Mester Nándor

Mester Nándor cikkei

közgazdász, ingatlanpiaci szakértő

Makro / Külgazdaság Kalapozásba fogott az ukrán kormány Washingtonban 
Mester Nándor | 2024. április 18. 15:01
A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi ülését használja fel az ukrán vezetés, hogy megszerezze a gazdaság stabilizálásához szükséges pénzt vagy annak egy részét. Közben amerikai befektetőkkel is tárgyal az újjáépítési projektekről.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kádár-kocka küzd a luxusnyaralóval a Tisza-tónál 
Mester Nándor | 2024. április 17. 18:47
Idén várhatóan tovább növekszik a Tisza-tó népszerűsége. Az ok igen prózai: még mindig jóval olcsóbb, mint a Balaton vagy a Velencei-tó környéke, egy-két ottani kistelepülésen használható a Falusi CSOK és ha nyaralót keres valaki, akkor javuló és bővülő szabadidős és kiskereskedelmi szolgáltatásokra számíthat. Az ingatlankínálat egyre színesebb, már a luxus is megjelent – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A Velencei-tónál lassan beérik az árak a pesti agglomeráció átlagát 
Mester Nándor | 2024. április 10. 19:10
Lapunk az elmúlt években többször is írt arról, hogy a főváros agglomerációja gyakorlatilag elért a Velencei-tóig. Azzal a különbséggel, hogy sokáig a Budapestet ölelő településgyűrű árai jóval magasabbak voltak. Mára ez a különbség erősen csökkent, főleg azért, mert annyira megugrott a kereslet a Balaton kis testvére körül, hogy az fölvitte az árakat, bár a használt lakások-házak ára még mindig nem érte el a budapesti agglomeráció legdrágább részein tapassztalható szintet. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az Audi miatt is már egymilliós négyzetméterárak vannak Győrben  
Mester Nándor | 2024. április 3. 18:31
Egyértelműen árfelhajtó hatású, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosban számos autóipari és technológiai cég telepedett meg, élén az Audival. Bár a lakásépítés üteme ott is lassult az elmúlt másfél-két évben, ez vélhetően átmeneti, ugyanis a városba és környékére folyamatosan érkező új munkaerő fenntartja a keresletet és az új lakástámogatási feltételek miatt kicsit növekedhet a belső lakásmobilitás. Nagy kérdés, hogy további külső körzetekben is megjelennek-e lakóparkok és hogy a belvárosban folytatódik-e a nagyon régi épületek lakáscélú felújítása.
Makro / Külgazdaság Apránként talpra állhat az ukrán gazdaság, a nagyobb sebességhez béke kellene 
Mester Nándor | 2024. április 2. 15:04
Tavaly 5,3 százalékkal nőtt a GDP az oroszok által megtámadott országban, idén kisebb lehet a bővülés.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ki akar házat venni az akkuval elárasztott Gödön? 
Mester Nándor | 2024. március 27. 18:32
Jön a harmadik akkugyár Gödre, de nem jönnek a vásárlók. Legalábbis semmi nem mutat arra, hogy megfordulna az a csökkenő tranzakciós trend, ami épp a Samsung odatelepülése, vagyis a 2010-es évek vége óta tart. Elfogytak az akkorra megépített új otthonok, újak alig jöttek helyükbe, viszont lassan, de folyamatosan növekszik a használt házak kínálata. Ez még nem menekülés, de vannak már olyanok, akik nem kérnek a környezetszennyezésből, ráadásul úgy érzik, ingatlanuk értéke is megsínyli ezt, így jobb most kiszállni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij nemcsak háborúzik, megtolja az ukrán kkv-kat is 
Mester Nándor | 2024. március 26. 15:11
Nemzetközi és hazai forrásokat is felhasznál a kijevi kormány az ipari, a mezőgazdasági és a szolgáltató szektor fellendítéséhez.
Nemzetközi Földalatti iskolákat akarnak építeni Ukrajnában 
Mester Nándor | 2024. március 23. 14:01
Közben folytatódik az egészségügyi intézmények újjáépítése.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Legalább hatszor annyit kóstál ma Orbán Viktor budai háza, mint amikor vette 
Mester Nándor | 2024. március 20. 18:47
Örülhet a parlamenti patkóban a nulladik szektor 14-es számú székében ülő miniszterelnök. Nem maradt le a nagy lakásár-robbanásról. Feltételezzük, hogy történt korszerűsítés a fele részben még 2002-ben tulajdonába került és a budai elitnegyedben lévő ingatlanán, így az bizonyosan megtartotta értékét a környék átlagával. Ám minthogy erről az átalakításról vagy korszerűsítésről nincsenek hivatalos adatok, a pontosabb értékmeghatározáshoz segítségül hívtuk, hogy mi minden történt a közvetlen környék lakáspiacán az eltelt több mint két évtizedben.
Vállalat Új gyárakkal szórja meg a világpiacot a Mapei 
Mester Nándor | 2024. március 20. 12:43
Közép-Európában egyelőre nem terveznek új üzemet. Ukrajnában nagy lehetőséget látnak, ha véget érnek a harcok és egy újjáépítést segítő olasz állami programba bekapcsolódnának, mint Itália legnagyobb építőipari cége.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij bajban van: ki fog itt harcolni és újjáépíteni? 
Mester Nándor | 2024. március 20. 05:41
Folyamatosan romlanak a demográfiai mutatók Ukrajnában, 9 millió kivándorlóról tudni, nemcsak kevesebb gyerek születik már évek óta, de csökkent a házasságkötések száma is. A háborúval közvetlenül összefüggő emberveszteségek egyre nagyobbak, bár erről csak szórványosan vannak ukrán hivatalos adatok, az oroszok által közöltek nem megbízhatók. A kormány tovább szigorította a sorozási szabályokat, hogy ne kerülhessék el a fiatal hadköteles férfiak a katonaságot.
Makro / Külgazdaság Nem teszi zsebre a besorolását az outlet center Polgárban 
Mester Nándor | 2024. március 16. 14:38
A bérlők mondtak véleményt az európai kiskereskedelmi központokról. Az évente elkészülő szakmai felmérésben a forgalmat és az üzemeltetést is értékelték. Ezen kívül vázolták, hogy milyen szempontok szerint választanak maguknak ilyen központot és beszéltek a bővülési terveikről is. A magyarok, szlovákok és csehek kedvence, Parndorf befért az első tízbe, a polgári outlet centert a gyengén muzsikálók közé, a 99. helyre sorolták.
Nemzetközi Még tart a háború, de már visszaépülnek a hidak Ukrajnában 
Mester Nándor | 2024. március 15. 14:14
Osztrák, német, török és távol-keleti cégek belevágtak az infrastrukturális projektekbe.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ártott Orbán Viktor a debreceni lakásáraknak  
Mester Nándor | 2024. március 13. 18:48
Továbbra is erős hiány van Debrecenben a minőségi új lakásokból, de a felújított használtakból is. A beruházók az összes új otthonnak csak egyharmadát hirdették meg, s ha elkelnek, akkor mennek tovább a többivel. Az árak főleg a tavalyi országos gazdasági visszaesés miatt csökkentek kissé. Közvetlen kapcsolat nem mutatható ki az akkugyárak és az árak között, de azt tudni lehet, hogy sokan féltik a jövőjüket és ingatlanuk értékét miattuk, s ezért vagy az ipari parkoktól távol vagy más városban keresnek ingatlant – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú családi házak Budán 
Mester Nándor | 2024. március 6. 18:59
Nem lehetetlen jó állapotú családi házat kifogni Budán. De persze nem akárhol, a II. vagy a XII. kerületben sokkal kisebb az esély olyan használt házat elcsípni, ami a többség számára megfizethető árkategóriában van. A panelből vagy lerobbant pesti társasházból kertes házba vágyók inkább Óbuda külső részein vagy Budafokon nézhetnek körül. Már csak azért is, mert akár 20-25 százalékkal is olcsóbban juthatnak hozzá - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Makro / Külgazdaság Bánya, vegyi üzem, cellulózgyár - dobra ver több nagyüzemet az ukrán kormány 
Mester Nándor | 2024. március 5. 15:01
Folytatják idén a kisprivatizációt is, emellett továbbgörgetik a kkv-k hitelprogramját.
Ingatlan Budapest belvárosa az ötödik legolcsóbb az EU-ban a lakáspiacon 
Mester Nándor | 2024. február 29. 05:42
Átmenetinek bizonyult a 2022 közepétől 2023 tavaszáig tartó kisebb árcsökkenés az európai lakáspiacon. Tavaly nyártól sok uniós országban lelassult az olcsóbbodás, több államban stagnálásba váltott a trend, idén már több helyütt ismét elkezdtek felfelé kúszni az árak. Budapest a korábbi drágulás ellenére is az olcsóbb városok között van az EU-ban – derül ki a Privátbankár Európai Lakásmonitor februári összegzéséből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Most is a Covid alatt kialakult költsége van egy üzletnek a plázákban 
Mester Nándor | 2024. február 28. 18:59
Stabilizálódtak az üzlethelyiségek összköltségei a bevásárlóközpontokban. A legjobb központokban szinte alig van kiadatlan ingatlan, de a bérlők egyelőre lanyha forgalomról számolnak be, ami hatással van az üzlethelyiségek értékére is - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mágnes az irodaháznak a jó étterem, a fitnesz központ és az élelmiszerbolt 
Mester Nándor | 2024. február 25. 09:47
Még nyomott áron is érdemes kiadni az irodaházak földszintjét különféle szolgáltatóknak. Azok nélkül nehezebb lenne igazán vonzóvá tenni magát a házat a bérlők dolgozóinak szemében. Persze fontos, hogy milyen szektorokból sikerül bérlőket találni, a jelek szerint az étterem, az élelmiszerüzlet és a fitnesz központ jó választás.
Makro / Külgazdaság Kétéves mérleg 3. rész: így látják a háborúban élő ukránok a gazdasági helyzetet 
Mester Nándor | 2024. február 25. 05:44
Az első pár hónap után mostanra javulást lát a megkérdezettek többsége. A jövőt illetően viszont kevésbé optimisták és szerintük újabb megpróbáltatásokat kell átélni.
Makro / Külgazdaság Kétéves mérleg 2. rész : megrengette-e a háború Putyin gazdaságát? 
Mester Nándor | 2024. február 22. 18:36
Nincs egyértelmű válasz arra, hogy a két éve indított agresszió nyomán mekkora teher került az orosz gazdaságra. Kivonult sok száz nagy nyugati cég, de sok maradt is, vannak szankciók és egyes nyersanyagpiacokon nehezebben boldogul Oroszország. Magas a költségvetés hiánya és az alapkamat is, de csökkenteni tudták az inflációt, valamelyest stabilizálódott a rubel. Átálltak a hadigazdaságra, az erőforrások egyelőre kifogyhatatlannak tűnnek, a munkából kiesett százezrek még nem hiányoznak. De vannak olyan szakmai, elemzői hangok is, hogy a hangsúly a MÉG-en van.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Menő maradt Kádár János kedvenc kerülete 
Mester Nándor | 2024. február 21. 19:41
Azt eddig is tudtuk, hogy az egykori pártfőtitkárnak oly kedves észak-pesti környéken sokan keresnek új otthont. Újdonság azonban, hogy a használt téglalakások is növelni tudták a népszerűségüket, újak és régiek gyakorlatilag egymást húzzák. Utóbbiak azonban csak akkor tudnak labdába rúgni, ha teljesen felújítottak és kiemelkedően jó közlekedéssel bírnak – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Makro / Külgazdaság Kétéves mérleg 1. rész: Putyin 500 milliárd dolláros sebet ütött az ukrán gazdaságon  
Mester Nándor | 2024. február 21. 14:18
Főleg az energetikai, a kereskedelmi, a mezőgazdasági és a közlekedési infrastruktúra sínylette meg az orosz inváziót. A lakosság a romba döntött lakóingatlanok és a közintézmények tízezrei miatt is szenved.
Vállalat Megmentheti Zelenszkijt az európai hadiipari óriás 
Mester Nándor | 2024. február 19. 15:09
Harcskocsijavító gyárán kívül egy nagy lőszergyártó üzemet is épít a német Rheinmetall Ukrajnában. A hatalmas vállalat otthon is létrehoz egy új üzemet amerikai partnerei kiszolgálására, ezenkívül romániai cégfelvásárlással is terjeszkedik Európában. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Budai panelt venni és eladni is érdemes 
Mester Nándor | 2024. február 14. 18:58
Továbbra is népszerűek Buda több kerületének a panellakásai. Kisebb lett a kínálat, mint tavaly ősszel, de az árak csak elvétve csökkentek, 2-3 százalékkal, inkább stagnálnak. Nem ritka az egymillió forint feletti négyzetméterár, de a legjellemzőbb a 750-800 ezer forintos sáv – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Csepelen egész jó lakásokat is kifoghatunk viszonylag olcsón 
Mester Nándor | 2024. február 7. 19:03
Tavaly nyáron készült csepeli összefoglalónkban azt rögzíthettük, hogy legnagyobb szigetünkön lehetett a legalacsonyabb átlagáron lakóingatlant venni a fővárosban. Jelentjük, a helyzet változatlan 2024 első heteiben. A kínálat viszont erősen szűkült, ami az eladóknak kedvez - derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kifoghatunk jó alkut Pécsett is 
Mester Nándor | 2024. január 31. 19:07
Tavaly májusban foglalkoztunk először részletesebben a baranyai, azon belül is főleg a pécsi lakóingatlanokkal. Akkor a felívelő szakasz legvégén jártunk, még volt szufla a piacban, noha egyre halványabb volt a teljesítmény. Már érződött, hogy elfogytak a vevők, de számuk legalábbis nagyon megcsappant. Azóta stagnálást látunk, élénkülés két-három hónap múlva kezdődhet legkorábban - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Makro / Külgazdaság Mit szólna Orbán Viktor, ha nálunk is annyi ukrán cég alakulna, mint Lengyelországban? 
Mester Nándor | 2024. január 30. 15:01
A háború elől elmenekültek főleg az építőiparban és a szolgáltatás különféle ágazataiban alapítottak vállalkozásokat.
Makro / Külgazdaság Kiderült a titok: aprópénzt kaptak az orosz piacról kivonult külföldi cégek 
Mester Nándor | 2024. január 25. 05:40
Csak azt tudni, hogy mélyen a piaci értékük alatt váltak meg az üzletrészektől. A legóvatosabb becslések szerint 25 milliárd dollárért jutottak hozzá orosz állami vagy magáncégek ezekhez a vagyonelemekhez. Több olyan nemzetközi cég is van, amelyik kerülő úton, de továbbra is szállít termékeket az orosz piacra.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lehet kaszálni egy irodaházon is, ha jók az adottságai 
Mester Nándor | 2024. január 24. 19:01
Sorozatunkban a lakóingatlanok mellett igyekszünk bemutatni a kereskedelmi ingatlanokkal kapcsolatos lehetőségeket és az értékváltozásokat is. Már csak azért is, mert ha például ingatlanalapba fektetünk, akkor tudnunk kell, hogy ezek pont ilyen ingatlanokat is bevesznek a portfóliójukba, tehát nem mindegy, hogy miként gazdálkodnak velük, illetve mik hatnak ezen ingatlanok értékére.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Megbolydulhat a piac a kínai autógyár miatt Szegeden 
Mester Nándor | 2024. január 17. 18:47
Nem kérdés, hogy idén már növekednek a lakásárak a napfény városában is. Az általános keresletet megtámasztja az átszabott állami támogatási rendszer, de az új lakásokat várhatóan Szegeden is csak kevesen tudják vagy akarják megfizetni. Nyeregben lehetnek azok, akik egy legfeljebb 6-8 éve épült vagy az elmúlt pár évben felújított ingatlant szeretnének eladni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Kijött a lista: itt a top 10 outlet-nagyhatalom Európában 
Mester Nándor | 2024. január 12. 15:01
Erős féket raktak az outlet centerek fejlesztésére a kontinens egészén, a beruházók azonban a kulcsországokban újabbakat terveznek. Térségünkből egyedül a lengyelek tudják tartani a lépést, nálunk évek óta nincs bővülés és várhatóan nem is lesz.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kisamerika sor és Nagyamerika utca Ózdon 
Mester Nándor | 2024. január 10. 18:50
Már hozzászokhattak, hogy sorozatunkban rendszeresen megvizsgáljuk a legfontosabb városok, turisztikai övezetek, Budapesten egy-egy kerületrész ingatlanpiacát és általában sok tranzakció alapján tudunk trendeket felvázolni. De mi a helyzet olyan településeken, amelyek a legek között szerepelnek, de a másik végén: venni ott is szoktak az emberek és eladni is szeretnének, igaz, a léptékek sokkal szerényebbek. Ilyen a 32 ezer lakosú Ózd is, amiről most adunk részleteket.
Ingatlan Kikoptak Amerikából a külföldi ingatlanbefektetők és ez nekünk is jó lehet 
Mester Nándor | 2024. január 5. 14:52
Történelmi mélypontra került az irodaházakba, raktárakba, bevásárlóközpontokba vagy hotelekbe tett pénz az Egyesült Államokban. A nagy alapok kezdhetnek aggódni, mert a globális piacot figyelő intézményi befektetők közül többen is a jobb hozamokat produkáló arab, európai, azon belül akár a közép-európai piacok felé fordulhatnak. Egyes amerikai szabályozott ingatlanbefektetési társaságok (REIT) már tavaly ősszel elkezdték kongatni a vészharangot, de akkor senki sem hallgatott rájuk.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Tokajban a NER megfogta a piac alját 
Mester Nándor | 2024. január 3. 18:52
Több mint háromszoros a különbség a lakásárakban a legdrágább és a legolcsóbb hazai borrégió között. Az észak-nyugati környék húzta be az első helyet, míg a tokaji lett a tökutolsó. Az áremelkedés üteme viszont az utóbbiban volt a legnagyobb, s ennek leginkább a NER érintett emberei örülhetnek, hiszen az olcsón vett ingatlanok a fejlesztéseik révén egyre nagyobb értéket képviselnek és egyre több profitot hoznak – derül ki sorozatunk újabb, idei első részéből.
Makro / Külgazdaság Elég-e Zelenszkij lelki fröccse a lakosságnak az ellenálláshoz? 
Mester Nándor | 2024. január 3. 15:01
Az ellenállás stabilizálását és erősítését célozhatták azok a kormányzati megnyilvánulások, amelyeket az elmúlt hetekben, de különösen az óév utolsó napjaiban tapasztaltak az ukránok. A felmérések ugyan a harc folytatásának erős támogatottságát mutatták, de a kifáradás jelei már láthatók: a lakosság harmada szerint nem jó irányba mennek a dolgok az országban, többségük szerint a háború után parlamenti választásokat kell tartani.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Legolcsóbb, legdrágább, legnagyobb, legkisebb - rekordok 2023-ból 
Mester Nándor | 2023. december 27. 18:32
Változó hangulat és aktivitás uralta 2023-ban a hazai lakáspiacot, azonban szélsőségekben most sem volt hiány. Tekintélyes alapterületek, rekord vételárak, örökségüket értékesítő eladók és első lakásukat vásárló ügyfelek domináltak a tranzakciókban - derül ki sorozatunk újabb, idei utolsó részéből.
Ingatlan Elfordultak a külföldi befektetők a magyar irodaházaktól 
Mester Nándor | 2023. december 26. 15:05
Rengeteg a bizonytalanság a kereskedelmi ingatlanoknál, kivárnak a nagy alapok.
Ingatlan Idén Európa sok országában lassult a lakások drágulása 
Mester Nándor | 2023. december 25. 14:12
De ahogy lassacskán helyreállnak a gazdaságok és csökkenek a hitelkamatok, megint jön a drágulás. Ebből Magyarország sem marad ki.
Makro / Külgazdaság 2023 tanulsága: működik az ukrán gazdaság és ez hírértékű 
Mester Nándor | 2023. december 24. 13:53
Természetesen hatalmas megterhelés a lassan két éve tartó háború, de – jelentős részben a külföldi pénzügyi segítségnek köszönhetően – kicsit már javultak is a feltételek 2022 tavaszához képest.
Ingatlan Dráma a piacon: nem viszik a luxus lakásokat 
Mester Nándor | 2023. december 22. 15:19
Túlkínálat mutatkozik az amerikai városokban, az új bérházépítési projektekben erősen csökken a legdrágább havidíjjal kínált lakások népszerűsége. Országosan az új lakásátadások többsége ráadásul ebbe a kategóriába esik, mindez nehéz helyzetbe sodorhat több ingatlanberuházót.
Makro / Külgazdaság Sokaknak ez lehet az utolsó ünnepe Ukrajnában, ha nem sikerül megállítani az oroszokat 
Mester Nándor | 2023. december 22. 09:31
A karácsonyi készülédés közepette nagyon sok helyütt gond az áram- és vízellátás, de élelemből legalább elegendő van.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Jól fialtak a kiadott lakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. december 20. 18:48
Nem panaszkodhatnak a befektetési céllal lakást vásárlók. Egyrészt idén is többnyire nőtt az ingatlanuk értéke, másrészt a bérbeadásból származó passzív jövedelmük is tovább hízott. A bérleti díjak ugyanis - erős hullámzás közepette - de szépen araszoltak felfelé,  – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Makro / Külgazdaság Több százezer ukránnak csak gyertyák adnak fényt 
Mester Nándor | 2023. december 19. 09:31
De a kormány szerint az ország többségében nem gond az áramellátás. Közben újabb konkrét nyugati segítség érkezik az energetikai rendszer stabilizálására.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakások a pesti Nagykörút mentén 
Mester Nándor | 2023. december 13. 18:41
A „legyen minden közel” elvét vallók idén is ragaszkodtak a fővárosi Nagykörúthoz. Nem feltétlenül kell autó, sok bérházban tágasak, nagy belmagasságúak a lakások, a szolgáltatások sétatávolságban vannak. Az ingatlanok értékét azonban erősen befolyásolja, hogy az adott házban volt-e teljes felújítás, vagy például beköltöztek-e oda a rövid távú lakáskiadók – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakások a maxi Dubajnak készülő Rákosrendező környékén 
Mester Nándor | 2023. december 6. 19:08
Egyelőre csak előkészületi szakaszban van a Rákosrendezőre tervezett új városnegyed. Sokaknak azonban már most megdobbanhatott a szíve és mesésen magas árakat látnak maguk előtt, ha a környékhez közeli saját ingatlanuk eladását fontolgatják. Ha tisztázódnak a beruházás feltételei és tényleg lesz garancia a közösségi szempontok érvényesülésére is, akkor az érintett körzetek felértékelődhetnek. Nem is biztos, hogy érdemes lesz elköltözni Angyalföld vagy Zugló határos körzeteiből – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Orbán Viktornak sikerült: nálunk drágult a legjobban a lakásépítés az EU-ban 
Mester Nándor | 2023. december 1. 05:46
Az Eurostat most kijött és a 2010-2022 közötti időre vonatkozó adatai szerint minden tagállamot messze megelőzve kell többet fizetni itthon az építkezésért. Az inflációban és a lakásdrágulásban „ezüstérmesek” lettünk, a GDP-hez mért lakásberuházások terén viszont a középmezőnyben vagyunk.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ötmillió forintos négyzetméterárú lakások Budán 
Mester Nándor | 2023. november 29. 18:56
Eddig sem voltak olcsók és a jövőben tovább drágulhatnak az új építésű lakások Buda nagy presztízsű körzeteiben. Nem térünk ki a XI. kerületre, az önálló fejezet, inkább az I., a II. és a XII. kerület új építésű kínálatát és az értékeket nézzük át. Jelenleg ötmillió forintot alulról súroló négyzetméterárral is találkozunk - derül ki sorozatunk mostani részéből. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG