<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Buckingham palota szerint nem biztonságos a tüntetések miatt.

Elhalasztják III. Károly brit uralkodó jövő hétre tervezett franciaországi állami látogatását - közölte pénteken a Downing Street. III. Károly király és felesége, Kamilla vasárnap indult volna Párizsba, és szerdáig tervezett utazásuk során felkeresték volna Bordeaux városát is.

Macron elnök kérte a halasztást. Fotó: EPA/GONZALO FUENTES / POOL
Macron elnök kérte a halasztást. Fotó: EPA/GONZALO FUENTES / POOL

Franciaország számos városában az utóbbi napokban heves, nem egyszer erőszakcselekményekbe torkolló tiltakozó megmozdulások voltak a nyugdíjrendszer módosítása miatt.

A Buckingham-palota, amely pénteken szintén bejelentette a király és hitvese állami látogatásának elhalasztását, a döntést részletek nélkül "a franciaországi helyzettel" indokolta. Az udvar szóvivője szerint a királyi házaspár továbbra is várakozással tekint franciaországi látogatása elé, amint sikerül új időpontot találni. A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Emmanuel Macron francia elnök kérte a brit féltől a látogatás elhalasztását.

Párizsi bejelentés szerint Macron pénteken személyesen beszélt telefonon III. Károly királlyal. A francia kormány olyan körülmények között szeretné vendégül látni a brit uralkodót, amely megfelel a két ország baráti viszonyának - áll a közleményben. A franciaországi utazás lett volna a király első külföldi állami látogatása trónra lépése óta.

III. Károly király és felesége a jövő hét második felében Németországba is hivatalos. Ennek az utazásnak az esetleges halasztásáról pénteken nem hangzott el bejelentés. A királyi házaspár a jelenlegi tervek szerint szerdán érkezik Berlinbe, ahol Frank-Walter Steinmeier német államfő fogadja őket és állami bankettet ad tiszteletükre. A brit uralkodó és hitvese az útiterv alapján Hamburgba is ellátogat, és jövő vasárnap tér vissza Londonba.

(MTI)

Makro / Külgazdaság Itt a török elnökválasztás eredménye
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 18:45
A választás második fordulójában 85,41 százalékos volt a részvétel, a voksok 91,55 százalékát pedig már össze is számolták magyar idő szerint este fél 7-ig.
Makro / Külgazdaság A londoni orosz követ feltételeket szabna a békekötéshez
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 17:38
Ilyen volt az orosz–ukrán háború pünkösdvasárnapi napja.
Makro / Külgazdaság Ezt üzente Ferenc pápa pünkösd ünnepén
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 16:33
A katolikus egyházfő a megosztottság ellen emelte fel szavát pünkösdi szentbeszédében.
Makro / Külgazdaság Szomorú rekordhoz közelít a Mount Everesten elhunyt hegymászók száma
Wéber Balázs | 2023. május 28. 15:52
Már 17-en veszthették idén életüket a világ legmagasabb hegyén, ami rekordközeli szám. Ennek egyik oka, hogy minden eddiginél többen próbálkoznak a csúcs meghódításával. Az egyik áldozat Suhajda Szilárd, a felkutatására indított mentőakció nem vezetett eredményre. Csak a sátrát találták meg a 4-es táborban. Suhajda Szilárd feltehetően 8795 méterig jutott – korábban még egyetlen magyar hegymászó sem ért el ilyen magasságot oxigénpalack és segítők nélkül.  
Makro / Külgazdaság Nem Magyarország: érdemi tárgyalások a pedagógusok és a kormányzat között
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 14:56
Romániában május végén és június elején is folytatódni fog az oktatásban dolgozók sztrájkja annak ellenére, hogy a Ciucă-kabinet érdemi béremelési javaslattal állt elő.
Makro / Külgazdaság Szomália demokratizálódik?
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 13:17
Az egy év múlva esedékes helyhatósági választásokon már érvényesülhet az „egy ember, egy szavazat” elve Szomáliában is. Három év múlva pedig elnököt és alelnököt is ilyen módszerrel választanának.
Makro / Külgazdaság Putyin örülhet: megállíthatatlan a drónok szállítása Oroszországba?
Kollár Dóra | 2023. május 28. 12:03
A Kaszpi-tenger nyugodtnak tűnő vizein aligha látszik elsőre az, hogy egy olyan útvonalról van szó, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Irán és Oroszország között, ahol szabadon áramolhatnak a feltételezett fegyverszállítások is.
Makro / Külgazdaság Vasárnap eldől, megy vagy marad Erdoğan
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 09:41
Vasárnap rendezik a török elnökválasztás második fordulóját, ahol az első forduló két legtöbb szavazatot szerzett jelöltje, a hivatalban levő Recep Tayyip Erdoğan és ellenzéki kihívója, Kemal Kılıçdaroğlu száll ringbe. Az első részeredmények késő este várhatók.
Makro / Külgazdaság Megint hatalmas, Nyugat-Európába áramló tömeggel akadt dolga a magyar rendőröknek
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 09:18
Szombaton több mint 11 ezer ember lépett az országba.
Makro / Külgazdaság Az „elvi megállapodás” már megszületett az amerikai adósságplafon megemeléséről
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 08:52
Joe Biden elnök és Kevin McCarthy, a képviselőház vezetője megállapodott az amerikai adósságplafon megemeléséről, melyről várhatóan szerdán szavaznak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG