<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Több jómódú szomszédja a volt amerikai elnök kilakoltatását kérte a floridai otthonának számító komplexumból. A helyi hatóságok megvizsgálták a kérelmet és nem hagyták jóvá, így a volt elnök maradhat – legalábbis egy darabig.

A floridai Palm Beach illetékes hatóságai hivatalosan is megvizsgálták azt a beadványt, miszerint a kérelmező szomszédok szeretnék kilakoltatni a volt amerikai elnököt a Mar-a-Lago nevű komplexumból, ami gyakorlatilag egy klub - írta a bbc.com.

A portál utalt rá, hogy a szomszédok egy 1993-ban született egyezményre hivatkoztak. Abban az áll, hogy a magántulajdonban lévő luxus birtokot a tagok által üzemeltetett klubbá szervezték. Márpedig a szabály szerint egy ilyen klubban életvitel szerűen lakni csak annak szabad, akinek erre engedélyt adtak korábban. Akkor is csak korlátozott időre, évente háromszor és alkalmanként legfeljebb egy hétre.

Mar-a-lago, a szuper luxus birtok (forrás: BBC)Mar-a-lago, a szuper luxus birtok (forrás: BBC)

Trump gyakorlatilag folyamatosan itt lakik, amióta januárban elhagyta a Fehér Házat. Illetve elnöki évei alatt nagyon sok időt töltött, sokkal többet, mint amennyit a szabályok engedtek volna. A beadványt benyújtó helyi ügyész szerint csak akkor lehetett volna joga ott tartózkodni, ha a klub hivatalosan az alkalmazottai sorába fogadja és jóhiszemű ingatlan használónak minősíti.

A helyi hatóságok azonban – a volt elnök ügyvédjei által felvetetteket elfogadva - a napokban visszadobták az indítványt. Azzal érveltek, hogy az 1993-as megállapodásban nem tiltják, hogy egy tulajdonos az ingatlanban lakjon. Utalnak arra is, hogy Trump hosszú időn át való ott tartózkodása alatt a helyi hatóságok soha sem tiltakoztak ez ellen. Azt is hozzáfűzték, hogy a politikus nem a vendégszobákat, hanem az úgymond tulajdonosi lakosztályt használta és szerintük az nem esik semmiféle korlátozás alá. Megemlítették még, hogy Trump hivatalos alkalmazott volt, mert mint írták: ő volt a klub elnöke, s ezzel eleve jogot formálhat az ott lakásra.

A tiltakozó szomszédok attól tartanak, hogy luxus ingatlanjuk értéke csökkenni fog az által, hogy egy ilyen, milliók által támadott személy lakik a környékükön. Vitájuk évek óta tart Trumppal és folyamatosan azt hangoztatják, hogy Trump hívei – részben az elnök által feltüzelve - majd meggondolatlan cselekedetre ragadtatják magukat, s ennek a szomszédok látják a kárát.

Mint pár hete megírtuk, illusztris emberekkel nőtt a floridai ingatlankeresők köre: a Trump család egyre több tagja ezekben a napokban vett vagy keresett megfelelő hajlékot. Talán nem véletlenül nem túl messze Donald Trump ottani főhadiszállásától. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Káros és szembemegy Orbán Viktor „zöld” nyilatkozataival a belengetett reptérfejlesztési stratégia
Mester Nándor | 2021. október 17. 06:07
Több sebből vérzik az az elképzelés, hogy felpörgessék a vidéki légikikötők forgalmát. Az áruforgalmat inkább vasútra kellene terelni a szakértők szerint, a jóval nagyobb utasforgalomhoz több és jobb helyi turisztikai szolgáltatások szükségesek.
Makro / Külgazdaság Nemcsak Covid ellen kell oltani: 3,6 milliárdos vakcinaszerződést kötött az NNK
Privátbankár.hu | 2021. október 16. 17:33
Bár a hírek folyamát uralja a koronavírus és az ellene folytatott küzdelem, a háttérben más kórokozók ellen is harcolnia kell a Nemzeti Népegészségügyi Központnak. 
Makro / Külgazdaság Megvan, ki vállalja a felelősséget a CDU kudarcáért
MTI | 2021. október 16. 15:32
Armin Laschet pártelnök kijelentette, hogy egyedül őt terheli felelősség azért, hogy a konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) több mint hét évtizedes fennállása leggyengébb eredményét érte el a szeptember végi németországi parlamenti választásokon.
Makro / Külgazdaság Először 1000 felett az elhunytak napi száma Oroszországban
MTI | 2021. október 16. 13:45
Oroszországban az elmúlt 24 órában a koronavírus-járvány kezdete óta először haladta meg az ezret a fertőzés nyomán kialakult Covid-19 betegségben elhunytak száma - közölte szombaton a szövetségi operatív törzs.
Makro / Külgazdaság 48 milliárdért húztak be közbeszerzést Mészáros Lőrincék
Székely Sarolta | 2021. október 16. 12:20
A Nemzeti Fejlesztési Programiroda tendereit győzőtt a Mészáros Lőrincék vezette konzorcium. Észak-Magyarországon kaptak munkákat. 
Makro / Külgazdaság Ellenzékbe vonul Andrej Babis
Privátbankár.hu | 2021. október 16. 09:20
Andrej Babis cseh kormányfő pénteken bejelentette: nem fogja elfogadni Milos Zeman köztársasági elnök megbízatását a kormányalakításra, és az általa vezetett ANO mozgalom, amely elveszítette a hétvégi képviselőházi választásokat, ellenzékbe vonul.
Makro / Külgazdaság Komor hangulatban az amerikaiak – az elemzők sem erre számítottak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 15. 17:32
Némileg romlott a fogyasztói hangulat októberben az Egyesült Államokban a Michigan egyetem felmérése szerint, miközben a szakértők javulást vártak.
Makro / Külgazdaság Közelebb araszolt a kancellársághoz Olaf Scholz
MTI | 2021. október 15. 16:58
Eredményesek voltak az előzetes egyeztetések, elkezdődhetnek a konkrét koalíciós tárgyalások a német szociáldemokraták, a Zöldek és a liberálisok között.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő durvasággal osztotta ki az ukrán vezetést
Káncz Csaba | 2021. október 15. 15:50
A Kreml nyílt levele elképesztő stílusban száll bele Zelenszkij elnökbe és politikustársaiba, akiket válogatott szidalmak között nemzeti identitás nélküli opportunistáknak nevez.  Ukrajna integrálódik az európai légtérbe – és a WizzAir már be is jelentette, hogy 26 új járatot indít Ukrajnából az EU különböző országaiba.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Megemeli a kőolajexport vámját novembertől Oroszország
MTI | 2021. október 15. 13:50
Tonnánként 8,4 dollárral.
hírlevél
depositphotos