<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Elfogadta az Országgyűlés Költségvetési bizottsága az NMHH költségvetésének előterjesztését.
Az NMHH Ostrom utcai székháza

 

Így számoltak

Az NMHH által összeállított indítvány szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) működésére 77,7, a hatóságéra 32,3 milliárd, a médiatanácshoz pedig 481 millió forintot rendelne a 2016-os évre az országgyűlés.

Az előterjesztés kapcsán az NMHH képviselői jelezték: frekvenciadíjból 18,9, felügyeleti díjból 1,9 milliárd forintot terveztek be, míg az államháztartáson belül - például a médiatanács hivatali szervezetének működésére - átadott pénzösszegekre 2,2 milliárdot; emlékeztettek arra, ez utóbbi összeg harmadik éve változatlan.

Sokat hoz a foci

Közlésük szerint a hatósági feladatokra fordítandó forrásokból 9,1 milliárd forintot helyeznének tartalékba; megemlítették, korábban informatikai hálózatfejlesztést vagy a televíziós digitális átállást támogatták ilyen módon.

Megemlítették: az MTVA bevételeinek szerkezete az indítvány elfogadása esetén nem változna érdemben; közszolgálati feladatai ellátására mintegy 70 milliárd forintot kap a társaság, ami azt jelenti, hogy nem indexálnák az idei évre juttatott összeget, ugyanakkor - tekintettel a két nagy 2016-os sporteseményre, a labdarúgó Európa-bajnokságra és az olimpiára - másfél milliárd forinttal nagyobb, 6,7 milliárdos reklámbevételre számítanak.

Hova megy a pénz?

Az MTVA kamatfizetési kötelezettségének átvállalása jövőre 3,5 milliárd forinttal csökkenti a társaság kamatkiadásait, míg a négy korábbi közmédia-társaság egybevonása 700 millió forintos megtakarítást jelent. Szóltak arról is: az idei évihez hasonlóan jövőre is 3,1 milliárd forintos forrást terveztek a Magyar Média Mecenatúra pályázati rendszerébe.

Az ülésen Szakács László (MSZP) az átláthatóságot kérte számon, azt kifogásolva, hogy a frekvenciadíjak megoszlása nem derül ki a tervezetből, míg Schmuck Erzsébet (LMP) alelnök azt kifogásolta, hogy a hazai médiarendszer súlyosan átpolitizált, "egyre több pénz van az MTVA-nál, viszont egyre kevesebb néző", s megismételte korábbi indítványukat, hogy csökkentsék az MTVA juttatásait.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: 1,9 millió szülő 600 milliárd forintot kap 2022 elején
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 13:55
Orbán Viktor napirend előtti felszólalása nyitotta meg a parlamenti őszi félévet. Ebben több friss döntésről is beszámolt.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György a csehekkel példálózik
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 13:36
Miért van jobb helyzetben Csehország Magyarországnál? A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke erre kereste a válaszokat legújabb írásában.
Makro / Külgazdaság Már részletesebb győzelmi adatokat is közölt Putyin pártja
MTI | 2021. szeptember 20. 10:40
A szavazatok 80 százalékos összesítése után jött a frissítés, meglepő fordulat nincs.
Makro / Külgazdaság Most a gázolaj drágul soha nem látott szintre
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 09:51
Szerdától literenként átlagban bruttó 7 forinttal drágul a dízelüzemű autókba való üzemanyag, ezzel szemben a benzin 2 forinttal lesz olcsóbb. Aminek eredményeként a két fajta átlagára pontosan ugyanannyi lesz.
Makro / Külgazdaság Lassabban jutunk el a járvány csúcsára, mint tavaly
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 09:27
Bár emelkednek az esetszámok, de nincs akkora ugrás az adatokban napról napra, mint egy éve.
Makro / Külgazdaság Nem sikerült megingatni Putyin hatalmát
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 20. 08:06
Megmarad az alkotmányozó többség, de voltak furcsa esetek a választás során.
Makro / Külgazdaság A Covidban már annyian haltak meg a világban, mint Magyarország lakosságának fele
MTI | 2021. szeptember 20. 07:16
Ha pedig a fertőzötteket nézzük, a világ ötödik legnépesebb országában élőkhöz fogható csak a nagyságrend.
Makro / Külgazdaság Vége a rohamnak, megint jön a drágulás a lakásbérleteknél
Mester Nándor | 2021. szeptember 20. 06:16
Lassan lecseng az idei lakásbérleti csúcsidőszak. Vidéken folyamatos drágulást, Pesten stagnálást és helyenként kis csökkenést hozott. Az áremelkedés azonban elkerülhetetlen, mert a kínálat nem nő olyan ütemben, ahogy sokan szeretnék, miközben a kereslet gyorsabban épül vissza.
Makro / Külgazdaság Jön az utolsó lehetőség, hogy még idén felminősítsék Magyarországot
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 19. 17:38
A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő - tavaly óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással tartják nyilván a magyar szuverén osztályzatot, valamelyest gyengébb szinten, mint a többiek.
Makro / Külgazdaság Alapjaiban rázza meg a nyugati szövetséget az amerikai-angol-ausztrál biztonsági egyezmény
Káncz Csaba | 2021. szeptember 19. 16:12
A The Times értesülései szerint az Egyesült Királyságban csak 10 ember tudott a titkos tárgyalásokról, amelyek március óta tartottak. Górcső alá vesszük az egyezmény amerikai és európai geopolitikai kihatásait. Káncz Csaba jegyzete
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos