BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 18. 18:45

Alapvetően rend és jó közbiztonság volt nyáron a Balaton-parton, az ismertté bűncselekmények száma az előző szezonhoz képest 13,8 százalékkal csökkent.

Alapvetően rend és jó közbiztonság volt nyáron a Balaton-parton, az ismertté bűncselekmények száma az előző szezonhoz képest 13,8 százalékkal csökkent - mondta Samu István vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatója sajtótájékoztatón Balatonfüreden.

A tópart biztonságát jelzi az is, hogy a tavalyi szezonhoz képest 26 százalékkal esett vissza a külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények száma - mondta a rendőrtábornok.

Elmondta: az ismertté vált bűntettek száma a Balaton-part somogyi szakaszán 18,6 százalékkal, a veszprémi oldalon hat százalékkal csökkent, a rövid zalai partszakaszon pedig stagnált. Az ORFK főigazgatója szerint a betöréses lopások száma 20 százalékkal csökkent, az autólopásoké 11,4 százalékkal, a rablásoké azonos az előző év hasonló időszakának adataival, viszont a garázdaságok száma emelkedett a tavalyi nyár eseteihez képest.

Ez főleg a Siófokon jellemző "buliturizmussal" hozható összefüggésbe; a nyáron külföldi fiatalok - főleg németek, hollandok és ukránok - ittasan gyakran randalíroztak, garázdálkodtak (főleg éjszakánként) a városban.

Emberölés nem volt a nyáron a balatoni településeken - tájékoztatott a főigazgató. Visszaszorult a közterületi prostitúció is; a siófoki rendőrkapitányság illetékességi területén például 29, a keszthelyién 17 százalékkal, összességében a balatoni régióban pedig 8 százalékkal.

A közlekedési balesetek száma ugyan 23 százalékkal csökkent,
ám a sérüléssel járó baleseteké 2007 nyarához képest négy százalékkal nőtt; az idei nyáron 16-an haltak meg balesetben a balatoni utakon - mondta a főigazgató. Hozzátette: tavaly 15-en, idén 5-en fulladtak a Balatonba, ugyanakkor 40 százalékkal több embert mentettek ki a tóból, mint az előző évben.

Samu István rámutatott, hogy a balatoni közrend és közbiztonság fenntartását idén rendőrtiszti főiskolások és rendészeti szakközépiskolások is segítették, a veszprémi partszakaszon pedig július 1. és augusztus 31. között 40 Vas megyei rendőr is szolgálatot teljesített.

Majdnem minden második ágy üresen maradt
"Megfulladnak" a vízimentők 
Balaton: itthonról pótolták az elmaradó németeket

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél