<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt 9/11-es rosszulléte egy csapásra ráirányította a figyelmet az elnökjelöltek egészségi állapotára: vajon képesek fizikailag is megfelelni az elnöki szék nyújtotta stresszes és idegőrlő kihívásoknak, vagy alkalmatlanok a feladatra? Mindaddig nem kapunk választ erre a kérdésre, amíg saját orvosaikkal vizsgáltatják magukat az elnökjelöltek.

Mire eljutunk oda, hogy beiktatják az új amerikai elnököt, biztos, hogy 70, vagy közel 70 éves lesz. Na nem mintha ez különösebben meglepő lenne, hiszen a szenátus átlagéletkora nagyjából e felett van, az viszont aggodalomra ad okot, hogy egyik elnökjelölt sem hajlandó megkérdőjelezhetetlen adatokat szolgáltatni az egészségi állapotáról, ezzel viszont saját maguk alatt vágják a fát.

Donald Trump, republikánus elnökjelölt orvosa, Dr. Harold Bornstein még hetekkel a mostani botrány előtt adott ki egy "orvosi jelentést", amelyben azt írta, Trumpnál egészségesebb elnökjelölt még nem volt az Egyesült Államok történelme során. Egy ilyen állítás minden, csak nem hihető Trump saját orvosától. Mindeközben a republikánusok boszorkánykonyhájában folyamatosan kotyvasztják a Clinton-ellenes konspirációkat, amelyekben jó nagy adagot képez az egészségi állapotára, alkalmatlanságára vonatkozó rész. Hillary Clinton ezért csak tetézte a bajt, amikor a szeptember 11-i megemlékezéskor történt incidense után, inkább csak titkolózott és nem ismerte be, hogy tüdőgyulladása van, habár arról a szűk kampánystáb már két nappal előtte, pénteken is tudott.

Érthető tehát, hogy találgatások táptalajává vált a rendezvényről kiszivárgott néhány videó, de meg kell hagyni, nem ez az első eset, hogy célkeresztbe állítják a volt külügyminisztert: folyamatosan keringenek elméletek és feltételezések, hogy szívbeteg, hogy Parkinson-kóros, de komolyabb agysérülést is fel vélt fedezni az internet népe, elég ha valaki rákeres.

Amerika legegészségesebbjei?

Nagyon gyorsan vált tehát első számú feladattá a két jelölt számára, hogy a hajrában tisztázza az egészségi állapota körüli mendemondákat, így szinte egy időben juttatták el a legfrissebb "orvosi szakvéleményeket" a Fehér Házhoz és a nyilvánossághoz. Persze ismét a saját orvosaik által szignózva.

Dr. Lisa Bardack, Clinton orvosa jelentette először, hogy a 9/11-i gyengeség oka tüdőgyulladás volt. Mint írta, a demokrata elnökjelölt antibiotikumokat szed és egyre jobban van. Kiderült, Clinton koleszterinszintje és vérnyomása normális, szívbetegség jeleit - amely a családban sajnos gyakori - nem találták. Clarixent szed az allergiájára, orvosságot pajzsmirigy alulműködésre, B-vitamint és vérhígítót a fejében talált vérrög miatt még 2012-ben. Megfelel a posztra.

Ehhez képest Donald Trump a nagy semmit közölte: szerdán volt a Dr. Oz Show című tévéműsor felvételein, ahol a műsorvezetőnek adta át a múlt heti teszteredményeit, amelyek egyelőre még nem publikusak. Semmit nem lehet tudni a korábbi egészségügyi állapotáról, hogy milyen gyógyszereket szed, mire allergiás, vannak-e örökölt betegségei, vagy bármi, ami miatt esetleg nem beszámítható döntéseket hoz majd a világ legerősebb államának első embereként A republikánus jelölt egyébként ennél többet nem is óhajt elárulni illetve de, megjegyezte, hogy a 121 kg-os súlyából "ledobhatna pár kilót".

Ez messze nem az igazi

Ennél azért látott Amerika népe már jóval alaposabb analízist is: McCain szenátor, aki 2008-ban indult a posztért, 1173 oldalas egészségügyi jelentést adott át a sajtónak, amikor éppen azt találgatták, vajon rákos-e a republikánusok elnökjelöltje.

A probléma a hatalmas titkolózással az, hogy a választók minimum megérdemlik az objektív, transzparens szakvéleményt a következő vezetőjük fizikai állapotáról, ahogy például megérdemlik az adóbevallásuk, vagyoni állapotuk és elnöki programok megismerését. Ráadásul nem csak a választók számára fontos, hanem a világ összes nemzetének, amelyik tárgyal, szövetségben van, vagy éppen függ az Egyesült Államoktól, annak gazdaságától és döntéseitől. Alapvető lenne, hogy a jelölteket ne a saját orvosaik vizsgálják, de az is, hogy ne csak egy orvos nézzen rájuk, hiszen embere válogatja, hogy mit állapítanak meg.

Makro / Külgazdaság Végre megtudhatjuk, ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 18:34
Ezek történtek a 472. napon, estig.
Makro / Külgazdaság Újabb országnak mentek neki Putyinék
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 16:17
Moszkva szerint Reykjavík tönkreteszi a kétoldalú kapcsolatokat az izlandi nagykövetség bezárásával.
Makro / Külgazdaság Még nincsenek jó híreink a pápa egészségi állapotáról
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 14:56
Orvosa szerint a Szentatyának a jövő héten még a kórházban kell maradnia.
Makro / Külgazdaság Döntő lépésre szánták el magukat az ukránok a zaporizzsjai atomerőmű ügyében
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 14:15
Az utolsó reaktort is leállították.
Makro / Külgazdaság Szörnyű tragédiáról érkezett hír
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 13:48
Többen meghaltak egy robbanóanyaggyárban történt detonációban Ankara külvárosában.
Makro / Külgazdaság Így kúszik be a kanadai erdőtüzek füstje alattomos módon a tüdőbe
Kormos Olga | 2023. június 10. 11:19
Továbbra is lángolnak a kanadai erdőtüzek, már New York és Washington is fuldokol a füstjétől. Kanada azt latolgatja, mit kell tennie a jövő érdekében, kérdés, hogy valójában milyen károkat okoz a nagymértékű füst az egészségünkben?
Makro / Külgazdaság Baj van Orbán Viktor egyik legjobb barátjával?
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 09:33
Újra kórházba került Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Súlyos lépésre szánta el magát Boris Johnson
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 09:18
A volt brit miniszterelnök azonnali hatállyal lemondott a parlamenti mandátumáról. 
Makro / Külgazdaság Összeütközött két utasszállító repülőgép
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 09:01
A tokiói Haneda repülőtéren történt incidensben szerencsére senki nem sérült meg.
Makro / Külgazdaság Újabb csörtére került sor a NATO és Oroszország között
Privátbankár.hu | 2023. június 10. 08:44
Az elmúlt órák híreit továbbra is a felrobbantott Nova Kahovka-i gát felrobbantásával kapcsolatos események uralták.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG