BUX
35 987.16
+1.58%
+560.00
OTP
10 650.00
+3.00%
+310.00
MOL
1 803.00
+0.56%
+10.00
RICHTER
7 140.00
+1.20%
+85.00
MTELEKOM
379.00
+0.40%
+1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 16. 11:53

A kabinet határozottan kéri a lakosságot a maszkviselési kötelezettség betartására – hangzott el a mai Kormányinfón.

A kormány kifejezetten a lakosság védelme érdekében úgy döntött, hogy nem rendezik meg a Szent István napi ünnepségeket, benne a tűzijátékot. Lehet, hogy ősszel mégis sor kerül erre, de a mai tudásunk szerint erre nem sok esély van – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

A kabinet július végi ülésén dönt arról, hogy az augusztus 15. után milyen járványügyi intézkedések maradjanak érvényben vagy milyeneket kell bevezetni – fűzte hozzá.

A miniszter megerősítette, hogy a beutazási korlátozásokban megjelölt országbesorolások akár kormányülés nélkül is megváltozhatnak. Úgy döntöttek továbbá, hogy az egyes országokon belüli régiók vagy tagállamok (pl. Egyesült Államokon vagy Németország esetében) egymástól eltérő színkódot kaphatnak és ezek menet közben is változhatnak. Egyelőre azonban nem élt a kormány ezzel a lehetőséggel.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy a környező országokhoz képest „Magyarország a legbiztonságosabb és legvédettebb”, s ezt az állapotot szeretnénk fenntartani. Ehhez azonban továbbra is rendkívüli fegyelmezettség szükséges, főleg a maszkviselési kötelezettséget kell maradéktalanul betartani. A tesztekre vonatkozó rendelkezések most is érvényben vannak, így magánlaborból származó tesztet is elfogadnak. A kormány szeretné valamilyen formában támogatni a hazai zeneipart.

„Ha még augusztus 15. után is tilos lesz az 500 főnél több vendéggel rendezett koncertek, akkor az érintettek veszteségeit mérsékelni fogják egy külön támogatással.” – mondta a miniszter.

A hétvégi EU-csúcsról szólva elmondta, hogy a kormány megtárgyalta a hétéves új költségvetéssel illetve a mentőcsomaggal kapcsolatos magyar álláspontot. „Nem biztos, hogy eredményes lesz a mostani csúcs, sok az eltérő álláspont” – fűzte hozzá. A mentőcsomaggal kapcsolatos hitelfelvételt egyfajta kötöttségnek nevezte, szerinte a tagállami kormányok tudják a leghatékonyabban felhasználni a mentőcsomagban elérhető forrásokat, például gazdaságélénkítésre vagy munkahelyteremtésre.

Két felújítási projektről is véleményt mondott a miniszter. Az M3-as metróról szólva jelezte, hogy a 2018-ban született Orbán-Tarlós megállapodás alapján elfogadottak mértékéig támogatják. A Lánchídról szólva nem mulasztotta el bírálni a fővárosi önkormányzatot, amiért a közbeszerzést még mindig nem írta ki. Egyúttal azt is mondta, hogy „kénytelen vagyok megvédeni Karácsony Gergely főpolgármestert Draskovics Tibor volt pénzügyminisztertől”. Gulyás Gergely szerint a volt miniszter alaptalanul mondta a minap egy rádióinterjúban, hogy a fővárosnak már nincs a kezében a szükséges összeg, mert elköltötték.

„Egységes céget akartunk létrehozni a MÁV és a Volánbusz összevonásával. Ez a munka most zajlik. Rövidtávon biztos nem hoz spórolást és lehetnek majd járatbővítések és ritkítások is, ez konkrétan később dől el. Cél az állami források és eszközök hatékony felhasználása” – mondta a miniszter.


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Majdnem az összes külföldi turista eltűnt az országból a korona-lezárások miatt
MTI | 2020. augusztus 7. 10:41
Júniusban több mint 93 százalékkal zuhant a beutazók által nálunk eltöltött vendégéjszakák száma a tavalyihoz képest.
Makro / Külgazdaság Tovább bővíthetik a távmunkát ősszel, a főnökök beszállhatnának az alkalmazottaik rezsijébe
MTI | 2020. augusztus 7. 10:27
A kormány a munkaerőpiacon is készül a járvány második hullámára, ősszel kerülhet a kormány elé a szaktárca által készített javaslatcsomag, amely a foglalkoztatás további bővítését szolgálja - mondta el a Világgazdaságnak Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 
Makro / Külgazdaság A külkereskedelmünk már elkezdett kigyógyulni a koronavírusból
MTI | 2020. augusztus 7. 10:12
Még mindig zuhan, de már nem annyira, mint tavasszal.
Makro / Külgazdaság Kinyírta a vírusválság Spanyolország turizmusát
Wéber Balázs | 2020. augusztus 7. 09:46
Története legrosszabb időszakát éli a spanyol turisztikai szektor a koronavírus-járvány ellenes korlátozó intézkedések miatt, ráadásul nem várható jelentős javulás.   
Makro / Külgazdaság A kormány már idén odaadja az összes pénzt a veszprémi tornacsarnokra
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 09:24
A teljes, közel 1 milliárd forintos támogatási összeget megkapja Veszprém még 2020-ban.
Makro / Külgazdaság Ismét emelkedett az aktív fertőzöttek száma - ketten meghaltak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 09:12
24 új fertőzöttet jelentettek pénteken, két idős krónikus beteg elhunyt.
Makro / Külgazdaság Négy országot ajánl a nyaralásra Orbán Viktor - védőoltást rendelt Magyarország
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 08:25
Az ország intelligenciaszintje, utazási-nyaralási célpontok, munkahelyteremtés és némi újabb libernyákozás - ezek a témák is szóba kerültek a pénteki miniszterelnöki rádióinterjúban, ahol kiderült: 5 millió védőoltást rendeltünk az EU programján keresztül.
Makro / Külgazdaság Felturbózzák a KRÉTA rendszert, hátha megint nem tudnak iskolába menni a gyerekek
MTI | 2020. augusztus 7. 06:49
Tovább fejleszti a kormány a KRÉTA oktatási rendszert a digitális oktatás hatékonyabb támogatása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Azt állítják, már nem lesz szükség a Google Classroomra sem.
Makro / Külgazdaság Készülhet a Tankcsapda és Balázs Fecó: indulhatnak a raktárkoncertek
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:36
Megjelent a kormányhatározat, amivel előteremtik a pénzt a raktárkoncertekre és a cigányzene támogatására.
Makro / Külgazdaság A nap képe: felkavaró fotóval emlékeztek Hirosima és Nagaszaki áldozataira
Wéber Balázs | 2020. augusztus 6. 16:51
Hirosimára 75 évvel ezelőtt dobott le atombombát az amerikai légierő.
hírlevél