<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A vártnál kissé jobb adatok érkeztek az amerikai munkaerőpiacról - annyira viszont nem jók, hogy következtetni lehetne belőlük a Fed pénznyomdával kapcsolatos terveire.

Több a foglalkoztatott

A várakozásokat meghaladó mértékben nőtt az Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma júniusban - közölte szerdán a ADP (Automatic Data Processing) statisztikai vállalat havi rendes foglalkoztatási jelentésében.

Júniusban 188 ezer fővel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, szemben a májusi felülvizsgált, 135 ezerről 134 ezerre módosított adattal. Elemzők 160 ezer fős növekedést vártak. Egy évvel korábban, 2012 júniusában 88 ezer fős volt a növekedés.

Kevesebb a munkanélküli segélyt kérő

Egy másik szerdai adat szerint a vártnál kevesebben folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban a múlt héten. A 26. héten 343 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, szemben az előző heti felülvizsgált, 346 ezerről 348 ezerre módosított adattal. Elemzők 345 ezer főre számítottak.

Az amerikai munkaerőpiac stabilizálódásáról tanúskodó adatok hatására a dollár kissé erősödött a jennel szemben, míg az euróval szemben valamelyest gyengült. Friss árfolyamok >>

Pénteken újabb adatok érkeznek az amerikai munkaerőpiacról. Ha a vártnál sokkal jobb lesz a payroll-adat, az erősítheti azokat a spekulációkat, hogy a Fed már nem vár sokáig a pénznyomda leállításával - ez pedig az amerikai kötvényhozamokat emelheti, a dollárt erősítheti, végső soron pedig a feltörekvő piaci devizákat, köztük a forintot gyengítheti.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már hivatalos: fontos kelet-ukrajnai várost vettek be az oroszok – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Erdogan villámgyors behatolása a Balkánra
Káncz Csaba | 2022. július 3. 18:25
Bár Ankara a balkáni muszlimok védőszentjeként tünteti fel magát – különösen Boszniában –, valójában nagyobb figyelmet fordít a gazdasági együttműködésre. A török ​​közszolgálati műsorszolgáltató elindított egy balkáni szolgáltatást, amelynek célja, hogy „Törökország hangját” közvetítse a régióban. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hírt kapott Putyin a keleti frontról
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 17:31
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt - adta hírül az orosz védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság "Visszalépünk hetven évet" – bírálta az újbóli fegyverkezést Ferenc pápa
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 14:59
Békére van szükség, de nem olyanra, amely a fegyverkezési egyensúlyon alapszik, mondta.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban, ársapkát követelnek az elszálló energiaárakra
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 13:29
A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Manfred Weber elosztaná az orosz földgázt az EU-tagállamok között
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 12:01
Igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagországok között, az orosz gázszállítások korlátozása miatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban Manfred Weber szerint.
Makro / Külgazdaság A nap képe: egy nagy tökkel viccelődik Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 11:16
A hőség a magyar miniszterelnököt is megihlette.
Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG