BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2020. április 25. 12:10

A koronavírus ellen még nincs védőoltás, de 12 másik betegség ellen van, és Müller Cecília szerint ez egy csoda.

Újabb 60 fertőzött lett és 12 áldozat hunyt el az elmúlt egy napon - ismételte meg a reggel már lapunk által is közölt adatokat Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati tájékoztatóján. Az elhunytak között van 41 éves férfi is, akiről elmondta, egy emésztőrendszeri betegségben szenvedett és egy baktérium által okozott vérmérgezés is súlyosbította az állapotát, erre jött rá a koronavírus-fertőzés. Jelenleg 899-en vannak kórházban, akiknek súlyos az állapotuk, és 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Pénteken még 877 embert kezeltek súlyos állapotban, és 61 fő szorult lélegeztetőgépre. 

A magyarországi kötelező védőoltási rendszer egy csoda - mondta Müller Cecília.

Felsorolta:12-féle betegség ellen védenek az átoltottságok (torokgyíktól a bárányhimlőig), és nagyon bízik abban, hogy a koronavírus vakcináját is hamarosan kifejlesztik. Ellenőriztette a kötelező védőoltások beadását, de nincs ok az aggodalomra, rendben mennek.

Izert Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pedig hosszasan felsorolta, hogy a kormány gazdaságvédelmi intézkedései és az adócsökkentések mennyi pénzt hagynak a magyar családoknál és vállalkozásoknál. Számos katás vállalkozásnak törölte a NAV az adókötelezettségét. beszámolt arról, hogy eddig több mint 600 milliárd forintot költöttek a védekezésre, gazdasági akciókra, pedig 300 milliárdot. 

Kiss Róbert alezredes pedig arról beszélt, hogy nem túl jó az állampolgárok magatartása: 1545 intézkedést hajtottak végre az elmúlt 24 órában, 696-szor csak figyelmeztettek, 390 esetben tettek feljelentést és helyszíni bírságokat is kiszabtak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Az angol királyi ház rémálma – rács mögött a Moszad tisztje
Káncz Csaba | 2020. július 5. 18:45
Epstein volt üzlettársa szerint Maxwell „mindent tud” és „neveket fog feldobni az FBI-nak”.  Az amerikai ügyészek most felszólították András herceget, hogy működjön együtt az igazságszolgáltatással. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Ősszel jöhet a fordulat a német gazdaságban
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 5. 15:50
Rövidesen megáll a gazdasági visszaesés Németországban, és legkésőbb októbertől ismét elindul a növekedés - mondta a szövetségi kormány gazdasági minisztere egy vasárnapi lapinterjúban.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály szerint a gazdaság és a védekezés is fontos
MTI | 2020. július 5. 11:31
A kormány a jövő évi költségvetéssel egyszerre kívánja fenntartani a koronavírus-járvány elleni védekezési készültséget és minden erővel segíteni a gazdasági növekedést - mondta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozva.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
hírlevél