2p
Nem változott az alapkamat, új minisztérium jön létre, Európa zuhanórepülésben. Napi hírösszefoglaló.

Több napig nem lehet vonattal eljutni Budapestről Münchenbe. A menekültválság miatt október 4-ig biztos nem járnak a személyszállító vonatok a München-Salzburg vonalon. Részletek >>>>>

---

Még több pénz kell a menekültválság kezelésére. A kormány újabb 30 milliárd forintot szán erre a célra, emiatt pedig módosítani kell az idei költségvetést.

---

Példa nélküli a jelenlegi migránsválság, amely tartósnak ígérkezik. Viszont Európa a rendelkezésre álló kapacitásokkal és a korábbi migránshullámok tapasztalataival képes lenne szembenézni vele - állapította meg az OECD tanulmányában. Részletek >>>

---

Jókora mínuszok jelentek meg ma Európában: zuhanórepülésbe váltottak a tőzsdék. Hír nem jelent meg, a Fed és a Volkswagen okozza a felfordulást. Részletek >>>>

A Volkswagen papírjainak alakulása.

---

Rogán Antal minisztériumot kap: önálló minisztériumként alakul meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Részletek >>>>

---

Nem változott az alapkamat. Az elemzői várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatot, így az most 1,35 százalékon áll. Délután aztán megjelent az indoklás is: ebből kiderül, a vártál tovább maradhat ilyen alacsony a kamat. Matolcsy György egyébként a júliusi kamatdöntő ülés után közölte: vége a kamatcsökkentési ciklusnak.

---

Pofára ejtették a világot - miért nem emelt kamatot a Fed? A válság már nincs sehol, de az amerikai jegybank mégis benne ragadt a válság-üzemmódban. A túlzott óvatosságból még baj is lehet - de mit hozhat ez a magyar piacra? Mi lesz, ha újabb kamatvágáshoz kap kedvet a magyar jegybank? A Napi Kommentárban Fellegi Tamást, a Privátbankár.hu szakértőjét kérdeztük a döntés hátteréről és a lehetséges következményekről. A videót itt lehet megtekinteni >>>>

---

Padlót fogtak végre a magyar állampapírok? A 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozama az előző aukcióval megegyező, 0,38 százalék volt. A meghirdetettnél 10 milliárd forinttal magasabb összeget, 55 milliárd forintot fogadott el az ÁKK.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Bánya, vegyi üzem, cellulózgyár - dobra ver több nagyüzemet az ukrán kormány
Mester Nándor | 2024. március 5. 15:01
Folytatják idén a kisprivatizációt is, emellett továbbgörgetik a kkv-k hitelprogramját.
Makro / Külgazdaság A „hanyatló Nyugat”: Olaszországban nőtt a GDP
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 14:23
Az olasz gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 0,2 százalékkal, míg a tavalyi év egészében 0,6 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság Nőket erőszakolt és csonkított meg a Hamász tavaly október 7-én
Wéber Balázs | 2024. március 5. 11:54
Brutális rémtetteket követtek el a palesztin terrorszervezet tagjai a tavaly október 7-én Dél-Izraelben végrehajtott támadásaik során beszámolók szerint.
Makro / Külgazdaság Előzés a gazdaglistán
Buksza blog | 2024. március 5. 11:22
A Tesla árfolyamcsökkenése miatt az amazonos Jeff Bezos vette át a listavezető szerepet a Bloomberg listáján. 
Makro / Külgazdaság Leállt az internet-összeköttetés az egyik fontos vezetéken
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 10:39
A vörös-tengeri válság már nem csupán a kereskedelmi hajózásban okoz komoly fennakadásokat, hanem a virtuális térben az interneten folyó adatcserében is. A felelősséget lehetetlen megállapítani.
Makro / Külgazdaság Aggasztja a befektetőket Kína titkolózása
Káncz Csaba | 2024. március 5. 09:31
Három évtized óta először fordul elő, hogy a kínai miniszterelnök nem tart sajtótájékoztatót az éves parlamenti ülés végeztével. A gazdasági visszaesés legegyértelműbb megnyilvánulása a deflációs erők egyre erősebb szorítása. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Kiborultak a lengyelek Magyarországra, elérte célját Szijjártó Péter külügyminiszter véleményes diplomáciai lépése
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 09:03
Nem maradt visszhang nélkül, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Alekszej Navalnij temetésének napján találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. 
Makro / Külgazdaság Magyarország rükvercelt egy nagyot
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 08:30
Megjöttek a részletes GDP-adatok: rosszul néz ki a tavalyi bizonyítvány. 
Makro / Külgazdaság Putyin új ötlettel rukkolhat elő
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 07:33
Vlagyimir Putyin, Oroszország államfője feltűnően nagy hangsúllyal fényezte azokat a katonatiszteket, akik érdemeket szereznek az Ukrajna ellen vívott háborúban.
Makro / Külgazdaság A szakadék aljára került a forint
Privátbankár.hu | 2024. március 5. 06:50
Az euróval szemben 3, a dollárhoz képest 5 százalékkal gyengült idén a forint. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG