2p

Van egy harmadik gyermeke is a diktátornak a dél-koreai hírszerzés szerint.

Észak-Korea a következő hetekben nagyszabású hadgyakorlatot tervez, és Kim Dzsong Unnak, az ország vezetőjének vélhetően van egy harmadik gyermeke is, akinek a neme sem ismert - állították kedden dél-koreai parlamenti képviselők hírszerzési illetékesekre hivatkozva.

A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) arról tájékoztatta az ország képviselőit, hogy Phenjan a tervezett nagyszabású hadgyakorlaton az új interkontinentális ballisztikus rakétáit (ICBM) is tesztelheti.

A hírszerzés arról is beszámolt, hogy az észak-koreai vezetőnek vélhetően van egy harmadik gyermeke is, akinek a neme egyelőre ismeretlen. Az információk szerint Kim Dzsong Un elsőszülött gyermeke pedig véletően egy fiú, aki még soha nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Van másik (kettő)? A KCNA észak-koreai állami hírügynökség felvételén Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára és kilencéves lánya, Kim Dzsu E részt vesz a Koreai Néphadsereg megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott díszvacsorán egy meg nem nevezett helyszínen 2023. február 8-án. Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS
Van másik (kettő)? A KCNA észak-koreai állami hírügynökség felvételén Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára és kilencéves lánya, Kim Dzsu E részt vesz a Koreai Néphadsereg megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott díszvacsorán egy meg nem nevezett helyszínen 2023. február 8-án. Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS

Az észak-koreai diktátor tavaly novemberben jelent meg először nyilvánosan egyik gyermekével. A dél-koreai hírszerzés szerint Kim Dzsong Un második gyermeke lehet az a tízéves lány, akivel a vezető és felesége együtt megnézte, hogyan lövik ki az ország legerősebb interkontinentális ballisztikus rakétáját, a Hvaszong-17-et. Az állami hírforrások akkor még egy képet is közzétettek, amelyen Kim látható, ahogy kéz a kézben sétál egy fehérkabátos, piroscipős, fiatal lánnyal.

Ez volt az első alkalom, hogy Észak-Korea hivatalosan megerősítette a gyermek létezését, bár semmiféle részletet nem közölt róla. Dél-koreai hírszerzési és médiaértesülések szerint Kim 2009-ben nősült meg, és három gyereke van, akik 2010-ben, 2013-ban és 2017-ben születtek.

Szakértők sokat latolgatták, hogy mi lehetett Kim célja lánya bemutatásával. Egyesek úgy vélik, hogy az észak-koreai vezető őt tekinti lehetséges utódjának. Mások azt gondolják, igazolásként vihette magával a rakétatesztre, hogy aláhúzza: családja az, amely irányítja az ország nukleáris és rakétaprogramját.

Az északi ország tavaly rekordszámban, 37 alkalommal hajtott végre rakétakísérleteket, köztük interkontinentális ballisztikus rakétákkal is, megsértve ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Vaskos meglepetést okozott az óriás
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 09:02
A várt 4,8 százalékkal szemben 5,3 százalékos pluszt ért el a kínai gazdaság. 
Makro / Külgazdaság Fontos üzenet jött Németországból
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 08:28
Az Európai Unió ugyan finomabban próbálja lazítani tagországai függését a kínai gazdaságtól, mint az USA kormánya, ám a német vállalati vezetők úgy látják, hogy nem kéne elkapkodni ezt a dolgot.
Makro / Külgazdaság A legérzékenyebb ponton támadhatja Oroszországot az ukrán sereg?
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 07:55
Egy neves brit Kelet-Európa-szakértő szerint Vlagyimir Putyin rezsimje egyre inkább egy náci rendszerre emlékeztet, amit nem lehet szabályos keretek között legyőzni.
Makro / Külgazdaság A város, ahol bárki nyer, mindig elmarad a felvirágzás
Vég Márton | 2024. április 16. 07:07
A közlekedés romokban, rossz a közbiztonság, nagyobb beruházásról nem hallani. A lakosság pedig egyre fogy. Új polgármestert keres a megyeszékhely.
Makro / Külgazdaság Enyhült a német ipar ellátási hiánya
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 17:06
Csaknem a Covid előti szintre jutott vissza.
Makro / Külgazdaság Még nagyobb megszorítás jöhet a választások után?
Vég Márton | 2024. április 15. 15:01
Varga Mihály pénzügyminiszter 675 milliárd forintnyi állami beruházás elhalasztását jelentette be a legutóbbi Kormányinfón. Ekkora költségvetési kiigazítás elég vagy még várható egy újabb csomag? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Bombaként robbanhat Magyar Péter pártja júniusban - elképesztő eredményt hozott a szavazás
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 14:44
Ez alapján nem az a kérdés, hogy szerez-e európai parlamenti helyet a TISZA Párt, hanem az, hogy Fideszt meg tudja-e verni.
Makro / Külgazdaság Ízekre szedte Magyar Péter Ukrajnával kapcsolatos álláspontját Rácz András
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:13
A kormánypropaganda szólamai köszöntek vissza Magyar Péter szájából, de ki lehet javítani a tévedéseket.
Makro / Külgazdaság Európa napelemgyártó kapacitásainak 10 százaléka kivándorol
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 10:51
A német Meyer Burger bezárja üzemét Freibergben miután a kormányzati támogatás későn érkezett. Az Európai Unió elveszti napelemiparát a támogatási versenyben?
Makro / Külgazdaság Szerdától megint jobb lesz csukott szemmel tankolni
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 10:14
Nem lefele mozdulnak az árak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG