Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Egy hét szünet után újra Kormányinfót tartott Lázár János, ezen elmondta, milyen témákkal foglalkozik a kormány a pénteki kormányülésen, mi foglalkoztatja a kabinetet.

Felkészülés: sűrű hétre készül Orbán Viktor

  • Február 15-én a V4-es találkozón tárgyalják a britek tervezett intézkedéseit a külföldi munkavállalók jogaival és kötelezettségeivel kapcsolatban
  • Február 17-én utazik Orbán és küldöttsége Moszkvába
  • Február 19-én ülésezik az Európai Tanács (témák: az Egyesült Királyság Európai Unión belüli helyzetének új rendezése, valamint a migrációs és menekültügyi válság kezelése)

Miről szól a pénteki kormányülés?

Pénteken a kormányülésen tárgyalja a kormány, mire költik a vajdasági magyaroknak adott 50 milliárdos támogatást. Ez 25 éve a legnagyobb gazdaságélénkítő program az országhatárokon kívül Lázár szavai szerint.

Téma lesz, hogy újabb 140 ezer hektárnyi földet hirdetnek meg aukciókon.

A milánói világkiállítás sámándob-pavilonja Olaszországban, Milánóban marad, a hasznosításra több ajánlat is érkezett.

Fő napirendi pont az innovatív iparfejlesztés irányainak meghatározása, az Irinyi-tervről Varga Mihály miniszter számol majd be.

A kormány áttekinti a budai Várban zajló építkezéseket, a költözési terveket.

A kormány átfogó értékelést hallgat meg a tejágazatról – a szektor szereplői soha nem látott válságba kerültek, a kormány mérlegeli egy újabb támogatás biztosítását.

A kormány felállítja a befektetésösztönzési- és gazdasági kabineteket

Jövő hét szerdán is lesz kormányülés, ezt követően este a Fidesz-KDNP frakció közös összejövetele lesz.

Csok és az állam leépítése: ez volt még a Kormányinfón

Mindenki kaphat pénzt az államtól – lassan minden kiderül a csokról >>
Milliókat kaphat, aki otthagyja az állami szektort >>

Kiadták a századvéges tanulmányokat

A Századvég tanulmányokat – a bírósági ítéletet követően - átadták a kérelmezőnek (a vs.hu-nak – a szerk.), 30 ezer oldal terjedelemben. A kormány elégedett a Századvég eddigi teljesítményével, a jövőben is számítanak a stratégiai tanácsadási tevékenységükre.

A kormány tárgyalni fog a pedagógusokkal

Elbukott a régi oktatási rendszer, nem lehet egy olyan oktatási rendszert fenntartani, amely szegregál és nem biztosítja az egyenlő esélyeket. Így nem lehet szó a korábbi rendszer visszaállításáról, a jövőről kell beszélni – mondta Lázár János.

Mérlegelnünk kell azt, ami a pedagógustüntetéseken ismertetett 25 pontban van, erre kész a kormány. Milyen összefüggés van a diákok teljesítménye és az oktatás minősége vagy oz oktatási rendszer működése között – ezt érdemes megvizsgálni. Hajlandóak a pedagógusok munkaterheléséről is tárgyalni, bár Lázár szerint a nemzetközi felmérések szerint nincsenek túlterhelve a tanárok, ahogy a diákok sem.

A konfrontáció és a balhékeresés nem vezet eredményre, a megoldás a tárgyalóasztalnál van – mondta a miniszter.

Az ellenzéken múlik a biztonság?

Lázár elmondta: minden országban vita van arról, milyen mértékben korlátozhatóak az egyéni szabadságjogok vészhelyzet, terrorveszély esetén. Ha nincs alaptörvény-módosítás, akkor a honvédség csak nehezen tud segíteni a rendőrségnek a rendfenntartásban, ha valami történik – ennek felelősségét az ellenzéknek kell viselnie.

13 külföldi jutott földhöz az aukciókon

Tízezer nyertes volt az eddigi földárveréseken az első körben, köztük 13 külföldi volt, aki nem kettős állampolgár. 170 milliárd forint a bevétel, ezt az állami vagyon gyarapítására használják (korábban arról beszélt az agrárminiszter: ebből a pénzből földet vásárol az állam).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Befektetett a maffia, most várják a pénzesőt
Király Béla | 2021. március 6. 06:16
Az olasz bűnszervezetek számára is kihívást jelentett a koronavírus-járvány, amely miatt némileg módosultak a tagok által elkövetett bűncselekmények. A maffia ugyanakkor keresi a lehetőséget, és a majdani újjáépítési alapból érkező pénzeső számukra is komoly bevétellel kecsegtet.
Makro / Külgazdaság Pont a harmadik hullám közepén tűntek el ezrek az egészségügyből - A hét videója
Kormos Olga-Izsó Márton | 2021. március 5. 19:33
A hét egyik legnagyobb eseményét kétségtelenül az új egészségügyi jogviszonyról szóló munkaszerződések aláírása vagy alá nem írása jelentette. Szokásos videós anyagunkban arról esik szó, hogyan teltek az aláírás döntését megelőző napok. 
Makro / Külgazdaság A Mol és az OTP húzta a BUX-ot
MTI | 2021. március 5. 18:52
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 336,39 pontos, 0,78 százalékos emelkedéssel, 43 269 ponton zárt pénteken.
Makro / Külgazdaság Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését
MTI | 2021. március 5. 18:33
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését.
Makro / Külgazdaság Bütykölik az államkincstár nyilvántartását, de áprilisra elérhetők lesznek a nyugdíjhoz szükséges adatok
Baka F. Zoltán | 2021. március 5. 17:59
Nem látni a friss járulékadatokat, fejleszteni kell az egyéni számlákat vezető rendszert.
Makro / Külgazdaság Itt a rendelet a szigorításról: mutatjuk a sok kivételt, ami nyitva lehet hétfőtől is
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 17:34
Hétfőtől mindenhol kötelező a maszk, nyitva lehetnek az alapvető árukat forgalmazó boltok, a gyógyszertárak, a szervizek és egyes szolgáltatók. Be kell zárni két hétre a kaszinókat és egymilliós bírság és akár egy éves bezárás fenyegeti a tiltás alá eső más üzleteket is, ha mégis működnek az átmeneti időszakban.
Makro / Külgazdaság 100 éves a Kínai Kommunista Párt – vérfürdők és csúcstechnológia
Káncz Csaba | 2021. március 5. 14:58
A centenárium évében a pártvezetés szilárdan hiszi, hogy Hszi elvtárssal a középpontban egy olyan átfogó rendszert fejlesztett ki, amellyel hatékonyan tudja kormányozni az óriási országot. A szovjet tömb összeomlása után három évtizeddel az új kínai techno-leninizmus hiteles vetélytársa lett a liberális demokráciáknak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A katolikus templomok nem zárnak be, mehetnek tovább a misék
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 12:32
Kormányrendelet továbbra sincs, de a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már közölte a döntését.
Makro / Külgazdaság Annyira beindult a brit vakcinaprogram, hogy most már július vége a cél a teljes felnőtt lakosság beoltására
MTI | 2021. március 5. 09:19
Korábban még szeptemberig oltottak volna be minden nagykorút a szigetországban, de a mostani lendület alapján előbbre hozták a kitűzött céldátumot.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: minden ötödik teszt pozitív!
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 09:06
Tovább erősödik a harmadik hullám: a kórházban ápoltak száma gyorsan emelkedik, egyre többen vannak lélegeztetőgépen.
hírlevél