<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Ha az ember konfliktusövezetben mozog, fel kell vállalnia a konfliktusokat. Ez történt az elmúlt másfél évben - mondta egy német lapinterjúban a kormányzat kommunikációs államtitkára. Kovács Zoltán szerint napokon belül eleget tehet a magyar kormány az EU kéréseinek, március végére megállapodhatunk az IMF/EU-párossal.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral közölt interjút pénteki számában a Die Presse című osztrák napilap.

A konzervatív irányultságú lap a cikk címében kiemelte: az államtitkár cáfolta azokat a vélekedéseket, hogy fennáll a magyar államcsőd veszélye. Kovács Zoltán bízik abban, hogy az IMF-tárgyalások márciusig lezárulnak. A parlament már február közepén módosíthatja az EU által kifogásolt törvényeket - írták az alcímben.

Kovács Zoltán: jöhet a konszolidációs időszak
hirdetésKovács Zoltán a Die Pressének kijelentette, politikai vagy ideológiai véleményeket nem fogad el igazolásként a kormány arra, hogy tévedett, de ha egy jogi vitában bebizonyosodik, hogy nincs igaza, akkor kész leülni egyeztetni és megoldani a problémát. Példaként említette a médiatörvény módosítását.

A kormány eddigi gazdasági teljesítményéről szólva kijelentette, az elmúlt húsz évben egy kormánynak sem kellett arról a gazdasági szintről és államadóssággal kezdenie a kormányzást, mint a jelenleginek. A kormány minden területre kiterjedő strukturális reformba kezdett - mondta. "Soha nem mondtuk, hogy készek vagyunk a reformmal. Egy strukturális változás közepén vagyunk" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a gazdaság makrogazdasági alapjai szilárdak. Hozzátette, a nyomás és a bizonytalanság az európai és a globális gazdaságon keresztül éri az állampapír-piacokat.

A Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárásokról szólva kijelentette, vannak kérdések, amelyeket néhány napon belül meg lehet oldani. Ide tartoznak - mondta - a nemzeti bankkal kapcsolatosak, az alaptörvényre való eskütétel kivételével. Kovács szavai szerint gyorsan tisztázni lehet az adatvédelmi kérdést is. A jövő hétig megtörténhet a jogi érvek kölcsönös ismertetése. A parlament február 13-án vagy 14-én ül össze és meghozhatja a szükséges új döntéseket - jelentette ki.

A magyar gazdaságnak nem hitelre van szüksége az IMF-től, hanem a pénzügyi piacok volatilitása ellen védő biztonsági hálóra - mondta. Reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások minél előbb elkezdődnek. Mint mondta, bízik benne, hogy azok március végéig befejeződnek.

Az államtitkár úgy vélekedett, a befektetők Magyarországgal szembeni bizalma "talán megrendült valamennyire, de nem veszett el". "A strukturális reformok sok kemény döntést igényeltek" - mondta. "Ha az ember konfliktusövezetben mozog, fel kell vállalnia a konfliktusokat. Ez történt az elmúlt másfél évben" - fogalmazott. Az új alkotmány hivatalba lépése után jelenleg a konszolidációs időszak a fontos - tette hozzá.

Az újságíró kérdésére kijelentette, ha újra kezdhetné a kormányzást, semmit sem tenne máshogy a kormányzat. "Ennek az országnak nincs vesztegetni való ideje. Nem olyan egyszerű a kommunizmusból jönni. Az átalakulás szükséges. Be kell fejeznünk az átmeneti időszakot és megváltoztatni a régi struktúrák maradványait" - mondta Kovács Zoltán.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Szlovénia végleg felfüggeszti az egyik oltást
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 18:16
A Janssen egyadagos oltásról van szó. A döntés oka, hogy összefüggés találtak egy haláleset és a vakcina használata között.
Makro / Külgazdaság Oltás nélkül sehova? Újabb szigorítások jönnek egyik szomszédunknál
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 16:35
Ukrajnában kizárólag oltott vendégeket szolgálhatnak ki például az éttermek, kulturális intézmények, edzőtermek.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így búcsúztak Dárdaitól a berlini ultrák
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 16:20
A Hertha BSC vezetése megvált tőle, de a szurkolók emlékezetében örökre megmarad.
Makro / Külgazdaság Varsó feléleszti a német démonokat – jóvátétel és határkérdés
Káncz Csaba | 2021. november 30. 15:47
A lengyel kormány a belpolitikai pecsenyéjét sütögeti, amikor feltépi a történelmi sebeket és második világháborús jóvátételt követel Berlintől.  A német történész szerint viszont aki ügyet csinál a jóvátétel kérdéséből, az egyben ügyet csinál Lengyelország nyugati határainak kérdéséből.  Aki pedig ügyet csinál Lengyelország nyugati határának kérdéséből, az elkerülhetetlenül ügyet csinál annak keleti határaiból is.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Újabb lépést tett az MNB - folytatódik az emelés
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 14:55
Bár ezúttal nem az alapkamat további emeléséről, hanem a kamatfolyosó kiszélesítéséről és aszimmetrikussá tételéről döntött a Monetáris Tanács.
Makro / Külgazdaság A magyar konzulátusok cáfolták, hogy Ausztria januártól nem fogadja el a PCR-teszteket
Hollós János | 2021. november 30. 14:11
A két ausztriai képviseletünkön nem tudnak ilyen tervről és a gondolatot is kizártnak tartják. Az viszont biztos, hogy a helyi hatóságok rendkvül szigorúan vesznek minden általuk bevezetett szabályt és korlátozást és tovább szigorítanak. Ausztriában a napokban jelent meg a koronavírus szupermutánsa.
Makro / Külgazdaság Nem kell izgulnunk a szupervariáns miatt az EMA vezére szerint
Wéber Balázs | 2021. november 30. 12:22
Az Európai Gyógyszerügynökség vezetője szerint a jelenlegi vakcinák is megvédenek a koronavírus legújabb mutánsa, az omikron ellen. Ha pedig mégis szükségessé válik, 3-4 hónap alatt jóvá tudják hagyni a módosított oltóanyagokat. A Moderna vakcinagyártó főnöke eközben azt mondta: a jelenlegi oltóanyagok kevésbé lehetnek hatékonyak az új variánssal szemben.
Makro / Külgazdaság A vendéglátósoknak majdnem 10 százalékkal magasabb a keresete, mint egy éve
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 11:58
Szeptemberben a bruttó és a nettó átlagkereset 9,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A növekedés tovább élénkült az augusztusi 8,9 százalék után. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 428 100, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 284 700 forint volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Makro / Külgazdaság Egyelőre úgy néz ki, a terv szerint csökkenthető tovább az államadósság
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 11:03
Az Állami Számvevőszék ugyanakkor figyelmeztet: egy esetleges zárás visszavetheti a karácsony előtti fogyasztást, de a beruházásokra is kedvezőtlen hatást gyakorolhat.
Makro / Külgazdaság Új tulajdonosa lesz a DIGI-nek
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 10:14
A 4iG Nyrt. az átvilágítás befejezését követően végleges adásvételi szerződést írt alá az RCS & RDS csoporttal a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, azaz Invitel Zrt. az I TV Zrt. és a DIGI Infrastruktúra Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásáról.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló