1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A lengyel kormány cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a két ország határán tiltakozó lengyel kamionosok a katonai felszerelések Ukrajnába történő szállítását akadályoznák.

Marcin Ociepa lengyel honvédelmi miniszter tegnap a helyi médiának kijelentette:

Határozottan tagadom, hogy ilyen helyzet fordult volna elő. A határt átlépő katonai konvojok katonai rendőrség által kísért konvojok. Teljesen más módon haladnak el, mint a segélyautók, és nem semmilyen értelemben nem túszok a tiltakozásokon.

Az elmúlt két hónapban a lengyel teherautó-sofőrök három határátkelőt blokkoltak Ukrajnánál. November 26-án kibővítették tiltakozásukat Medykával, ami egy kulcsfontosságú közlekedési csomópont. 

Ukrajnába tartó kamionok sorakoznak a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határállomás előtt Délkelet-Lengyelországban 2023. november 27-én. A lengyel-ukrán határállomásoknál lengyel fuvarozók lassítják az Ukrajnába irányuló kamionforgalmat, mert a szállítmányozási engedélyek rendszerének visszaállítását követelik az ukrán fuvarozó cégek számára, továbbá azt, hogy az ukrán fél szüntesse be a lengyel kamionosok Ukrajnából hazatérését megnehezítő elektronikus kiléptetőrendszerét. Fotó: MTI/EPA
Ukrajnába tartó kamionok sorakoznak a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határállomás előtt Délkelet-Lengyelországban 2023. november 27-én. A lengyel-ukrán határállomásoknál lengyel fuvarozók lassítják az Ukrajnába irányuló kamionforgalmat, mert a szállítmányozási engedélyek rendszerének visszaállítását követelik az ukrán fuvarozó cégek számára, továbbá azt, hogy az ukrán fél szüntesse be a lengyel kamionosok Ukrajnából hazatérését megnehezítő elektronikus kiléptetőrendszerét. Fotó: MTI/EPA

Szlovákia követte a példájukat, a helyi teherautó-sofőrök péntek óta saját blokádjukat szervezik az ukrán Ungvár mellett.

Az ukrán sofőrök szerint a medykai átkelőtől induló vonal jelenleg körülbelül 70 kilométeren húzódik, egészen a délkelet-lengyelországi Rzeszów városáig. Körülbelül 2500 teherautó mindössze fél kilométert tesz meg kilenc óránként – számolt be Luke Harding kollégám a héten. (The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Most jó Oroszországban pszichológusnak lenni?
Elek Lenke | 2024. február 22. 15:01
Oroszországban nő a gyermekpszichológusok és az alkoholfüggőség elleni küzdelem specialistái iránti kereslet – adja hírül a Kommerszant nevű tekintélyes orosz napilap. 
Makro / Külgazdaság Baj van Svédországban: történelmi mélypontra süllyedt a nők termékenységi rátája
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 14:51
Huszonkét éves negatív rekordot döntött meg tavaly Svédországban a népesség növekedése - derült ki a svéd statisztikai hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott számadataiból.
Makro / Külgazdaság Itt a bejelentés: ő lehet az új köztársasági elnök
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 14:06
Az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz.
Makro / Külgazdaság Beindult az orosz gőzhenger, újabb település került a kezükre
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 13:46
Elfoglalták a donyecki régióban lévő Pobjeda települést az Ukrajnát támadó orosz erők az elmúlt nap folyamán, miközben mind Avgyijivkánál, mind Donyecknél folytatták az előrenyomulást az orosz védelmi minisztérium szerint.
Makro / Külgazdaság Vészjósló üzenetet küldött Navalnij halála apropóján a NATO Putyinnak
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 09:57
Mutatjuk, mi történt, amíg Ön aludt.
Makro / Külgazdaság Miért telepítenek az oroszok nukleáris fegyvert az űrbe?
Káncz Csaba | 2024. február 22. 09:24
A Kreml felismerte, hogy nem tud versenyezni a Nyugattal az űrben. Ezért Moszkva elkerülhetetlenül aszimmetrikus megközelítésre támaszkodik a világűrrel kapcsolatos katonai ügyeiben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Újabb jó hír a lakásfelújítást fontolgatóknak
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 08:57
Nemcsak a gyermekesek kaphatnak támogatást.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mennyit romlott a fizetésünk egy év alatt
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 08:30
A KSH szállította a rossz hírt.
Makro / Külgazdaság Szörnyű tragédiára ébredtünk
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 07:56
Többen életveszélyesen megsebesültek merényletben Izraelben.
Makro / Külgazdaság Tovább dagad a Boeing botránya
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 07:16
Azonnali hatállyal távozik a 737-es programjának vezetője.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG