<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kormos Olga

Kormos Olga cikkei

Makro / Külgazdaság Péntek 13-i kincskeresés felnőtteknek – ma ezer dollárért megy a játék
Kormos Olga | 2022. május 13. 15:56
Egy horror témájú kincsvadászat tartja izgalomban egy kanadai városka lakóit. A New Brunswick állambeli Miramichiben több ezer helyi lakost sodort magával a felnőtteknek szóló játék, ami a mai, péntek 13-i nyomozás nyertesének 1300 kanadai dollárt tartogat.
Makro / Külgazdaság Nagy az esély, hogy az ukrán menekültek a háború vége után sem térnek haza
Kormos Olga | 2022. április 11. 05:21
Ukrajna orosz inváziója miatt több mint 4,2 millió ember menekült a szomszédos Lengyelországba, Romániába, Moldovába, Magyarországra és máshová. Kutatások szerint a háború hosszától függően 5-21 évig is tarthat a száműzetésük.
Makro / Külgazdaság Orosz Anna jócskán beelőzte Simicskó Istvánt
Kormos Olga | 2022. április 3. 22:44
Orosz Anna, az ellenzék képviselője végig magabiztosan vezette a Budapest XI. kerület választási csatáját Dr. Simicskó István, a Fidesz-KDNP jelöltje előtt. Ezt már szinte lehetetlen elveszíteni.
Makro / Külgazdaság Átvette a vezetést Mellár Tamás a Fidesz képviselője előtt
Kormos Olga | 2022. április 3. 22:11
Jó darabig a Fidesz-KDNP képviselője állt nyerésre a részleges feldolgozottsági adatok mellett Baranyában az 1. számú választókörzetben, ám most Dr. Mellár Tamás, az ellenzék képviselője átvette a vezetést. 
Makro / Külgazdaság Sanghajban brutálisan szétválasztják a kisgyermekeket szüleiktől a Covid miatt
Kormos Olga | 2022. április 2. 15:22
Sanghajban a Covid elleni védekezésben bármely eszközt bevetnek, még azt is, hogy egészen kisgyeremeket választanak el szüleiktől, akik sokszor órákig, napokig nem tudnak semmit róluk.
Makro / Külgazdaság Külföldi sztárok arra buzdítanak, szavazzunk helyesen vasárnap
Kormos Olga | 2022. április 2. 10:07
Mark Raffalo, John Clease, Hillary Clinton. Csak három a közismert emberek közül, akik arra buzdítják a magyarokat, hogy a jó helyre ikszeljenek.
Makro / Külgazdaság Az EU-s pénzek miatt lehetetlen a bikaviadalokat betiltani?
Kormos Olga | 2022. március 26. 12:01
Az állatvédők által sokat kritizált spanyol bikaviadalok továbbra is évente több millió eurós uniós mezőgazdasági támogatásban részesülnek, ami az állatvédők szerint tarthatatlan állapot.
Makro / Külgazdaság Tik-tak: ezért egészségtelen a március végi óravisszaállítás
Kormos Olga | 2022. március 14. 05:47
Miközben a világ országaiban arra készülnek az emberek, hogy március végén egy órával előre állítsák az óráikat, egyre több érv szól amellett, hogy a normál időről a nyári időszámításra való áttérés megzavarja a napi rutint, sőt, még az egészségre is káros. Két hét múlva itt a tavaszi óraátállítás.
Pénzügyi szektor „A segítség egyetlen módja, hogy bitcoint küldesz nekem”
Kormos Olga | 2022. március 12. 18:37
A háború oldalvizén próbálnak kiberbűnözők pénzt kicsalni hamis adományozási felhívásokkal jóhiszemű emberektől, ezért jelentős mértékben megugrott az online térben elkövetett bűncselekmények száma. Lista arról, hova ne utaljunk semmiképpen, hogyan lehet kiszűrni a fake-oldalakat, és egy-két biztonságos tippet is adunk.
Makro / Külgazdaság Financial Times: "Vízválasztó lehet Orbán Viktornak az orosz-ukrán háború"
Kormos Olga | 2022. március 7. 15:13
A Financial Times elemzése szerint a háború megosztja a Fidesz-szavazókat, ami még a választások eredményét is befolyásolhatja.
Makro / Külgazdaság Idén először indultak szaúd-arábiai nők a Dakar-ralin, most pedig többezren jelentkeztek mozdonyvezetőnek
Kormos Olga | 2022. február 20. 11:45
Szaúd-Arábiában a vasúttársaság 30 állást hirdetett meg nőknek, amire 28 000-en jelentkeztek a királyságban. A Dakar-ralin pedig két szaúd-arábiai nő indul idén. Ott, ahol a gyengébb nem 2018-ig nem vezethetett autót.
Makro / Külgazdaság Djoković ausztrál hoteljében iráni menekülteket is fogva tartanak - van, akit már kilenc éve
Kormos Olga | 2022. január 8. 06:42
Novak Djokovićot a melbourne-i Park Hotelbe vitték, ahol számos iráni menekültet tartanak fogva, köztük a 24 éves Mehdit is. Most azt reméli, hogy emiatt talán fény vetül helyzetükre, s kiszabadulhatnak. 
Makro / Külgazdaság Megszűnhet a halálbüntetés Amerikában is?
Kormos Olga | 2021. december 18. 12:15
Az Amerikai Egyesült Államokban idén volt a legkevesebb kivégzés 1988 óta, viszont azok az államok, amelyek kitartanak mellette, groteszk aberrációkat mutatnak. Magyarországon három évtizede volt az utolsó "bírói gyilkosság".
Makro / Külgazdaság Vérplazma-terápia: a WHO szerint hatástalan, nálunk továbbra is keresik a donorokat
Kormos Olga | 2021. december 16. 06:07
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a Covid-ra alkalmazott vérplazma-terápia mégsem olyan hatásos, mint azt az év elején hittük. Magyarországon jelenleg mégis keresik a hiányzó donorokat, akik a Covidon túlesve vérüket adnák a kórházban fekvő súlyos betegeknek. Most akkor mi a helyzet: hatásos, vagy sem az év elején még csodával felérő gyógyulásokról szóló terápia?
Makro / Külgazdaság Jövedelmezőbb a használt LEGO-piac, mint az arany
Kormos Olga | 2021. december 11. 14:55
A használt LEGO piaca nagyobb ütemben növekszik évente, mint a részvényeké, kötvényeké, bélyegeké, műalkotásoké és boroké.
Makro / Külgazdaság Bekerül az egészségügyi törvénybe a lovasterápia – itt a válasz a fóti Gyermekváros sorsára?
Kormos Olga | 2021. december 9. 05:39
Elnyerheti méltó helyét a hippo-, magyarul lovasterápia, ugyanis a parlament előtt álló törvénymódosítások között szerepel, hogy beemelnék az egészségügyi törvénybe. S ki tudja, talán ez válasz lehet a fóti Gyermekváros körüli furcsaságokra is.
Makro / Külgazdaság Újítás a luxusmárkák piacán: állatbőr helyett „gombabőr”
Kormos Olga | 2021. december 4. 13:17
Egy kaliforniai cég a fenntarthatóságot szem előtt tartva „gombabőrt” kínál állatbőrök helyett. A vegán bőr alternatívája nem csak a divatos, de csökkenti a pazarló fogyasztást.
Makro / Külgazdaság Egy ikonikus hely, ami brutálisan megy, mégis eladó
Kormos Olga | 2021. november 28. 12:46
Új gazdát keres az ikonikus "piros angolbuszos, jó lángosos, sült hekkes, meggysörös Dunaparty Megálló”.
Makro / Külgazdaság Hoppá: mégis részt vesz Magyarország az EU-s vakcinavásárlásban!
Kormos Olga | 2021. november 26. 14:19
Magyarország mégis részt vesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer/BioNTech-kel kötöttek.
Makro / Külgazdaság Itt az összes tudnivaló az oltási hétről
Kormos Olga | 2021. november 20. 17:31
A kormány extra oltási kampányt tart november 22-28. között. Minden, amit tudni kell róla.
Makro / Külgazdaság Hong Kongban a 3-17 éveseket is nemsokára oltják
Kormos Olga | 2021. november 20. 13:40
Hongkong jóváhagyta a kínai Sinovac Biotech Covid-19 vakcináját, és elkezdi oltani a 3-17 éves gyerekeket. 
Makro / Külgazdaság Hány halott kell a további szigorításokhoz?
Kormos Olga | 2021. november 17. 05:41
Egymás mellé tettük a tavalyi második és az idei negyedik hullámot. Hasonlóságok és különbségek. De vajon mi kell ahhoz, hogy ismét megfelelő szigorításokat hozzanak a döntéshozók?
Makro / Külgazdaság A vég kezdete? Kína élelmiszer-tartalékolásra szólította fel lakosait
Kormos Olga | 2021. november 7. 16:04
Kína arra kéri a családokat, hogy töltsék fel kamráikat, és szerezzék be a számukra nélkülözhetetlen dolgokat. Mindezt a rossz időjárással, a várható energiahiánnyal és a Covid-19 miatti korlátozásokkal indokolták.
Makro / Külgazdaság Brutális összegeket költött az Orbán-kormány a washingtoni magyar nagykövetségre
Kormos Olga | 2021. október 30. 05:38
Az eredeti, közel 3,8 milliárd forint helyett a közbeszerzés módosítása szerint 4,4 milliárdba került a washingtoni magyar nagykövetség felújítása. Az ingatlan vételára sem volt kevés, eredetileg 6,6 millió dollárért (mintegy 2 milliárd forintért) került a piacra.  
Vállalat K und K épületre kiírt közbeszerzést nyert Mészáros Lőrincék cége
Kormos Olga | 2021. október 25. 18:00
Több, mint 1 milliárd forintos közbeszerzést nyert a felcsúti FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., melynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc és három gyermeke. Az Újbudán található, 100 évesnél idősebb K und K épületegyüttesre kaptak megbízást.
Makro / Külgazdaság Így ölhet meg minket a klímaváltozás
Kormos Olga | 2021. október 24. 05:34
Bár most épp az őszi időjárást szokjuk, nem árt tisztába kerülni azzal, hogy a nyáron tapasztalható szélsőséges hő hosszútávú egészségügyi problémákat okozhat a szervezetünkben, sőt, halálhoz is vezethet.
Makro / Külgazdaság "Az ötödik és hatodik hullám is jönni fog" - mondja az első magyar Covid-könyv virológus társszerzője
Kormos Olga | 2021. október 11. 05:32
Tegnap jelent meg az első hazai Covid-könyv, amelyet Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa és Barát József újságíró jegyez. Mindketten azt mondják, kötelességüknek érezték a könyv megírását, hiszen nem minden ember életében történik ilyen történelmi nagyságú pandémia, amiben 2020 óta élünk. A szerzőkkel beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Elindult a 3 milliárd forintból épült legújabb magánkórház
Kormos Olga | 2021. szeptember 23. 15:12
Megnyílt a Doktor24 vadonatúj magánkórháza a One Budapestben, ahol a 3 milliárd forintos beruházással 3000 négyzetméteren kínálnak világszínvonalú fekvő- és járóbetegellátást.
Makro / Külgazdaság Akad, aki a harmadik hullám után nyitott új éttermet
Kormos Olga | 2021. augusztus 28. 11:59
A Káli-medencében bukkantunk rá arra a bisztróra, amely idén pünkösdkor nyitott ki, pontosabban ismét, egy felújítást követően, immár új üzemeltető vezérletével. Bár a korábbi munkahelyein bevált szakácsa tizenöt év után pont a pandémia miatt váltott szakmát, és az idén a tavalyinál kevesebben választották a Balatont az Adriánál, mégis optimista, s úgy érzi, még a negyedik hullám fenyegető árnyékában is lehet igény a minőségi éttermi szolgáltatásokra. Riport.
Makro / Külgazdaság A negyedik hullám előtt: jelenleg kilenc delta-fertőzöttünk van
Kormos Olga | 2021. július 20. 14:01
Bár még mindig minimális, kilenc delta-fertőzöttünk van jelenleg, a szakemberek nyár végére, ősz elejére saccolják Magyarországon a negyedik hullámot, ezért nem árt, ha megnézzük, hogy a delta-variánstól már javában szenvedő, átoltottságban közel azonos Izrael és Anglia, valamint Portugália számai hogy alakulnak, mégis mire lehet majd számítani.
Makro / Külgazdaság Müller Cecília: az oltóorvos dönthet a második vakcináról
Kormos Olga | 2021. július 9. 10:14
Sokaknál okozott az első körös oltás komoly mellékhatásokat, ezért régóta kérdés, hogy mikor és hogyan lehetne az első oltás után egy másik vakcinát kapni második körben. Müller Cecília országos tisztifőorvos levele erre jelenthet megoldást, amennyiben súlyos mellékhatásokat tapasztalt valaki az első adag után.
Makro / Külgazdaság Nanushka: a veszteséges év ellenére is megnyílt a londoni üzlet
Kormos Olga | 2021. július 5. 18:15
Bár Salma Hayek jelenleg épp egy gönyörű Nanushka-ruhában pózol egy neves magazin címlapján, a mindenféle jóval megtámogatott világhírű cégnek felemásra sikeredett az elmúlt éve.  
Piac&Profit A keleti vagy a nyugati járványkezelés a nyerő?
Kormos Olga | 2021. július 2. 05:25
Kemény másfél éven van túl az emberiség, hiszen a koronavírus-járvány szinte az egész világot érintette. De vajon kik kezelték jobban a pandémiát, a keleti vagy a nyugati országok?
Makro / Külgazdaság Dr. Rékassy Balázs: „A tanulság, hogy hamarabb kell lépnie a kormánynak egy esetleges negyedik hullám elején”
Kormos Olga | 2021. július 1. 05:13
Orbán Viktor a két héttel ezelőtti Kormányinfón úgy nyilatkozott: a kormány felkészült a negyedik hullámra. Vajon valóban megvannak az első három hullám tanulságai, amelyek miatt jóval könnyebben elébe mehetünk egy esetleges negyedik hullámnak? Interjú Dr. Rékassy Balázs orvossal, egészségügyi menedzserrel.
Makro / Külgazdaság Durván megugrott a kórházak adóssága májusban
Kormos Olga | 2021. június 24. 15:25
Áprilisban 32,7 milliárd forintos adósságot húztak a kórházak maguk után, a Magyar Államkincstár legfrissebb adatai szerint májusban pedig már 41,8 milliárdot.
Makro / Külgazdaság 233 háziorvos adta fel a praxisát a járvány alatt
Kormos Olga | 2021. június 21. 18:46
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvános adataiból az derül ki, hogy a járvány ideje alatt 233 háziorvos hagyta ott a praxisát.
Makro / Külgazdaság Öt-hat százalékkal kevésbé védenek az oltások a delta mutáns ellen
Kormos Olga | 2021. június 18. 05:37
A koronavírus delta variánsa miatt Angliában elhalasztották a teljes újranyitást, az USA-ban pedig kéthetente megduplázódik a deltával fertőzöttek száma. A mutáns múlt héten gócszerűen Bécsben is felütötte a fejét. Itt a tudományos magyarázat, mennyire kell félnünk tőle. 
Makro / Külgazdaság Marihuánával, pénzzel, kisteherautóval próbálják az oltás felvételére buzdítani az embereket
Kormos Olga | 2021. június 17. 19:06
Kuponokkal, kisteherautókkal, marihuánás cigarettákkal és milliós, rejtett díjjal próbálják az amerikai tagállamokban oltásra buzdítani az állampolgárokat, de a világ más pontjain is vannak hasonló kezdeményezések.
Makro / Külgazdaság Az iskolaőrség első éve: 331 intézkedésre volt szükség
Kormos Olga | 2021. június 11. 05:40
Épp a pandémia évében, a 2020-21-es tanévben álltak munkába először a sokak által ellenzett iskolaőrök, és a koronavírus által megtépázott első évükben 331 intézkedésre volt szükség. És ahogy várható volt, nem csak fegyelmezéssel töltötték munkaidejüket, az elmúlt egy évben volt lázmérés, adminisztráció, portaszolgálat, egészségügyi segítségnyújtás, és átvezénylés is.
Makro / Külgazdaság Kísérleti nyúl lettem: Pfizert fogok kapni az első Astra után
Kormos Olga | 2021. június 6. 06:04
Talán a lapunknak nyilatkozó vidéki hölgy lehet az első, aki az AstraZeneca első oltása után Pfizert kaphat. Bár Magyarországon még nincs erre protokoll, vannak már országok, ahol második oltásként mRNS-vakcinát kapnak az állampolgárok.
Makro / Külgazdaság 2022 júliusától vége a többi magán meddőségi centrumnak is?
Kormos Olga | 2021. május 27. 14:33
2022. július 1-jétől kizárólag állami meddőségi klinikákon kezelhetők Magyarországon az erre jogosult nők – ez áll a parlamenthez benyújtott egyes vagyongazdálkodási kérdésekről szóló törvényjavaslat módosításai között. Így a maradék három magánkézben lévő meddőségi centrum, - ahol még lombikprogram folyik,- is állami kézbe kerülhet..
Makro / Külgazdaság A nagy kórházi adósok mellett áprilisban is voltak nullszaldós intézmények
Kormos Olga | 2021. május 26. 18:34
Nem meglepő módon, a Magyar Államkincstár legfrissebb adatai szerint a kórházak adóssága áprilisban tovább nőtt, így jelenleg 32,7 milliárd forintos adósságot húznak maguk után a következő hónapra.
Makro / Külgazdaság Ez a cég nyerte el az uniós normák szerint készülő sokmilliós zajtérkép-készítést
Kormos Olga | 2021. május 26. 17:32
Megvan a cég, amely a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által kiírt közbeszerzés alapján 89 millió forintért európai uniós feltételeknek megfelelő zajtérképet készít Magyarországról. 
Makro / Külgazdaság Országos Vérellátó Szolgálat: a vakcina által generált antitestek nem elegendőek a vérplazma-donorsághoz
Kormos Olga | 2021. május 23. 11:39
A napokban ismét felhívást intéztek a fertőzésen átesetteknek, hogy adjanak vérplazmát a súlyos Covid-betegek gyógyításához. Felmerülhet a kérdés, hogy aki „csak” oltással szerzett védettséget, az is adhat-e vérplazmát, hiszen az ő szervezetében is antitestek kezdtek el termelődni. Lapunk megkeresésére az Országos Vérellátó Szolgálat oldja fel a dilemmát.
Makro / Külgazdaság Pedagógusszemmel: így kapták vissza a gyerekeket az iskolába
Kormos Olga | 2021. május 22. 12:20
Eltérő tudásszintek, lelkileg támogatásra szoruló gyerekek, nyomás alatt álló pedagógusok. Ezekről is beszélt a lapunknak nyilatkozó pedagógus, akivel az iskolanyitás nehézségeiről beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Felmérés: minden második fiatal négy óránál is többet tölt a neten
Kormos Olga | 2021. május 20. 16:23
Egyre több időt töltenek a fiatalok az interneten, amely sérülékenyebb személyiséghez is vezethet – többek között erről is szó esett a BeSocial által végzett kutatásból, amely a 14-25 éves fiatalokat vette górcső alá. A szülőknek nem lesz jókedvük a felmérés eredményeitől.
Makro / Külgazdaság Az összes vakcina vérzészavarokat okozhat a nőknél
Kormos Olga | 2021. május 19. 19:24
A világ többi nőjéhez hasonlóan a magyar hölgyek egy része is azt tapasztalja, hogy az oltás jól érzékelhető változásokat hoz a szervezetükben. Tudományos magyarázat is van a jelenségre.
Makro / Külgazdaság 2022-ben már havi 8250 forint lesz az egészségügyi szolgáltatási járulék
Kormos Olga | 2021. május 10. 16:18
Az egészségügyi szolgáltatási járulék immár évről-évre változó összeg. Ennek köszönhetően a jövő évi költségvetési törvényjavaslat 2022-re már 8 250 forintos egészségügyi szolgáltatási járulékot rögzít.
hírlevél
Ingatlantájoló