<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nukleáris elrettentésre kell áttérni az észak-koreai atomprogrammal kapcsolatos politikában, amely eddig az atomfegyverek kifejlesztésének meggátolására összpontosított - jelentette ki szerdán Li Dzsong Szup dél-koreai nemzetvédelmi miniszter.

"Eddig arra összpontosítottuk figyelmünket, hogy eltántorítsuk Észak-Koreát a további atomkísérletektől és nukleáris képességeinek fejlesztésétől, de elérkezett az idő, hogy változtassunk stratégiánkon" - mondta a miniszter a kormányzó Néphatalom Pártján belül az észak-koreai nukleáris fenyegetéssel foglalkozó bizottság ülésén.

"Elsőbbséget kell kapnia az atomfegyverek használatától való elrettentésnek, világosan értésére adva a phenjani vezetésnek, hogy amennyiben nukleáris fegyvereket használ, az az észak-koreai rezsim végét fogja jelenteni, az teljesen el fog tűnni" - tette hozzá.

Észak-koreai rakétakilövésről szóló híradást néz egy dél-koreai utas a szöuli főpályaudvaron 2022. október 4-én. Fotó:MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
Észak-koreai rakétakilövésről szóló híradást néz egy dél-koreai utas a szöuli főpályaudvaron 2022. október 4-én. Fotó:MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Li Dzsong Szup további intézkedéseket sürgetett az Egyesült Államok "kiterjesztett elrettentésre" vonatkozó kötelezettségvállalása kapcsán, amely katonai lehetőségeinek teljes palettáját, ideértve nukleáris képességeit is magában foglalja szövetségesei védelmében. Mint mondta, ezzel összefüggésben tárgyalásokat folytatnak Washingtonnal, egyebek között tervezik Szöul részvételének kibővítését a hírszerzési értesülések megosztásában, a katonai tervezésben, valamint a hadgyakorlatokban is.

Phenjan idén rekordszámú rakétakísérletet hajtott végre, amivel fokozta a feszültséget a Koreai-félszigeten, és felerősítette a félelmeket, hogy 2017 óta először nukleáris kísérletet is végrehajt. A Yonhap dél-koreai hírügynökség a szöuli törvényhozás szerdai zárt körű meghallgatásának résztvevőitől úgy értesült, hogy a dél-koreai hírszerzés szerint a kommunista állam még a november 8-i félidős amerikai kongresszusi választás előtt végrehajthat nukleáris tesztet. (MTI)

Makro / Külgazdaság Lengyel vadászgépekre fáj az ukránok foga - hideg fogadtatást kapott az új amerikai nagykövet Moszkvában
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 20:14
Hétfőn sem volt hiány az eseményekből a háborúban. 
Makro / Külgazdaság Putyin telefonált: itt van, miről volt szó
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 19:36
Az orosz elnök a nemzetközi színtéren hozzá hasonlóan vitatott személlyel beszélt.
Makro / Külgazdaság A politizáló orosz menekültek után halálosztag indulna
Káncz Csaba | 2023. január 30. 19:13
A Biztonsági Tanács elnökhelyettese halálosztagok bevetésére szólít fel az országot elhagyó, de politikailag továbbra is aktív oroszok ellen. A külföldre menekült informatikusokat viszont busás jutalmakkal csábítanák haza. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Néhány hónap, és brit tankok érkeznek az orosz-ukrán frontra
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 17:32
Ukrajna dörzsölheti a markát a brit védelmi miniszter kijelentése után.
Makro / Külgazdaság Veszélyben Kína hosszútávú fejlődése – mutatjuk, miért
Tiszóczi Roland | 2023. január 30. 15:24
A szülőképes korú nők száma Kínában tavaly több mint négymillióval csökkent, ami az egygyermekes politika öröksége. Ugyanakkor egy gyermek felnevelésének költsége Kínában az egy főre jutó GDP közel hétszerese, ez majdnem a duplája az Egyesült Államokban vagy Japánban erre fordított összegnek, ami visszaveti a gyermekvállalási kedvet.
Makro / Külgazdaság Erőteljesen bővít a két légióriás
Szakonyi Péter | 2023. január 30. 14:15
Idén tízezerrel bővíti dolgozói létszámát a Boeing. Az amerikai repülőgépgyártó óriás már tavaly is “hízott” - akkor 23 ezer új dolgozót vett állományba.
Makro / Külgazdaság Ha ez igaz, Putyin tényleg valami durvát mondott telefonon
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 13:51
Elég meredek kijelentéseket tett Vlagyimir Putyin állítólagos szavairól a volt brit miniszterelnök.  
Makro / Külgazdaság Megszólalt az Európai Unió Tanácsa az uniós minimálbérről
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 12:38
Tagállami szinten kell meghatározni, és rendszeresen felül kell vizsgálni.
Makro / Külgazdaság Itt a friss német GDP-adat
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 11:36
A negyedik negyedévre és a 2022-es év egészére is kaptunk információkat Európa legnagyobb gazdaságáról.
Makro / Külgazdaság Szerdán a dízelesek örülhetnek
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 11:01
Csökken a gázolaj beszerzési ára, de kérdés, ez megjelenik-e a kútoszlop áraiban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG