<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Keményen betehet az új cafeteria-szabályozás az önkéntes nyugdíjpénztáraknak: mivel a kedvezményes adózás alól kikerül a juttatás, a pénztárak attól tartanak, drasztikusan visszaesnek majd a befizetések. Az új belépők toborzása orvosságot jelenthet, ezért a Privátbankár arról érdeklődött, milyen akciókkal csábítják a leendő tagokat a pénztárak.

Tényleg van baj, elég, ha az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének legfrissebb felmérést vesszük alapul. A megkérdezett pénztártagok mindössze 12 százaléka válaszolta azt, hogy teljesen kipótolná a munkáltatói támogatás kiesett összegét, 17 százalék viszont egyáltalán nem tudná vagy nem akarná pótolni azt.

A munkáltatók szerint a munkavállalók inkább rövidtávon gondolkoznak, így ez a megtakarítási forma háttérbe szorulhat. Mit tehetnek ilyenkor a pénztárak? Gőzerővel elkezdik toborozni az új belépőket, lehetőleg a versenytársaknál csábítóbb ajánlatokkal.

Lapunk arról kérdezte a nyugdíjpénztárakat, hogy milyen akcióval várják az új tagokat:

Életút – ingyenes belépés

Egyelőre nem terveznek belépés kedvezményt – tájékoztatott Barzsó Pál, az Életút Nyugdíjpénztár ügyvezetője. Mint írta, jelenleg ingyenes a belépés és a portfólióváltás.

Aranykor – kezdd a nyarat velük

„Nyárindító belépési akciót” hirdet a pénztár: ha június 10. és július 10. között lép be vagy lép át pénztártag, 5000 forintos vásárlási utalvány üti a markát, amennyiben legalább 6000 forint havi tagdíjfizetést vállal és az első két havi befizetés megérkezett. Az ajándékot az első 1000 belépőnek garantálják.

Aegon – csapd hozzá a lakástakarékot is

Folyamatos akcióval várja az Aegon új és már meglévő ügyfeleit is: elengedi a lakástakarék-számla számlanyitási díját minden új és meglévő önkéntes nyugdíjpénztári tagjának. Ehhez a tagoknak Kamat Fix Plusz ltp-számlát kell nyitniuk 5 éves megtakarítási időre.

Allianz – nem csak nyugdíjbiztonság

Amennyiben az új belépő első tagdíjbefizetése legalább 50 000 forint, úgy a belépés „ingyenes”. (Ha nem éri el, akkor az első két havi tagdíjból a működési tartalékra 4 000 forinttal nagyobb összeg kerül felosztásra).

Továbbá prémium biztosítási csomagot kínál mindazoknak, akik vállalják, hogy nyugdíjpénztári tagdíjbefizetéseinek átlagos havi mértékét – az előző zárt naptári évi bázisösszeghez képest - legalább 1 000 forinttal megemeli.

Generali – ha pénz kell

Új belépőknek nem esik le sok bónusz, de ahogy arról a Generali tájékoztatott, három éves tagság után kedvezményes feltételek mellett igényelhetnek kölcsönt az aktuális nyugdíjszámla-egyenlegük 30 százalékáig.

Erste – költsd másra a belépőt

Hamarosan indul az Erste akciója, amely során belépéskori költséglevonás nélkül csatlakozhatnak az új tagok június 15. és július 31. között, illetve a Generalihoz hasonlóan 3 év után a felhalmozott megtakarítás 30 százaléka felvehető tagi kölcsönként.

Kerestük az OTP, az MKB, CIG Pannónia és Prémium nyugdíjpénztárakat is, ám egyelőre még nem érkezett tőlük válasz. Az elérhető információk alapján azonban úgy tűnik, hogy egyedül az MKB kínál tagjainak kölcsönt, szintén 30 százalékot 3 év után, belépési akciókkal pedig sehol sem találkoztunk.

Az összesítés alapján mi nem lennénk meglepve, ha további, kedvezőbb akciókkal rukkolnának elő a ÖNYUP-ok, így mindenképpen figyelni fogjuk az elkövetkezendő izgalmas időszakot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Mi is védhetjük adatainkat az interneten, ha tudatosabban vásárolunk
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 18:18
Az e-kereskedelem veszélyeire is figyelmeztet az Állami Számvevőszék.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak az Ausztriában dolgozó magyarok 
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 14:04
Nem kaphatnak kevesebb szociális ellátást a migráns munkavállalók.
Személyes pénzügyek Kié lesz a Facebook-profilom, ha meghalok? Mi lesz a bitcoinjaimmal?
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 13:34
Bonyolult és részleteiben még nem szabályozott a digitális javak átörökítése, pedig rohamos terjedésük miatt egyre fontosabbá válik, mi lesz a sorsuk halálunk után. Ezt mutatja, hogy már a hagyatéki eljárásokban is egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek, a közösségimédia-profilok vagy a felhőben tárolt dokumentumok. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy megfelelő szabályozás, rendelkezés híján a kriptojavakhoz való hozzáférés az örökösök számára kérdésessé válhat, vagy hogy a techóriások csak saját, egyedi szabályaik alapján engednek hozzáférést az arra jogosultaknak az elhunytak adataihoz. Míg például a Facebookon az elhunyt üzeneteit nem láthatják, addig a Google-nál akár az összes levelet elolvashatják, és az ott tárolt dokumentumokat is letölthetik az erre feljogosított személyek - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara összeállításából.
Személyes pénzügyek Lecsengőben a babaváró hitel
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 07:37
A Bank360 index alapján a lakossági hitelkereslet még nem érte el a válság előtti szintet 2021-ben. A babaváró kölcsön iránti érdeklődés egyre süllyedve mélypontjára ért decemberben.
Személyes pénzügyek Csúcson az áremelkedés - mennyit segít, ha visszaárazzuk a farhátat? A hét videója
Izsó Márton - Gáspár András | 2022. január 14. 19:21
Innen szép nyerni: az egyik legfontosabb inflációs mutató 20 éves csúcsra emelkedett, a Privátbankár Árkosár-indexe 15 éve nem látott szinten jár - mennyit segít, ha néhány alapélelmiszer árát visszaállítják az októberi szintre?
Személyes pénzügyek Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyi kölcsön felvételt
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:44
Egyre több banknál kapcsolják be a kamatrakétákat a személyi kölcsönöknél is, nem ritka a 2 százalékpontot meghaladó kamatemelkedés. A money.hu szakértői szerint megfontolandó a hitelfelvétel előrehozatala azoknak, akik az év során kölcsönből terveznek valamilyen beruházást – százezreket spórolhatnak.
Személyes pénzügyek A zöld hitel éve lehet 2022
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:46
A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás, lakásvásárlás: változtak a támogatási feltételek, több határidő is lejár idén
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 12:42
Január elsejétől számos ponton megváltoztak a kormányzati otthonteremtési támogatások igénylésének és felhasználhatóságnak feltételei. Az elsősorban a CSOK-ot és lakásfelújítási támogatást érintő változások mellett azonban több véghatáridő is közeleg 2022-ben.
Személyes pénzügyek Ezért fagyaszthatták be Orbán Viktorék az élelmiszerárakat - durva áremelkedés történt
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. január 13. 05:38
Az új évben is folytatódik a masszív áremelkedési trend az élelmiszereknél: a Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérésének adatai szerint újabb csúcsra értek az árak a hipermarketekben, és az áremelkedés tempója is rekordott döntött. Az egyik áruházban pedig egy furcsa árcímkét is találtunk. Nem sokkal cikkünk publikálása előtt jött a hír: a kormány 6 termék esetében befagyasztja az élelmiszerárakat - már értjük, miért.
Személyes pénzügyek Mennyit spórolhatunk Orbán Viktor bejelentésével? Itt vannak az első számok
Gáspár András | 2022. január 12. 18:35
A Privátbankár Árkosár-felmérés eredményei alapján megbecsültük, mennyivel kell lejjebb vinniük az árakat februártól az üzleteknek. 4 és 26 százalék közötti áremelést törölhet el a kormány az első számításaink szerint, de van olyan termék, ami olcsóbb lett október óta, ezért egyelőre nem sok értelme van a bejelentett intézkedésnek - ez persze később még változhat.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló