hogy elindul a 2024-es választáson.    
Makro / Külgazdaság Pegasus-ügy: a francia kormány vizsgálódik, az Orbán-kormány bojkottál
Wéber Balázs | 2021. július 26. 16:17
Míg a francia kormány szavak és tettek szintjén is komolyan veszi a lehallgatási botrányt, és vizsgálatokat rendelt el, addig a magyar kormány hisztériáról beszél, nem vizsgálódik, és még a Nemzetbiztonsági Bizottság ülését is kvázi bojkottálja.
Makro / Külgazdaság Megrohamozta a rendőrség az al-Dzsazíra tuniszi központját
MTI | 2021. július 26. 13:19
A tunéziai kormányválság következő lépéseként az elnök a biztonsági szolgálata vezetőjét nevezte ki belügyminiszternek.
Makro / Külgazdaság Amerika és Izrael megtámasztja a rogyadozó arab államot
Káncz Csaba | 2021. július 26. 11:45
Jordánia súlyos időszakot él át, kezdve a krónikus vízhiánytól, a királyi családon belüli feszültségeken át egészen a közegészségügyi és gazdasági válságig. Ez a turbulencia Izraelt is ráébresztette, hogy nem hagyhatja magára szomszédját, hiszen saját nemzetbiztonsági stabilitása is kockán forog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Itthon nagyon lassú az oltás, megugrott a fertőzöttek száma
Privátbankár.hu | 2021. július 26. 09:27
Még mindig alacsony a napi új oltások száma és megugrott a fertőzötteké.
Makro / Külgazdaság Belebukott a koronavírusba a tunéziai kormány
MTI | 2021. július 26. 07:41
Az elnök felfüggesztette a parlamentet és leváltotta a miniszterelnököt, miután elszaporodtak az országban az erőszakos tiltakozások a pandémia okozta gazdasági összeomlás miatt.
Makro / Külgazdaság Kína szerint patthelyzetbe kerültek a kínai-amerikai kapcsolatok
MTI | 2021. július 26. 07:02
Hszie Feng kínai külügyminiszter-helyettes szerint patthelyzetbe kerültek a kínai-amerikai kapcsolatok, elsősorban amiatt, mert "egyes amerikaiak képzeletbeli ellenségként ábrázolják Kínát".
Makro / Külgazdaság Az iparvállalatok optimisták, a kivitelezők épp ellenkezőleg
MTI | 2021. július 26. 06:27
Fél évnyi, folyamatos emelkedés után a GKI konjunktúraindexe júliusban elérte 2019 végi szintjét. Az áprilisi, példátlanul nagy emelkedés után az elmúlt hónapokban csak kismértékű volt a javulás; javultak az üzleti és romlottak a fogyasztói várakozások júliusban - közölte a GKI Gazdaságkutató.
Makro / Külgazdaság Belépés csak védetteknek: idén magyarok zenélnek magyaroknak a fesztiválokon
Vég Márton | 2021. július 26. 05:27
Most indulnak be igazán a hazai nyári fesztiválok, a legnagyobbak ugyan elmaradnak, de azért bőven van miből választaniuk a beoltottaknak. Akad 15 ezer forintos napijegy is.
Makro / Külgazdaság Fontos nap jöhet a magyar Pegasus-ügyben
Privátbankár.hu | 2021. július 25. 16:08
Hétfő reggel ülésezne a Nemzetbiztonsági Bizottság. A kormány szerint erre nincs ok. Az ellenzék szerint a Fidesz távolmaradása beismeréssel érne fel.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos