TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Nem kell minden koronavírusos beteget Budapestre szállítani.

Müller Cecília kezdte az operatív törzs mai tájékoztatóját, az országos tisztifőorvos a beutalási rend változásáról számolt be részletesebben.

Van elég donor Van elég donor

Az egészségügyi ellátórendszerben kezd visszaállni a korábbi rend, ahogy fogalmazott: gyakorlatilag visszatérünk a járvány kezdetekori rendhez. Az intézmények egységes tájékoztatást kaptak erről.

Ennek érdekében kerül sor a koronavírusos betegek ellátásának központosítására. A két kijelölt budapesti intézménybe - a Dél-pesti Centrumkórházba és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe - kerülnek azok az új típusú koronavírusos betegek, akiknek súlyos az állapotuk, de szállítható állapotban vannak. Őket ebben a két intézményben "javasolják elhelyezni", hogy tehermentesítsék az egészségügyi dolgozókat, akik a koronavírusos esetek ellátásában vesznek részt.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a területi kórházakban továbbra is folytathatók a kezelések, ha azok már elkezdődtek, és javulás érzékelhető a beteg állapotában. Amennyiben az intézmény mégis szükségesnek látja a beteg elszállítását, akkor telefonos konzultáció során a két fővárosi intézmény dönt a beteg elhelyezéséről. Hozzátette, a beutalási rend tartalmazza azokat az intézményeket, amelyeket szintén be lehet vonni az ellátásba. Vagyis közlése alapján ha a járványhelyzet megkívánja, akkor további intézmények is fogadnak majd súlyos állapotú betegeket. Jelenleg egyébként 35 intézményben kezelnek ilyen eseteket.

Ami a bentlakásos intézményeket illeti, korábban célellenőrzést rendelt el, a járvány idején különösen nagy jelentőségű szempontokra figyelemmel. Ahol a vírus felütötte a fejét, ott széles körű járványügyi vizsgálatot végeztek - mondta. 

Az újságírói megkeresésekre az alábbi válaszokat kaptuk:

  • Van elég vérplazma donor.
  • Még nem tudni, mikor lehet látogatni a kórházban lévő betegeket.
  • Holnapi kormányülésen tárgyalják a kijárási korlátozás enyhítését, csütörtökön ad erről tájékoztatást a Kormányinfón Gulyás Gergely. Müller Cecília mindazonáltal ezt megelőzően arról beszélt a tájékoztatón, hogy "továbbra is fenn kell tartani a járványügyi készültséget, folyamatos éberség kell."

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél