<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Több jómódú szomszédja a volt amerikai elnök kilakoltatását kérte a floridai otthonának számító komplexumból. A helyi hatóságok megvizsgálták a kérelmet és nem hagyták jóvá, így a volt elnök maradhat – legalábbis egy darabig.

A floridai Palm Beach illetékes hatóságai hivatalosan is megvizsgálták azt a beadványt, miszerint a kérelmező szomszédok szeretnék kilakoltatni a volt amerikai elnököt a Mar-a-Lago nevű komplexumból, ami gyakorlatilag egy klub - írta a bbc.com.

A portál utalt rá, hogy a szomszédok egy 1993-ban született egyezményre hivatkoztak. Abban az áll, hogy a magántulajdonban lévő luxus birtokot a tagok által üzemeltetett klubbá szervezték. Márpedig a szabály szerint egy ilyen klubban életvitel szerűen lakni csak annak szabad, akinek erre engedélyt adtak korábban. Akkor is csak korlátozott időre, évente háromszor és alkalmanként legfeljebb egy hétre.

Mar-a-lago, a szuper luxus birtok (forrás: BBC)Mar-a-lago, a szuper luxus birtok (forrás: BBC)

Trump gyakorlatilag folyamatosan itt lakik, amióta januárban elhagyta a Fehér Házat. Illetve elnöki évei alatt nagyon sok időt töltött, sokkal többet, mint amennyit a szabályok engedtek volna. A beadványt benyújtó helyi ügyész szerint csak akkor lehetett volna joga ott tartózkodni, ha a klub hivatalosan az alkalmazottai sorába fogadja és jóhiszemű ingatlan használónak minősíti.

A helyi hatóságok azonban – a volt elnök ügyvédjei által felvetetteket elfogadva - a napokban visszadobták az indítványt. Azzal érveltek, hogy az 1993-as megállapodásban nem tiltják, hogy egy tulajdonos az ingatlanban lakjon. Utalnak arra is, hogy Trump hosszú időn át való ott tartózkodása alatt a helyi hatóságok soha sem tiltakoztak ez ellen. Azt is hozzáfűzték, hogy a politikus nem a vendégszobákat, hanem az úgymond tulajdonosi lakosztályt használta és szerintük az nem esik semmiféle korlátozás alá. Megemlítették még, hogy Trump hivatalos alkalmazott volt, mert mint írták: ő volt a klub elnöke, s ezzel eleve jogot formálhat az ott lakásra.

A tiltakozó szomszédok attól tartanak, hogy luxus ingatlanjuk értéke csökkenni fog az által, hogy egy ilyen, milliók által támadott személy lakik a környékükön. Vitájuk évek óta tart Trumppal és folyamatosan azt hangoztatják, hogy Trump hívei – részben az elnök által feltüzelve - majd meggondolatlan cselekedetre ragadtatják magukat, s ennek a szomszédok látják a kárát.

Mint pár hete megírtuk, illusztris emberekkel nőtt a floridai ingatlankeresők köre: a Trump család egyre több tagja ezekben a napokban vett vagy keresett megfelelő hajlékot. Talán nem véletlenül nem túl messze Donald Trump ottani főhadiszállásától. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A nap képe: egy nagy tökkel viccelődik Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 11:16
A hőség a magyar miniszterelnököt is megihlette.
Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a hiteleinkkel az alapkamat drasztikus emelése után?
Tiszóczi Roland | 2022. július 3. 05:56
A Magyar Nemzeti Bank várakozásokat jócskán felülmúló kamatemelése azonnal megjelenik a hitelek nagy részének kamataiban is, ami a lakosságot magasabb törlesztőrészlet fizetésére kényszeríti. Bár a kamatstop miatt az év végéig még sokan a biztonság illúziójával élhetnek, ennek komoly hátulütői vannak.
Makro / Külgazdaság Több tucatnyi orosz vasúti kocsit foglaltak le az ukránok - hírösszefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 17:28
Az elmúlt órák hírei egy helyen.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: mi nem keverünk össze össze nem illő dolgokat
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 16:37
Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.
Makro / Külgazdaság Egész jól állnak az európai gázkészletek
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 15:36
Az európai föld alatti tárolók (UGS) gázkészlete megközelítette a 60 százalékot június végére, de a feltöltés mértéke lassult az előző hónapokhoz képest - áll a 26 ország 70 földgáz-infrastruktúrát (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyósföldgáz-terminál) üzemeltető vállalatát képviselő Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) jelentésében.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 13:01
Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.
Makro / Külgazdaság Ez lenne az amerikai tech-óriások valódi célja?
Bendl Vera | 2022. július 2. 12:07
Az Egyesült Államok azt állítja, hogy nemzetközi technológiai politikájával jóindulatúan támogatja a demokráciát a tekintélyelvű törekvésekkel szemben. A valóságban azonban a szegényebb országok adatait szeretné birtokolni, állítja egy amerikai elemző. 
Makro / Külgazdaság Fegyverviselés: szigorítottak New Yorkban
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:49
A New York állambeli törvényhozás pénteken olyan törvényt fogadott el, amely jelentősen korlátozza a lőfegyverek viselését.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG