<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az eset Ciszjordániában történt.

Az izraeli erők szombaton megöltek egy palesztint, aki késsel megpróbált leszúrni egy zsidó lakost Ciszjordániában – közölte az izraeli hadsereg. A palesztin egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a férfi 42 éves volt. Az eset a megszállt Ciszjordániában, Rámalláh palesztin várostól északnyugatra történt.

Palesztinok és jogvédő csoportok azzal vádolják Izraelt, hogy túlzott erőszakot alkalmaz a palesztinokkal szemben, akik az elmúlt években sorozatos lövöldözéseket, késeléseket és autórobbantásokat követtek el. A hadsereg szerint a katonák és egyes esetekben a civilek életveszélyes helyzetekkel néznek szembe.

Ciszjordániában, ahol az izraeli hadsereg tavaly tavasz óta szinte éjszakánként tart letartóztatási razziákat, miután az izraeliek elleni palesztin támadások hulláma 19 ember halálát okozta, megnőtt a feszültség.

Izrael szerint a razziák célja a militáns hálózatok felszámolása és a jövőbeli támadások meghiúsítása. A palesztinok úgy látják, hogy ezek a támadások tovább erősítik Izrael 55 éve tartó, határozatlan idejű megszállását azokon a területeken, ahol jövőbeli államuk megteremtése érdekében küzdenek.

A Becelem nevű izraeli jogvédő szervezet adatai szerint 2022-ben csaknem 150 palesztint ölt meg Izrael Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben, ami 2004 óta a leghalálosabb év volt.

Izrael szerint a meggyilkoltak többsége fegyveres volt, de palesztin kődobálókat, a behatolások ellen tiltakozó fiatalokat és más, az összecsapásokban részt nem vevő személyeket is megöltek.

(MTI)

Makro / Külgazdaság Putyin örülhet: megállíthatatlan a drónok szállítása Oroszországba?
Kollár Dóra | 2023. május 28. 12:03
A Kaszpi-tenger nyugodtnak tűnő vizein aligha látszik elsőre az, hogy egy olyan útvonalról van szó, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Irán és Oroszország között, ahol szabadon áramolhatnak a feltételezett fegyverszállítások is.
Makro / Külgazdaság Vasárnap eldől, megy vagy marad Erdoğan
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 09:41
Vasárnap rendezik a török elnökválasztás második fordulóját, ahol az első forduló két legtöbb szavazatot szerzett jelöltje, a hivatalban levő Recep Tayyip Erdoğan és ellenzéki kihívója, Kemal Kılıçdaroğlu száll ringbe. Az első részeredmények késő este várhatók.
Makro / Külgazdaság Megint hatalmas, Nyugat-Európába áramló tömeggel akadt dolga a magyar rendőröknek
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 09:18
Szombaton több mint 11 ezer ember lépett az országba.
Makro / Külgazdaság Az „elvi megállapodás” már megszületett az amerikai adósságplafon megemeléséről
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 08:52
Joe Biden elnök és Kevin McCarthy, a képviselőház vezetője megállapodott az amerikai adósságplafon megemeléséről, melyről várhatóan szerdán szavaznak.
Makro / Külgazdaság Kijevnek köze volt a Kercsi híd felrobbantásához
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 08:26
Sem a fegyverek, sem a diplomaták nem pihentek pünkösdvasárnapra virradóra sem.
Makro / Külgazdaság Csak a parancsra várnak és indul az ukrán roham
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 18:00
Vlagyimir Putyin akkor is veszélyes marad, ha vereséget szenved. Háborús hírek.  
Makro / Külgazdaság Peking győzött Hongkongban, a demokrácia még várat magára
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 17:36
Az egyre nehezebb körülmények és az ellehetetlenítő politikai légkör miatt önmaga feloszlatásáról döntött szombaton a hongkongi demokráciapárti Polgári Párt - közölte a tömörülés egyik alapítótagja szombaton újságírókkal.
Makro / Külgazdaság Lemondott Orbán Viktor szerb szövetségese
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 17:11
Milos Vucevic védelmi miniszter lett a Szerb Haladó Párt (SNS) új elnöke miután Aleksandar Vucic köztársasági elnök nem indult újra a tisztségért a párt kragujevaci tisztújító közgyűlésén szombaton.
Makro / Külgazdaság Tömegnyomorral indult a háromnapos hétvége a brit repülőtereken
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 16:35
Hatalmas sorok alakultak ki szombat délutánra a brit repülőtereken, miután egy központi szoftverhiba miatt működésképtelenné váltak az elektronikus beléptető kapuk.
Makro / Külgazdaság Elsodort egy komplett tábort a lavina Pakisztánban
Privátbankár.hu | 2023. május 27. 15:59
Legalább tízen meghaltak egy lavina miatt Észak-Pakisztán egy távoli régiójában szombaton - közölték helyi tisztségviselők.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG