<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kormos Olga

Kormos Olga cikkei

Makro / Külgazdaság Az Airbnb-ből élő nők jóval kevesebbet keresnek, mint a férfiak
Kormos Olga | 2022. szeptember 25. 12:01
Egy széleskörű felmérésből az az érdekesség derült ki, hogy a női tulajdonosok átlagosan 30 dollárral olcsóbban adják ki egy éjszakára az ingatlanjaikat, mint a férfi lakástulajok.
Makro / Külgazdaság Föld-védelmi kísérlet: szeptember 26-án a NASA eltérít egy aszteroidát
Kormos Olga | 2022. szeptember 22. 19:01
2022. szeptember 26-án a NASA azt tervezi, hogy egy aszteroida pályáját megváltoztatja. A világon ez az első kísérlet, amikor ilyen mértékű bolygóvédelmi küldetést teljesít a Föld érdekében.
Makro / Külgazdaság Felmérés az ukrán frontvonalban: elképzelhetőnek tartják-e a békekötést?
Kormos Olga | 2022. szeptember 18. 17:47
Ukrajna nemrégiben jelentős ellentámadási sikereket ért el az orosz csapatok ellen Harkiv megyében, amely azzal kecsegtetett, hogy a megszálló orosz csapatok nagyobb mértékű visszaszorítása is lehetséges. Ám sajnos ez továbbra is nagy falat: Oroszország még mindig Ukrajna területének nagyjából egyötödét foglalja el, beleértve a Krímet is, amelyet 2014-ben egyoldalúan beiktatott az Orosz Föderációba. Felmérést készítettek a frontvonalban élő ukránok körében: mit jelentene számukra az elfogadható béke?
Makro / Külgazdaság El tudják-e szipkázni az újgenerációs éjszakai vonatok a repülőgépek utasait?
Kormos Olga | 2022. szeptember 10. 18:11
Az osztrák nemzeti vasút bemutatta a jövő nyártól forgalomba kerülő NightJet vonatok tervét.
Makro / Külgazdaság Silvio Berlusconi a TikTokon debütált
Kormos Olga | 2022. szeptember 3. 15:51
A politikai visszatérést tervező volt olasz miniszterelnök a fiatalokat célozza meg. 
Makro / Külgazdaság Kikezdte a finn kormányt a szexizmus?
Kormos Olga | 2022. augusztus 29. 14:51
A Sanna Marin finn miniszterelnök bulizási botránya körüli vita azzal fenyeget, hogy kisiklik az eddig elbűvölőnek tűnő politikai karrier.
Makro / Külgazdaság Durva jóslat: a klímaváltozás a fertőző betegségek 58 százalékát súlyosbíthatja
Kormos Olga | 2022. augusztus 10. 19:11
A tudósok kiszámolták, hogy az éghajlatváltozás a fertőző betegségek 58 százalékát súlyosbíthatja, köztük a közönséges víz által terjedő vírusokra is hatással lehet, de olyan halálos betegségekre is, mint a pestis.
Makro / Külgazdaság Joe Biden fricskája lenne az új amerikai nagykövet?
Kormos Olga | 2022. augusztus 1. 18:36
Miután Szijjártó Péter nyíltan megfenyegette David Pressmant, az új budapesti amerikai nagykövetet, hogy ne üsse bele a magyar dolgokba az orrát, érdemes megismerkednünk vele, hogy Joe Biden kit küld hozzánk és miért.
Makro / Külgazdaság Kína meg akarja szerezni a Holdat?
Kormos Olga | 2022. július 31. 17:48
A NASA vezetője arra figyelmeztet, hogy Kína megpróbálhatja megszerezni a Holdat, ám két űrkutató elmagyarázza, miért kicsi ennek a valószínűsége.  
Makro / Külgazdaság Ahol a turistát elfogja egy megfoghatatlan plusz érzés
Kormos Olga | 2022. július 23. 05:46
Nem tudom, mi lehet az oka, hogy idén rengeteg ember Szlovéniába megy nyaralni, de mi már például az év elején arra voksoltunk, hogy most már tényleg mélyet kell szippantanunk a híres-nevezetes Piran hangulatából, amiről ódákat zengenek. Világjáró rovatunkban ezúttal Szlovéniából jelentkezünk.
Makro / Külgazdaság Erdogan édes bosszúja: hagyta 50 másodpercig feszengeni Putyint - videó
Kormos Olga | 2022. július 20. 09:13
Ennyi időre maradt egyedül az orosz elnök török partnerére várva az újságírók előtt. Ilyesmi nemigen fordult még vele elő. 
Makro / Külgazdaság "A katona-édesanyák jó része utálja a kormányt és gyűlöli Putyint" - mondja egy orosz édesanya
Kormos Olga | 2022. július 17. 17:36
Egy orosz édesanya, akinek a fia az Ukrajna elleni háborúban halt meg, azt mondja, a katona-édesanyák utálják a kormányt és gyűlölik Putyint, amiért ezt tették a fiaikkal.
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Durva háborús kínzás: az oroszok egy régi módszerhez nyúltak vissza
Kormos Olga | 2022. június 26. 05:54
Borzalmas ellentmondás feszül a háború sújtotta Ukrajnában. Miközben ukránok ezrei éheznek az orosz erők által ostromlott városokban, és a kijevi kormány nemzetközi segítségért könyörög a gabonája világpiaci felszabadításához, addig az ország más pontjain az üzletek hemzsegnek az élelmiszerektől. A búza felszabadítása enyhíthet a világ élelmiszerválságán, de még ez sem tud megakadályozni egyes országokat abban, hogy az éheztetést fegyverként használják.
Makro / Külgazdaság Freedom for Russia: oroszok, akik Ukrajnáért harcolnak
Kormos Olga | 2022. június 19. 18:11
Igor Volobujev, a Gazprombank volt alelnöke abban a reményben csatlakozott a Freedom for Russia (Szabad Oroszországért) légióhoz, hogy legyőzhetik hazájukat, és esetleg megdönthetik Vlagyimir Putyin rendszerét. Kijevben, új ukrán katonai öltözékében úgy érzi, végre teljesítette célját.
Makro / Külgazdaság Péntek 13-i kincskeresés felnőtteknek – ma ezer dollárért megy a játék
Kormos Olga | 2022. május 13. 15:56
Egy horror témájú kincsvadászat tartja izgalomban egy kanadai városka lakóit. A New Brunswick állambeli Miramichiben több ezer helyi lakost sodort magával a felnőtteknek szóló játék, ami a mai, péntek 13-i nyomozás nyertesének 1300 kanadai dollárt tartogat.
Makro / Külgazdaság Nagy az esély, hogy az ukrán menekültek a háború vége után sem térnek haza
Kormos Olga | 2022. április 11. 05:21
Ukrajna orosz inváziója miatt több mint 4,2 millió ember menekült a szomszédos Lengyelországba, Romániába, Moldovába, Magyarországra és máshová. Kutatások szerint a háború hosszától függően 5-21 évig is tarthat a száműzetésük.
Makro / Külgazdaság Orosz Anna jócskán beelőzte Simicskó Istvánt
Kormos Olga | 2022. április 3. 22:44
Orosz Anna, az ellenzék képviselője végig magabiztosan vezette a Budapest XI. kerület választási csatáját Dr. Simicskó István, a Fidesz-KDNP jelöltje előtt. Ezt már szinte lehetetlen elveszíteni.
Makro / Külgazdaság Átvette a vezetést Mellár Tamás a Fidesz képviselője előtt
Kormos Olga | 2022. április 3. 22:11
Jó darabig a Fidesz-KDNP képviselője állt nyerésre a részleges feldolgozottsági adatok mellett Baranyában az 1. számú választókörzetben, ám most Dr. Mellár Tamás, az ellenzék képviselője átvette a vezetést. 
Makro / Külgazdaság Sanghajban brutálisan szétválasztják a kisgyermekeket szüleiktől a Covid miatt
Kormos Olga | 2022. április 2. 15:22
Sanghajban a Covid elleni védekezésben bármely eszközt bevetnek, még azt is, hogy egészen kisgyeremeket választanak el szüleiktől, akik sokszor órákig, napokig nem tudnak semmit róluk.
Makro / Külgazdaság Külföldi sztárok arra buzdítanak, szavazzunk helyesen vasárnap
Kormos Olga | 2022. április 2. 10:07
Mark Raffalo, John Clease, Hillary Clinton. Csak három a közismert emberek közül, akik arra buzdítják a magyarokat, hogy a jó helyre ikszeljenek.
Makro / Külgazdaság Az EU-s pénzek miatt lehetetlen a bikaviadalokat betiltani?
Kormos Olga | 2022. március 26. 12:01
Az állatvédők által sokat kritizált spanyol bikaviadalok továbbra is évente több millió eurós uniós mezőgazdasági támogatásban részesülnek, ami az állatvédők szerint tarthatatlan állapot.
Makro / Külgazdaság Tik-tak: ezért egészségtelen a március végi óravisszaállítás
Kormos Olga | 2022. március 14. 05:47
Miközben a világ országaiban arra készülnek az emberek, hogy március végén egy órával előre állítsák az óráikat, egyre több érv szól amellett, hogy a normál időről a nyári időszámításra való áttérés megzavarja a napi rutint, sőt, még az egészségre is káros. Két hét múlva itt a tavaszi óraátállítás.
Pénzügyi szektor „A segítség egyetlen módja, hogy bitcoint küldesz nekem”
Kormos Olga | 2022. március 12. 18:37
A háború oldalvizén próbálnak kiberbűnözők pénzt kicsalni hamis adományozási felhívásokkal jóhiszemű emberektől, ezért jelentős mértékben megugrott az online térben elkövetett bűncselekmények száma. Lista arról, hova ne utaljunk semmiképpen, hogyan lehet kiszűrni a fake-oldalakat, és egy-két biztonságos tippet is adunk.
Makro / Külgazdaság Financial Times: "Vízválasztó lehet Orbán Viktornak az orosz-ukrán háború"
Kormos Olga | 2022. március 7. 15:13
A Financial Times elemzése szerint a háború megosztja a Fidesz-szavazókat, ami még a választások eredményét is befolyásolhatja.
Makro / Külgazdaság Idén először indultak szaúd-arábiai nők a Dakar-ralin, most pedig többezren jelentkeztek mozdonyvezetőnek
Kormos Olga | 2022. február 20. 11:45
Szaúd-Arábiában a vasúttársaság 30 állást hirdetett meg nőknek, amire 28 000-en jelentkeztek a királyságban. A Dakar-ralin pedig két szaúd-arábiai nő indul idén. Ott, ahol a gyengébb nem 2018-ig nem vezethetett autót.
Makro / Külgazdaság Djoković ausztrál hoteljében iráni menekülteket is fogva tartanak - van, akit már kilenc éve
Kormos Olga | 2022. január 8. 06:42
Novak Djokovićot a melbourne-i Park Hotelbe vitték, ahol számos iráni menekültet tartanak fogva, köztük a 24 éves Mehdit is. Most azt reméli, hogy emiatt talán fény vetül helyzetükre, s kiszabadulhatnak. 
Makro / Külgazdaság Megszűnhet a halálbüntetés Amerikában is?
Kormos Olga | 2021. december 18. 12:15
Az Amerikai Egyesült Államokban idén volt a legkevesebb kivégzés 1988 óta, viszont azok az államok, amelyek kitartanak mellette, groteszk aberrációkat mutatnak. Magyarországon három évtizede volt az utolsó "bírói gyilkosság".
Makro / Külgazdaság Vérplazma-terápia: a WHO szerint hatástalan, nálunk továbbra is keresik a donorokat
Kormos Olga | 2021. december 16. 06:07
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a Covid-ra alkalmazott vérplazma-terápia mégsem olyan hatásos, mint azt az év elején hittük. Magyarországon jelenleg mégis keresik a hiányzó donorokat, akik a Covidon túlesve vérüket adnák a kórházban fekvő súlyos betegeknek. Most akkor mi a helyzet: hatásos, vagy sem az év elején még csodával felérő gyógyulásokról szóló terápia?
Makro / Külgazdaság Jövedelmezőbb a használt LEGO-piac, mint az arany
Kormos Olga | 2021. december 11. 14:55
A használt LEGO piaca nagyobb ütemben növekszik évente, mint a részvényeké, kötvényeké, bélyegeké, műalkotásoké és boroké.
Makro / Külgazdaság Bekerül az egészségügyi törvénybe a lovasterápia – itt a válasz a fóti Gyermekváros sorsára?
Kormos Olga | 2021. december 9. 05:39
Elnyerheti méltó helyét a hippo-, magyarul lovasterápia, ugyanis a parlament előtt álló törvénymódosítások között szerepel, hogy beemelnék az egészségügyi törvénybe. S ki tudja, talán ez válasz lehet a fóti Gyermekváros körüli furcsaságokra is.
Makro / Külgazdaság Újítás a luxusmárkák piacán: állatbőr helyett „gombabőr”
Kormos Olga | 2021. december 4. 13:17
Egy kaliforniai cég a fenntarthatóságot szem előtt tartva „gombabőrt” kínál állatbőrök helyett. A vegán bőr alternatívája nem csak a divatos, de csökkenti a pazarló fogyasztást.
Makro / Külgazdaság Egy ikonikus hely, ami brutálisan megy, mégis eladó
Kormos Olga | 2021. november 28. 12:46
Új gazdát keres az ikonikus "piros angolbuszos, jó lángosos, sült hekkes, meggysörös Dunaparty Megálló”.
Makro / Külgazdaság Hoppá: mégis részt vesz Magyarország az EU-s vakcinavásárlásban!
Kormos Olga | 2021. november 26. 14:19
Magyarország mégis részt vesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer/BioNTech-kel kötöttek.
Makro / Külgazdaság Itt az összes tudnivaló az oltási hétről
Kormos Olga | 2021. november 20. 17:31
A kormány extra oltási kampányt tart november 22-28. között. Minden, amit tudni kell róla.
Makro / Külgazdaság Hong Kongban a 3-17 éveseket is nemsokára oltják
Kormos Olga | 2021. november 20. 13:40
Hongkong jóváhagyta a kínai Sinovac Biotech Covid-19 vakcináját, és elkezdi oltani a 3-17 éves gyerekeket. 
Makro / Külgazdaság Hány halott kell a további szigorításokhoz?
Kormos Olga | 2021. november 17. 05:41
Egymás mellé tettük a tavalyi második és az idei negyedik hullámot. Hasonlóságok és különbségek. De vajon mi kell ahhoz, hogy ismét megfelelő szigorításokat hozzanak a döntéshozók?
Makro / Külgazdaság A vég kezdete? Kína élelmiszer-tartalékolásra szólította fel lakosait
Kormos Olga | 2021. november 7. 16:04
Kína arra kéri a családokat, hogy töltsék fel kamráikat, és szerezzék be a számukra nélkülözhetetlen dolgokat. Mindezt a rossz időjárással, a várható energiahiánnyal és a Covid-19 miatti korlátozásokkal indokolták.
Makro / Külgazdaság Brutális összegeket költött az Orbán-kormány a washingtoni magyar nagykövetségre
Kormos Olga | 2021. október 30. 05:38
Az eredeti, közel 3,8 milliárd forint helyett a közbeszerzés módosítása szerint 4,4 milliárdba került a washingtoni magyar nagykövetség felújítása. Az ingatlan vételára sem volt kevés, eredetileg 6,6 millió dollárért (mintegy 2 milliárd forintért) került a piacra.  
Vállalat K und K épületre kiírt közbeszerzést nyert Mészáros Lőrincék cége
Kormos Olga | 2021. október 25. 18:00
Több, mint 1 milliárd forintos közbeszerzést nyert a felcsúti FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., melynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc és három gyermeke. Az Újbudán található, 100 évesnél idősebb K und K épületegyüttesre kaptak megbízást.
Makro / Külgazdaság Így ölhet meg minket a klímaváltozás
Kormos Olga | 2021. október 24. 05:34
Bár most épp az őszi időjárást szokjuk, nem árt tisztába kerülni azzal, hogy a nyáron tapasztalható szélsőséges hő hosszútávú egészségügyi problémákat okozhat a szervezetünkben, sőt, halálhoz is vezethet.
Makro / Külgazdaság "Az ötödik és hatodik hullám is jönni fog" - mondja az első magyar Covid-könyv virológus társszerzője
Kormos Olga | 2021. október 11. 05:32
Tegnap jelent meg az első hazai Covid-könyv, amelyet Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa és Barát József újságíró jegyez. Mindketten azt mondják, kötelességüknek érezték a könyv megírását, hiszen nem minden ember életében történik ilyen történelmi nagyságú pandémia, amiben 2020 óta élünk. A szerzőkkel beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Elindult a 3 milliárd forintból épült legújabb magánkórház
Kormos Olga | 2021. szeptember 23. 15:12
Megnyílt a Doktor24 vadonatúj magánkórháza a One Budapestben, ahol a 3 milliárd forintos beruházással 3000 négyzetméteren kínálnak világszínvonalú fekvő- és járóbetegellátást.
Makro / Külgazdaság Akad, aki a harmadik hullám után nyitott új éttermet
Kormos Olga | 2021. augusztus 28. 11:59
A Káli-medencében bukkantunk rá arra a bisztróra, amely idén pünkösdkor nyitott ki, pontosabban ismét, egy felújítást követően, immár új üzemeltető vezérletével. Bár a korábbi munkahelyein bevált szakácsa tizenöt év után pont a pandémia miatt váltott szakmát, és az idén a tavalyinál kevesebben választották a Balatont az Adriánál, mégis optimista, s úgy érzi, még a negyedik hullám fenyegető árnyékában is lehet igény a minőségi éttermi szolgáltatásokra. Riport.
Makro / Külgazdaság A negyedik hullám előtt: jelenleg kilenc delta-fertőzöttünk van
Kormos Olga | 2021. július 20. 14:01
Bár még mindig minimális, kilenc delta-fertőzöttünk van jelenleg, a szakemberek nyár végére, ősz elejére saccolják Magyarországon a negyedik hullámot, ezért nem árt, ha megnézzük, hogy a delta-variánstól már javában szenvedő, átoltottságban közel azonos Izrael és Anglia, valamint Portugália számai hogy alakulnak, mégis mire lehet majd számítani.
Makro / Külgazdaság Müller Cecília: az oltóorvos dönthet a második vakcináról
Kormos Olga | 2021. július 9. 10:14
Sokaknál okozott az első körös oltás komoly mellékhatásokat, ezért régóta kérdés, hogy mikor és hogyan lehetne az első oltás után egy másik vakcinát kapni második körben. Müller Cecília országos tisztifőorvos levele erre jelenthet megoldást, amennyiben súlyos mellékhatásokat tapasztalt valaki az első adag után.
Makro / Külgazdaság Nanushka: a veszteséges év ellenére is megnyílt a londoni üzlet
Kormos Olga | 2021. július 5. 18:15
Bár Salma Hayek jelenleg épp egy gönyörű Nanushka-ruhában pózol egy neves magazin címlapján, a mindenféle jóval megtámogatott világhírű cégnek felemásra sikeredett az elmúlt éve.  
Piac&Profit A keleti vagy a nyugati járványkezelés a nyerő?
Kormos Olga | 2021. július 2. 05:25
Kemény másfél éven van túl az emberiség, hiszen a koronavírus-járvány szinte az egész világot érintette. De vajon kik kezelték jobban a pandémiát, a keleti vagy a nyugati országok?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG