Makrogazdaság
Benchmark Bod Péter Ákos: A gazdaság újraindítása? De hiszen nem is állt le
Bod Péter Ákos | 2021. február 25. 06:07
Világszerte jól hangzó szlogen, hogy a kormányok újraindítják a gazdaságot. A politika szereti magát a világ közepének beállítani, de vajon tényleg volt-e reset, vagy ez is csak egy hangzatos kijelentés? Állandó szerzőnk, Bod Péter Ákos az aktuális gazdasági adatok tükrében ír az újraindításról.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz itt idén? Mibe fektessünk?
Eidenpenz József | 2021. január 20. 17:46
A legnagyobb kockázatot a koronavírus elleni oltás elérhetősége jelenti, az EU-ban csak a harmadik negyedév végére érhető el a gazdasági növekedés szempontjából is megnyugtató átoltottsági szint – mondja az Equilor Befektetési Zrt. Addig a korlátozások és azok feloldása maradnak fókuszban, amit a szolgáltatóipar és a turizmus szenvedhet meg leginkább. A magyar gazdaság felpattanhat idén, négy százalékos bővülés várható. Az euró maradhat a 355-365 forintos sávban, de év vége felé megcélozhatja a 370-es szintet.
Részvény / Deviza / Áru Sok évig mínuszos reálkamat várható, 2021 egyetlen nagy kérdőjel
Eidenpenz József | 2021. január 12. 17:29
A tavalyi hektikus év után az idei is hasonló lehet, rengeteg az ismeretlen paraméter, előrejelzések helyett leginkább kérdéseket tesznek fel az elemzők – derült ki a Fidelity előadásán. A cég így óvatos, és inkább a kötvénybefektetéseket preferálja, bár az első félév vége fel megindulhat a gazdasági növekedés. A magyar és lengyel államkötvények nem látszanak vonzónak.
Részvény / Deviza / Áru Mást áraznak a tőzsdék, mint ami a világban valójában zajlik
Barlai Róbert | 2020. szeptember 3. 11:16
Miközben globálisan messze vagyunk a gazdaság V alakú kilábalásától, a tőzsdék mégis azt jelzik, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.
Makro / Külgazdaság A kínai adatkosárban a hihetetlen hitelnövekedés az igazi csemege
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 13:01
A kínai első negyedéves GDP-adatok közelebbi áttekintése vegyes üzeneteket közvetít az ország gazdasági teljesítményéről. De a legvilágosabb jelzés a jövőre nézve az, hogy a befektetőknek figyelniük kell Kína egyre nagyobb hitelnövekedésére.
Makro / Külgazdaság Tudod, mikor lesz itt osztrák fizetés és életszínvonal? A jegybank kiszámolta
Fellegi Tamás | 2018. november 8. 14:20
Megjelent az MNB növekedési jelentése, amely idén arra fókuszál, hogy fenntartható-e a továbbiakban az utolsó időszak gyors növekedése, és ha igen, mi szükséges ehhez. Az eddigi források, hajtóerők lassan kifulladnak, a nagy lehetőség most már a termelékenység növekedése lesz. A jelentésben megvizsgálták, hogy a magyar gazdasági teljesítmény mikor érheti el Ausztria szintjét.
Makro / Külgazdaság Felülvizsgálták – mégis összejöhet Orbánék impozáns terve?
Privátbankár.hu | 2018. május 28. 08:30
A korábban gondoltnál gyorsabban emelkedő GDP, keresetek és fogyasztás alapján a GKI 3,8 százalékról 4 százalékra emelte idei növekedési előrejelzését. A belföldi felhasználás gyors emelkedése miatt a külkereskedelmi többlet csökken, a külső egyensúly azonban az EU-transzferek gyorsuló beérkezése következtében tovább javul.
Makro / Külgazdaság Szinte minden napra jut valami - ezeket figyeljük a héten
Privátbankár.hu | 2017. június 4. 17:50
Bőven el leszünk látva makrogazdasági adatokkal a csonkahéten is: érkezik inflációs adat, a kiskereskedelem és külkereskedelem teljesítményét is megtudhatjuk, de a legfontosabbak talán az államháztartás aktuális számai lesznek.
Makro / Külgazdaság Megvan, miért rohantak a magyarok a boltokba
Privátbankár.hu | 2017. január 6. 13:09
A csaknem 5 százalékos bővüléshez mérten pozitívak az elemzői várakozások. Jól jött a Fekete Péntek.
Makro / Külgazdaság A Századvég is látja a felhőket, de szerintük nincs nagy baj
Privátbankár.hu | 2015. december 16. 11:37
A Századvég Gazdaságkutató szerint is romlottak a gazdasági kilátások, de szerintük a szerkezet jó, és még így is verjük az Európai Uniót.
Pénzügyi szektor Padlón a kamat, alig emelkedtek az árak, többet keresünk
Fellegi Tamás | 2015. december 11. 10:32
Az MNB kiadta év végi almanachját, melyben összefoglalja az év fontosabb makrogazdasági folyamatait, jegybanki döntéseit. Viszonylag kedvező éven vagyunk túl, a makrogazdaság jól áll, a felügyeleti rendszert tervezik még fejleszteni.
Makro / Külgazdaság Kína jótékonykodik – így akarnak üzenni a világnak?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 10:37
Peking 2 milliárd dollárnyi támogatást, és az adósságok egy részének elengedését ajánlotta fel a legszegényebb országoknak.
Makro / Külgazdaság Így gazdálkodnak Orbánék - tényleg elveszik a menekültek a munkánk?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 27. 08:49
Magyarországon várhatóan nem lesznek piacmozgató hatásúak a jövő héten megjelenő makrogazdasági adatok, de például megtudhatjuk, majd, hogy hogyan gazdálkodik a magyar kormány. Mutatjuk, hogy milyen egyéb hírekre számíthat majd ezen a héten!
Makro / Külgazdaság Óriási pénzeket visz külföldre Kína
Privátbankár.hu | 2015. március 28. 18:08
Kína a következő öt évben legalább 500 milliárd dollárt fektet be külföldön - jelentette be az ázsiai ország államfője.
Makro / Külgazdaság Meglepően jó irányba halad a világgazdaság
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 12:16
A növekedési kilátások a nagyobb gazdaságú országokban kissé jobbak, mint a tavaly novemberi részletes gazdasági előrejelzés publikálásának idején voltak.
Deviza / Áru Bukta a kétharmadot a Fidesz: mi lesz most a forinttal?
Fellegi Tamás | 2015. február 23. 13:00
Kétharmad elvesztése, Putyin látogatás nemzetközi bonyodalmai? Kit érdekelnek ilyen apróságok? A forint vásárlóit biztosan nem. Ők legfeljebb egy görög pánikra hajlandók abbahagyni a vételt, akkor is csak 1-2 napra.
Makro / Külgazdaság Ezeket fogja figyelni a világ, ezekről olvasol majd te is
Privátbankár.hu | 2015. február 21. 16:04
Mutatjuk, milyen makrogazdasági adatra lesz érdemes figyelni a következő héten a világgazdaságban. Hétfőn, kedden és szerdán kevesebb adatközlés várható, de csütörtökön és pénteken már több fontosabb jelentés is lesz. Napról napra. Ez vár ránk a jövő héten.
Makro / Külgazdaság A második félévben ismét fellendülés lehet nálunk – mondják a számok
Privátbankár.hu | 2015. január 20. 11:00
LeadING HUBE névre keresztelték az ING Bank által kifejlesztett új konjunktúramutatót. A index 2015 januári értéke szerint az üzleti szféra kibocsátása Magyarországon az idei év második felében ismét gyorsuló pályára állhat.
Makro / Külgazdaság Összeesküvés vagy valami más - miért maradt le Magyarország?
Privátbankár.hu | 2014. március 22. 12:40
A gazdaságpolitika kiszámíthatatlansága, a kormányzati szavahihetőség és a jogállami keretek erodálódása elbizonytalanította a befektetőket - ennek is köszönhető, hogy az országból hiányzik a felzárkózást segíteni tudó 3-4 százalékos tartós növekedési potenciál - írja Lengyel László és Surányi György a Népszabadságban megjelent tanulmányában.
Makro / Külgazdaság Orbán: a "folytatás" a Fidesz programja
Privátbankár.hu | 2014. március 21. 06:47
A folytatás a programja a Fidesznek, az a politika, amely az elmúlt négy évben megteremtette annak a lehetőségét, hogy saját lábunkra állhassunk – mondta Orbán Viktor, a Napi Gazdaságnak nyilatkozva.
KKV Parragh: a bulinak vége, nincs több extraprofit
Privátbankár.hu | 2013. november 29. 11:22
Az iparkamara elnöke nem bánná, ha néhány bank elmenne.
Makro / Külgazdaság Új kormányrendelet: így kellene a minisztereknek forgatókönyvet írni
Privátbankár.hu | 2013. november 23. 14:30
Módosul az államháztartás szabályozása. A központi költségvetést megalapozó előrejelzések elkészítésének új módját is tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amely több, az államháztartással összefüggő jogszabályt módosít.
Makro / Külgazdaság Ma kiderül, hogy mit ajánlunk mi Brüsszelnek
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 07:42
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón mutatja meg, hogy mit takar az Európai Uniónak szánt aktualizált konvergenciaprogram.
Makro / Külgazdaság Folytatódhat az optimizmus, ha nem csúszunk meg egy banánhéjon
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 12:38
A nagy jegybankok likviditásbővítő intézkedéseinek a tőkepiaci hatása után, idén már a reálgazdaságban érzékelhető lehet. A jelenlegi optimista hangulat folytatódására lehet számítani, de Magyarországon nem kedvezőek a kilátások.
Karrier Munkahelyi kilátások: nálunk már csak a görögök pesszimistábbak
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 11:24
A görögök után a magyarok látják legsötétebben a jövőt: hazánkban a munkavállalók 78 százaléka számít a gazdasági helyzet további súlyosbodására. A Randstad Workmonitor adatai szerint a többség úgy gondolja, nem fog fizetésemelést kapni 2013-ban.
Makro / Külgazdaság Japán történetében még csak háromszor jött ilyen rossz adat
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 10:39
A tokiói pénzügyminisztérium közölte, hogy 953,4 milliárd jenes (mintegy 11,4 milliárd dolláros) kereskedelmi deficitet regisztrált Japán novemberben, amely a szigetország történetének harmadik legnagyobb passzívuma.
Befalap Szörnyű évük volt a hedge fund-oknak, Paulsonnak végképp
Privátbankár.hu | 2011. december 24. 13:32
Nagyon valószínű, hogy a 2011-es lesz az utóbbi húsz év második legrosszabb éve a hedge fund-ok számára, csak a 2008-as válságév volt ennél rosszabb. A szakma korábbi sztárja, John Paulson is egyre mélyebbre süllyed, egy sor hiba után most az aranyár esésén veszít.
hírlevél
depositphotos