<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszter szerint az Európa Tanács jelentése hazugság, amikor azt írják, Magyarország rosszul bánt a menekültekkel. Megvan az alaptörvény módosításnak szövegezése, november nyolcadikán szavazhat róla az Országgyűlés. Ghaith Pharaonról senki sem mondta meg két éve, hogy körözik az Egyesült Államokban, úgyhogy jöhetett. Reális a 40 százalékos béremelés. Kormányinfó.

Újra kormányinfó, újra Lázár János magyarázza a kormány lépéseit:

Lezárult az Alaptörvény szövegpontosítása: november 8-án már meg is szavazhatja a parlament a betelepítéssel kapcsolatos változást. A miniszter szerint a kötelező kvóta továbbra is ott van Európa asztalán. De decemberben a szlovák elnökség bemutathat egy B-tervet, amelyet megvitat majd az EU, ennek kidolgozásában Magyarország is segít.  Az alaptörvény módosításával kapcsolatban Lázár János elmondta: az ellenzéki pártok állítólag elfogadták a szövegezést, ezért reméli, hogy megszavazzák a módosítást. Nem lesz további egyeztetés, a vitákat lefolytatták.

Honnan legyen forrás a menekültválság megoldására? A kormány szerint még mindig hatékony határvédelemre van szükség. Nem a betelepítést kell megszervezni, hanem meg kell akadályozni. Lázár János szerint semmilyen pénzt nem vonhatnak el a menekültpolitikánk miatt. Ezeket a pénzeket azért kapjuk a miniszter szerint, mert megnyitottuk a piacunkat Európa előtt, lebontottuk a vámokat - válaszolt az olasz kritikákra.

A kormány munkája: az elkövetkezendő hetekben: karácsonyig a szlovák terven dolgoznak majd a magyarok is. Nem akar a kormány kötelező kvótát, viszont határvédelmi erősítést, a jogszabályok betartatását akarják kérni.

Adótörvény: két elképzelése van a kormánynak, ebből az egyik az adóbürokrácia-csökkentés a versenyképesség növelése érdekében. Egy kkv-nak aránytalanul sokat kell foglalkoznia az adóbevallással, és ez nem normális. Ma kezdeményezni fogják a járulékokra vonatkozó javaslatok begyűjtését, tehát megkérdezik a versenyszférát. Lázár János szerint most van mozgástér a változtatásokra, fel kell ismerni, hogy van különbség 2010 és 2016 között. Olyan döntést kell hozni most, amit hosszú időn át tudunk tartani, érdemi béremelésről és járulékcsökkentésről beszélve.

Ehhez Lázár szerint az vezetett, hogy nagyon alacsony a munkanélküliség. Ha jó munkavállalókat akarnak a munkáltatók, akkor növelniük kell a béreket. Ez a bérnyomás már látszik a munkaerőhiányon is. Továbbra is cél a teljes foglalkoztatottság és a bérek rendezése 2017-18-ban. Ez már elindult az egészségügyi dolgozóknál és a tanároknál. Közel egyensúlyi állapotban van az államháztartás, várják is a pénteki felminősítést. Lázár János szerint a fellendülés jele, hogy beindult az újlakásépítés. Bürokráciacsökkentés: Lázár szerint a kormányhoz fordulók ügyének több mint 80 százaléka oldódott meg 8 napon belül, van fejlődés.

Kérdések

Bőnyi rendőrgyilkosság: a Nemzetbiztonsági Kabinet mérlegelni fogja, hogy kell-e foglalkozni az üggyel, van-e orosz szál a történetben. Az államot illeti kizárólag az erőszak-monopólium, a félkatonai szervezeteket felszámolják.

3-as metró felújítás: felújítás és minőségi közlekedés a kormány célja. Ez eddig 200 milliárd forint, de ha többe kerül, akkor arról is tárgyalhat a kormánnyal Tarlós István. "Mi a pénzt adjuk, de nem mi építkezünk" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Nagy hiba, ha a hármas metró a főpolgármester politikai játszmája. Nagy baj lenne, ha a metró biztonsága szubjektív megítélés kérdése lenne. Felkészült a kormány arra az esetre, ha leállítanák a metrót és nem omlana össze a közlekedés, van megfelelő kapacitás, hogy buszokkal pótolják.

Reális a 30-40 százalékos béremelés öt éven belül? Igen. Nem fognak belenyúlni a piaci folyamatokba.

Rakamazi tanösvény: több százmillió költött rá az önkormányzat és senki sem használja. Az NGM belső vizsgálatot rendelt el. "Nagyon megbánja a rakamazi önkormányzat, ha szórakozik az uniós forrásokkal" - mondta Lázár. Valakinek viselnie kell a következményeket.

Az ET megállapította: rosszul bántak Magyarországon a menekültekkel. Lázár János: "ez hazugság". Politikai elfogultságról lehet szó a miniszter szerint. Az Igazságügyi Minisztérium szerint egyik megállapítás sem fedi a valóságot.

Andy Vajna (Vajna András György) a Forbes listán: Lázárt senkinek nem érdekli a vagyoni körülménye. Nem csak állami megrendelésből élnek ezek az emberek.

Pharaon-ügy: amikor az FBI körözés alatt álló férfi vízumot kért, hat országtól kérdezte meg Magyarország, hogy adhat-e. Köztük volt az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia is, amelyek azóta sem válaszoltak. Egyedül Németország válaszolt, hogy nem ellentétes a belépése az érdekeivel. Az Egyesült Államok semmilyen formában nem jelezte 2015-ben, hogy mi a helyzet a körözéssel. A magyar hírszerzés is arra jutott, hogy a szaúdi férfi nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Azóta volt egyeztetés, ha most belépne, akkor letartóztatják. Nincs arról információ, hogy Magyarország más körözött személynek is adott vízumot.

Lesz May-Orbán találkozó? Nem biztos, hogy jövőhéten, de tényleg lesz miniszterelnöki csúcs. Legfontosabb témák a Brexit utáni kapcsolatok és mi a bevándorlásról is akarunk beszélni.

Egészségügy: fejlesztésre van szükség és nem rendszerátalakításra. Bér- és létesítményfejlesztésre. Lázár János nem támogatja a kancellária rendszerét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló