3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A folytatás a programja a Fidesznek, az a politika, amely az elmúlt négy évben megteremtette annak a lehetőségét, hogy saját lábunkra állhassunk – mondta Orbán Viktor, a Napi Gazdaságnak nyilatkozva.

Tévednek, akik azt hiszik, hogy nincs programja a Fidesznek. A mi programunk egy szóban összefoglalható: folytatjuk! - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a lapnak adott interjúban megismételte azt a 10 pontot, amelyet szerdán, a Magyar Gazdasági és Iparkamara gyűlésén hirdetett meg. A köztük szereplő 10. pontról, a teljes foglalkoztatásról úgy nyilatkozott, hogy bár tudja, hogy ezt állandóan kritizálják, de az a meggyőződése, hogy a teljes foglalkoztatás irányába való elmozdulás révén lehet társadalmi stabilitást adni az országnak. Ez nem nulla munkanélküliséget jelenti, hanem azt a 3–3,5 százalékos arányt, ami egyébként egy élő, mozgó, lélegző gazdaságban a munkaerő megújulásán keresztül folyamatosan jelen van, de orvosoltatik is.

 

Akik „lefelé jönnek” még magasan vannak

Azok az európai problémákról szólva a miniszterelnök elmondta, Európa nem süllyed el, de hanyatlik. Ugyanakkor – mivel azok, akik ma lefelé tartanak, egy magasabb fejlettségi szintről teszik ezt - egyelőre és még egy ideig azt fogjuk látni, hogy jobban élnek, mint mi. E tekintetben van egy óriási hátrányunk, és ezen a mostani helyzet sem változtat. Mégpedig, hogy a jólét alapja a vagyonosodás. Míg a nyugati országok gazdagodtak, mi a szocializmusban összeszedtünk jó négy évtizednyi lemaradást. Most végre emelkedő pályára léptünk. De nem azért, mert Magyarország okosabb a többi államnál, hanem azért, mert egységesebb, tehát akcióképes és gyors – mondta a miniszterelnök.

 

Mire kell a kétharmad?

Négy évünk tulajdonképpen arról szólt, hogy iszonyatos erőket mozgósítottunk, hogy ismét a magunk urai lehessünk. Mára ez sikerült. Eredményeinket az Európai Unió is elismeri – mondta Orbán Viktor. Egy ilyen gazdaságpolitika sikeréhez nemcsak intellektus kell, de erő is. Ez pedig a politikából jön, a választásokból származó felhatalmazásból felhatalmazásból, annak terjedelméből. Ez adja a politikai és gazdasági stabilitást. A kétharmad Magyarország legfontosabb versenyelőnye – ismételte meg az elmúlt napokban szintén már elhangzott szavait Orbán Viktor.

 

Gázügyben a V4 az USA-val vitázik

A miniszterelnök szerint saját lábon állni és a magunk kijelölte irányt követni nem azonos az izolálódással. A magyar gazdaság része volt és része marad a globális gazdaságnak. A kormány nem a lecsatlakozási lehetőségeket keresi, hanem azt mondja, hogy úgy kell alakítani a kapcsolatainkat, hogy a világgazdaság minden jelentős szereplője abban legyen érdekelt, hogy Magyarország sikeres ország legyen. Orbán szerint a gazdaságban elsősorban nemzeti érdek van. Ugyan szokás azt mondani, hogy a globalizált gazdaságban a nemzeti érdek nem fontos, és más szempontok megelőzik, de ezt senki nem gondolja komolyan. Ha górcső alá vesszük az egyes országok gazdaságpolitikáját, akkor ez egyértelmű. Ha valaki például a német gazdaságpolitikát a nemzeti érdekük nélkül próbálja elemezni, akkor az illető elemzői alkalmassága megkérdőjelezhető. Orbán szerint Amerika például úgy tárgyal a szabadkereskedelmi megállapodásról, hogy nem az ellen védekezik, hogy mit lehessen bevinni, hanem nem engedi, hogy ki lehessen vinni az olcsó amerikai gázt. Egyébként most szólították fel a visegrádi négyek az Egyesült Államokat, hogy ebben tegyen engedményt.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG