<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Alábecsülte a szavazó kedvet a legtöbb előrejelzés. Trump sikeréhez a demokraták meghódítása is hozzájárult. A Republikon Intézet stratégiai igazgatóját, Dr. Tóth Csabát kérdeztük az eredmények után.

Nem lehet előre megmondani, hogy milyen politikát visz majd Donald Trump - mondta el lapunknak Dr. Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója. Szerinte “egyrészt teljesen kiszámíthatatlan Trump, másrészt akkor lehet erről többet mondani, ha kiderül, milyen személyeket jelöl a különböző kormányzati posztokra. Ebből megállapítható, hogy mennyiben lesz mérsékelt, vagy éppen konzervatív, nacionalista iránya az Egyesült Államok politikájának.”

A politológus szerint a korábban ellenséges republikánus elit támogatja majd az elnökjelöltet, de ez jól felfogott érdekük is: “rengeteg területen nincsenek kiérlelt szakpolitikai elképzelései Trumpnak, inkább csak irányai vannak. A republikánus elit még arra is lehetőséget kaphat, hogy ezt befolyásolja.”

Hogy sikerült nyerni?

A szakértő szerint Trump sikere abban áll, hogy új szavazókat hozott be, sikeresen mozgósított, és még a demokratákról is le tudott szakítani egy jó adag, jellemzően alacsony középosztálybeli fehér férfit. Ha a republikánus párt meg tudja őket tartani, akkor még jól is kijöhetnek ebből.

Tóth Csaba ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ettől még valóban számolniuk kell azzal a demográfiai jelenséggel, amelyben Hillary Clinton is bízott, miszerint hosszú távon csökkenni fog a fehérek aránya az Egyesült Államokban, de ma még bőven elegen vannak ahhoz, hogy választást lehessen velük nyerni.

Miért lőttek ennyire mellé?

Csak bizonyos államokban mértek félre a közvélemény-kutatók - mondta a szakértő arra a kérdésünkre, hogy mi volt az oka annak, hogy szinte mindenki Hillary Clintont hozta ki előzetesen győztesnek. “Úgy tűnik, hogy alulbecsülték elsősorban az idősebb, aluliskolázott nők választás hajlandóságát szavazók. Míg a csatatér államok közül Virginiában és Coloradóban jól mértek, addig Wisconsinban, Minnesotában és Michiganben rosszul, ezek pedig pont azok az államok, ahol ez a szavazói csoport erőteljesebben van jelen a előbbieknél.”

Tóth Csaba komoly önvizsgálatra számít a demokratáknál és már most hallani azokat a hangokat, amelyek azt mondják, hogy Bernie Sanders jobb jelölt lett volna. “Egy határozottan baloldalibb, populistább irányba mozdulhat el a párt, de ez egy nagyon hosszú folyamat lesz” - véli az elemző.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló