Veres Patrik

Veres Patrik cikkei

KKV Együtt még a fintecheknek is könnyebb 
Veres Patrik | 2018. június 11. 20:31
A Money20/20 második és harmadik napja is tartogatott érdekességet a pénzügyi innováció szereplőinek. Forradalom előtt áll a kártyapiac, a Mastercard pedig a világ minden tájáról összegyűjtötte a legérdekesebb startupokat, hogy együtt formálják a jövőt. Képekben a második és harmadik napról!
KKV Mindent megtudtunk arról, hogyan bankolsz majd a jövőben 
Veres Patrik | 2018. június 11. 16:30
Három napig Amszterdam volt a pénzügytechnológia, azaz a fintech fővárosa. Itt zajlott ugyanis a világ legnagyobb tematikus rendezvénye, a Money20/20, ahol például olyan nevek adtak elő, mint az Apple társalapítója, Steve Wozniak. Ilyen volt a konferencia első napja.
KKV Money20/20: Szupererőt a vásárlónak! 
Veres Patrik | 2018. június 6. 06:10
Tovább dübörög Amszterdamban Európa legnagyobb fintech rendezvénye, a Money20/20: az Amazon szerint a jövő médiuma az emberi hang, a Klarna mindent megtesz, hogy vásárlás mellett az életet is élvezhessük, ezért pedig létrehozták az egyik legkifinomultabb digitális asszisztenst. Míg hétfőn a nyitott bankolás, a pénzügyi cégek megreformálása volt terítéken, kedden inkább a vásárlók, az ügyfelek kerültek középpontba.
KKV Money20/20: Saját maga ellen beszél az Apple legendás társalapítója? 
Veres Patrik | 2018. június 5. 08:32
Európa - ha nem a világ - legnagyobb fintech fesztiválja tart éppen Amszterdamban. A Money 20/20 első napján Steve Jobs alapítótársát, Steve Wozniakot hallgathatták a pénzügyi technológia nemzetközi élharcosai. Beszámoló az első nap eseményeiről.
Részvény / Deviza / Áru Semmit se fizet a bankbetét - tőzsdére menekülnek a magyarok? 
Veres Patrik | 2017. február 15. 16:02
A nulla közeli kamatok miatt lázas keresgélésben vannak még azok is, akiknek korábban eszük ágában sem volt a tőzsdével foglalkozni.
Vásárló Idén már a levegőből kapjuk a karácsonyi Erzsébet-utalványt? 
Veres Patrik | 2017. február 15. 12:26
Vannak még nyitott kérdések a készülő drónrendelet kapcsán: mi van a felszerelhető kamerákkal? Berepülhet a szomszéd kukkolni? Szállíthatunk-e úgy, mint az Amazon?
Vásárló Üzent a kormány: jaj annak, aki elkummantja a netes áfacsökkentést 
Veres Patrik | 2017. február 10. 12:31
Mára egyértelművé vált, hogy egyes internetszolgáltatók inkább a saját bevételeiket növelnék ahelyett, hogy az áfacsökkentés értelmében az ügyfelek számláin faragnának. A kormány most viszont jelezte: nem érdeklik a szerződési feltételek és a hatályos jogszabályok, elfogadhatatlan, hogy valaki a rezsidémon szolgája marad.
Részvény / Deviza / Áru Eddig tartott a magyar befektetők Kánaánja - most kell váltani? 
Veres Patrik | 2017. február 8. 13:34
Örülhettek azok a befektetők, akik az elmúlt években kötvényekben, kötvényalapokban próbálták fialtatni a pénzüket, hiszen más eszközökhöz viszonyítva is nagyon szépen teljesítettek, nem voltak ritkák a két számjegyű hozamok sem. Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfóliómenedzsere szerint azonban érdemes felkészülni az ínségesebb időkre.
Pénzügyi szektor Végleg elfelejtheted a bankfiókokat? Minden a netre költözik 
Veres Patrik | 2017. január 12. 17:01
Szinte minden nagyobb kereskedelmi bank próbál valamilyen komolyabb innovációval előrukkolni 2017-ben - válaszoltak lapunk kérdésére hazai pénzintézetek. Egyre közelebb már az a pont, amikor az ügyfelek csak a legvégső esetben - vagy a törvényi kötelezettség miatt - jelennek meg a bankfiókokban. Megkérdeztük, hogy áll a netbankok térhódítása.
Makro / Külgazdaság 2017-ben csak a kiszámíthatatlanságra lehet számítani 
Veres Patrik | 2016. december 15. 14:31
Vajon milyen meglepetéseket tartogat nekünk a következő év? Lehet überelni Trumpot és a Brexitet? Azt senki sem tudja, hogy mi történik jövőre, esélylatolgatások viszont vannak, és a hazai befektetők is készülnek az egyes forgatókönyvekre. Megkérdeztünk néhány szolgáltatót, hogy milyen váratlan események kavarhatják meg a világgazdaságot és milyen kockázatokkal kell szembenéznünk.
Személyes pénzügyek Nagyot újított a számláknál csendben az OTP - téged is érinthet 
Veres Patrik | 2016. december 14. 17:43
Új lakossági számlacsomagot vezetett be a pénzintézet, eljött a teljes személyre szabhatóság ideje, akár otthonról is.
Makro / Külgazdaság Hatalmas pénzosztásba kezd a kormány az év végén 
Veres Patrik | 2016. december 14. 15:19
200 milliárdot osztanak szét nyugdíjra, egészségügyre, oktatásra, kultúrára és sportra - jelentette be Lázár János az év utolsó Kormányinfóján.
Pénzügyi szektor A kutyát sem érdekli az egyszerűsített bankváltás? 
Veres Patrik | 2016. december 13. 14:26
Az ügyfelek érdekében könnyítettek a lakossági számlaváltás feltételein, mégsem érdekli az embereket. Közel 10 millió ügyfél válthatna olcsóbb vagy előnyösebb számlacsomagra, de a roham elmaradt az első hónapban, szinte alig vágnak bele a számlatulajdonosok. Forrásaink szerint ennek az az oka, hogy az "egyszerűsítés" bonyolultabbá tette a folyamatot. A magáncsőd sorsára jut az egyszerűsített bankváltás is?
Vállalat Frissítve: Visszatérhet az Uber Magyarországra?  
Veres Patrik | 2016. november 29. 16:17
Az Európai Bíróság a következő héten ad iránymutatást arra vonatkozóan, hogy taxi- vagy digitális szolgáltatásként kell értelmezni az Ubert. Amennyiben az utóbbi felé billen a mérleg nyelve, úgy új lehetőséget kaphat a hazánkból is elűzött cég a visszatérésre. Vajon meddig bírnák a taxisok?
Makro / Külgazdaság Nagyon súlyos titok derült ki Lázár Jánosról 
Veres Patrik | 2016. november 17. 15:21
Nincs szegénynek rendes ujjlenyomata, úgyhogy csak egy évre kaphat útlevelet, és ő nem Pharaon. Nem kaszálják el Paks II-t, Jávor Benedek piti bosszút forral. Kormányinfó.
Makro / Külgazdaság Kint vagyunk a bóvliból: eljött a Kánaán vagy az egész csak felhajtás? 
Veres Patrik | 2016. november 14. 17:01
Mennyire fontosak a hitelminősítők? És mit számít egyáltalán, hogy egy, kettő, vagy éppen három mondja azt, hogy jó helyen van a külföldiek pénze Magyarországon? Most akkor tejben-vajban fürödhetünk a Moody's döntése után? Befektetési szolgáltatók mondják el, hogy mit jelent a megnövekedett mozgástér és miért lesz ez jó nekünk.
Makro / Külgazdaság Óriási mellényúlás: miért lőttek ekkora bakot a közvélemény-kutatók?  
Veres Patrik | 2016. november 9. 16:27
Alábecsülte a szavazó kedvet a legtöbb előrejelzés. Trump sikeréhez a demokraták meghódítása is hozzájárult. A Republikon Intézet stratégiai igazgatóját, Dr. Tóth Csabát kérdeztük az eredmények után.
Pénzügyi szektor Ki hozza el a pénzügyi forradalmat? Riválisokat vagy barátokat kapnak a bankok? 
Veres Patrik | 2016. november 2. 17:33
A Privátbankár.hu Fintech Innovation 2016 konferenciáján adott elő Tom Hay az Icon Solution színeiben, aki ma már veteránnak számít az innovatív fizetési megoldások területén, így kaptunk az alkalmon, és kifaggattuk arról, hogyan fizetünk majd a jövőben és mik a legújabb trendek.
Személyes pénzügyek Ennyiért helikopterezhet kedvére, ha ön is a középosztályhoz tartozik 
Veres Patrik | 2016. október 26. 19:27
Mutatjuk, mennyire kell zsebbe nyúlni.
Makro / Külgazdaság A Jobbik miatt bukhat az alaptörvény módosítása 
Veres Patrik | 2016. október 19. 08:49
Vona Gábor "komoly fejfájást" okozott a miniszterelnöknek ultimátumával.
Makro / Külgazdaság Orbán: Magyarországon a demokrácia mértéke igen magas 
Veres Patrik | 2016. október 14. 08:32
Szokásos rádióinterjújában a kormányfő nevet adott az új egységnek, amely bázisául is szolgál majd a Brüsszel elleni harcokban.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a Deutsche Bank hozza el az újabb világválságot? 
Veres Patrik | 2016. október 11. 14:33
Még mindig nem csitulnak a kedélyek a Deutsche Bank körül: sokan még mindig a csődtől tartanak, mások szerint könnyen megmenekül az egyik legnagyobb pénzintézet. Ellentétes hírek jönnek napról napra, amelyek nehéz eligazodni, úgyhogy a hazai szakértőkhöz fordultunk.
Makro / Külgazdaság Ha a magyar gazdaság nem kapcsol nagyobb fordulatszámra, végünk 
Veres Patrik | 2016. október 6. 16:56
Alig hisznek a szakértők abban, hogy éveken belül akár javíthatunk is a versenyképességi helyzetünkön. Persze van, aki így is optimista.
Pénzügyi szektor Vége az aranykornak: még két-három jó éve van a magyar bankoknak 
Veres Patrik | 2016. október 6. 15:11
Bankcsődtől nem tartanak, de vége az aranykornak - vélik a hazai nagybankok vezetői. Túl sokan vannak egy kicsi piacon, úgyhogy valaki hamarosan bukni fog.
Makro / Külgazdaság Miért beteg a magyar gazdaság? Aggasztó jelekről beszélnek 
Veres Patrik | 2016. október 6. 14:12
Elkerülik Magyarországot a külföldi befektetők, főleg Ázsia szipkázza el a tőkét tőlünk az elemzők szerint. A versenyképességi rangsort elnézve az emberben felmerül a kérdés: miért is jönnének ide? A magyar gazdaság alig növekszik – vajon mi lehet ennek hátterében? A gazdagok világszerte növelik megtakarításaikat, a szegényeknek pedig egyre kevesebb az elkölthető pénzük.
Karrier Egy csapásra megoldható az informatikushiány? 
Veres Patrik | 2016. szeptember 20. 18:04
Az ELTE Informatikai Karának dékánja szerint messze nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy arról az elmúlt időben hallani lehet. Dr. Horváth Zoltán szerint most az egyik legfontosabb feladatuk a felsőoktatási intézményeknek, hogy csökkentsék a képzés közbeni lemorzsolódást, ehhez viszont adottak a lehetőségek. Csak költségekkel kell bírni, ebben viszont az államnak kell nagyobb szerepet vállalnia.
Személyes pénzügyek 10 könyv amit mindenképp el kell olvasnod, ha meg akarod érteni a pénz világát 
Veres Patrik | 2016. szeptember 20. 08:21
Kezdd az őszt te is tanulással, és ha már belevágsz, válaszd a pénzügyi ismereteid bővítését! Rengeteg könyv nyújt segítséget ahhoz, hogy meghozd a helyes gazdasági döntéseidet az életben, de nehéz megtalálni azt, amelyik igazán az előnyödre válhat. Emiatt kértük meg a hazai befektetési szolgáltatókat, hogy mondják el ők, miből tanulták a legtöbbet és javasoljanak néhány olvasmányt az őszi napokra.
Makro / Külgazdaság Súlyos Clinton állapota? Jogunk van tudni 
Veres Patrik | 2016. szeptember 15. 09:24
Hillary Clinton demokrata elnökjelölt 9/11-es rosszulléte egy csapásra ráirányította a figyelmet az elnökjelöltek egészségi állapotára: vajon képesek fizikailag is megfelelni az elnöki szék nyújtotta stresszes és idegőrlő kihívásoknak, vagy alkalmatlanok a feladatra? Mindaddig nem kapunk választ erre a kérdésre, amíg saját orvosaikkal vizsgáltatják magukat az elnökjelöltek.
Vásárló Van a padláson pár régi pénzérméd? Lehet, hogy milliomos vagy 
Veres Patrik | 2016. szeptember 6. 18:30
Akár több ezer eurót is kaszálhat az, aki egy-egy ritkább középkori érme birtokosa - persze ehhez nem árt tudni, hogy milyen kincset is tart a kezében az ember. A forint 70. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon igazi érdekességeket láthatunk a magyar érmék világából, Nudelman László numizmatikus segítségével pedig kicsit közelebb kerülhetünk az érmegyűjtők világához és ismerkedhetünk az aukciós házak áraival.
Részvény / Deviza / Áru Magyar sztárok a parketten: bolond, aki nem vesz részvényt? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 23. 15:50
Erős negyedéven vannak túl a Budapesti Értéktőzsde főszereplői és panaszra semmi okunk nem lehet - legalábbis ez derül ki a Privátbankár által megkérdezett elemzők véleményéből. Nem csak a hazai befektetők szemeznek a papírokkal, régiós szinten is megéri kacérkodni a vezető részvényekkel. Helyzetkép a negyedéves gyorsjelentések után.
Makro / Külgazdaság Trump attól az embertől szabadult meg, aki elnökké tehette volna 
Veres Patrik | 2016. augusztus 19. 17:35
A republikánus elnökjelölt kampánystábja ma jelentette be, hogy Paul Manafort kampányfőnök távozik a csapattól.
Makro / Külgazdaság Tényleg azt hiszed, hogy béremeléssel lehet megoldani a munkaerőhiányt? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 5. 20:20
Folytatjuk a tegnapi beszélgetést az ING Bank makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel, akit a munkaerőhiány megoldásairól is kérdeztünk. A szakértő több alternatívát is lát, azonban egyik sem egyszerű út. A mostani helyzet viszont gyors és határozott lépéseket kíván, másképp még súlyosabban ráfázhat a gazdaság.
Makro / Külgazdaság Ha jól megy a gazdaságnak, miért gyenge a forint? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 4. 09:03
Jó ideje nem tud érdemben erősödni a forint az euróval szemben, pedig a magyar gazdaság majd kicsattan az egészségtől. Indokként egyre többen említik: a Magyar Nemzeti Bank saját haszna miatt szánt szándékkal tartja alacsonyan a forint árfolyamát. Megkérdeztük hát az elemzőket, hogy nekik mi a véleményük erről, de arra is kíváncsiak voltunk, hogyan értékelik a forint teljesítményét.
Ingatlan A tőzsde új sztárja vagy az építőipar mentőangyala? Újjászületik egy cégforma 
Veres Patrik | 2016. július 21. 18:15
Törvénymódosítással pofozta helyre a parlament a feledésbe merült szabályozott ingatlanbefektetési társaságot (SZIT), amely mindenképp üde színfoltja lehetne a Budapesti Értéktőzsdének, sokan viszont egyenesen az építőipar megmentőjét látják benne. Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetője elmondja, miről is van szó és mi változott a 2011-es törvény születése óta.
Vállalat Kirendelték a felszámolót, visznek mindent - mit tegyek?  
Veres Patrik | 2016. július 20. 17:16
Folytatjuk szerdánként jelentkező felvilágosító rovatunkat, hogy könnyebb legyen evickélni a magyar bürokrácia tengerén. Aggódó cégvezetők, figyelem: Dr. Antall György cégjogász most a felszámolási eljáráshoz ad némi útmutatást. Tisztázzuk a fogalmakat, megnézzük a felszámoláshoz vezető legfőbb okokat, de az is kiderül, mi jelenti a legnagyobb kockázatokat egy ilyen ügyben és mit érdemes mindenképp elkerülni.
Közérdekű Ez talán még a nyugdíjnál is fontosabb? 
Veres Patrik | 2016. július 19. 20:01
Ugyan mára megannyi lehetőségünk van arra, hogy hosszútávon gondoskodjunk magukról, tudjuk nagyon jól, hogy leginkább az egészségünkbe érdemes fektetni. Ennek egyik legjobb módja, ha felkészülünk a megbetegedésekre, ebben pedig a már-már misztikusnak tűnő őssejtek tárolása lehet a segítségünkre. Dr. Káli Gáborral, a CryoSave őssejtmegőrző igazgatójával beszélgettünk arról, milyen lehetőségei vannak a magyaroknak.
Makro / Külgazdaság Vicc, vagy zseniális mesterterv? Mire mennek a britek az új kormánnyal? 
Veres Patrik | 2016. július 18. 20:05
Theresa May lassan egy hete a Downing Street 10. úrnője és az is megvan, kikkel akarja végigcsinálni a Brexites hercehurcát. Káncz Csabát kérdeztük arról, vajon sikerül-e az új kormánynak előnyös megegyezést kicsikarni az Európai Uniótól miközben egyben tartják a szigetország népeit. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ki is valójában Theresa May és mi köti össze Angela Merkellel.
Vállalat Uber: élt 609 napot – a taxisok ölték meg 
Veres Patrik | 2016. július 13. 12:25
A brutális szabályozás miatt kivonul az Uber Magyarországról. A taxisok ezzel nyertek, és nagyon esély sincs rá, hogy a sharing economy szolgáltató visszajöjjön. Fekete Zoltán, a hazai Uber-vezér szerint ezzel a budapesti sofőrjeiket védik. Beszámoló, interjú és egy kis visszatekintés.
Vállalat Meg akarok szabadulni a cégemtől – mit tegyek? 
Veres Patrik | 2016. július 12. 20:02
Ha már Lázár János nagyüzemi bürokráciacsökkentésbe kezdett, a Privátbankár is megpróbál segíteni az olvasóknak: elindítjuk a heti "Mit tegyek?" rovatot, amelyben aktuális szakértőnk mondja el, hogy milyen eljárásra számíthatunk és kihez kell fordulnunk bizonyos ügyekben. Lesz itt rágalmazás, házasság, öröklés, bérlés és még sokan mások. Első részben Dr. Antall György ügyvéd segít nekünk abban, hogy miként szabadulhatunk meg önként a cégünktől.
Vásárló Azt hiszed, ez csak a gazdagok hobbija? Te is bármikor hajózhatsz a magyar vizeken 
Veres Patrik | 2016. július 6. 20:03
Ugyan a válság a szabadidős hajózást is rosszul érintette Magyarországon, mégis nő azok száma, akik egyre inkább érdeklődnek a költségesnek gondolt hobbi után. Varga Miklóssal, a Wiking Yacht Club igazgatójával hajóra szálltunk, hogy elmesélje, milyen lehetőségeink vannak, ha ezzel a nem mindennapi élménnyel akarunk gazdagodni, vagy éppen hajótulajdonossá szeretnénk válni.
Makro / Külgazdaság Ennyibe került a magyar adófizetőknek Orbán Viktor üzenete a britekhez 
Veres Patrik | 2016. június 20. 13:39
A magyar miniszterelnök szívhez szóló üzenete hétfőn jelent meg a Daily Mail napilapban. Megkérdeztük, mennyibe került az egész oldalas hirdetés.
Vállalat Ez is jusson eszedbe, mikor sorban állsz érte - óriási üzletet csináltak a kürtőskalácsból 
Veres Patrik | 2016. június 10. 18:24
Mindannyian csorgatjuk utána a nyálunkat, de álmunkban sem gondolnánk, hogy mekkora bizniszt lehet belőle csinálni. Pedig a Vitéz Kürtős alapítóinak sikerült, és megcsinálták a kürtőskalácsok iPhone-ját, a prémium kategóriás, streetfood-desszertet. Hogyan lesz egy egyetemi feladatból országos, lassan nemzetközi hálózat? András Tünde ügyvezetővel beszélgettünk. A Vitéz Kürtős a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének a tagja.
Személyes pénzügyek Utalvány, biztosítás, ingyenes belépés - te melyik nyugdíjpénztárt választod? 
Veres Patrik | 2016. június 10. 12:52
Keményen betehet az új cafeteria-szabályozás az önkéntes nyugdíjpénztáraknak: mivel a kedvezményes adózás alól kikerül a juttatás, a pénztárak attól tartanak, drasztikusan visszaesnek majd a befizetések. Az új belépők toborzása orvosságot jelenthet, ezért a Privátbankár arról érdeklődött, milyen akciókkal csábítják a leendő tagokat a pénztárak.
Makro / Külgazdaság Egyre égetőbb a kérdés: kié lesz a mérhetetlen aszteroidavagyon? 
Veres Patrik | 2016. június 2. 20:31
Az űrkutatás legújabb frontja lehet az aszteroidabányászat. Ha egyszer a Föld kifogy a nyersanyagból, ez lehet az egyik menekülőút. A technológia még kiforratlan, a kutatások költsége pedig - bocsánat - csillagászati. Mégsem ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy ki birtokolhatja majd a trillió dollárokat érő égitesteket? Magyarország talán egyetlen űrjogászát, Dr. Tari Fruzsinát kérdeztük.
Makro / Külgazdaság Nagy tévedés, hogy a németek pénzt osztogatnak, ha áramot használsz 
Veres Patrik | 2016. május 26. 20:03
Május elején bejárta a sajtót a hír: a németek egy adott időszakban annyi zöld energiát termeltek, hogy már fizettek az elektromos áram használatáért. De mit jelent ez az úgynevezett negatív ár? Frau Kirchnernek utalt a német állam, amikor elkezdett vasalni? Holoda Attila energetikai szakértő elmagyarázza, hogy pontosan mi történt és kinek fizettek.
Karrier Egyik napról a másikra cseréltek le 60 ezer embert robotokra - rád mikor kerül sor? 
Veres Patrik | 2016. május 26. 08:43
Van egy város Kínában, amely nagyon közel jár ahhoz, hogy kiérdemelje a "robotváros" elnevezést. Brutális leépítések zajlanak az automatizálás és a hatékonyabb munkavégzés nevében a tajvani óriásvállalatoknál. Eljött a gépek uralma, vagy inkább örüljünk, hogy véget ér a kizsákmányolás?
Makro / Külgazdaság Orbán: Clintoné a száj, de Sorosé a szó 
Veres Patrik | 2016. május 20. 08:27
Nem is indulhatna jobban a hétvége, mint egy vad Sorosozással, egyenesen a miniszterelnöktől: a háttérhatalom mindent megtesz azért, hogy destabilizálja Európát, ráadásul egyre biztosabb, hogy Magyarország ennek az Európának a közepe, szíve lesz. Orbán Viktor szerint a kontinensnek nem kell belemennie egy népesedési versenybe.
Vállalat A te vállalkozásodat nem tömik ki milliárdokkal? Így maradhatsz mégis életben 
Veres Patrik | 2016. május 17. 20:01
Minden vállalkozásnál eljöhet az a pont, amikor kétségessé válhat a fennmaradás. Nem feltétlenül válnak be a hagyományos üzleti modellek, amikor a technológia mindent felforgat és az állam piactorzító hatása is látványos. Ilyen veszélyeztetett szakma az újságírás, de Pethő András, a Direkt36 újságírójának segítségével megnézzük, hogyan lehet sikeresen fenntartani így is egy szervezetet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG