<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón számolt be a szerdai kormányülésről és a kormány döntéseiről. 

Közel vagyunk a szakértők véleménye szerint a harmadik hullám csúcsához. A pontos időpontot illetően megoszlanak a vélemények, de már csak napok kérdése lehet, az viszont jó eséllyel kijelenthető az elmondottak alapján, hogy legkésőbb március végéig tetőzni fog a harmadik hullám. A számok rendkívül rosszak, jelezték a szakértők is, hogy a harmadik hullám csúcsa sokkal rosszabb lesz, mint a másodiké volt - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Kitért arra is, hogy álhír, hogy az egészségügyben kapacitásprobléma lenne. Jelenleg 1700 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy áll rendelkezésre, emellett 11 ezer szabad kórházi ágy is van. 

Mivel jelenleg nagyon rosszak a napi koronavírus-adatok, a lazításnak még nincs itt az ideje - rögzítette a miniszter. 

Viszont úgy véli, már csak hetekben és hónapokban kell számolni azt az időt, hogy eljussunk oda, hogy lazítani lehessen a szigorításokon. Újságírói kérdésre később elmondta: március végén jelentősebb enyhítések is jöhetnek. Az egyetlen védekezési mód jelenleg az oltás, mondta, majd felidézte, Magyarország Málta után a legjobban áll a lakosságarányos oltást illetően. Ez az oka annak is, hogy a nyugati vakcinák mellett keletről is szerzünk be vakcinákat. 

A nyitás érdekében indított konzultációval kapcsolatban elmondta Gulyás Gergely, hogy soha ennyien még nem vettek részt internetes konzultációban. Ezt ma este 8-kor fogják lezárni, az eredményeket pedig hétvégén fogják nyilvánosságra hozni. 

Bíznak abban is, hogy hamarosan meg lehet kezdeni a nyitást, ennek menetéről és lépéseiről a konzultáció eredményei alapján fognak dönteni. Ugyanúgy, mint arról is, hogy milyen jogosultságokat kapcsolanak a védettségi igazolványokhoz. 

Az újrányitással kapcsolatban a kormány többlépcsős nyitásban gondolkozik, ennek idejét szeretnék objektív számok mentén meghatározni. Ez az oltottak száma lenne Gulyás elmondása alapján. Jelenlegi információik és terveik szerint a magyar lakosság teljes átoltottsága májusra, júniusra elérhető lesz. 

Nagy kérdés azonban, hogy mi lesz a jelenleg érvényben lévő, március 22-ig hatályos szigorításokkal. Ezt illetően, illetve a következő hetekre vonatkozó tervekkel kapcsolatban a miniszter tájékoztatása szerint

Orbán Viktor tesz bejelentést a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, miután hajnalban ülésezett az operatív törzs. 

Makro / Külgazdaság Hamarosan terítékre kerülhet a svéd NATO-csatlakozás a törököknél?
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 18:56
A hétfő legfontosabb történései röviden.
Makro / Külgazdaság Hoppá, az altatás szexuális hallucinációkat okozhat
Kormos Olga | 2023. május 29. 18:18
Egy eddig ismeretlen kutatás azt vizsgálta, hogy egyeseknél az altatás vagy érzéstelenítés tévesen szexuális emléktöredékeket okozhat, ami hosszú távon pszichés traumákhoz is vezethet.   
Makro / Külgazdaság Nem zárható ki egy háború Oroszország és a NATO között
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 16:58
Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne - jelentette ki Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke hétfőn Prágában egy biztonságpolitikai konferencián.
Makro / Külgazdaság Feszült a helyzet: a NATO békefenntartói is megjelentek Koszovóban
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 16:14
Három észak-koszovói településen kezdődött a hétfő reggel a rendőrség és a helyi szerbek közötti összeütközésekkel, a helyzet romlását megakadályozandó a kérdéses helyekre kivonult a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR is.
Makro / Külgazdaság Ne repüljön, szálljon vonatra! - Komolyan veszik a klímavédelmet Franciaországban
Elek Lenke | 2023. május 29. 14:56
A gallok nem viccelnek, hanem tesznek is a klímavédelemért. Még akkor is, ha óriási üzlet a légi közlekedés. A közelmúltban sokakat meglepett, hogy betiltották a belföldi repülőjáratokat azon városok között, amelyek esetében két és fél óra alatt meg lehet tenni az utat vonattal is.
Makro / Külgazdaság Választás elé állították a spanyolokat
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 14:26
Előrehozott parlamenti választásokat jelentett be július 23-ára Pedro Sánchez miniszterelnök hétfőn Madridban.
Makro / Külgazdaság Tovább szárnyal szomszédunk gazdasága
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 14:03
A horvát gazdaság teljesítménye 2,8 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal (DZS) hétfőn.
Makro / Külgazdaság Erdogan: ideje a nemzeti álmok érdekében egyesülni
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 12:18
Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőre virradó éjszaka Ankarában az elnökválasztás második fordulójának csaknem végleges eredménye alapján bejelentett győzelmére utalva azt mondta, újraválasztásával Törökország, a nemzet minden része, a demokrácia és az ország teljes 85 milliós népessége is nyert.
Makro / Külgazdaság Rekorddöntés kell ahhoz, hogy másfél százalékkal nőhessen idén a GDP? Klasszis podcast
Csabai Károly | 2023. május 29. 11:26
Mi a különbség a technikai és a "sima" recesszió között? Sorrendben a negyedik negyedévben is mínuszos lehet a GDP? Elérhető-e a 1,5 százalékos gazdasági növekedés? Ezekről, valamint az idei és a jövő évi költségvetésről beszélgetett főszerkesztőnk, Csabai Károly az ING Bank vezető makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel.
Makro / Külgazdaság Menekültek ezrei haladnak át Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. május 29. 09:58
Az ORFK napi jelentése.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG