<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az ukránok visszavonulásra kényszerülhetnek, Joe Biden komolyan megvádolta Putyint, Oroszország "teljes körű győzelmet tervez" egy hírügynökség szerint.

  • Luhanszk kormányzója, Szerhij Haidai szerint az ukrán erőknek visszavonulásra lehet szükségük, miután az orosz csapatok bevonultak a városba - jelentette Peter Beaumont és Isobel Koshiw a The Guardianon: "Az oroszok nem lesznek képesek elfoglalni Luhanszk régiót az elkövetkező napokban, ahogy azt az elemzők megjósolták" - mondta Haidai a Telegramban, utalva Szeverodonyeckre és a Sziverszki Donyec folyón túli testvérvárosára, Liszicsanszkra. "Elég erőnk és erőforrásunk lesz ahhoz, hogy megvédjük magunkat. Azonban lehetséges, hogy ahhoz, hogy ne vegyenek körül minket, vissza kell vonulnunk". Haidai elmondta, hogy a városban az épületek 90 százaléka megrongálódott.

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, hogy "nagyon nehéz" a helyzet Donbaszban, és péntek esti beszédében azt mondta, hogy a megszálló erők "maximális tűzerőt, maximális tartalékokat" összpontosítottak a régióra. „Rakétacsapások és repülőgép-támadások – minden van" - mondta. "Úgy védjük a földünket, ahogyan azt a jelenlegi védelmi erőforrásaink lehetővé teszik. Mindent megteszünk, hogy növeljük őket. És növelni is fogjuk őket.” – tette hozzá. "Ha a megszállók azt hiszik, hogy Liman vagy Szeverodonyeck az övék lesz, akkor tévednek. Donbasz ukrán lesz".

Volodimir Zelenszkij. Fotó: depositphotosVolodimir Zelenszkij. Fotó: depositphotos

  • Karl Nehammer osztrák kancellár kijelentette, hogy a Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalások során az orosz elnök jelezte, hogy "kész tárgyalni Ukrajnával a fogolycseréről".
  • A Meduza független hírforrás arról számolt be, hogy a Kremlhez közel álló tisztviselők szerint Oroszország "őszre teljes körű győzelmet tervez Ukrajnában", és ismét megpróbálhatja elfoglalni a fővárost, Kijevet.
  • A háborút megvitató NATO védelmi minisztériumi ülésre legközelebb június 15-én és 16-án kerül sor - számol be a Nexta.

  • Az ENSZ új adataiból kiderült, hogy 4031 civil halt meg azóta, hogy Oroszország februárban először megszállta Ukrajnát, köztük 261 gyermek.
  • Joe Biden amerikai elnök azzal vádolta Vlagyimir Putyint, hogy megpróbálja "kiirtani" az ukrán kultúrát és identitást - írja a Washington Post.
  • Egy több mint 30 nemzetközileg elismert jogtudós és szakértő által készített új jelentés szerint Oroszország bűnös népirtásra való felbujtásban és népirtás elkövetésének szándékában Ukrajnában, ami jogilag kötelezi a többi országot, hogy ezt megakadályozza.
  • Az USA várhatóan nagy hatótávolságú rakétarendszereket küld Ukrajnának, amit akár már a jövő héten bejelenthetnek - jelenti a CNN.
  • Ukrajnai tisztviselők - köztük Volodimir Zelenszkij elnök pénteki esti beszédében - további segítségért folyamodtak a Nyugathoz, mivel a donbaszi régió az ottani orosz erők "nyilvánvaló népirtási politikájával" néz szembe. (via The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Gulyás Gergely bejelentette: engedett Brüsszelnek a kormány az uniós források ügyében
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 12:48
A cél, hogy minél előbb hozzáférhessünk az uniós Helyreállítási Alap pénzeihez.
Makro / Külgazdaság Lemond a brit miniszterelnök: elsodorják a botrányok Boris Johnsont
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:46
Nem tud tovább ellenállni a botrányhős miniszterelnök: a párt vezetésétől most, a miniszterelnöki címtől ősszel válik meg Boris Johnson.
Makro / Külgazdaság Tíz hónap után először lett többlet a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:16
A várt hiánnyal szemben 135 millió euró többlet keletkezett a külkereskedelemben májusban az áprilisi 523 millió euró deficitet követően, ami tíz hónapja az első többlet.
Makro / Külgazdaság Az óriási kamatemelés ellenére is vergődik a forint
Király Béla | 2022. július 7. 09:56
Csütörtökön 200 bázispontos kamatemelést hajtott végre az MNB, az ilyen lépés normális esetben brutális jelzővel illethető. Azonban még ez sem tudta erősödő pályára állítani a forintot.
Makro / Külgazdaság Uniós pénzek: a magyar kormánynak is üzent az uniós biztos
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 09:46
A Bizottság mérlegelni fogja, hogy mely esetekben lehet szükséges megvonni a források kifizetését.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban kellene az uniós pénz Magyarországnak - vannak, akik mindent elvennének tőlünk
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 08:42
A lengyelek megalkudtak Brüsszellel, de a helyreállítási pénzhez még nem jutottak hozzá - Magyarországnak egyre jobban kellene a pénz, de egyelőre a pletykák szerint csak jobb tárgyalási pozíciót akarunk kicsikarni, előrelépésről nincs szó.
Makro / Külgazdaság Az oroszok újra beüzemelték a mariupoli kikötőt, újabb város felé masíroznak a seregeik - összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:53
Az ukrán elnök arról beszélt az éjjel, hogyan lövik nyugati nehézfegyverekkel az orosz erőket - az oroszok pedig amerikai fegyverrendszerek kilövéséről adtak hírt. Elkezdődött a háború 134. napja.
Makro / Külgazdaság Egyre dagad a brit belpolitikai botrány - sorra kérik a miniszterelnök lemondását a kormánytagok
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:26
Boris Johnson még mindig tartja magát, nem hajlandó lemondani - pedig sorbaállnak az irodája előtt a magasrangú kormánytagok, hogy távozásra szólítsák fel.
Makro / Külgazdaság „A benzinár is elszállt” – nyugati szomszédunkban is bedurvult az infláció
Wéber Balázs | 2022. július 7. 05:21
Bár Ausztriában még nem mindenki érzi az energiaár-robbanást, az általános drágulás egyértelmű, az infláció pedig csaknem fél évszázados csúcson van. Helyi magyarok és hivatalos statisztikák segítségével próbáltunk képet alkotni az inflációs helyzetről nyugati szomszédunknál.         
Makro / Külgazdaság Medvegyev atommal fenyegetőzik - Von der Leyen: Európának fel kell készülnie az orosz gáz teljes elzárására - Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 19:38
Összefoglalónk az ukrajnai háború 133. napjáról.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG