BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 3. 15:12

Most már biztos, Szilvásy György maga erősítette meg, hogy az ő nyaralóját érte hajnalban támadás. A helyi polgármester nagy detonációról beszél. Senki nem sérült meg.

Most már biztos, Szilvásy György maga erősítette meg, hogy az ő nyaralóját érte hajnalban támadás. A helyi polgármester nagy detonációról beszél. Senki nem sérült meg.

Szilvásy György az MTI-nek szerda délután megerősítette, az ő lesencefalui nyaralójának ajtaján találtak égési nyomokat. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter a történtekkel kapcsolatban mindössze annyit mondott: reggel értesítették az esetről, és együttműködik a nyomozást végző szervekkel.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek korábban azt mondta: égési nyomokat találtak a Veszprém megyei Lesencefalun egy nyaraló ajtaján, az épületben senki sem tartózkodott. "Jelenlegi adatok szerint a bűncselekményt szeptember 3-án a hajnali órákban követték el, ismeretlen gyúlékony anyag felhasználásával" - olvasható a rendőrség honlapján. Az okozott kár megállapítása folyamatban van, személyi sérülés nem történt - írták.

Az ügyben ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekménye miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az MTI helyszínen lévő tudósítójának jelentése szerint Lesencefalu főutcáját lezárták, mindkét végén rendőrök teljesítenek szolgálatot. A forgalmat más útvonalakra terelik.

A miniszter nyaralója mögötti kertekből azt lehetett látni, hogy a hátsó kapuján két kavicsszállító teherkocsi ment be, az üdülő udvarán munkagép dolgozik, de több személygépkocsi is ott parkol. Kigyós Ferenc, Lesencefalu polgármestere az MTI-nek elmondta, tudomása szerint nem Molotov-koktél robbant az udvaron, ugyanis a detonáció ereje annál sokkal nagyobb volt. Közlése szerint a helyszínt tűzszerészek vizsgálják.

A polgármester hozzátette: a miniszteri nyaralónak a verandája és egy folyosó sérült meg a robbanás következtében. Léder Müller Éva, aki Szilvásy György házával szemben lakik, azt közölte az MTI-vel, hogy hajnalban rettenetes erejű detonációra ébredt fel. Közlése szerint tüzet nem tapasztalt a miniszteri üdülő udvarán, de nagyon erős benzinszagot érzett.

Szilvásy házát érte támadás?

Borsodnak nem kell a nemzetbiztonság 
Ellentmond az NBH a bíróságnak?

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél