3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint teljesen rendben van, hogy kopaszok dulakodnak tüntetőkkel. Szemezgetés a Kormányinfóról.

A kormányzás komoly dolog, de most, hogy rendben vannak az ország dolgai, a választók az abszurd dolgok felé fordultak - mondta Lázár János Simicska Ádám és apja szavaira reagálva.

Egyes emberek személyes ügyei nem a kormányra tartoznak, van fontosabb dolguk is: a költségvetéssel és a menekültválsággal kell foglalkozni, "nem ilyen hülyeséggel". Lázár burkoltan elmondta, hogy ami igazán abszurd, az a Jobbik politikája.

Kopaszgate 2.0

Vizsgálják, hogy jogerősen jártak-e el a civil ruhás rendőrök a Parlament előtti tüntetésen a redőrsorfal és demonstrálók között - mondta Lázár, majd elterelte a témát. Lázár szerint száz százalékban elfogadható, hogy ott voltak, és minden tüntetésen figyelnek a civil ruhás rendőrök. A konkrét intézkedés jogszerűségét még vizsgálják.

BKV-sztrájk

Közös érdek, hogy a BKV-nál dolgozók normálisan keressenek. A vita azon megy, hogy megteszi-e ezt az önkormányzat, vagy kell-e segítség a kormánytól. Szeretnének segíteni, akár közvetítő szerepet is vállalnak a gyorsabb rendezés érdekében. Terítékre kerül egyébként az összes megyei jogú város tömegközlekedése, mert szinte mindenhol problémák vannak. Aztán eldől a kérdés, hogy kinek a kezében kell lennie a cégnek.

Lex Kertész

Kóstolgatják az újságírók a kormánytagokat - reagált Lázár a Magyar Nemzet cikkére, amelyben azt írják, Rogán Antal barátjára Kertész Balázs ügyvédre szabnak ügyvédi törvényt. A kormány nem támogatja a törvényt, amiről a lap írt, Rogánnak pedig semmi köze nem volt hozzá.

CEU-s állami támogatások

Az intézmény nem kap állami támogatást, de ha kapna, nem vonnák meg. Lázár leszögezi ismét, hogy nem a CEU-ról szól a törvénymódosítás. Lázár szerint egyébként a CEU ügye csak egy indok Európának, hogy ütni tudja Magyarországot a kvótaper alatt.

SZJA

Nem változik jövőre az SZJA értéke.

Rendőrség és honvédség

Cél a megerősítés és a fejlesztés. "Jó lenne, ha nem szerveznék a határra a menekülteket, akkor kevesebbet kéne költeni" - jegyzi meg humorosan a miniszter.

Reklámadó

Nincs döntés a mértékről. Adóemelésben nem gondolkoznak.

EPP-kirohanás

Az Európai Bizottság megvizsgálja majd, hogy rendben van-e a lex CEU. Gyöngíti az Európai Néppártot, ha megkérdőjelezik a Fidesz hűségét. Lázár szerint viszont az EPP "nem bír  majd ellenállni Soros Györgynek". Korrekt és fair eljárást akar a kormánypárt.

Orosz befolyás

Az elhárítás egyaránt megbirkózik a nyugati és a keleti fenyegetéssel is. Lázár szerint az oroszok nem használnak minket eszközként, mert látva az elmúlt 48 óra nemzetközi felháborodását, egészen rossz eszközök lennénk. Oroszországnak nincs szüksége Magyarországra Lázár szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Magyarország joggal irigykedhet Csehországra
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 08:54
Jobban tetszik a cseh gazdaság a hitelminősítőnek. Magyarország nagyon le van maradva a cseh osztályzattól. 
Makro / Külgazdaság Szomorú látvánnyal szembesülhetnek az autósok a magyar kutakon
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 08:44
Nemzetközi összevetésben kimondottan drágák a magyar üzemanyagok. 
Makro / Külgazdaság Nagyon érzékeny veszteséget szenvedett el az orosz hadsereg
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 07:55
Oroszország légterében lelőttek egy A-50 AWACS repülőgépet, már a másodikat ebből a méregdrága, high-tech fegyverből, amelyből csak néhány szolgál az orosz hadseregben.
Makro / Külgazdaság Vezércsere jöhet az ukrán sakkjátszmában – A hét videója
Izsó Márton – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. február 23. 19:35
Ukrajna Avgyijivkánál fájdalmas vereséget szenvedett, Zelenszkij elnök „mindent vissza” álma egyre távolodik. A Nyugat titokban már tárgyalt a Zelenszkij által menesztett főparancsnokkal, Zaluzsnijjal, aki elnökként térhet vissza. Vezércsere és kiegyezés készül? Erről is beszélt az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.
Makro / Külgazdaság Nagy meglepetésre készül Zelenszkij
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 19:25
Szankcióháború: az EU és az USA Oroszország ellen, Moszkva az EU ellen fogadott el korlátozásokat.
Makro / Külgazdaság "Addig támogatjuk Ukrajnát, ameddig kell" - mondták a legfőbb uniós vezetők
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 17:36
Közös sajtóközleményt adott ki Charles Michel, az Európai Tanács, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság, és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a háború két évvel ezelőtti kezdetéhez igazítva.
Makro / Külgazdaság Washington Putyin nyakába akasztott 500 szankciót
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 17:18
Az Egyesült Államok ötszáz intézkedésből álló szankciós csomagot jelentett be Oroszország ellen a háború kezdetének évfordulójára.
Makro / Külgazdaság Volodimir Zelenszkij: Ukrajna új ellentámadásra készül
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 17:05
Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a FoxNews amerikai hírtelevíziónak az ukrajnai frontvonal közelében adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Putyin begurult, szankciókat vezetett be az EU ellen
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 16:18
Oroszország újabb korlátozásokat vezetett be az Európai Unióval szemben, válaszul az ellene elfogadott újabb szankciócsomagra - közölte a külügyminisztérium.
Makro / Külgazdaság EU-brit akciósorozat kezdődik az illegális bevándorlás ellen
Privátbankár.hu | 2024. február 23. 14:28
Együttműködési megállapodást kötött pénteken a brit kormány az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségével (Frontex) az illegális bevándorlás elleni közös fellépésről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG