3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ukrajnak mind a keleti, mind pedig a déli frontvonalon sikereket ért el, ami különösen fájó lehet Putyinnak. Mindez ugyanis a négy ukrán megye elszakítását célzó színjátékot aláássa. Közben aggasztó hírek jelennek meg arról, hogyan mozgat az orosz hadsereg atomfegyvereket.

Már nincs teljesen az oroszok ellenőrzése alatt Ukrajna négy tartománya egyike sem, amelyet a múlt héten annektált, miután az ukrán csapatok a hírek szerint több tucat kilométert előrenyomultak Herszon tartományban. Az orosz hadsereg elismerte, hogy Kijev erői áttörtek a Herszon régióban.

A katonai kudarc miatt orosz lapértesülések szerint ismét vezetőcserével reagált Vlagyimir Putyin. Roman Berdnikov altábornagy Alekszandr Zsuravlev vezérezredest váltotta a nyugati katonai körzet parancsnoki posztján.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, egy atomtölteteket célba juttatni képes tengeralattjáró korábban elhagyta állomáshelyét, most újabb aggasztó információ jelent meg egy potenciális atomcsapással kapcsolatban. A titkos nukleáris hadosztály által üzemeltetett és az orosz védelmi minisztérium 12. főigazgatóságához kapcsolódó vonatot észleltek Közép-Oroszországban a hétvégén, amely az ukrajnai arcvonal felé tartott.

Az esetleg nukleáris fenyegetés kapcsán a Kreml azt közölte, hogy Oroszország a „kiegyensúlyozott megközelítést” támogatja az atomfegyverek kérdésében, amely nem érzelmeken alapul. Dmitrij Peszkov azt követően nyilatkozott, hogy Ramzan Kadirov, a Kreml által kinevezett csecsenföldi vezető kijelentette, hogy Moszkvának fontolóra kellene vennie taktikai nukleáris fegyver alkalmazását Ukrajnában.

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője azt mondta újságíróknak, hogy további egyeztetést igényel a helyi lakossággal annak eldöntése, hogy az ukrajnai Herszon és Zaporizzsja régióban mekkora területet kell elcsatolni a múlt héten tartott „népszavazás’ után. Hasonló a helyzet Donbasz és Luhansz esetében is.

Az ukrán dandárok a szeptemberi ellentámadáshoz hasonló áttörést érték el több térségben. Ennek során öszeomlott az orosz frontvonal a Dnyeper folyó mentén, és az ukránok gyorsan előrenyomultak. Liman város elfoglalását követően az ukrán csapatok további területeket szereztek meg a harkivi régióban, és délen, Herszon megyében is ők értek el sikereket. Az éjszakai jelentések szerint több mint 30 km-es előrehaladást értek el az ukrán honvédek, és Dudchany településig jutottak a Dnyipro folyó nyugati partja mentén. A mostani területek visszahódítása azért is figyelemre méltó, mert az oroszok délre koncentrálták erőiket az elmúlt időszakban, és emiatt az előző hónapok inkább állóháború alakult ki a térségben.

Bár a védelmi minisztérium szerint az orosz erők előre megtervezett visszavonulást hajtottak végre a déli régióban, és „súlyos veszteségeket” okoznak az ukrán erőknek, független források azt jelezték, hogy az oroszok hasonlóan a keleti fronthoz itt sem tudták tartani az állásaikat, és az ukránok módszeresen őrlik fel őket. Ráadásul most megnyílt a lehetőség, hogy az ukrán sereg tovább vonuljon. (Források: The Guardian, Financial Times, Telegraph)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Dúlnak a harcok: orosz és ukrán rakétacsapást is hozott a péntek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 20:00
A háborő 576. napja volt a pénteki. Hírösszefoglaló. 
Makro / Külgazdaság Teljesen nonszensz az ötforintos áramár – A hét videója
Dobos Zoltán - Izsó Márton - Király Béla | 2023. szeptember 22. 19:28
Mi is az a sokat emlegetett szaldóelszámolás? Hogy jön ki az ötforintos áramdíj? Ki jár jól a villanyszámla befizetésével? A napelempályázatok nyertesei beszállhatnak még az éves elszámolásba? Megtérül-e ez a zöldberuházás? Lesz-e a megtermelt napenergiát eltároló akkumulátorra állami támogatás? Ezekről a kérdésekről beszélgettek kollégáink, Dobos Zoltán és Király Béla.
Makro / Külgazdaság Újabb amerikai vadászgépek tűntek fel Magyarország szomszédjában
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 19:07
Növekedett az amerikai kontingens Romániában.
Makro / Külgazdaság Szorosabbra fűzi Kína a barátságát a polgárháborús országgal
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 17:22
Egymásra talált a kínai és a szír elnök.
Makro / Külgazdaság Brutális drónt mutatott be Irán
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 16:42
A világ legnagyobb hatótávolságú ilyen fegyverét mutatta be az ország.
Makro / Külgazdaság Özönlenek a menekültek az EU-ba: honnan jönnek a legtöbben?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 16:18
Az Eurostat számai szerint tovább emelkedett az érkezők száma.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: az infláció kialakulásáért nem felelős senki - a kormány nagyon figyeli az üzemanyagárakat
Gáspár András | 2023. szeptember 22. 15:57
2023-nak az infláció letörésének évének, 2024-nek pedig a növekedés helyreállításának évének kell lennie – mondta Nagy Márton. Szerinte a fogyasztás helyreállítása mindkettőt segítheti – ez elengedhetetlen, enélkül nincs kilábalás. Három csapdahelyzet állt elő a magyar gazdaság előtt, ebből kettőn szerinte túl vagyunk. A jelentős infláció a gazdaságunk struktúrájából ered, ennek ellenére nem tartja azt hibásnak a gazdaságfejlesztési miniszter. Az üzemanyagárakat nagyon szorosan követi a kormány - ha kell, beavatkoznak.
Makro / Külgazdaság Ukrán rakétacsapás rázta meg Szevasztopolt
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 15:13
Halálos áldozatról nem tudnak, de egy katona eltűnt. 
Makro / Külgazdaság Nemsokára találkozhat Szijjártó Péter és Szergej Lavrov
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 14:51
Barátkoznak. 
Makro / Külgazdaság Zelenszkij nem lesz boldog: innen biztosan nem kap F-16-osokat
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 22. 14:18
Elutasító választ kapott Ukrajna egy uniós országtól.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG