BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 18. 19:49

A magyarok többsége Ausztráliát találja a legvonzóbb Európán kívüli úticélnak, sokaknak első tengerentúli útja azonban New Yorkba vezetett - derült ki British Airways kutatásából.

A magyarok többsége Ausztráliát találja a legvonzóbb Európán kívüli úticélnak, sokaknak első tengerentúli útja azonban New Yorkba vezetett - derült ki British Airways interneten végzett kutatásából.

A tengerentúli utazás már nem elérhetetlen álom a magyaroknak, sőt, egyre többen engedhetik meg maguknak. Ezt támasztják alá a British Airways legfrissebb adatai is, amelyek szerint az április és augusztus közötti időszakban az előző év azonos időszakához képest 1,3 százalékkal többen utaztak a légitársaság tengerentúli járataival Londonon keresztül Magyarországról.

A brit légitársaság 1500 internetező bevonásával készített magyarországi felmérésének résztvevői közül a legtöbben (11 százalék) Európán kívül New Yorkban jártak. De ha lehetőségük lenne rá, legszívesebben Ausztráliába (54 százalék), Mexikóba valamint a Karibi-térségbe utaznának (36-36 százalék). Emellett Hawaii, Japán, Új-Zéland és Brazília is előkelő helyen szerepel a népszerűségi listán.

A kiválasztási szempontok között az érintetlen természeti környezet, a gyönyörű tengerpartok és a városnézési lehetőségek jelentik a legfőbb vonzerőt - tudatta a légitársaság.

Akárhová is utazzanak a magyar turisták, a brit légitársaság járataira történő átszálláskor már biztosan Európa legmodernebb repülőterét, a londoni Heathrow légikikötő T5 terminálját használják majd. A március óta üzemelő terminálra fokozatosan költöznek át a British Airways járatai, így szeptember 17-én további 29 közel-keleti, afrikai és amerikai járat tette át székhelyét - többek között a Torontóba, Washingtonba, Dallasba, Chicagóba, Mexikóvárosba, Mauritiusra, Buenos Airesbe, Rio de Janeiróba és a Kajmán-szigetekre induló járatok.

A költözés utolsó fázisa a tervek szerint október 22-én zajlik le, ezután a légitársaság mintegy 510 (360 európai és 150 tengerentúli) járata a T5-ről indul illetve oda érkezik.

Jelenleg naponta 480 repülőgép (360 európai és 120 tengerentúli) száll fel és le a terminálon, ahol a márciusi nyitás óta mintegy nyolc és fél millió utas fordult meg és több mint 65 ezer járat indult illetve érkezett.

Budapest a világ 10 legnépszerűbb városa között 
Már nem szeretjük annyira a panziókat
Jó hír: fokozódik a verseny, olcsóbban repülhetünk

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél