<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A cikkek és videók mellett lapcsoportunk természetesen napjaink méltán legnépszerűbb kommunikációs formájából, a podcastolásból sem maradt ki. Májustól több mint kéttucatnyi adásban jártuk körül beszélgetőpartnereinkkel, vagy csak mi magunk, egymás között a 2022-es év legnagyobb érdeklődésre számot tartó témáit. 

Nagy örömmel tettük közhírré 2020 február második felében, hogy lapcsoportunk is elindította a saját podcastját. Az első adás témái között a miniszterelnöki évértékelő, a gazdasági kilátásainkat fenyegető veszélyek és az egészségügyi reform kilátásai szerepeltek. Ki gondolta volna, hogy a nyitányt alig két újabb adás követi? Ennyit tett lehetővé a koronavírus-járvány miatti kényszerű bezárkózás.

Csaknem két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újraindíthassuk a Klasszis Podcastra elkeresztelt adásunkat. S ha be nem is tudtuk pótolni a kieső időt, mindent elkövettünk azért, hogy amilyen sűrűn csak lehet, kitárgyaljuk a vélhetően mindenkit érdeklő aktualitásokat. Mi tagadás, a bőség zavarával küzdöttünk.

Hiszen egész éven át adott témát a február 24-én kitört orosz-ukrán háború, a több évtizedes történelmi magasságokba rakétázott infláció – azon belül is az elszabadult energia- és élelmiszerárak, az azokra adott sajátos magyar válaszok, azaz az ársapkák –, a kormány Európai Unióval folytatott ádáz alkudozása a többmilliárd eurós brüsszeli forrásokért, a forint, illetve a kriptoeszközök árfolyama.

Az idén, hét hónap alatt, összesen 26 adással jelentkeztünk a két tematikus műsorunkban. A Pénz című csatornán igencsak népszerűnek bizonyult az a júliusban indított sorozatunk, amely keretében főszerkesztőnk, Csabai Károly hazai makrogazdasági elemzőkkel beszélgetett inflációról, forintról, kamatokról, uniós pénzekről, folyó fizetési mérlegről. Vendégeink voltak:

  • Virovácz Péter (ING)
  • Németh Dávid (K&H)
  • Trippon Mariann (CIB)
  • Török Zoltán (Raiffeisen)
  • Nyeste Orsolya (Erste)
  • Tardos Gergely (OTP)
  • Suppan Gergely (Magyar Bankholding).

Aligha lehet csodálkozni azon, hogy a másik, Közbeszéd című csatornánkon az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejlemények vitték a prímet. Ugyanakkor olyan témák is terítékre kerültek, mint például az abortusz, annak kapcsán, hogy az ötödik Orbán-kormány megalakulása után a felségterületeit az egészségüggyel gyarapító Pintér Sándor belügyminiszter időszerűnek találta, hogy hozzányúljon e kényes témához. S persze nem maradhatott el a sport, azon belül is a foci, egyrészt a Fradi nagy Európa Liga-menetelése, másrészt a katari foci-vb kapcsán.

A tematikus csatornák mellett jutott idő szolgáltató jellegű műsorokra is. Így egy sorozat keretében az ingatlanpiacról tudhattak meg hasznos információkat azok az olvasóink és videóink nézői, akik ezekre az órácskákra hallgatóvá vedlettek át, miközben az online marketing rejtelmeibe is beavattuk őket.

Ha a Klasszis Podcast bármelyik adásáról is lemaradt, vagy már meghallgatta, de szeretné felidézni, miről is volt szó, akkor ennek továbbra sincs akadálya, a lejjebb található információk alapján ezt könnyedén megteheti.

S az új évben sem kell sokáig várni az első műsorra, már 2023 első hetében folytatódik a hazai makrogazdasági elemzőkkel folytatott sorozatunk.

Hogyan hallgassunk podcastet?

A podcastet a fenti lejátszóval az mfor.hu és a privatbankar.hu oldalán is meghallgathatja.

Az optimális podcast-élményhez a podkaszt.hu korábbi leírását idézzük.

A podkaszt lételeme hogy nem kell helyhez kötve hallgatni. Ezért legjobb élményt a eszközökön nyújtják, legyen az akár telefon, akár tablet. Ebből kifolyólag az ezen eszközökre írt programok is nyújtják a legtöbb szolgáltatást. Például:

- Saját kereshető adatbázis
- Lassított / gyorsított lejátszási sebesség
- Könyvjelzők, fejezetek
- Adásnaplók megjelenítése

Ezeket szinte az összes nagyobb lejátszó tudja, de attól függően hogy milyen eszközön szeretnéd hallgatni,  itt találhatsz párat induláshoz >>

Ezekben a lejátszókban megtalál minket Klasszis podcast néven! Május 10-étől kéthetente új adásainkkal is találkozhat ezeken a linkeken. Addig is:

A műsor oldala az Anchor FM-en >>

Kövessen és hallgasson minket Spotify-on! >>

Podcastünk az Apple Podcasts-en >>

A podcast RSS feedje itt található >>

Makro / Külgazdaság Elkezdték odaadni az orosz oligarchák lefoglalt pénzét az ukránoknak
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 16:55
Az USA-ban most először járultak hozzá, hogy egy orosz oligarcha lefoglalt vagyonából Ukrajna újjáépítését támogassák. Újabb fogolycserére került sor a háborúzó felek közt - összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Betelt a pohár a magyar orvosoknál: nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 15:02
Nem viszik hátukon tovább a rossz egészségügyi rendszert az orvosok: rendkívüli közgyűlésen döntöttek erről szombaton. Követeléseket fogalmaztak meg, és azt javasolják az orvosoknak: ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik, önkéntes többletmunkájuk felmondását.
Makro / Külgazdaság Újabb ország küld Leopard harckocsikat Ukrajnába
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 13:14
Portugália Leopard 2 típusú harckocsikat küld Ukrajnának - közölte Antonio Costa miniszterelnök. Igaz, először rendbe kell hozni őket.
Makro / Külgazdaság Kovács Gergely: az EU nem arra lett kitalálva, hogy olyan szereplők legyenek benne, mint Magyarország
Székely Sarolta | 2023. február 4. 11:41
Kétéves születésnapját ünnepeli most az Mfor.hu és a Privátbankár.hu online rendezvénye, a Klasszis Klub. Ezúttal Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke volt vendégünk, akivel a következő évi választások mellett beszélgettünk a közbeszerzésekről, uniós pénzekről és az ellenzék állapotáról is.
Makro / Külgazdaság Légiriadó: egész Ukrajnában megszólaltak a szirénák
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 11:04
Légiriadót rendeltek el szombat reggel Ukrajna egész területén - derült ki a lakosság értesítésére szolgáló hivatalos forrásokból
Makro / Külgazdaság Dagad a botrány: újabb kínai kémballont észleltek Amerika fölött
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 09:36
Egy második kínai léggömböt észleltek pénteken, ezúttal Latin-Amerika felett - közölte az amerikai védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Minden eddiginél nagyobb hatótávolságú fegyvereket kap Ukrajna az amerikaiaktól
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 09:08
Három számjegyű a bizonyítékok száma, amit a német ügyészség összegyűjtött az orosz háborús bűnökről. Az USA nagy hatótávolságú rakétákat küld, Franciaország és Olaszország légvédelmi eszközöket. Összefoglaló a háború 346. napjának elején.
Makro / Külgazdaság Erős üzenetet küldött Kína az USA-nak: Oroszországgal vannak
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 08:31
Tovább mélyült a kölcsönös politikai bizalom Oroszországgal azt követően, hogy Ma Csao-hszü kínai külügyminiszter-helyettes a héten az országba látogatott és találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - jelentették be Pekingben szombaton.
Makro / Külgazdaság EU-s ársapkákat húznak az orosz olajtermékekre
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 20:04
Magyarország is megszavazta. 
Makro / Külgazdaság Norvég légvédelmi rendszert semmisítettek meg az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:38
Az orosz-ukrán háború 345. napjának főbb történései röviden. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG