<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nincs szegénynek rendes ujjlenyomata, úgyhogy csak egy évre kaphat útlevelet, és ő nem Pharaon. Nem kaszálják el Paks II-t, Jávor Benedek piti bosszút forral. Kormányinfó.

Kormányinfó Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Amikről szó volt:

Lezárta a mai napon az Európai Bizottság a közbeszerzések tárgykörében 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárát a Paksi Atomerőművel kapcsolatban, erről itt írtunk bővebben.

A kötelező kvóta még mindig terítéken: hamarosan választ Európa a kötelező kvóta, vagy a rugalmasság mellett. Magyarország részt vesz a vitákban. “Fontos és súlyos vita lesz. Nem állunk győzelemre” - mondja Lázár, aki szerint többen vannak azok a tagországok, amelyek támogatják a kötelező kvótát. A miniszter szerint hiba volt nem elfogadni az alaptörvény-módosítást. Orbán Viktor arra kérte Trócsányi László igazságügyi minisztert, hogy készítsen jelentést a betelepítéssel kapcsolatos alkotmányos kérdésekről, amivel az Alkotmánybíróság is foglalkozik majd.

Bértárgyalások: Fontos bejelentéseket tett ma Orbán, Jövőre egyszámjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra, erről itt írtunk bővebben. Fókuszban a versenyképesség. Vállalkotások versenyképességén akar segíteni a kormány, ez a feltétele szerintük a béremelésnek. Az állami szektorban folyamatos a béremelés, másik fontos kérdés a minimálbér emelése. “A falig vagy azon túl is menjen el” Varga Mihály, utasította a miniszterelnök a nemzetgazdasági minisztert. A kormány erőltetni akarja a minimálbéremelést, nagyarányú emelésben érdekeltek.

Nyugdíjas konzultáció: a nyugdíjemelés mértékéről beszél a kormány az Idősek Tanácsával, arra kíváncsiak, hogyan alakulhat a nyugdíjemelés és milyen hatásai vannak a béremelésnek és adómérséklésnek az inflációra.

Internet: 5 százalékra akarja levinni az internet áfakulcsát a kormány a mostani 18-ról, ezt az EU nem engedi, úgyhogy most lobbiznak az Európai Bizottságnál.

Kádár-kocka forever: támogatási és hitelprogramot jelentett be Lázár János a típusházak felújítására, részletek még nincsenek.

Autós rezsicsökkentés: tárgyalássorozat jön az érdekképviseletekkel arról, hogyan alakulnak az autózás feltételei. “40 éve nem alkottunk új KRESZ-t” - mondja Lázár. Kitérnének az autó üzembehelyezési folyamatairól is. Lázár elmondta, hogy a régióban nálunk a legdrágábbak az autózással járó kötelezettségek rendszámtól a kötelezőbiztosításig. A kormány szeretné ezért napirendre tűzni ezeket a kérdéseket és egyenként végigvenné az érdekképviseletekkel. Lázár belengetett egy félmondat erejéig egy Volán-MÁV összevonást is, de ez még a jövő zenéje.

Kárpátaljai segítség: bérkiegészítést ad az állam a kárpátaljai dolgozóknak és magyar házakat hoznak létre. 1400 magyar óvoda van az országon kívül 50 ezer gyerekkel. 17 milliárd forint értékben indul óvodahálózat-felújítási program, mivel alapvető fontosságú a nemzeti identitás megőrzésében, hogy már innen szívják magukba a magyarságot a gyerekek.

Ferihegyi közlekedés: vasútnak kell épülnie a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a belváros között: 29 km-es lesz, 100 milliád forintos beruházással 20 percenként lesz járat a Nyugati Pályaudvar és a reptér között, a menetidő is 20 perc körül alakul.

Bővül a Honvédség: 1400 fővel emelik a létszámot, tiszt nem lesz, csak legénységi tag. A honvédelmi miniszter decemberben elkészíti a Honvédség 10 éves fejlesztési tervét.

Kérdések

Günther Oettinger-ügy: “Jávor Benedek akar pitiáner bosszút állni a paksi bukása miatt” - vonta le a konzekvenciát Lázár. Nincs többről szó szerinte, sőt, örülni kéne, hogy az uniós biztos támogatja a magyar digitális törekvéseket. Minden negatív feltételezés “ostoba”.  Nem ajándékokat fogadott el Oettinger, az utazásait Klaus Mangold intézte a magyar kormány felkérésére. Lázár János nem mondta el, mennyibe került a biztos ideutaztatása. “Önálló kormánygépe nincs a magyar kormánynak.”

Fidesz-közeli üzletemberek túlsúlya a sajtóban: a kormánynak ehhez semmi köze, és az amerikai elnökválasztás is bizonyítja, hogy a szabadság ügyéhez nincs sok köze a médiának manapság. “Ha a sajtóból tájékozódok arról, hogy áll az amerikai elnökválasztás, akkor én azt látom, hogy Trumpnak esélye nem volt” - mondta a miniszter arra utalva, hogy a sajtó a tájékoztatás helyett a valóságot próbálta formálni. A kormánynak az a célja, hogy minden sajtóorgánum tájékoztasson a kormány munkájáról, a 444.hu kitiltását is sajnálják, de ez a házszabály, nem a kormány dönt erről.

Mit jelent a béremelés a költségvetésnek? Na ezt nem árulta el Lázár János, így nem tudni, hogy mekkora terhet jelent majd a járulékcsökkentés és a minimálbér. Készültek előzetes felmérések.

Pharaon-ügy: a magyar hatóságok helyesen jártak el, nem volt nemzetbiztonsági kockázata Gaith Pharaon szaúdi üzletember belépésének. Hogy vettek-e ujjlenyomatot, az sok dologtól függ Lázár szerint, aki lerántotta a leplet féltve őrzött titkáról: neki például nincs rendesen levehető ujjlenyomata, így mindig csak egy évre kap útlevelet és újítania kell rendszeresen.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló