Atomfegyver
Nemzetközi Oroszország azt gyakorolja, hogyan lehet a legjobban atomfegyvert bevetni 
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 16:53
Megkezdődött Oroszországban a harcászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza - tudatta az orosz védelmi minisztérium.
Nemzetközi Putyin nukleáris csapásmérő gyakorlatokat rendelt el 
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 11:36
De csak azért, mert a nyugatiak katonák Ukrajnába küldéséről beszéltek.
Nemzetközi Az oroszok becélozzák a lengyelországi atomfegyvereket 
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:23
Katonai célponttá válnak Oroszország számára a NATO-országok állandó jelleggel Lengyelországba telepítendő nukleáris objektumai - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes csütörtökön. 
Makro / Külgazdaság Atomfegyverek érkezhetnek Európába 
Privátbankár.hu | 2024. január 27. 14:32
Az USA a NATO a nukleáris csapásmérő kapacitásának általános fejlesztése és erősítése céljából telepítene atomfegyvereket az öreg kontinensre.
Makro / Külgazdaság Aggasztó lépést fontolgat az orosz parlament 
Privátbankár.hu | 2023. október 6. 09:13
Megvitatja következő ülésén az orosz parlament alsóházának tanácsa az átfogó atomcsendegyezmény ratifikációja visszavonásának kérdését - közölte Vjacseszlav Vologyin házelnök pénteken a Telegramon.
Makro / Külgazdaság Már megint rossz irányt vettek a dolgok a Koreai-félszigeten 
Privátbankár.hu | 2023. július 10. 07:29
Az észak-koreai nukleáris fejlesztések elleni határozott fellépést sürgetett a dél-koreai elnök.
Makro / Külgazdaság Egy hónap és kezdik telepíteni az orosz atomfegyvereket Fehéroroszországba 
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 16:52
Július 7-8-án kezdődik meg az orosz atomfegyverek Fehéroroszországba telepítése - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával pénteken Szocsiban folytatott megbeszélésén.
Makro / Külgazdaság USA elítéli az oroszok terveit a nukleáris fegyverekkel 
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 06:53
Az Egyesült Államok határozottan elítéli, hogy Oroszország előkészületeket tett taktikai nukleáris fegyverek Fehéroroszországba telepítésére, de egyelőre nem tartja szükségesnek, hogy saját nukleáris stratégiáján változtasson - közölte az amerikai külügyminisztérium szóvivője helyi idő szerint csütörtökön Washingtonban.
Makro / Külgazdaság Egy vállrándítással intézte el Putyin szóvivője az atomfegyverek Belaruszba telepítése miatt aggódó hangokat 
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 17:25
Nem befolyásolják Putyin terveit az atomfegyverek Fehéroroszországba telepítését kifogásoló nyugati aggodalmak – mondta az orosz elnök szóvivője.
Makro / Külgazdaság Megérkezett egy újabb háború előszele 
Káncz Csaba | 2023. február 26. 11:25
Irán és Izrael a szürke zónában, hadüzenet nélkül már évek óta háborúban áll. Ahogy Teherán egyre közelebb kerül ahhoz, hogy nukleáris hatalommá váljon, Azerbajdzsán földrajzi elhelyezkedése, valamint Irán jelentős azerbajdzsáni lakossága két olyan fontos tényező, amelyek miatt az ország értékes szövetségese Izrael és az USA számára az Irán elleni küzdelemben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Már biztos: tényleg felfüggesztik az oroszok az atomfegyver-korlátozó szerződést 
Privátbankár.hu | 2023. február 22. 11:06
Egyhangúlag megszavazta Oroszország részességének felfüggesztését a hadászati támadófegyverek csökkentéséről megkötött orosz-amerikai Új START megállapodásban szerdán az orosz parlament alsóháza.
Makro / Külgazdaság Jens Stoltenberg: a nukleáris elrettentés mindaddig szükséges lesz, míg autoriter államok nukleáris fegyvereket birtokolnak és fejlesztenek 
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 07:26
A nukleáris elrettentés fontosságáról, Észak-Koreáról, valamint Ukrajna katonai támogatásáról beszélt hétfőn Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Szöulban.
Makro / Külgazdaság Anthony Blinken: az Egyesült Államok minden eszközt kész bevetni, hogy Irán ne jusson atomfegyverhez 
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 06:57
Az amerikai külügyminiszter az al-Arabíjának adott interjúban beszélt hazája Szaúd-Arábiával kapcsolatos álláspontjáról és Törökország észak-szíriai beavatkozásáról is.
Makro / Külgazdaság Baljós hírt hozott az új évre Kim Dzsong Un 
Privátbankár.hu | 2023. január 1. 12:31
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető "egyértelmű ellenségnek" tekinti a szomszédos Dél-Koreát, ezért növelni akarja országában az atomfegyverek számát.
Makro / Külgazdaság Oroszország lemondja az atomfegyver tárgyalásokat Amerikával 
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 14:44
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy Moszkvának „nem maradt más választása”, mint hogy lemondja az Egyesült Államokkal folytatott atomfegyver-tárgyalásokat.
Makro / Külgazdaság Hátborzongató tervet jelentett be Kim Dzsong Un  
Privátbankár.hu | 2022. november 27. 10:31
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szombaton kijelentette, hogy országa "végső célja" a világ legerősebb nukleáris erejének létrehozása.
Makro / Külgazdaság Újfajta atomcsapásban gondolkodhat Putyin 
Tiszóczi Roland | 2022. november 15. 05:28
Az orosz elnök nukleáris fenyegetései elektromágneses impulzuscsapásra utalhatnak, hiszen egy ilyen fegyver Ukrajna feletti bevetése megbénítaná Kijev információs rendszereit. Ugyanakkor nem rombolna le épületeket, közvetlenül nem járna emberi áldozattal, de végleg blokkolhatná az elektronikai berendezéseket több ezer négyzetkilométernyi ukrán területen. Gyakorlatilag a NATO-szövetségesek által Ukrajnába telepített összes védelmi felszerelést használhatatlanná tehetné.
Makro / Külgazdaság Nukleáris elrettentést szorgalmaz Dél-Korea az északiakkal szemben 
Privátbankár.hu | 2022. október 27. 06:59
Nukleáris elrettentésre kell áttérni az észak-koreai atomprogrammal kapcsolatos politikában, amely eddig az atomfegyverek kifejlesztésének meggátolására összpontosított - jelentette ki szerdán Li Dzsong Szup dél-koreai nemzetvédelmi miniszter.
Makro / Külgazdaság Piszkos bombával riogatnak az oroszok, Putyin az OTP leánybankját is bünteti 
Privátbankár.hu | 2022. október 27. 06:44
A háború 246. napjának legfontosabb hírei a déli nagyváros Herszonhoz köthetőek. Közben viszont az oroszok erők nukleáris csapást szimuláltak egy hadgyakorlaton. Putyin nagyon sok nyugati tulajdonú bank orosz leányvállalatát tette tiltólistára, köztük az OTP ottani egységét is. Csütörtök reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Aggasztó, amit az atomfegyverekkel tesznek az oroszok, tovább nyomulnak az ukránok 
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 06:59
Ukrajnak mind a keleti, mind pedig a déli frontvonalon sikereket ért el, ami különösen fájó lehet Putyinnak. Mindez ugyanis a négy ukrán megye elszakítását célzó színjátékot aláássa. Közben aggasztó hírek jelennek meg arról, hogyan mozgat az orosz hadsereg atomfegyvereket.
Makro / Külgazdaság "Soha nem látott következmények" - mit lépne a NATO egy orosz atomcsapásra? 
Litván Dániel | 2022. szeptember 27. 05:32
Nem hagyhatja válasz nélkül a NATO, ha Oroszország nukleáris fegyvert vet be Ukrajna ellen. Az ellencsapás valószínűleg hagyományos eszközökkel történne, de ettől még jócskán közelebb vinné a világot a totális nukleáris háború rettenetéhez.
Makro / Külgazdaság Biden komoly fenyegetést küldött Putyinnak 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 18. 09:03
Az orosz elnök meglehetősen ellentmondásos nyilatkozatokat tett, miután sem Kína, sem India nem állt ki a háborús törekvéseik mellett. Beszélt a békeszándékáról, de durván meg is fenyegette Ukrajnát. Vasárnap reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Irán atomfegyvert akar - az USA és Izrael ideges lett 
Privátbankár.hu | 2022. július 14. 13:38
Nem akarnak engedni Irán nukleáris törekvéseinek.
Makro / Külgazdaság Oroszország nem vet be nukleáris fegyvert – ígéri a nagykövet 
Privátbankár.hu | 2022. május 29. 13:48
Oroszország sem hadszíntéri, sem hadászati nukleáris fegyvereket nem vet be Ukrajnában vagy más országok, köztük Nagy-Britannia ellen - mondta vasárnap Oroszország londoni nagykövete.
Makro / Külgazdaság Küszöbön áll egy Biden-Hszi csúcstalálkozó? 
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 10:58
Amerikai forrásokra hivatkozva írja a Reuters.
Makro / Külgazdaság Észak-Korea atomcsapással fenyegetőzik 
Privátbankár.hu | 2022. április 5. 07:29
Észak-Korea atomcsapással fenyegette meg Dél-Koreát, ha az megtámadná.
Makro / Külgazdaság Riadókészültségbe helyezte a nukleáris elrettentő erőket Putyin, az USA tiltakozik 
Privátbankár.hu | 2022. február 27. 15:36
Különleges szolgálati mód bevezetését rendelte el az orosz hadsereg elrettentő erőinél Vlagyimir Putyin.
Makro / Külgazdaság "Ukrajna is eszköz egy nagyhatalmi játszmában" – interjú az ukrán és a kubai válság kapcsolatáról 
Wéber Balázs | 2022. február 21. 05:36
Az 1962-es kubai rakétaválsághoz hasonlóan az ukrán krízis is nagyhatalmak konfliktusa: mindkét esetben erődemonstráció zajlott és zajlik, valamint egyik fél sem akarta és akarja közel engedni magához a másik fegyvereit, mondta el Dr. Lénárt András a Privátbankár.hu-nak adott interjúban. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Hispanisztika Tanszékének adjunktusa szerint a megoldás a „kiegyenlített visszavonulás” lehetne. A hispanista történész, akinek egyik kutatási területe Kuba és az Egyesült Államok kapcsolata, a vörös vonalakról, az atomháború veszélyéről, valamint Kennedy és Hruscsov józanságáról is beszélt lapunknak.
Makro / Külgazdaság Senki sem állhat a nagy amerikai atomfegyver-biznisz útjába 
Káncz Csaba | 2021. október 13. 18:41
Noha Joe Biden korábban többször hangsúlyozta, hogy vissza akarja szorítani a nukleáris fegyverek szerepét az amerikai védelmi politikában, a Pentagonból most kirúgták azt a helyettes államtitkárt, aki a nukleáris visszafogottság mellett szállt síkra. Az elmúlt 5 védelmi miniszter közül 3 lobbistaként, vagy nagy nukleáris fegyvergyártó vállalat igazgatósági tagjaként dolgozott, mielőtt átvette volna a Pentagon irányítását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság London is részt vesz egy tajvani konfliktusban? – Kína éles figyelmeztetése 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 17. 15:13
A nukleáris tengeralattjárókkal Ausztrália ezentúl képes lesz észrevétlenül járőrözni a Dél- és a Kelet-kínai-tenger forrongó vizein. A brit parlamentben Boris Johnson miniszterelnök tegnap nem zárta ki London katonai részvételét egy esetleges konfliktusban, ha Kína lerohanná Tajvant.
Makro / Külgazdaság Lejár a nukleáris megállapodás Putyinnal: őrült kapkodás a Biden kormányzatban 
Káncz Csaba | 2021. január 21. 15:34
A globális nukleáris egyensúly architektúrája napjainkra alapjaiban rendült meg. Nem véletlen, hogy Anthony Blinken külügyminiszter-jelölt keddi szenátusi meghallgatásán annyi időt szentelt a nukleáris fegyverek kérdéskörének. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Perzsa atom – a birodalom visszavág? 
YAR | 2020. február 10. 15:19
A világ egy része súlyos fenyegetésnek tartja az „iszlám atomot”, mások ezt pont olyan kockázatnak tekintik, mint az észak-koreai robbanófejeket. Két dolog alapvetően közös bennük: az egyik az, hogy az atomfegyver birtoklása a rezsimek túlélésének erős záloga- nukleáris erő birtokában a külső környezet politikai befolyásoló erejét jelentősen csökkenteni lehet. A másik a legfőbb vezetők „küldetéstudata”. Külső szakértőnk jegyzete.
Makro / Külgazdaság A NATO megüzente Iránnak: soha nem lesz atombombátok 
Privátbankár.hu | 2020. január 6. 19:15
Iránnak tartózkodnia kell az erőszak alkalmazásától és mindenfajta provokációtól, legfontosabb ugyanis megakadályozni, hogy elmérgesedjen a helyzet, illetve újabb konfliktus alakuljon ki - jelentette ki a NATO-főtitkár Brüsszelben, a katonai szövetség legfőbb politikai döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács rendkívüli, nagyköveti szintű ülését követően hétfőn.
Makro / Külgazdaság "Nehéz és elhúzódó" küzdelemre készül Észak-Korea 
Privátbankár.hu | 2019. december 31. 08:06
Kim Dzsong Un szavait a szakértők úgy értelmezik, hogy Phenjan nem hajlandó engedményeket tenni az USA-val folytatott, atomfegyverek leszereléséről szóló tárgyalásokon.
Makro / Külgazdaság Megismétlődhet Pearl Harbor – most a japánok helyett Irán támadhat 
Káncz Csaba | 2019. május 9. 09:10
A vezető amerikai konzervatív folyóiratot Trump Irán elleni gazdasági szankciói Roosevelt elnök 1941-es Japán elleni blokádjára emlékezteti. A szerző szerint Roosevelt háborút akart Japánnal és megalázta a távol-keleti országot, hogy a provokáció hatására inkább az lőjön először. Most ugyanilyen Pearl Harbor típusú támadás jöhet Irán részéről is. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Komoly előrelépés: megvizsgálják Kim Dzsongun rakétáit? 
Privátbankár.hu | 2018. október 8. 10:49
AZ észak-koreai vezető belement, hogy szakemberek is megvizsgálják arzenálját.
Makro / Külgazdaság Mégsem tartja be ígéretét Észak-Korea: megy tovább az atomprogram? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 21. 15:13
Az szakértők szerint a korábbi szándéknyilatkozatok ellenére sem történt leszerelésre utaló tevékenység.
Makro / Külgazdaság Kinél vannak a világ nukleáris fegyverei? 
Privátbankár.hu | 2018. július 28. 13:14
14 500 darab nukleáris fegyver van jelenleg a világon, melynek 90 százaléka két országé, a többi másik hétnél oszlik el, így összesen kilencen vannak a klubban.
Makro / Külgazdaság Trump a porcelánboltban – negatív spirálba került a Közel-Kelet 
Káncz Csaba | 2018. június 19. 12:34
A válságokat nem Trump indította el, de saját külügyminisztériumának szétzilálása és egyoldalú képe a Közel-Keletről felgyorsította a negatív spirált. Irán azt a következtetést vonta le Trump észak-koreai diplomáciai bakugrásaiból, hogy Washington nem indít háborút egy atomhatalommal szemben. A jelenlegi amerikai vonalvezetés a térségben négy okra vezethető vissza.
Makro / Külgazdaság Pávatáncba kezdett Észak-Korea – eddig tartott a barátság? 
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 08:55
Még meggondolják, találkoznak-e Trumppal, de a déli találkozó már biztos nem valósul meg.
Makro / Külgazdaság Történelmi lépés: Észak-Korea kész letenni az atomfegyvereket 
Privátbankár.hu | 2018. április 29. 15:41
Ennek bizonyítására még az Egyesült Államokat is meghívták, bezárják a tesztlabort.
Makro / Külgazdaság Nem várt hírrel robbantott az őrült diktátor: mégsem pusztul el a világ? 
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 13:23
Egy ügyesen csomagolt bejelentést tett Kim Dzsongun: leállnak az észak-koreai atomkísérletekkel, még a kísérleti telepet is bezárják - a koreai diktátor határozott üzenetet küldött a közelgő csúcstalálkozók előtt. Nagyon régen volt már olyan, hogy távolodott a nukleáris háború réme, nem csoda, ha a fél nyugati világ reménykedve tapsol a bejelentésnek.
Makro / Külgazdaság Valami megváltozott: mégis beadja a derekát a koreai diktátor? 
Várkonyi Tamás | 2018. április 9. 09:34
A rezsim közvetlen csatornákon is megerősítette az amerikaiakat tárgyalási szándékáról, így egyre biztosabb, hogy Észak-Korea és az Egyesült Államok végre tárgyalhat a nukleáris program megszüntetéséről. Ezzel végre pont kerülhetne egy több éve húzódó ügy végére. Trumpnak vajon sikerül behúznia azt, amit az elődeinek nem?
Makro / Külgazdaság Történelmi fordulat: Észak-Korea tényleg kidobja az atomfegyvereket? 
Privátbankár.hu | 2018. március 9. 08:58
Májusban tárgyalóasztalhoz ül Kim és Trump, a mérföldkőnek nevezett találkozón sok más mellett az atomprogram felszámolása is napirendre kerül. Az USA álláspontja szerint nem ülnek tárgyalóasztalhoz, hacsak a rezsim nem hajlandó megvitatni a rakétaprogramot, Észak-Korea ugyanakkor eddig nem volt hajlandó tárgyalni ez ügyben. A hirtelen fordulat miértje egyelőre ismeretlen, Észak-Korea azonban még hivatalosan nem is nyilatkozott, így elképzlehtő lehet az is, hogy autolsó pillanatban visszatáncolnak.
Makro / Külgazdaság Ez már hidegháború: Putyin bejelentette a legyőzhetetlen orosz atomfegyvert 
Privátbankár.hu | 2018. március 1. 12:48
Gyakorlatilag minden megvan, ami egy hidegháborúhoz kell - kemény üzenetet küldött Amerikának a negyedik elnöki ciklusra készülő Putyin.
Makro / Külgazdaság Villámgyorsan halad a koreai béke: válaszoltak a diktátornak 
Privátbankár.hu | 2018. január 2. 09:02
Esélyt sem ad a dél-koreai vezetés Kim Dzsong Unnak, hogy meggondolja magát: miután az észak-koreai diktátor békéltető tárgyalásra tett javaslatot, a déli szomszéd rögtön időpontot fűzött a felajánláshoz. A két fél pontosan egy hét múlva ül össze rendezni a sorait, kérdés az, hogy 2018 végül a koreai kiegyezés éve lesz-e. Egy biztos: láthatóan mindkét fél nyitott valami hasonlóra.
Makro / Külgazdaság Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem? 
Privátbankár.hu | 2017. december 15. 16:35
Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?
Makro / Külgazdaság Atomfegyverek nélkül nem lenne béke a világban? 
Privátbankár.hu | 2017. november 11. 08:28
Szép dolog a nukleáris lefegyverzésről beszélni, csak teljesen felesleges.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG