<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Komoly tisztogatás folyik a testületnél az impeachment lezárultával.
Az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács központja 2012-ben. (Forrás: Wikipedia)

Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az Obama-kormányzat 70 egykori munkatársát mozdította el a Nemzetbiztonsági Tanácsból (NSC) - jelentette hétfőn a Breitbart News. A lap a Washington Examiner című újságra hivatkozva közölte azt is, hogy korábban mintegy 200 munkatárs dolgozott a Nemzetbiztonsági Tanácsnál, és a most elmozdítottak valamennyien még az Obama-kormányzat kinevezettjei voltak. Előzőleg, szombaton a CNN hírtelevízió számolt be - meg nem nevezett hírforrásokra hivatkozva - arról, hogy "nagy létszámcsökkentések várhatók" az NSC-nél.

A létszámcsökkentés már a múlt héten, pénteken elkezdődött, amikor elbocsátották az ukrajnai születésű Alexander Vindman alezredest, aki a Nemzetbiztonsági Tanács egyik Ukrajna-szakértője volt. Vindman a Donald Trump elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) megindítása előtti képviselőházi bizottsági meghallgatásokon a demokraták egyik fontos tanúja volt Trump ellen. Tanúvallomásában ugyan elmondta, hogy nem volt jelen az amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tavaly júliusi, vitatott telefonbeszélgetésekor, de a Fehér Ház úgynevezett szituációs szobájában az elnök munkatársaival együtt hallgatta a beszélgetést, és ennek alapján elég részletes információkkal szolgált annak tartalmáról.

A törvényhozóknak elmondta azt is, hogy értesítette feletteseit a beszélgetés miatti aggodalmairól. Közben kiderült az is, hogy a hallottakat továbbadta két olyan személynek is, aki nem volt jelen a Fehér Házban, továbbá annak a gyanúja is rávetült, hogy ő volt az, aki a telefonbeszélgetésről szóló információkat továbbította az úgynevezett kiszivárogtatónak, vagyis annak a személynek, aki a beszélgetéssel kapcsolatos információkat a demokrata törvényhozók tudomására hozta. Vindman mindig tagadta, hogy köze lett volna a kiszivárogtatóhoz.

Alexander Vindmant a szintén a Nemzetbiztonsági Tanácsnál dolgozó ikertestvérével, Yevgeny Vindmannel együtt pénteken fegyveres kísérettel vezették ki a Fehér Házból, és azonnali hatállyal elbocsátották az NSC-től.

A Vindman-tesvérek elbocsátását követte a 70 másik munkatárs elmozdítása is. Az amerikai sajtó Joe DiGenova ügyészre hivatkozó értesülései szerint a kormányzat beazonosította és a napokban el is bocsátja azt a magas rangú tisztségviselőt is, aki "ellenállónak" nevezve magát, névtelen véleménycikket jelentetett meg a kormányzatról.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A kormány 16 milliárdos segélyhitelt ad a Ruandai Köztársaságnak
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 09:29
Az erről szóló kormányhatározat a kedd esti Magyar Közlönyben jelent meg.
Makro / Külgazdaság A CIA meg akarta gyilkolni, most 175 év börtön fenyegeti Assange-t
Wéber Balázs | 2021. október 27. 08:58
A ma kezdődő bírósági eljárás tétje, hogy kiadják-e a Wikileaks-alapítót az Egyesült Államoknak.
Makro / Külgazdaság Nyitottabb piacokat kér Kínától Macron az uniós országok számára
MTI | 2021. október 27. 08:08
Emmanuel Macron francia államfő azt kérte kedden kínai kollégájától, Hszi Csin-pingtől, hogy "folytassa a kiegyenlítést" az Európai Unió és Kína között, azaz tegye hozzáférhetőbbé a kínai piacot az uniós tagállamok számára - jelezte a francia elnöki hivatal.
Makro / Külgazdaság Oltópont lett a bécsi elnöki palotából
MTI | 2021. október 27. 07:07
Az osztrák elnök kedden megnyitotta bécsi rezidenciáját a koronavírus elleni oltást megszerezni kívánó emberek előtt.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: Belgium szigorít
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 06:48
A belga kormány szigorította a koronavírus terjedése elleni intézkedéseket, és országszerte QR-kódokat vezetnek be az éttermekbe, szórakozóhelyekre és sportlétesítményekbe való belépéshez.
Makro / Külgazdaság Rátelepedhet egy Airbnb típusú mamut a plázákra – mondja a Westend igazgatója
Mester Nándor | 2021. október 27. 05:42
Adatbázis, applikáció és influenszerek. E nélkül most nem szabad és nem is lehet sikeresen plázát üzemeltetni. Van azonban egy veszélyforrás: valamelyik informatikai óriás rátelepedhet a kiskereskedelemre és akkor már nem lesznek érvényesek a marketing tankönyvek – ezt lehet leszűrni abból, amit az egyik legrégebbi magyarországi bevásárlóközpont igazgatója vázolt lapunknak. 
Makro / Külgazdaság Azonnali intézkedéseket sürgetnek a magyar járványügyi szakemberek
Privátbankár.hu | 2021. október 26. 19:05
Olyan járványügyi szakemberek, mint Falus András immunológus, Rékassy Balázs egészségügyi menedzser, Rusvari Miklós virológus, vagy Duda Ernő immunológus is aláírta azt az felhívást, amelyben a negyedik hullám miatt azonnali intézkedések meghozatalát kéri a döntéshozóktól. 
Makro / Külgazdaság Bosznia-Hercegovinában élesítik az orosz gázfegyvert
Márton András | 2021. október 26. 18:01
Bosznia-Hercegovina a nyugat-balkáni térség többi államához hasonlóan a földgáz szükségletét import forrásból kényszerül kielégíteni. Az ország energia biztonsága szempontjából komoly problémát jelent, hogy jelenleg kizárólag egy Szerbiából érkező belépési ponton megoldott a földgáz importja. Az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozási tárgyalásokat beárnyékolja, hogy jelen helyzetben a Gazprom és a szerb állam tulajdonában álló Srbijagas monopol helyzetben van. Az ellátási probléma megoldását nehezíti, hogy Bosznia-Hercegovina jelenlegi gazdasági helyzete nem teszi lehetővé a források külső szereplők segítsége nélküli diverzifikációját.
Makro / Külgazdaság Gondolat és erő - de mi kell még az eredményes kormányzáshoz? Klasszis Klubunk vendége Giró-Szász András
Privátbankár.hu | 2021. október 26. 16:11
Október 28-án a NER lényegét tárja fel nekünk a volt kormányszóvivő, Klasszis Klubunk következő rendezvényén.
Makro / Külgazdaság „Soros György török embere” miatt folyik a diplomáciai háború Erdogan és a Nyugat között
Káncz Csaba | 2021. október 26. 14:26
Akárcsak a magyar miniszterelnök esetében, a folyamatos Nyugat-ellenes provokációkra Erdogannak szüksége van, hogy lázban tartsa a törzs-szavazóbázisát, miközben a fiatal és a városi szavazók nagy része már elfordult tőle.  Törökország pénzügyi rendszere összességében egy kártyavárhoz hasonlítható.  Káncz Csaba jegyzete
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos