BUX
34 582.70
-0.31%
-109.00
OTP
10 230.00
-1.54%
-160.00
MOL
1 729.00
+0.70%
+12.00
RICHTER
6 820.00
+0.66%
+45.00
MTELEKOM
367.00
-0.27%
-1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. november 13. 21:45

Giorgio Napolitano olasz államfő vasárnap este a közgazdász Mario Monti, volt EU-biztost kérte fel az új olasz kormány megalakítására.

Mario Monti elfogadta a felkérést, hétfőtől konzultál a pártokkal kormánya összetételéről. Monti úgy fogalmazott, az egyeztetés "gyors, de gondos" lesz. Monti beszédében elmondta, hogy Olaszország kihívás előtt áll, melyet meg kell nyernie, fő célként az olasz pénzügyi helyzet rendezését említette, a "növekedést társadalmi igazságossággal".

Beszédet mondott Napolitano is, hangoztatva, hogy Monti nemzetközi tekintélynek örvend, és független, a "pártpolitikai közelharctól" távol álló személy. Az olasz államfő azt is elmondta, hogy tudja, hogy nem lesz könnyű, de vége a pártkövetelőzések korának, eljött a próba ideje, Olaszországnak vissza kell szerezni a befektetők és az európai intézmények bizalmát. Hozzátette, nem a 2008-as választási eredmény felborításáról, s nem a politikai erők demokratikus váltakozásának figyelmen kívül hagyásáról van szó, hanem arról, hogy "a gazdasági válsághelyzet rendkívüli erőfeszítést követel a különböző politikai erők egységével".

Napolitano arra emlékeztette az olaszokat, hogy áprilisig 200 milliárd euró értékű, több évre szóló olasz államkötvény jár le, és megújításuk a piac bizalmától függ. Mario Montit, a Bocconi milánói egyetem 68 éves közgazdász-professzorát Napolitano a parlamenti pártokkal kilenc órán át tartó egyeztetés után fogadta és kérte fel a kormányalakításra.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság 80 milliárdos lyukat üt az államkasszán a fesztiválok elmaradása
MTI | 2020. augusztus 3. 10:14
A magyar fesztiválipar áfacsökkentéssel, támogatással élne túl.
Makro / Külgazdaság Már több mint 18 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak globálisan
MTI | 2020. augusztus 3. 10:05
A halálos áldozatok száma átlépte a 688 ezret.
Makro / Külgazdaság 101 ezren diplomáztak le eddig a koronavírusnak köszönhetően
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:38
Ennyi beragadt diplomát adtak ki a nyelvvizsgamentesség bevezetése óta.
Makro / Külgazdaság Valami megmozdult a magyar gazdaságban
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:04
Az elmúlt hónapok erős pesszimizmusa után a júliusi Beszerzési Menedzserindex minimális élénkülést mutat. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által számolt index azt jelzi, hogy a mélyponton átlendültünk, de az érték alulmúlja az elmúlt évi számot és a korábbi három év átlagát is.
Makro / Külgazdaság Veszélyek leselkednek a magyar hajósokra, mutatjuk a helyszíneket
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 2. 15:55
Több sósvizen komoly veszélyek fenyegetik a hajósokat, növekszik az incidensek száma a tengereken. Ám jó hír, hogy tavaly ötödével kevesebb nagy vizijárműről kellett azt a jelentést írni, hogy odaveszett.
Makro / Külgazdaság Erre készüljön, ha jön a járvány második hulláma
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 2. 11:52
Az első hullám több mint két hónapig ejtette foglyul az országot. Jelentős gazdasági sebeket ejtett, akárcsak a legtöbb európai államban. Sok környező országban szigorításokat léptettek életbe, nálunk épp a héten közölte a kormány, hogy érvényben maradnak a korlátozások. Megnéztük, hogy milyen kockázatokat látni most.
Makro / Külgazdaság Végül az oroszok nyerik az oltóanyag-háborút?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 2. 11:14
Moszkva októberre ígéri a tömeges oltás elkezdését. Oroszországban magas a fertőzöttek száma, de a vírus terjedésének rátája már stabilan a kritikus 1-es szint alatt van. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a koronavírus-fertőzöttek számát tekintve. A hackereknek is van ebben szerepe?
Makro / Külgazdaság Csak 9 új fertőzött volt Magyarországon és nem halt meg senki
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 2. 09:53
Az előző napoknál jóval alacsonyabb számú, kilenc új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon. Jelentősen csökkent az aktív fertőzöttek száma, sokan meggyógyultak.
Makro / Külgazdaság A koronavírus-segély lustává tesz? Zsákutcában az új mentőcsomag
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 2. 09:10
A Kongresszus és a Fehér Ház tárgyalásai a koronavírus hatásait enyhíteni hivatott újabb törvényjavaslatról zsákutcában vannak. A republikánus szenátorok szerint a 600 dolláros kifizetések arra ösztönzik az embereket, hogy otthon maradjanak és ne térjenek vissza a munkába.
Makro / Külgazdaság Román osztogatás: brutálisan emelik a családi pótlékot
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 1. 15:49
Húsz százalék plusz minden félévben. Ja, idén választások lesznek.
Friss
hírlevél