<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt 9/11-es rosszulléte egy csapásra ráirányította a figyelmet az elnökjelöltek egészségi állapotára: vajon képesek fizikailag is megfelelni az elnöki szék nyújtotta stresszes és idegőrlő kihívásoknak, vagy alkalmatlanok a feladatra? Mindaddig nem kapunk választ erre a kérdésre, amíg saját orvosaikkal vizsgáltatják magukat az elnökjelöltek.

Mire eljutunk oda, hogy beiktatják az új amerikai elnököt, biztos, hogy 70, vagy közel 70 éves lesz. Na nem mintha ez különösebben meglepő lenne, hiszen a szenátus átlagéletkora nagyjából e felett van, az viszont aggodalomra ad okot, hogy egyik elnökjelölt sem hajlandó megkérdőjelezhetetlen adatokat szolgáltatni az egészségi állapotáról, ezzel viszont saját maguk alatt vágják a fát.

Donald Trump, republikánus elnökjelölt orvosa, Dr. Harold Bornstein még hetekkel a mostani botrány előtt adott ki egy "orvosi jelentést", amelyben azt írta, Trumpnál egészségesebb elnökjelölt még nem volt az Egyesült Államok történelme során. Egy ilyen állítás minden, csak nem hihető Trump saját orvosától. Mindeközben a republikánusok boszorkánykonyhájában folyamatosan kotyvasztják a Clinton-ellenes konspirációkat, amelyekben jó nagy adagot képez az egészségi állapotára, alkalmatlanságára vonatkozó rész. Hillary Clinton ezért csak tetézte a bajt, amikor a szeptember 11-i megemlékezéskor történt incidense után, inkább csak titkolózott és nem ismerte be, hogy tüdőgyulladása van, habár arról a szűk kampánystáb már két nappal előtte, pénteken is tudott.

Érthető tehát, hogy találgatások táptalajává vált a rendezvényről kiszivárgott néhány videó, de meg kell hagyni, nem ez az első eset, hogy célkeresztbe állítják a volt külügyminisztert: folyamatosan keringenek elméletek és feltételezések, hogy szívbeteg, hogy Parkinson-kóros, de komolyabb agysérülést is fel vélt fedezni az internet népe, elég ha valaki rákeres.

Amerika legegészségesebbjei?

Nagyon gyorsan vált tehát első számú feladattá a két jelölt számára, hogy a hajrában tisztázza az egészségi állapota körüli mendemondákat, így szinte egy időben juttatták el a legfrissebb "orvosi szakvéleményeket" a Fehér Házhoz és a nyilvánossághoz. Persze ismét a saját orvosaik által szignózva.

Dr. Lisa Bardack, Clinton orvosa jelentette először, hogy a 9/11-i gyengeség oka tüdőgyulladás volt. Mint írta, a demokrata elnökjelölt antibiotikumokat szed és egyre jobban van. Kiderült, Clinton koleszterinszintje és vérnyomása normális, szívbetegség jeleit - amely a családban sajnos gyakori - nem találták. Clarixent szed az allergiájára, orvosságot pajzsmirigy alulműködésre, B-vitamint és vérhígítót a fejében talált vérrög miatt még 2012-ben. Megfelel a posztra.

Ehhez képest Donald Trump a nagy semmit közölte: szerdán volt a Dr. Oz Show című tévéműsor felvételein, ahol a műsorvezetőnek adta át a múlt heti teszteredményeit, amelyek egyelőre még nem publikusak. Semmit nem lehet tudni a korábbi egészségügyi állapotáról, hogy milyen gyógyszereket szed, mire allergiás, vannak-e örökölt betegségei, vagy bármi, ami miatt esetleg nem beszámítható döntéseket hoz majd a világ legerősebb államának első embereként A republikánus jelölt egyébként ennél többet nem is óhajt elárulni illetve de, megjegyezte, hogy a 121 kg-os súlyából "ledobhatna pár kilót".

Ez messze nem az igazi

Ennél azért látott Amerika népe már jóval alaposabb analízist is: McCain szenátor, aki 2008-ban indult a posztért, 1173 oldalas egészségügyi jelentést adott át a sajtónak, amikor éppen azt találgatták, vajon rákos-e a republikánusok elnökjelöltje.

A probléma a hatalmas titkolózással az, hogy a választók minimum megérdemlik az objektív, transzparens szakvéleményt a következő vezetőjük fizikai állapotáról, ahogy például megérdemlik az adóbevallásuk, vagyoni állapotuk és elnöki programok megismerését. Ráadásul nem csak a választók számára fontos, hanem a világ összes nemzetének, amelyik tárgyal, szövetségben van, vagy éppen függ az Egyesült Államoktól, annak gazdaságától és döntéseitől. Alapvető lenne, hogy a jelölteket ne a saját orvosaik vizsgálják, de az is, hogy ne csak egy orvos nézzen rájuk, hiszen embere válogatja, hogy mit állapítanak meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló