TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A miniszterelnök a Kossuth rádióban beszélt az ENSZ-közgyűlés számára legfontosabb pillanatairól: egy emberről, aki a mi alkalmazottunk, mi fizetjük, az lenne a dolga, hogy minket képviseljen, de nem ezt teszi, és az új korszakot indító Trump elnökről is. A miniszterelnök hónapok óta a konzultációs kérdéseken dolgozik, ma délután fejezi be a munkát; ami pedig a "lejárató cikkeket" illeti, nem maradnak majd adósok.

Amit mondanak az ENSZ-közgyűlésen, abból valami meg fog valósulni a világban a következő évben - mondta Orbán Viktor. Idén leginkább az EU migrációügyi biztosa valamint Donald Trump amerikai elnök beszédére figyelt oda.

A mi alkalmazottunk, mi fizetjük, az lenne a dolga, hogy minket képviseljen

Orbán szerint migráció-ügyben nekünk nem kedvező terep az ENSZ: a világban ugyanis a kibocsátó országok vannak többségben, a hozzánk hasonló európai bennszülöttek pedig kisebbségben, és ez nem könnyű helyzet. Azt mondta: nagyon kevés olyan afrikai országot ismer, ami csapásként tekint a migrációra, mivel elveszítik a népesség egy fontos részét. Más országok inkább örülnek, hogy a többlet-népesség elköltözik, esetleg olyan gazdagabb országba, ahol segélyt is kap, amit aztán hazautalhat.

Orbán azt mondta, a "görög ember", az uniós biztos felszólalásán már fel sem háborodik, pedig kellene. (A "görög embert" egyébként Dimitrisz Avramopulosznak hívják, Orbán egyszer sem mondta ki a nevét.) Ő a mi alkalmazottunk, mi fizetjük, az lenne a dolga, hogy minket képviseljen. A görög szerint a migráció jó dolog és támogatni kell - pedig senkitől sincs felhatalmazása arra, hogy ezt az álláspontot képviselje, erről a kérdésről az EU-ban vita van. Nem véletlen, hogy sokan várják az EP választást, hogy az ilyen embereknek útilaput lehessen kötni a talpára - mondta Orbán Viktor.

Trump egy korszak végét jelentette be

Mások egyébként inkább szomorúnak és ijesztőnek látták Trump beszédét, ami talán azon is túltett, amikor Hruscsov ugyanott a cipőjével verte az asztalt - itt írtunk a háttérről >>

Trump nem a globalizáció, hanem a nemzetek szuverenitása mellett állt ki az ENSZ-közgyűlésen tartott beszédében. Trump elnök lassan túlnő saját személyén, már jelenség - ezt vizsgálva láthatjuk, mennyire másképp élte meg az USA és a világ többi része az elmúlt pár évtizedet, mondta Orbán. Az USA úgy tett, mintha nála lenne a bölcsek köve, és akaratát az egész világra rá akarta kényszeríteni (Clinton külügyminiszterasszonnyal annyit szenvedtem, hogy azt el sem tudom önnek mondani - fogalmazott Orbán:) Trump viszont felismerte, hogy ez nem érdeke Amerikának, hogy rákényszerítse megközelítését a világra. Nagyon fontosak voltak a bejelentései; a kéretlen amerikai világmegváltó politika végét jelentette be, amire eddig is voltak jelek, de most hangzott ez el konkrétan először.

Ma délután Orbán elkészül a legújabb konzultáció kérdéseivel

Magánrepülőzésről, érintőlegesen: nem maradunk adósok

Mi se szoktunk adósok maradni, ne sajnáltassuk magunkat - mondta arra a kérdésre, hogy a közelgő választások miatt felpörögnek-e majd a lejárató cikkek. Ha valaki idesuhint, számítson rá, hogy olyan lesz a fogadjisten, mint az adjonisten.

Lejárató cikk alatt arra az átlátszó.hu összeállításra gondolnak, amiből kiderült: Orbán Viktor luxus-magánrepülővel jár a Videoton meccseire; szóvivője szerint Garancsi István vendégeként - ez eddig is így volt és a jövőben is így lesz.

Családi konzultáció indul a demográfiai kérdésekről: ma délután véglegesíti Orbán, hónapok óta dolgozik ezen. A magyar asszonyokkal, nőkkel szeretne megállapodást kötni a népesedés problémájának megoldásáról. Továbbra is elszánt vagyok - mondta Orbán; a ciklus legfontosabb kérdése továbbra is a demográfia.

Azt mondta, egy olyan országot képzel el, ahol egyetlen fiatal sem változtatja meg a családalapítási elképzelését gazdasági, anyagi okok miatt - a konzultációval azt mérik fel, mivel tud ebben segíteni a kormány. Ez lehet hogy rövid távon Varga Mihálynak rossz napokat okoz, mert sok forrást igényel, de ez egy hosszú távon megtérülő befektetés. Kétségtelen, a családpolitika sok pénzbe kerül - lesz 8-10 év, amit meg kell finanszírozni, mondta a kormányfő.

Lesz idén nyugdíjprémium? Lesz

Orbán azt is elmondta: hamarosan találkozik az idősügyi tanáccsal. Varga Mihállyal dolgoztak a költségvetési számokon, ez alapján teljesen biztos, hogy lesz nyugdíjprémium novemberben, a gazdaság emelkedése elérte az ehhez szükséges szintet.

A jogszabály szerint akkor kaphatnak novemberben prémiumot a nyugdíjasok, ha a magyar gazdaság jól teljesít, növekedése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél