2p

Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. A Várnegyed irányításáért már most négyen jelezték indulásukat, miközben V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere úgy döntött: a kormánypárt kezébe került kerületi lap ellenében saját hírlevelet indít, és feljelenti Sára Botond főispánt. Sorozatunkban a június 9-i önkormányzati választások legérdekesebbnek ígérkező összecsapásait mutatjuk be.

Hiába számolták újra 2019-ben az önkormányzati választások után az I. kerületben a szavazatokat, Nagy Gábor Tamást, a Várnegyed 21 éve regnáló Fidesz-KDNP polgármesterét mégis leváltotta a párbeszédes V. Naszályi Márta. Tavaly októberben pedig az elsők között volt, aki kijelentette: újraindul a pozícióért.

A Mi Hazánk Árendás Mónika egészségügyi szakdolgozót, a Fidesz Böröcz Lászlót, míg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt Nánásiné Abonyi Gyöngyi volt bűnügyi nyomozót indítja az idei önkormányzati választásokon a június 9-i megmérettetésre.

A kampányhajrában nagy elismerést kapott a Budavári Önkormányzat
A kampányhajrában nagy elismerést kapott a Budavári Önkormányzat
Fotó: Budavári Önkormányzat

V. Naszályi Márta nevét a legtöbben ott jegyezték meg először, amikor beperelte Bayer Zsoltot, aki 2019-ben fillérekért lakott egy Várban bérelt lakásban. Utána a azonban a Fidesz elfogadta a lakástörvény módosítását, aminek köszönhetően Bayer Zsolt aprópénzért vehetett meg budavári lakásokat, aki nem is titkolja, hogy ezzel a "trükkel" szerzett meg két önkormányzati lakást a Várnegyedben. Azok a bérlők ugyanis, akik cserélve szerezték a bérleti jogukat, a piaci ár 35 százalékáért vehetik meg a lakásaikat.  

A Várnegyed polgármesternőjét azóta a Fidesz folyamatos támadás alatt tartja, míg ő a kormánypárt kezébe került kerületi újságot bojkottálja. Erre talált ki egy módszert, hogy a helyi lakosokkal saját csatornáján elérje, sőt, közösségi oldalán megjelent posztja szerint Sára Botond főispán beperlésére is készül.

A teljes cikket a Klasszis Média Lapcsaládhoz tartozó Mfor cikkében olvashatják el. 

A polgármesternő legfrissebb bejegyzése szerint tegnap egyébként az I. kerület nevében átvehette a Településindex-díjat. "Budapesten a mi kerületünk 2. helyezést ért el, azaz a mi kerületünk a második leggyorsabban fejlődő kerület a fővárosban" - számolt be a Facebookon az elismerésről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Miért nem állnak sorban a vállalatok a zöld hitelekért?
Csabai Károly | 2024. május 23. 15:11
Milyen a vállalati hitelezés helyzete Magyarországon, a 2023-as évhez képest az idén mire lehet számítani? A bankok hogyan tudják támogatni a zöld átállást? Van-e kereslet a zöld hitelekre, azt mennyire befolyásolja a kamatszint? Mennyire más megközelítést igényel a bankoktól az energetikai szektor finanszírozása? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket járták körül a lapcsoportunk, a Klasszis Média által szervezett E, mint energia konferencia kerekasztal-beszélgetésének résztvevői. 
Makro / Külgazdaság Havi 136 ezer forintot adnak a kisgyermekes, dolgozó szülőknek - de nem Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 13:03
Ennyivel támogatják a kisgyermekek gondozását.
Makro / Külgazdaság Ez a közel 190 ezer magyar biztosan nem akar hazatérni
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 12:48
Benyújtották a kérvényt, hogy maradhassanak brit földön, de a románok és a lengyelek messze előznek ebben is.
Makro / Külgazdaság Pozitív meglepetést hozott az euróövezet teljesítménye
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 11:36
Már májusi adatok alapján.
Makro / Külgazdaság Kezdhetünk aggódni? Padlót fogtak a beruházások Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 08:39
Majdnem kétszámjegyű a visszaesés.
Makro / Külgazdaság Erre büszke lehet a kormány? Közel 10 százalékkal érnek többet a magyar fizetések, mint tavaly
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 08:31
Itt vannak a KSH legfrissebb adatai.
Makro / Külgazdaság 2750 milliárd forintnyi diákhitelt engedtek el - szavazatvásárlás amerikai módra?
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 07:18
Személyenként átlagosan 12 millió forintnyi tartozást nem kell visszafizetni. Igazságos döntés vagy az adófizetői pénzek átirányítása szavazatvásárlás céljából?
Makro / Külgazdaság Európa legnagyobb lőporgyára épül a szomszédunkban
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 17:37
Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben, a Black Sea Defense and Aerospace (BSDA-2024) elnevezésű nemzetközi hadifelszerelés-kiállítás megnyitóján.
Makro / Külgazdaság Milyen irányt vesz az elektromos járművek gyártása, forgalmazása, töltése és finanszírozása?
Szirmai S. Péter | 2024. május 22. 15:01
Merre tart az e-mobilitás? Erről is kérdeztük a Klasszis Média által szervezett E, mint energia konferencia kerekasztal-beszélgetésén szakértő vendégeinket: Balogh Szabolcsot, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetőjét, Lévai Gábort, a PhenoGyde Kft. ügyvezetőjét, Fekete Csabát, a CIB Lízing vezérigazgatóját, Antalóczy Tibort, a villanyautosok.hu ügyvezetőjét, Kovács Ákost, a Porsche Hungaria Moon Brand managerét. 
Makro / Külgazdaság Vége a jó világnak, fordulat jön a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 10:46
A héten pénteken ismét változást tapasztalhatunk a benzinkutakon. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG