<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A kormány extra oltási kampányt tart november 22-28. között. Minden, amit tudni kell róla.

A tavaszi nagy oltakozási kedv a nyár elején alább hagyott, ezért most, amikor a negyedik hullám jóval rosszabb számokat mutat, mint azt a szakértők is várták, fontos, hogy kreatív megoldásokkal és akciókkal mégis valahogy rá lehessen venni az embereket a védekezés legelemibb módszerére. 

Nem csak egy hétig volna jó az ilyen extra oltási kampány. Fotó: DepositphotosNem csak egy hétig volna jó az ilyen extra oltási kampány. Fotó: Depositphotos

A pénteki adatok szerint 6 017 807 fő van beoltva összesen Magyarországon, közülük 5 788 775 ember a második oltását is megkapta, 1 millió 765 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Most már azonban nem csak az első oltásra való buzdítás a fontos, ugyanennyire szem előtt kell tartani azt is, hogy aki 6 hónapnál régebben kapott utoljára koronavírus elleni oltást, az vegye fel a harmadikat, mert a védettségi szint ilyenkor már sok esetben a nullával egyenlő.

Ezért remek, hogy a kormány jövő héten extra oltási kamányt hirdetett, melyről itt van minden, amit tudni érdemes:

HOL?

101 kórházi oltóponton,(amelyek ebben a táblázatban nézhetők meg: Oltópontok). Arról a Népszava írt, hogy a kórházak mellett az önkormányzatok szakrendelőibe is be lehet sétálni oltakozási céllal. A lap szerint a kormányhivatal november 16-án még azt kérte jelezzék, hogy mikor, hol és mennyi oltás beadását tudják vállalni hivatalos oltópontként, majd miután közölték a kért adatokat, átszervezték a szakrendelések előjegyzéseit, kialakították az oltó helyiségeket, 17-én valamivel délután öt óra előtt, érkezett egy újabb levél, amelyben arról szólt, hogy a Fővárosi Oltási Munkacsoport döntése alapján az oltási akcióhétben kizárólag a fővárosi kórházak vesznek részt. Több fővárosi szakrendelőt is megkeresett a lap, amelyeknél határozottan állították, elő nem fordulhat, hogy az oltásért érkező regisztrált vagy regisztrálatlanok közül bárkit is elküldenének anélkül, hogy beoltanák. Vagyis lényegében nem változik semmi a szakrendelőkben is oltanak az akció héten. 

MIKOR?

November 22-28. között reggel 7 és 19 óra között. 

MIT?

Az oltóhéten öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott (ennek oktairól az Mfor.hu cikke foglalkozott). Attól viszon érdemes óvakodni, hogy vektorvakcinára vektorvakcinát kérjünk (ahogy Gulyás Gergely és Merkely Béla tette, mikor két Szputnyik után Janssent kért az orvosi ajánlás ellenére), mert Jakab Ferenc virológus ezt kifejezetten ellenzi

KELL IDŐPONTFOGLALÁS?

Nem, a kampány célja épp a, hogy időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, és érkezési sorrendben történik az oltás. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot, az elkerülheti a várakozást. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon, ők ezzel el tudják kerülni az esetleges sorbanállást. Az első oltásra érkezők fel tudják gyorsítani az oltási folyamatot, ha magukkal viszik kinyomtatva és kitöltve a  REGISZTRÁCIÓS LAPOT és a HOZZÁJÁRULÁSI NYILATKOZATOT, amely a koronavirus.gov.hu-ról kinyomtatható.

MIT KELL VINNI AZ OLTÁSRA?

  • személyi igazolványt
  • TAJ-kártyát
  • második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.
  • meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal viszik kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot (3. oltás esetén is kell).
  •  és nem szabad otthon felejteni a maszkot sem!

18 ÉV ALATTIAK IS MEHETNEK?

Igen, az oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Oroszországot terrorista állammá kell nyilvánítani
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 07:08
Az Északi Áramlat feltételezett felrobbantása a hibrid hadviselés új szakaszát jelentheti. Reggeli hírösszefoglalónk az orosz-ukrán háború 218. napjának legfontosabb eseményeiről.
Makro / Külgazdaság És jött egy tengeralattjáró: ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Wéber Balázs | 2022. szeptember 29. 05:27
Akár egy James Bond film forgatókönyve is lehetne: búvárok robbanóanyaggal a tengerfenékre ereszkednek, és felrobbantanak egy gigantikus gázvezetékpárt. Minden jel szerint így vagy hasonló módon, például tengeralattjáróval rombolták szét ismeretlenek hétfőn a két Északi Áramlatot, amelyek négy vezetékje közül három örökre használhatatlan maradhat. De ki áll a támadás mögött?
Makro / Külgazdaság Oroszország összehívná az ENSZ Biztonsági Tanácsát – a Gazprom is megvizsgálná az Északi Áramlatot
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 20:25
Orosz-ukrán háború, 219. nap - esti hírösszefoglalónkban összeszedtük a szerda legfontosabb eseményeit. 
Makro / Külgazdaság Magyarország egyik szomszédja is hazahívná állampolgárait Oroszországból
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 19:19
A román kormány nem ismeri el a szakadár „népszavazásokat”, és figyelmeztette az orosz területen tartózkodó románokat.
Makro / Külgazdaság Ennek nem fognak örülni az oroszok – újabb lépést tervez az EU
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 17:19
Jöhet a következő szankciós kör, amely igen széles körű intézkedéseket tartalmaz.
Makro / Külgazdaság Minden amerikai távozzon Oroszországból! - szólított fel a nagykövetségük
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:25
Nagyon súlyos a helyzet, bármi lehet, szólt az indoklás.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor bejelentése: nemzeti konzultáció jön a szankciókról
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:05
Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülést követően tett bejelentést a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság Putyin fejére omlik a kaotikus mozgósítás
Káncz Csaba | 2022. szeptember 28. 15:37
Az orosz állami média már elismeri a mozgósítással kapcsolatos panaszokat, nagyrészt a toborzóközpontok motiválatlan és gondatlan alkalmazottjait hibáztatva. A társadalom vonakodó engedelmessége hamarosan dühbe torkollhat az újonnan behívottakkal szembeni rossz bánásmód és a megfelelő kiképzés nélküli bevetésük miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Németország beintett az oroszoknak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 15:12
Nem ismerik el a „népszavazások” eredményét.
Makro / Külgazdaság Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 13:47
Észak-Korea két, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Phenjan közeléből a Japán-(Keleti)-tenger irányába szerdán a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG