<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kormos Olga

Kormos Olga cikkei

Makro / Külgazdaság Ezért jó a kémballon a műholdak korában
Kormos Olga | 2023. február 3. 09:32
Kína legújabb meglepetése egy repülő kém léggömb. Az ötlet az amerikai polgárháború idején merült fel, de vajon miben állhat a vonzereje most, a műholdak korában?
Makro / Külgazdaság Őrségváltás a Cosa Nostrában?
Kormos Olga | 2023. január 21. 18:03
30 éves bujkálás után végre őrizetbe vették Matteo Messina Denarót, a szicíliai maffia, a Cosa Nostra egyik vezetőjét. Letartóztatásakor körülbelül 100 rendőr vette körül a palermói Maddalena magánklinikát, ahová rendszeres kezelésre járt. Mit jelent ez: a stafétabot átadását, vagy a Cosa Nostra teljes megújulását?
Makro / Külgazdaság Kémkedésre használják a TikTok-ot?
Kormos Olga | 2023. január 19. 16:50
Az Egyesült Államokban egyre több állami és magániskola tiltja be a népszerű kínai tulajdonú közösségi médiaalkalmazást, a TikTok-ot, amellyel a felhasználók rövid videókat tudnak megosztani.
Makro / Külgazdaság Így lett Zelenszkij Hollywood kedvence
Kormos Olga | 2023. január 15. 14:42
Volodimir Zelenszkij még az Golden Glóbusz díjátadójára is bejelentkezett online ezen a héten, a hírességek pedig régi ismerősként üdvözölték őt. Ben Stillertől Jessica Chastainig valóban rengeteg színész és karolta fel Ukrajna elnökét, és támogatásáról biztosították országa háborús erőfeszítéseihez. De vajon hogy vált Zelenszkij, az egykori komikus színész Hollywood barátjává?
Makro / Külgazdaság Amikor a kínai Covid-fagyi visszanyal
Kormos Olga | 2022. december 21. 15:47
Az Egyesült Államok segítséget ajánl Kínának, ahol szakértők szerint 2023-ban egymillió ember halhat meg a Covid-ban. Ilyen, amikor a kínai fagyi visszanyal: a sokáig alkalmazott zéró-Covid politika hirtelen eltörlése többet árthat, mint használhat.
Makro / Külgazdaság Áttörés? Van, ahol már betiltották a fiatalok dohányzását
Kormos Olga | 2022. december 14. 19:08
Új-Zéland az első, amely évente emeli a legális dohányzási korhatárt.
Makro / Külgazdaság A nap képe: ugrásra kész a sztárszobrász Csodaszarvasa
Kormos Olga | 2022. december 3. 17:19
Úgy tűnik, hamarosan szoboravató lesz a Buda Palotánál. 
Makro / Külgazdaság Megrendült a szponzorok bizalma Katarban
Kormos Olga | 2022. november 19. 13:02
Tovább gyűrűzik a sörtilalom miatti aggodalom Katarban. 
Makro / Külgazdaság Privát óvóhelyek: lesz hova menekülni?
Kormos Olga | 2022. november 16. 11:42
Csehországban és Szlovákiában már nem csak a gazdagok, hanem a középosztály is érdeklődik a magán óvóhelyek iránt, de mi a helyzet Magyarországon? 
Szubjektív Bécs kicsiben – Stájerország ékszerdoboza
Kormos Olga | 2022. november 12. 05:37
Síeléskor mindig csak úgy elsuhantunk autóval a Wien-Graz útitáblák alatt ahelyett, hogy egyszer is megálltunk volna Graznál. Most ősszel végre megtettük, s nem csalódtunk. Sőt. Világjáró rovatunk ezúttal Stájerország székhelyén járt.  
Szubjektív Hat nap a szigetek és a hidak fővárosában
Kormos Olga | 2022. október 22. 05:21
Kiadós esővel búcsúztatott Budapest, és kiadós esővel fogadott minket Stockholm. Hivatalosan Párizsnál is több a napsütéses órák száma a svéd fővárosban, de az ott töltött hat nap alatt nem sikerült erről meggyőződnünk. Mégis, bármikor visszamennénk. Világjáró rovatunk ezúttal Skandináviából jelentkezik. 
Makro / Külgazdaság „Ezt a tudást nem eszi meg az infláció” - ismét indul a Privátbankár diákversenye
Kormos Olga | 2022. október 5. 15:38
Október 14-én éjfélig jelentkezhetnek a technikumokban és szakképző iskolákban tanuló diákok a III. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre – hangzott el a Privátbankár.hu által rendezett mai sajtótájékoztatón. Már most többszáznál jár a regisztrálók csapatok száma. A négyfős team-ek három fordulóban mérettetnek meg, és nem csak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke ezúttal is Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke.
Makro / Külgazdaság Az Airbnb-ből élő nők jóval kevesebbet keresnek, mint a férfiak
Kormos Olga | 2022. szeptember 25. 12:01
Egy széleskörű felmérésből az az érdekesség derült ki, hogy a női tulajdonosok átlagosan 30 dollárral olcsóbban adják ki egy éjszakára az ingatlanjaikat, mint a férfi lakástulajok.
Makro / Külgazdaság Föld-védelmi kísérlet: szeptember 26-án a NASA eltérít egy aszteroidát
Kormos Olga | 2022. szeptember 22. 19:01
2022. szeptember 26-án a NASA azt tervezi, hogy egy aszteroida pályáját megváltoztatja. A világon ez az első kísérlet, amikor ilyen mértékű bolygóvédelmi küldetést teljesít a Föld érdekében.
Makro / Külgazdaság Felmérés az ukrán frontvonalban: elképzelhetőnek tartják-e a békekötést?
Kormos Olga | 2022. szeptember 18. 17:47
Ukrajna nemrégiben jelentős ellentámadási sikereket ért el az orosz csapatok ellen Harkiv megyében, amely azzal kecsegtetett, hogy a megszálló orosz csapatok nagyobb mértékű visszaszorítása is lehetséges. Ám sajnos ez továbbra is nagy falat: Oroszország még mindig Ukrajna területének nagyjából egyötödét foglalja el, beleértve a Krímet is, amelyet 2014-ben egyoldalúan beiktatott az Orosz Föderációba. Felmérést készítettek a frontvonalban élő ukránok körében: mit jelentene számukra az elfogadható béke?
Makro / Külgazdaság El tudják-e szipkázni az újgenerációs éjszakai vonatok a repülőgépek utasait?
Kormos Olga | 2022. szeptember 10. 18:11
Az osztrák nemzeti vasút bemutatta a jövő nyártól forgalomba kerülő NightJet vonatok tervét.
Makro / Külgazdaság Silvio Berlusconi a TikTokon debütált
Kormos Olga | 2022. szeptember 3. 15:51
A politikai visszatérést tervező volt olasz miniszterelnök a fiatalokat célozza meg. 
Makro / Külgazdaság Kikezdte a finn kormányt a szexizmus?
Kormos Olga | 2022. augusztus 29. 14:51
A Sanna Marin finn miniszterelnök bulizási botránya körüli vita azzal fenyeget, hogy kisiklik az eddig elbűvölőnek tűnő politikai karrier.
Makro / Külgazdaság Durva jóslat: a klímaváltozás a fertőző betegségek 58 százalékát súlyosbíthatja
Kormos Olga | 2022. augusztus 10. 19:11
A tudósok kiszámolták, hogy az éghajlatváltozás a fertőző betegségek 58 százalékát súlyosbíthatja, köztük a közönséges víz által terjedő vírusokra is hatással lehet, de olyan halálos betegségekre is, mint a pestis.
Makro / Külgazdaság Joe Biden fricskája lenne az új amerikai nagykövet?
Kormos Olga | 2022. augusztus 1. 18:36
Miután Szijjártó Péter nyíltan megfenyegette David Pressmant, az új budapesti amerikai nagykövetet, hogy ne üsse bele a magyar dolgokba az orrát, érdemes megismerkednünk vele, hogy Joe Biden kit küld hozzánk és miért.
Makro / Külgazdaság Kína meg akarja szerezni a Holdat?
Kormos Olga | 2022. július 31. 17:48
A NASA vezetője arra figyelmeztet, hogy Kína megpróbálhatja megszerezni a Holdat, ám két űrkutató elmagyarázza, miért kicsi ennek a valószínűsége.  
Makro / Külgazdaság Ahol a turistát elfogja egy megfoghatatlan plusz érzés
Kormos Olga | 2022. július 23. 05:46
Nem tudom, mi lehet az oka, hogy idén rengeteg ember Szlovéniába megy nyaralni, de mi már például az év elején arra voksoltunk, hogy most már tényleg mélyet kell szippantanunk a híres-nevezetes Piran hangulatából, amiről ódákat zengenek. Világjáró rovatunkban ezúttal Szlovéniából jelentkezünk.
Makro / Külgazdaság Erdogan édes bosszúja: hagyta 50 másodpercig feszengeni Putyint - videó
Kormos Olga | 2022. július 20. 09:13
Ennyi időre maradt egyedül az orosz elnök török partnerére várva az újságírók előtt. Ilyesmi nemigen fordult még vele elő. 
Makro / Külgazdaság "A katona-édesanyák jó része utálja a kormányt és gyűlöli Putyint" - mondja egy orosz édesanya
Kormos Olga | 2022. július 17. 17:36
Egy orosz édesanya, akinek a fia az Ukrajna elleni háborúban halt meg, azt mondja, a katona-édesanyák utálják a kormányt és gyűlölik Putyint, amiért ezt tették a fiaikkal.
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Durva háborús kínzás: az oroszok egy régi módszerhez nyúltak vissza
Kormos Olga | 2022. június 26. 05:54
Borzalmas ellentmondás feszül a háború sújtotta Ukrajnában. Miközben ukránok ezrei éheznek az orosz erők által ostromlott városokban, és a kijevi kormány nemzetközi segítségért könyörög a gabonája világpiaci felszabadításához, addig az ország más pontjain az üzletek hemzsegnek az élelmiszerektől. A búza felszabadítása enyhíthet a világ élelmiszerválságán, de még ez sem tud megakadályozni egyes országokat abban, hogy az éheztetést fegyverként használják.
Makro / Külgazdaság Freedom for Russia: oroszok, akik Ukrajnáért harcolnak
Kormos Olga | 2022. június 19. 18:11
Igor Volobujev, a Gazprombank volt alelnöke abban a reményben csatlakozott a Freedom for Russia (Szabad Oroszországért) légióhoz, hogy legyőzhetik hazájukat, és esetleg megdönthetik Vlagyimir Putyin rendszerét. Kijevben, új ukrán katonai öltözékében úgy érzi, végre teljesítette célját.
Makro / Külgazdaság Péntek 13-i kincskeresés felnőtteknek – ma ezer dollárért megy a játék
Kormos Olga | 2022. május 13. 15:56
Egy horror témájú kincsvadászat tartja izgalomban egy kanadai városka lakóit. A New Brunswick állambeli Miramichiben több ezer helyi lakost sodort magával a felnőtteknek szóló játék, ami a mai, péntek 13-i nyomozás nyertesének 1300 kanadai dollárt tartogat.
Makro / Külgazdaság Nagy az esély, hogy az ukrán menekültek a háború vége után sem térnek haza
Kormos Olga | 2022. április 11. 05:21
Ukrajna orosz inváziója miatt több mint 4,2 millió ember menekült a szomszédos Lengyelországba, Romániába, Moldovába, Magyarországra és máshová. Kutatások szerint a háború hosszától függően 5-21 évig is tarthat a száműzetésük.
Makro / Külgazdaság Orosz Anna jócskán beelőzte Simicskó Istvánt
Kormos Olga | 2022. április 3. 22:44
Orosz Anna, az ellenzék képviselője végig magabiztosan vezette a Budapest XI. kerület választási csatáját Dr. Simicskó István, a Fidesz-KDNP jelöltje előtt. Ezt már szinte lehetetlen elveszíteni.
Makro / Külgazdaság Átvette a vezetést Mellár Tamás a Fidesz képviselője előtt
Kormos Olga | 2022. április 3. 22:11
Jó darabig a Fidesz-KDNP képviselője állt nyerésre a részleges feldolgozottsági adatok mellett Baranyában az 1. számú választókörzetben, ám most Dr. Mellár Tamás, az ellenzék képviselője átvette a vezetést. 
Makro / Külgazdaság Sanghajban brutálisan szétválasztják a kisgyermekeket szüleiktől a Covid miatt
Kormos Olga | 2022. április 2. 15:22
Sanghajban a Covid elleni védekezésben bármely eszközt bevetnek, még azt is, hogy egészen kisgyeremeket választanak el szüleiktől, akik sokszor órákig, napokig nem tudnak semmit róluk.
Makro / Külgazdaság Külföldi sztárok arra buzdítanak, szavazzunk helyesen vasárnap
Kormos Olga | 2022. április 2. 10:07
Mark Raffalo, John Clease, Hillary Clinton. Csak három a közismert emberek közül, akik arra buzdítják a magyarokat, hogy a jó helyre ikszeljenek.
Makro / Külgazdaság Az EU-s pénzek miatt lehetetlen a bikaviadalokat betiltani?
Kormos Olga | 2022. március 26. 12:01
Az állatvédők által sokat kritizált spanyol bikaviadalok továbbra is évente több millió eurós uniós mezőgazdasági támogatásban részesülnek, ami az állatvédők szerint tarthatatlan állapot.
Makro / Külgazdaság Tik-tak: ezért egészségtelen a március végi óravisszaállítás
Kormos Olga | 2022. március 14. 05:47
Miközben a világ országaiban arra készülnek az emberek, hogy március végén egy órával előre állítsák az óráikat, egyre több érv szól amellett, hogy a normál időről a nyári időszámításra való áttérés megzavarja a napi rutint, sőt, még az egészségre is káros. Két hét múlva itt a tavaszi óraátállítás.
Pénzügyi szektor „A segítség egyetlen módja, hogy bitcoint küldesz nekem”
Kormos Olga | 2022. március 12. 18:37
A háború oldalvizén próbálnak kiberbűnözők pénzt kicsalni hamis adományozási felhívásokkal jóhiszemű emberektől, ezért jelentős mértékben megugrott az online térben elkövetett bűncselekmények száma. Lista arról, hova ne utaljunk semmiképpen, hogyan lehet kiszűrni a fake-oldalakat, és egy-két biztonságos tippet is adunk.
Makro / Külgazdaság Financial Times: "Vízválasztó lehet Orbán Viktornak az orosz-ukrán háború"
Kormos Olga | 2022. március 7. 15:13
A Financial Times elemzése szerint a háború megosztja a Fidesz-szavazókat, ami még a választások eredményét is befolyásolhatja.
Makro / Külgazdaság Idén először indultak szaúd-arábiai nők a Dakar-ralin, most pedig többezren jelentkeztek mozdonyvezetőnek
Kormos Olga | 2022. február 20. 11:45
Szaúd-Arábiában a vasúttársaság 30 állást hirdetett meg nőknek, amire 28 000-en jelentkeztek a királyságban. A Dakar-ralin pedig két szaúd-arábiai nő indul idén. Ott, ahol a gyengébb nem 2018-ig nem vezethetett autót.
Makro / Külgazdaság Djoković ausztrál hoteljében iráni menekülteket is fogva tartanak - van, akit már kilenc éve
Kormos Olga | 2022. január 8. 06:42
Novak Djokovićot a melbourne-i Park Hotelbe vitték, ahol számos iráni menekültet tartanak fogva, köztük a 24 éves Mehdit is. Most azt reméli, hogy emiatt talán fény vetül helyzetükre, s kiszabadulhatnak. 
Makro / Külgazdaság Megszűnhet a halálbüntetés Amerikában is?
Kormos Olga | 2021. december 18. 12:15
Az Amerikai Egyesült Államokban idén volt a legkevesebb kivégzés 1988 óta, viszont azok az államok, amelyek kitartanak mellette, groteszk aberrációkat mutatnak. Magyarországon három évtizede volt az utolsó "bírói gyilkosság".
Makro / Külgazdaság Vérplazma-terápia: a WHO szerint hatástalan, nálunk továbbra is keresik a donorokat
Kormos Olga | 2021. december 16. 06:07
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a Covid-ra alkalmazott vérplazma-terápia mégsem olyan hatásos, mint azt az év elején hittük. Magyarországon jelenleg mégis keresik a hiányzó donorokat, akik a Covidon túlesve vérüket adnák a kórházban fekvő súlyos betegeknek. Most akkor mi a helyzet: hatásos, vagy sem az év elején még csodával felérő gyógyulásokról szóló terápia?
Makro / Külgazdaság Jövedelmezőbb a használt LEGO-piac, mint az arany
Kormos Olga | 2021. december 11. 14:55
A használt LEGO piaca nagyobb ütemben növekszik évente, mint a részvényeké, kötvényeké, bélyegeké, műalkotásoké és boroké.
Makro / Külgazdaság Bekerül az egészségügyi törvénybe a lovasterápia – itt a válasz a fóti Gyermekváros sorsára?
Kormos Olga | 2021. december 9. 05:39
Elnyerheti méltó helyét a hippo-, magyarul lovasterápia, ugyanis a parlament előtt álló törvénymódosítások között szerepel, hogy beemelnék az egészségügyi törvénybe. S ki tudja, talán ez válasz lehet a fóti Gyermekváros körüli furcsaságokra is.
Makro / Külgazdaság Újítás a luxusmárkák piacán: állatbőr helyett „gombabőr”
Kormos Olga | 2021. december 4. 13:17
Egy kaliforniai cég a fenntarthatóságot szem előtt tartva „gombabőrt” kínál állatbőrök helyett. A vegán bőr alternatívája nem csak a divatos, de csökkenti a pazarló fogyasztást.
Makro / Külgazdaság Egy ikonikus hely, ami brutálisan megy, mégis eladó
Kormos Olga | 2021. november 28. 12:46
Új gazdát keres az ikonikus "piros angolbuszos, jó lángosos, sült hekkes, meggysörös Dunaparty Megálló”.
Makro / Külgazdaság Hoppá: mégis részt vesz Magyarország az EU-s vakcinavásárlásban!
Kormos Olga | 2021. november 26. 14:19
Magyarország mégis részt vesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer/BioNTech-kel kötöttek.
Makro / Külgazdaság Itt az összes tudnivaló az oltási hétről
Kormos Olga | 2021. november 20. 17:31
A kormány extra oltási kampányt tart november 22-28. között. Minden, amit tudni kell róla.
Makro / Külgazdaság Hong Kongban a 3-17 éveseket is nemsokára oltják
Kormos Olga | 2021. november 20. 13:40
Hongkong jóváhagyta a kínai Sinovac Biotech Covid-19 vakcináját, és elkezdi oltani a 3-17 éves gyerekeket. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG