<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szokásos rádióinterjújában a kormányfő nevet adott az új egységnek, amely bázisául is szolgál majd a Brüsszel elleni harcokban.

Orbán Viktor pénteki szokásos rádióinterjúját hallgatni továbbra is kifejezetten érdekes annak fényében, hogy elsöprő támogatottságként értékelik a kormánypártok az érdektelenségből érvénytelenségbe forduló népszavazást. Persze, hogy megint erre volt felhúzva a beszélgetés első fele a Kossuth Rádióban: 3,3 millió ember szava kötelezi a kormányt, és ezt jó, ha a többi parlamenti párt is elfogadja - utalt a miniszterelnök, amikor az alkotmánymódosítással kapcsolatos ötpárti egyeztetésekről kérdezték. A kormány minden párt támogatását akarja a módosításhoz, nem éri be a Jobbikkal.

A kormányfő szerint Magyarország volt az egyetlen olyan állam, ami annyira demokratikus, hogy hajlandó volt megkérdezni a polgárait arról, hogy akarják-e a betelepítést. Orbán szerint a többi európai vezető fél megkérdezni a választóit. Ugyanakkor Magyarországon - mint egy ideje tudjuk - új egység jött létre. Neve is van az új kormányzati kommunikációs eszköznek: "nevezzük úgy, hogy Új Egység Magyarországért".

Orbán szerint ez az egység a kiindulópont, ahonnan lehet majd tárgyalni a következő EU-csúcson a kötelező kvóta elfelejtéséről. A miniszterelnök szerint ugyanis ez egy olyan kérdés, amelybe az unió nem szólhat bele, és sajnálatát fejezte ki, hogy a belügyminiszterek tegnapi találkozóján még mindig téma volt a kötelező kvóta annak ellenére, hogy több ország is ellenzi azt.

Itt nem állami gazdaság van

A felminősítés kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy cél a versenyképesség javítása, amihez egy jó gazdaságpolitika és a magánszektorral való párbeszéd kell. A miniszterelnök, szerint lassan-lassan már a munkaerőhiánnyal kell megküzdeni - hozzátennénk, hogy ennél azonban eggyel komolyabb a helyzet, sok helyen már a vállalkozás működését is veszélyezteti a szakemberhiány.

A Népszabadság bezárására valamint a néhai Népszabadság által feszegetett témákra, azaz Rogán Antal helikopterezésére, a jegybankelnök körüli ügyekre sajnos nem jutott idő a beszélgetésben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló