4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A TEK-et senki sem bánthatja, sikeres a földárverés, úgyhogy nagyobb hitelkeretre van szükség, annyira jól mennek az uniós kifizetések, hogy prémium jár a kollégáknak - rengeteg dolog a 32. kormányinfot.

Lázár János és Kovács Zoltán megtartotta a 32. Kormányinfót, már csak három van hátra idén, aztán pihenhet mindenki. De csapjunk is bele, Lázár János - miután gúnyosan megemlékezett a kitiltott RTL Klubról - elmondta,  hogy:

 • Európában egyre nagyobb a veszély, növekszik a terrorfenyegetettség. Magyarország jelenleg kettes fokozatú besorolást kapott, ezen a mércén 4 a legenyhébb fokozat- ezt később Kovács Zoltán szóvivő cáfolta, csak hármas besorolású hazánk. A kormány viszont minden esetben kész, hogy intenzíven védje Európát, például tiltakozni fog az új, 1 milliós betelepítési kvóta ellen. A megoldás a nemzetállami keretek, a határok megerősítése, oroszokkal és törökökkel való jó kapcsolat fenntartása.
 • A TEK jól teszi, hogy nagyon figyel, ezért nem lehet felróni semmit a hétvégi bénázás miatt Lázár szerint. Akiket viszont elővett: az újságírók, akiknek azt üzente, hagyják a szakmára, hogyan dolgoznak és ne kritizáljanak. Beszélt az új terrorellenes koordinációs központról is, amely azért született, hogy segítse a kommunikációt. Bár 2010 előtt is voltak erre vonatkozó határozatok - amelyek nem működtek - az új rendelet hatékonyabbá teszi a szervek közti kommunikációt.
 • Két nap múlva kimerül a földárverésekre szánt 150 milliárdos hitelkeret, ezért a Nemzeti Fejlesztési Bank számára még egyszer ennyi pénzt kér Lázár Matolcsy György jegybankelnöktől. "Ennél nagyobb bajunk sose legyen" - mondta arra vonatkozóan, hogy egyetlen külföldinek sikerült földet vásárolnia.
 • Lázár János reméli, hogy nem a kerítés miatti bosszúhadjárat Brüsszel támadása Paks2 ellen. A kormány nem tervezi az atomerőmű privatizálását. Az egyeztetések folyamatosak Brüsszellel, maga Lázár is közbenjár egyes döntéshozóknál.
 • Bürokráciacsökkentés, építésügy, adóeljárások átalakítása - ez a program 2016 közepéig a kormány számára - mondta a miniszter.
 • 1800 milliárd forintnyi uniós pénz megy ki decemberben új felhívás formájában - tájékoztatott tovább. 2017 júniusáig minden pályázatnak meg kell jelennie, jövőre pedig már 2000 milliárd forintos kifizetésre készülnek. Most heti 100 milliárd forintot fizet ki a kormány a 2014-20-as ciklus pénzeiből. Annyira hatékonyan dolgoztak Lázár János kollégái az uniós pályázatok kapcsán, hogy 100 alkalmazott célprémiumot kap.
 • Biztos és stabil bukást jelentett a Miniszterelnökségnek a Századvég-ügyben lezajló per. Küldik az újságírók által kikért Századvég-tanulmányokat és mindenki megkaphatja ezt a “dokumentum-hegyet” ha kéri a Miniszterelnökségtől.
 • Korábbi miniszterelnökök, a nemzet kiemelkedő alakjainak emlékhelyeinek felújítását tervezi Lázár János. A jelenlegi állapotok nem válnak Magyarország dicsőségére

- fejezte be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd az újságírók kérdéseire válaszolt:

 • Farkas Flórián botrányai a roma közösségnek okozzák a legnagyobb kárt. Bár még nem született ítélet, eljátszotta a közbizalmat.
 • Lázár János is költözik a Várba. Sőt, Rogán Antal is. "Mindenki költözik" - tájékoztatott.
 • Lakásépítés áfacsökkentésével kapcsolatban elmondta, hogy 16-án kerül a Parlament elé a tervezet. Nincs döntés, hogy 5, vagy 18 százalékos lesz.
 • Belebukhat-e Merkel a menekültbotrányba? - hangzott a kérdés. "Hódmezővásárhelyről csak nem mennék bele." - válaszolta Lázár János. A CDU stabilitása most fontos a magyar kormány számára.
 • Kitiltott RTL Klub: mindenki tartsa be a Házszabályt, és akkor meg lesz hívva az RTL Klub is. Nem a kormány döntése, a Házelnök dönt erről. Lázár János nem örül a konfliktusnak, de a sajtó részéről az az elvárás, hogy tartsa be a játékszabályokat. Kovács Zoltán hozzászól: az RTL Klub is elismerte, hogy szándékosan ment be a gyűlésre, amely nem volt sajtónyilvános. Ez sem illendő, sem pedig megengedett. A kormány különböző tagjaival mindenki felveheti a kapcsolatot nagyon egyszerűen - sajnos a Privátbankárnak automatikusan Havasi Bertalan akciói jutnak az eszébe.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Új szabályok a görög strandokon: drónokkal is ellenőrzik!
Privátbankár.hu | 2024. július 21. 09:16
A napágyakkal telezsúfolt strandokból elegük van a görög helyieknek, és drónokat, valamint egy állampolgári bejelentő alkalmazást használnak a túlzsúfoltság leküzdésére.
Makro / Külgazdaság Sokan elérkezettnek látják az időt, hogy szívességet tegyenek Trumpnak
Privátbankár.hu | 2024. július 21. 05:41
A kockázati tőke több ismert alakja úgy érzi, jó lenne, ha ismét Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, mert emberként ugyan nem egy példakép, de az üzletáguk jobban muzsikálhatna a regnálása alatt.
Makro / Külgazdaság Több mint 10 milliárd dollárral segítették már ki Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2024. július 20. 11:55
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rengeteg pénzt folyósított már.
Makro / Külgazdaság Amerikában is haldoklik a mozi, bajban a plázák főnökei
Mester Nándor | 2024. július 20. 09:59
Ütemesen zárnak be a filmszínházak az Egyesült Államokban is, óriási fejtörést okozva a bevásárlóközpontok üzemeltetőinek. Rengeteg nehezítő körülmény van az újrafelhasználás előtt.
Makro / Külgazdaság A német vendéglátósok elégedetlenek a labdarúgó Eb-vel, a végén a vasút nyer rajta?
Bózsó Péter | 2024. július 19. 15:10
A németországi vendéglátósok túlnyomó többsége nem tapasztalt forgalomnövekedést a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt. Vegyes képet mutatnak a számok és a szakma véleménye a tornáról, azonban a német vasúttal sokan elégedetlenkedtek.
Makro / Külgazdaság Szombattól olcsóbb lesz a tankolás, talán
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 10:37
Péntektől ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. 
Makro / Külgazdaság Brit kormányfő: addig támogatjuk Ukrajnát, amíg szükséges
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 15:34
Nagy-Britannia mindaddig folytatja Ukrajna támogatását, ameddig ez szükséges - mondta Sir Keir Starmer munkáspárti brit miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) csütörtöki angliai csúcstalálkozóján.
Makro / Külgazdaság Mit tett a munkáspárti kormány a londoni lakásárakkal?
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 15:03
Londonban és Anglia délkeleti régiójában a lakásárak egy év kihagyás után újra emelkedtek.
Makro / Külgazdaság A szomszédba tart a német kancellár, zsíros üzlet lehet belőle
Privátbankár.hu | 2024. július 18. 12:04
A német kancellár és az Európai Bizottság illetékes biztosa Szerbiában tárgyal vélhetően az ország lítiumkincsének felhasználásáról. Ez nagy esély a szerbeknek, de várhatóan nagy természetrombolással járna.
Makro / Külgazdaság Rossz lóra tett Orbán Viktor, uniós mentőövvel mentenék a helyzetet
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 16:15
A magyar gazdaság fejlődését a kormány jórészt az elektromos autózáshoz kötötte, ennek fejlődési pályája azonban megtört. Úgy tűnik a problémák komolyabbak, így a kabinet által vázolt uniós javaslatcsomag sem jelent biztos megoldást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG