<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Kína 65 millió állampolgárát helyezte vesztegzár alá a koronavírus-járvány miatt, és eltanácsolja az embereket attól, hogy utazzanak az országban a közelgő nemzeti ünnep alkalmából.

A délnyugati Csengtu tartományi székhely 21 millió lakosának többségét a lakásában vagy lakóövezetében maradásra kárhoztatták, és Tiencsin kelet-kínai kikötővárosban az iskolák online oktatásra tértek át, miután 14 újabb fertőzöttet jelentettek a városban.

Kína, amely a koronavírus-járvánnyal szemben az úgynevezett "zéró-Covid" politikáját folytatja, hétfőn országszerte összesen 1552 megbetegedést jelentett, ami viszonylag elenyésző szám az 1,4 milliárdos összlakossághoz képest. Ennek ellenére ahol a fertőzés megjelenik, a hatóságok azonnal karantént vagy vesztegzárat vezetnek be, és elkülönítik azokat a személyeket, akik közeli kapcsolatba kerültek akárcsak egyetlen fertőzöttel.

A koronavírus okoz gondot már megint. Fotó: MTI/AP/Andy WongA koronavírus okoz gondot már megint. Fotó: MTI/AP/Andy Wong

Az országban szeptember 10-12-én tartják a hagyományos közép-őszi, más néven holdkék fesztivált, amely a második legnagyobb ünnep a holdújév után. A vírusellenes intézkedések súlyos áldozatokat követelnek a gazdaságtól, a turizmustól és a társadalomtól általában, de az országot irányító Kommunista Párt szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikerüljön megakadályozni a járvány szélesebb körű elterjedését.

Az országban összesen 33 városban vezettek be korlátozó intézkedéseket a lakosok számára. Mióta Vuhanban 2019-ben kitört a járvány, Kína-szerte emberek tízmilliói kerültek karanténba vagy vesztegzár alá, amelyet a hatóságok kíméletlenül keresztülvittek, gyakran megakadályozva a lakosokat abban, hogy élelmiszerhez, egészségügyi ellátáshoz vagy alapvető létszükségleti cikkekhez jussanak. A legnagyobb kínai város, Sanghaj öthetes zárlata megbénította a helyi gazdaságot, tiltakozásokhoz és a külföldi állampolgárok elvándorlásához vezetett. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Minden amerikai távozzon Oroszországból! - szólított fel a nagykövetségük
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:25
Nagyon súlyos a helyzet, bármi lehet, szólt az indoklás.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor bejelentése: nemzeti konzultáció jön a szankciókról
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:05
Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülést követően tett bejelentést a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság Putyin fejére omlik a kaotikus mozgósítás
Káncz Csaba | 2022. szeptember 28. 15:37
Az orosz állami média már elismeri a mozgósítással kapcsolatos panaszokat, nagyrészt a toborzóközpontok motiválatlan és gondatlan alkalmazottjait hibáztatva. A társadalom vonakodó engedelmessége hamarosan dühbe torkollhat az újonnan behívottakkal szembeni rossz bánásmód és a megfelelő kiképzés nélküli bevetésük miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Németország beintett az oroszoknak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 15:12
Nem ismerik el a „népszavazások” eredményét.
Makro / Külgazdaság Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 13:47
Észak-Korea két, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Phenjan közeléből a Japán-(Keleti)-tenger irányába szerdán a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szerint.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor számára kijózanító üzenetet küldött Giorgia Meloni
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 12:59
Ebből így nehezen lesz magyar-olasz egységfront külpolitikai kérdésekben.
Makro / Külgazdaság Újabb óriási ukrán győzelem van készülőben - sok ezer orosz katona eshet csapdába Limanban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 12:29
A legfrissebb hírek szerint nagy bajban vannak a várost védő orosz csapatok.
Makro / Külgazdaság Megint ezernél többen vannak Coviddal kórházban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 09:37
Csökkent viszont az aktív fertőzöttek aránya.
Makro / Külgazdaság Újabb csúcskategóriás fegyvert kapnak az ukránok - még nagyobb bajba kerülhet az orosz légierő
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 08:55
A NASAMS légvédelmi rakétarrendszer szállítását régóta kérik Kijevben, nemsokára megérkezhet az első.
Makro / Külgazdaság Putyin már megint készül valamire, pénteken végleg elveszhet a béke esélye
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 07:31
Újabb beszédre készül az orosz elnök, a "népszavazások" észak-koreai eredményeket hoztak. Reggeli háborús hírösszefoglaló.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG