<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az orosz-ukrán háború 86. napjának főbb eseményei röviden.

 • Az ukrán katonák végleg befejezték a mariupoli Azovsztal acélmű védelmét – közölte Denisz Prokopenko, az ukrán Azov-ezred parancsnoka. Prokopenko elmondta, hogy a civileket és a súlyosan sebesült ukrán harcosokat evakuálták az üzemből.
 • Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint 1908-an adták meg magukat az acélműben.
 • „Hát, ennyi volt. Köszönöm a menedéket, az Azovsztal életem és halálom helye” – írta Dmitro Kozatszkij ukrán katona, miután elhagyta a mariupoli Azovsztal acélművet.

 • Elzárják a gázcsapot Finnország felé. Oroszország május 21-én leállítja a gázszállítást Finnországba a két fél között amiatt kialakult viták nyomán, hogy a Gazprom orosz állami vállalat rubelben követeli meg a fizetést – jelentette be a finn állami Gasum gázszolgáltató vállalat. Bővebben laptársunk, az Mfor.hu oldalán>>>
 • Orosz csapatok tüzet nyitottak egy iskolára. Három ember meghalt, miután az orosz erők tüzet nyitottak egy iskolára a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városában. Az iskolában több mint 200 gyermek húzta meg magát.

Idős férfi a harkivi metró egyik állomásán az orosz csapatok kivonulása után május 19-én. Az állomásokat korábban óvóhelyként használták az ukrán várost érő orosz támadások miatt, a harcokban otthonukat elvesztő helybelieknek azonban nincs hova menniük, ezért a hatóságok nem tudják újraindítani a metróforgalmat. Fotó: MTI/AP/Bernat ArmangueIdős férfi a harkivi metró egyik állomásán az orosz csapatok kivonulása után május 19-én. Az állomásokat korábban óvóhelyként használták az ukrán várost érő orosz támadások miatt, a harcokban otthonukat elvesztő helybelieknek azonban nincs hova menniük, ezért a hatóságok nem tudják újraindítani a metróforgalmat. Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

 • Rakétacsapás érte a kijevi régiótól nyugatra fekvő Zsitomir megyében Malin várost, az eddigi információk szerint hárman sebesültek meg, és komoly károk keletkeztek.
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy a keleti Luhanszk és Donyeck tartományok – amelyeket együttesen Donbásznak neveznek – "maga a földi pokol".
 • Németország júliusban szállítja le az első 15 Gepard harckocsit Ukrajnának – erősítette meg a védelmi minisztérium szóvivője. A szállításról Christine Lambrecht német, valamint Olekszij Reznyikovval ukrán védelmi miniszter állapodott meg.
 • A G7-országok 19,8 milliárd dolláros segélyt ajánlottak fel Ukrajnának.
 • Az Egyesült Államok azzal vádolta Oroszországot, hogy túszként tartja fogva a világ élelmiszer-ellátását. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország leállítja az élelmiszer-szállításokat, ha a Nyugat nem enyhíti a Kreml elleni szankciókat.
 • Ment az utolsó részlet Ukrajnának. Az Európai Bizottság átutalta Ukrajnának az 1,2 milliárd eurós sürgősségi makroszintű pénzügyi támogatás utolsó, 600 millió eurós részét is. A makroszintű pénzügyi támogatást az Európai Unió hosszú lejáratú hitelek formájában nyújtja Ukrajnának kedvező feltételekkel. Ukrajna 2022 második negyedévi finanszírozási hiányát 15 milliárd dollárra becsülik.
 • Schröder távozik a Rosznyefty igazgatótanácsából. A volt német kancellár ma bejelentette, hogy nem tudja meghosszabbítani mandátumát a Rosznyefty igazgatótanácsában. Az ügy előzménye, hogy a német szövetségi parlament csütörtökön megvonta Schröder több juttatását, mert az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Putyintól. Erről további részletek itt >>>>
 • Szankciókra számíthatnak azok a sportolók vagy sportági tisztviselők, akik kifejezik támogatásukat az Ukrajnában háborúzó oroszok mellett - jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. A cikk szintén az Mfor.hu oldalán>>>

(Guardian, BBC, MTI)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat kap az EU-tól a moldovai hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:20
Az Európai Unió Tanácsa 40 millió eurós (mintegy 16 milliárd forintos) finanszírozást hagyott jóvá Moldova számára, amellyel a fegyveres erők képességeinek fokozását segíthetik a kelet-európai országban.
Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG