<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elemzők által várt 108,8 pont helyett 109,6 pontra javult februárban a német üzleti hangulatot követő átfogó mutató értéke. A német vállalatok üzleti hangulata minden szegmensben javult a szolgáltatásoktól kezdve egészen a feldolgozóiparig. A vállalatok jövőre vonatkozó várakozásai már négy hónapja egyre jobbak.

A német üzleti hangulat indexe februárban is tovább emelkedett, a kereskedelem és az ipar üzleti hangulata is javult. A vállalatok a jövőre vonatkozóan immáron negyedik alkalommal rendelkeznek optimistább jövőképpel. Az üzleti hangulat indexe januárban 108,3 ponton állt, az index már november óta emelkedik. Februárban a várakozások alindexe a januári 100,9 pontról 102,3 pontra javult, ami szintén kedvezőbb növekedés az elemzők által várt 101,9 pontnál. A jelenlegi helyzet megítélésének mutatója a januári 116,3 pontról 117,5 pontra bővült, míg szakértők a mutató értékének stagnálására számítottak.

Az üzleti hangulat a feldolgozóiparban további javulást mutatott, februárban 14,3 pontra emelkedett a januári 13,4-es értékről. Ezen szektor vállalatai jóval kedvezőbb várakozásokkal rendelkeznek, mint a többi szektor. A feldolgozóiparban többek között a munkavállalók számának bővítését is tervezik a vállalatok.

Az üzleti hangulat a kis- és nagykereskedelemben is javulást mutatott februárban. A nagykereskedelem üzleti hangulata 14,9 pontra emelkedett a korábbi 10,5 pontról. A kiskereskedelmi szegmens esetében is jelentős volt a változás 3,6 pontra emelkedett az üzleti hangulat indexe a januári -0,5 pontról. A jelenlegi üzleti helyzettel a vállalatok többsége jóval elégedettebb, mint januárban volt. Az építőipar szegmensében az üzleti hangulat szignifikánsan, a januári -3,6-os értékről 3,3 pontra emelkedett. Az építőipari vállalatok a hat hónapos üzleti kilátásokat is jóval optimistábban ítélték meg februárban.  

A jó februári hangulat a szolgáltató szektorban is megmutatkozott. A szolgáltató szegmens vállalatainak üzleti hangulata jelentősen - 22,3 pontról 24,9 pontra - emelkedett februárban, a vállalatok jóval elégedettebbek a jelenlegi helyzetükkel, mint januárban voltak, és a hat havi kilátásokat is pozitívabban értékelték.

Makro / Külgazdaság Megtiltották az ukrán tisztviselők külföldre utazását, tiltakoznak a kárpátaljaiak a provokációkkal szemben
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 20:07
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Elképesztő felelőtlenség: a Nyugat már nem foglalkozik Putyin vörös vonalaival – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. január 27. 19:31
A 2023-as év drámainak bizonyulhat Oroszország számára, és több, belső kérdésre adott válasz a következő évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Pentagon nyilvánosan nem deklarált célja, hogy az ukránok vágják át a Krím és Oroszország közötti „szárazföldi hidat”, amelyet Putyin erői tavaly elfoglaltak. A nyugati politikai elit most úgy véli, hogy egy orosz nukleáris csapás valószínűsége meglehetősen kicsi – de igazuk van-e? Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Zelenszkijhez fordultak a kárpátaljai magyarok
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:51
A magyar közösség képviselői ma a Kárpátaljai Megyei Tanács üléstermében felhívást fogalmaztak meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz a közösségüket ért provokációkkal és sértésekkel kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Példátlan éhínség pusztíthat Szíriában az ENSZ szerint
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:31
Tizenkét évvel a szíriai polgárháború kezdete után soha nem látott éhínségre figyelmeztetett pénteken az ENSZ.
Makro / Külgazdaság Meglepő ok miatt mondhatott le XVI. Benedek pápa
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 18:01
A kínzó álmatlanság volt az elsődleges oka annak, hogy a néhai XVI. Benedek pápa 2013-ban lemondott - derült ki abból a levélből, amelyet a december végén elhunyt nyugalmazott pápa pár héttel a halála előtt küldött az életrajzírójának, és amelynek tartalmát pénteken megjelent számában ismertette a Focus című német hetilap.
Makro / Külgazdaság Duplázódott a németek olajszámlája, még mindig Oroszország a legnagyobb szállító
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 17:29
Több olajat importált Németország 2022 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, az importszámla pedig csaknem duplájára emelkedett a német szövetségi gazdasági és exportellenőrzési hivatal, a BAFA jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Az oroszok szerint nincs lőszerhiány, nagyságrendekkel növelték a gyártást
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 16:44
Nem helytállók azok az ukrán és nyugati közlések, amelyek szerint lőszerhiány lépett fel az orosz fegyveres erőknél - jelentette ki pénteken Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú ipari termékek gyártását és exportját támogató Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.
Makro / Külgazdaság Egy lépésre vagyunk a NATO-Oroszország háborútól
Káncz Csaba | 2023. január 27. 16:04
Biden tavaly tavasszal megígérte a nyilvánosságnak, hogy az USA nem küld „támadó felszerelést” és „tankokat” Ukrajnába, mert ez „kiválthatja a harmadik világháborút”. A tankok még meg sem érkeztek, már Kijev F-16-os vadászgépekkel való ellátásáról folyik a belső vita. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Jön a totális háború? F16-osokat kaphat Ukrajna
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 15:16
Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki Facebook-bejegyzésében utalást tett arra, hogy Ukrajna a közeljövőben nemzetközi partnereitől amerikai gyártású F-16-os vadászbombázó repülőgépeket is kaphat.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott Putyin Brüsszelből: maradnak a szankciók
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 14:31
Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG