BUX
34 714.83
+0.27%
+94.00
OTP
10 400.00
+1.36%
+140.00
MOL
1 718.00
-0.23%
-4.00
RICHTER
6 785.00
-0.73%
-50.00
MTELEKOM
372.00
+1.36%
+5.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 5. 12:08

A kórházakban egyelőre nem oldják még fel a látogatási tilalmat, viszont az iskolák megtarthatják a ballagásokat, de a hozzátartozók nem lehetnek az épületben, csak az udvaron vagy az iskola kerítésén túl - hangzott el a mai tájékoztatón. 

A szomszédos országokkal történt egyeztetések eredményeként ma hatályba lépett az Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából átlépőkre vonatkozó rendelet, miszerint hatósági házi karantén elrendelése nélkül léphetnek be Magyarországra ezen országok állampolgárai, illetve az ezen országokból hazatérő magyar állampolgárok is - mondta Kiss Róbert rendőr alezredes, az operativ törzs központi ügyeletének munkatársa. 

Kiss Róbert rendőr alezredes: zöld lámpa az autós koncerteknek. Fotó: mti Kiss Róbert rendőr alezredes: zöld lámpa az autós koncerteknek. Fotó: mti

Az autós könnyűzenei koncertekkel kapcsolatos pozitív tapasztalatok miatt úgy döntöttek, hogy az eredeti rendelettől eltérően mégis megtarthatók.

2190-re emelkedett az elektronikusan regisztrált karantén-lakók száma. Jelen pillanatban 854 főt ellenőriznek a mobil applikáción keresztül a karanténban, s 422-re emelkedett a veszélyhelyzet alatti magatartás-szabályszegés miatt indított büntetőeljárások száma.

Továbbra is kedvező járványügyi helyzet van Magyarországon, mindössze 16 új pozitív esetet regisztráltunk – kezdte tájékoztatóját Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos. 3 fő hunyt el az elmúlt 24 órában, így összesen 542 fő az elhalálozottak száma, ugyanakkor 2245-en már meggyógyultak. A jelenleg fertőzöttek közül 41 százalék budapesti, 59 százalék vidéki. 397 fő van kórházban, 21 fő lélegeztetőgépen.

1183 aktív beteg van jelenleg hazánkban, ebből a TOP-5 megye: Budapest, Pest megye, Zala megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye.

A kedvező folyamatok miatt június 3-án lépett életbe a szociális intézményekben a látogatási tilalom részleges feloldása, tehát az idősotthonok ismét látogathatók, illetve fodrász, manikűrös és pedikűrös is beléphet a lakókhoz. A kórházakban még nem oldják fel a látogatási tilalmat.

Lehetőség van a ballagások megtartására is a megfelelő szabályok betartásával, de a hozzátartozók nem lehetnek bent az iskolákban, csak az udvaron.

 

„A járványügyi éberségünket folyamatosan fent kell tartanunk” – kezdte válaszát az országos tisztifőorvos arra a kérdésre, hogy a gyerekek körében nincs-e már fertőzött, aztán jött az érdemi rész: jelenleg 15 aktív fertőzött van a 14 év alatti gyerekek között.

  • Horvátországból érkezve még mindig karanténba kerülnek a magyarok
  • Többen vélekednek úgy, hogy szezonálissá fog szelidülni a koronavírus, de erre nincs még bizonyíték
  • Arra az újságírói kérdésre nem kaptunk egyértelmű választ, hogy ha a vírus a melegebb időjárásban jobban pusztul, miért van mégis jelen a forróbb éghajlatú országokban

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Nyolcszorosára nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Spanyolországban
Wéber Balázs | 2020. augusztus 4. 10:07
Ismét terjed a koronavírus-járvány a dél-európai ország egyes részein a veszélyhelyzet megszüntetése óta. Igaz, pánikra nincs ok: a helyzet messze nem annyira súlyos, mint tavasszal.
Makro / Külgazdaság 25 ezerrel kevesebben keresnek állást
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 09:17
A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami egyértelműen jelzi, hogy kedvező fordulat megy végbe a munkaerőpiacon – mondta Bodó Sándor.
Makro / Külgazdaság Hogy áll most a koronavírus-járvány világszinten?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 4. 08:08
A világon 18 224 253 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 692 679, a gyógyultaké pedig 10 865 548 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Elnöki rendelettel zárnák az amerikai munkaerőpiacot
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 4. 07:49
Donald Trump rendeletet írt alá az amerikai munkahelyek védelméről, amely azt kívánja megakadályozni, hogy külföldi munkavállalókat, akár alkalmi munkára is, amerikai munkavállalók helyére vegyenek fel.
Makro / Külgazdaság Mint az első világháború előestéjén – elfajulhat Kína démonizálása
Káncz Csaba | 2020. augusztus 4. 07:33
Az új hidegháború keretei között Washington következetesen, folyamatosan és számos csúsztatással démonizálja Kínát. Geopolitikailag a jelenlegi amerikai-kínai szembenállás kísértetiesen hasonlít a múlt század eleji angol-német szembenállásra - amely aztán az első világháborúba torkollott. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ezzel segítene a kormány a turisztikai szektornak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 06:52
A koronavírus turizmusban mért káros hatásainak enyhítésére induló Széchenyi Turisztikai Kártya Programról érkeztek részletek a legfrissebb Magyar Közlönyben.
Makro / Külgazdaság 80 milliárdos lyukat üt az államkasszán a fesztiválok elmaradása
MTI | 2020. augusztus 3. 10:14
A magyar fesztiválipar áfacsökkentéssel, támogatással élne túl.
Makro / Külgazdaság Már több mint 18 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak globálisan
MTI | 2020. augusztus 3. 10:05
A halálos áldozatok száma átlépte a 688 ezret.
Makro / Külgazdaság 101 ezren diplomáztak le eddig a koronavírusnak köszönhetően
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:38
Ennyi beragadt diplomát adtak ki a nyelvvizsgamentesség bevezetése óta.
Makro / Külgazdaság Valami megmozdult a magyar gazdaságban
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:04
Az elmúlt hónapok erős pesszimizmusa után a júliusi Beszerzési Menedzserindex minimális élénkülést mutat. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által számolt index azt jelzi, hogy a mélyponton átlendültünk, de az érték alulmúlja az elmúlt évi számot és a korábbi három év átlagát is.
Friss
hírlevél