Egészség
Makro / Külgazdaság Jó hírt hozott a Richter a menopauzás nőknek 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 8. 08:06
A női egészség iránt elkötelezett Richter Gedeon Nyrt. és a Mithra Pharmaceuticals a mai napon jelentik be, hogy megállapodást írtak alá az Estelle, egy kombinált orális fogamzásgátló és a Donesta, egy postmenopauzás tünetek kezelésére szolgáló termékjelölt hatóanyagszállításáról.
Tudomány-technika Az első ország, ahol pszichedelikus szereket írhatnak fel az orvosok 
Kormos Olga | 2023. július 9. 10:54
Megvan az első ország a világon, ahol ecstasy-t és hallucinogén gombát írhatnak fel az orvosok mentális problémákra. Sokan gondolják, hogy elhamarkodott az intézkedés, mert a korábban tiltott kábítószerek így könnyen hozzáférhetővé válnak.
Makro / Külgazdaság Úgysem találná ki, hogy kik állnak az illegális szervkereskedelem mögött 
Kormos Olga | 2023. július 2. 05:49
A pár hete tragikusan elhunyt motokrossz versenyző, Szvoboda Bence öt ember életét mentette meg azzal, hogy családja hozzájárult szervei beültetéséhez. De sajnos sokszor nem ilyen felemelő történet áll egy-egy szervtranszplantáció mögött, főleg, ha kitekintünk a világba.
Turizmus „A szállóvendégek igényei teljes átalakuláson mentek keresztül” 
Natív tartalom | 2023. április 4. 16:25
A világjárvány csupán felerősítette azt a folyamatot, hogy az emberek egyre több pénzt és energiát fordítanak egészségük megőrzésére. A tendenciára reagált a szállodaipar, és egyik jelentős hazai szereplője, az Ensana, melynek Budapesten, Hévízen és Sárváron is vannak gyógyszállodái. Az egészségtudatos szolgáltatások közé tartoznak a megelőző célú kúrák, terápiák, illetve a diagnosztikai-, orvosi-, dietetikai- illetve életmódtanácsadói háttérrel biztosított egészségügyi állapotfelmérés. Az új lehetőségekről a szállodalánc vezérigazgatójával, Halmos Frankkal beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Észak-koreai atomtesztek: százezrek lehetnek veszélyben 
Privátbankár.hu | 2023. február 25. 17:14
Az északi atomkísérletek helyszínéül szolgáló Punggye-ri környékének lakosait veszélyeztetheti a folyókat szennyező radioaktív szivárgás. Nagyságrendileg félmillió ember lehet veszélyben, köztük Kína, Dél-Korea és Japán állampolgárai is.
Makro / Külgazdaság Durva jóslat: a klímaváltozás a fertőző betegségek 58 százalékát súlyosbíthatja  
Kormos Olga | 2022. augusztus 10. 19:11
A tudósok kiszámolták, hogy az éghajlatváltozás a fertőző betegségek 58 százalékát súlyosbíthatja, köztük a közönséges víz által terjedő vírusokra is hatással lehet, de olyan halálos betegségekre is, mint a pestis.
Makro / Külgazdaság Tik-tak: ezért egészségtelen a március végi óravisszaállítás 
Kormos Olga | 2022. március 14. 05:47
Miközben a világ országaiban arra készülnek az emberek, hogy március végén egy órával előre állítsák az óráikat, egyre több érv szól amellett, hogy a normál időről a nyári időszámításra való áttérés megzavarja a napi rutint, sőt, még az egészségre is káros. Két hét múlva itt a tavaszi óraátállítás.
Közérdekű Új kutatás: a születendő babáknak nagyon jót tesz, ha az anyukát beoltják 
Privátbankár.hu | 2022. február 17. 14:08
A várandósság alatt kapott oltások hatását végre vizsgálni lehetett babákon is.
Közérdekű Kijöttek a szennyvízadatok: ezekben a városban rosszabbodott a helyzet   
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 15:36
Továbbra is emelkedést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.
Közérdekű Koronavírus: átlépte az 5 ezret a kórházban kezelt betegek száma  
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 09:21
8 ezernél több új fetőzöttet azonosítottak, egy nap alatt 157 beteg került kórházba. 
Makro / Külgazdaság Így ölhet meg minket a klímaváltozás 
Kormos Olga | 2021. október 24. 05:34
Bár most épp az őszi időjárást szokjuk, nem árt tisztába kerülni azzal, hogy a nyáron tapasztalható szélsőséges hő hosszútávú egészségügyi problémákat okozhat a szervezetünkben, sőt, halálhoz is vezethet.
Makro / Külgazdaság Lassabban jutunk el a járvány csúcsára, mint tavaly 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 20. 09:27
Bár emelkednek az esetszámok, de nincs akkora ugrás az adatokban napról napra, mint egy éve.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára  
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Személyes pénzügyek Ráerősített az öngondoskodás iránti igényre a járvány 
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 15:12
Egyre többen veszik saját kezükbe az egészségügyi öngondoskodás kérdését – derült ki a Pénztárszövetség első negyedéves eredményeiből. A hosszú távú, nyugdíjcélú megtakarítások mellett tavaly és a 2021-es év első negyedévében a több mint 930 ezer egészségpénztári tag 8 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapította egészségügyi célú befizetéseit, ami rekordösszegnek számít az elmúlt 20 év első negyedéveit tekintve.   
Részvény / Deviza / Áru Legyőzni a halált, meghosszabbítani az életet – indulnak az emberkísérletek 
Privátbankár.hu | 2019. november 25. 15:24
Ősidők óta próbálja az emberiség az öregedést legyőzni, lassítani. Úgy tűnik, már sikerült, de még csak halaknál és egereknél. Most egyre inkább az emberkísérletek vannak napirenden. De mi lesz, ha sikerül 130 évig élni? Összeomlik a nyugdíjrendszer? Vagy csak a gazdagok élhetnek sokáig?
Vásárló A popcornnal együtt faljuk a műanyagot is 
Privátbankár.hu | 2019. október 27. 13:00
Elgondolkodott már azon, hogy az autóülésre helyezett pizza-doboz miért nem zsírozza be a huzatot? Vagy, hogy miért nem lobban lángra a mikróban a túlhevített popcorn? Azért, mert egészségünkre veszélyes műanyagokat tartalmaznak.
Vásárló Megnézik, mennyire egészségesek a magyarok – téged is megkérdezhetnek  
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 14:38
Mától egészen december közepéig gyűjtik az adatokat.
Makro / Külgazdaság Elárulták Matolcsyék, hogyan tennék rendbe az egészségügyet  
Valkai Nikoletta | 2019. március 4. 06:06
Rosszabb a magyarok egészségi állapota, mint a hasonló fejlettségű országok lakosaié a régióban, a hazai egészségügyi rendszer egyik legnagyobb problémája, hogy a kialakuló betegségek többségét csak későn diagnosztizálják, az orvosszakma elöregedett, nem tudni, ténylegesen mennyibe kerül egy beteg kezelése – többek között ezeket a megállapításokat tartalmazza a Magyar Nemzeti Bank Versenyképességi programja.
Vásárló Egyre rosszabb a levegő az országban - már Budapesten se jó lélegezni 
Privátbankár.hu | 2018. november 10. 15:37
Továbbra is magas a légszennyezettség, már a fővárosban is egészségtelennek minősítették a levegő minőségét a magas szállópor-koncentráció miatt.
Személyes pénzügyek Egészen elkeserítőek a magyar nyugdíjkilátások: ebből katasztrófa lesz 
Gáspár András | 2018. október 1. 20:01
Az elmúlt időszakban záporoztak azok a kutatási eredmények, amelyek a lakosság körében vizsgálták a nyugdíjjal kapcsolatos várakozásokat. Az eredményekből kirajzolódó kép nem elsősorban azért elkeserítő, mert semmi jóra nem számítanak a magyarok, hanem azért, mert ennek ellenére nem igazán tesznek semmit. Ha nem lesz megtakarításunk a nyugdíj kiegészítésére, az egészségünk pedig nem engedi majd meg, hogy dolgozzunk 65 év felett is, az katasztrófával fenyeget.
Vásárló Az alkohol az emberiség sikerének nagy titka? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 26. 16:15
Mértéktelenül fogyasztva változatlanul nagyon egészségtelen, de tudósok szerint az alkoholnak, pontosabban a mértékletes társas ivásnak komoly szerepe lehet a barátságok, közösségi kapcsolatok kialakításában. Ösztönzi az endorfintermelést, ami a bizalmas emberi kötődéseknél fontos, de az immunrendszert is erősíti. Még az sem mindegy, hogy helyi kis közösségben, vagy személytelen nagyvárosi környezetben fogyasztjuk.
Személyes pénzügyek Oké, hogy tovább élünk, de meddig maradunk egészségesek? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 18:30
Az európaiak egyre tovább élnek, de ez nem mindenkire egyformán vonatkozik – írja a WHO jelentése. Továbbra is magas az alkoholfogyasztás, a dohányzás, és egyes országok nagyon keveset fordítanak egészségügyre. Hány egészséges évünk maradhat?
Személyes pénzügyek 80 százalék van ellene, végre megszűnhet az óraátállítgatás? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 16:01
A nyáron rendezett online konzultáción nagy többséggel győztek a nemek, azaz a többség az óraátállítás eltörlését szeretné. Az EU Bizottság ajánlást fog készíteni ezzel kapcsolatban – mondta ma egy szóvivő.
Karrier Az idősebbek tényleg kevésbé tudnak jól dolgozni? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 12:40
Két német kutatóintézet szerint az idősebbek munkateljesítménye a nyugdíjkorhatár felé közeledve nem romlik, inkább átalakul. A szakmai és élettapasztalat alkalmasabbá teszi őket csoportmunkára és bonyolultabb feladatok megoldására, míg a fiatalok gyorsaságban tarolnak. Senkit sem kellene leírni, csak oda kell figyelni, kinek milyen munkát érdemes végeznie.
Vásárló Miért bírjuk jobban a hőséget nyaraláskor, mint itthon? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 14. 20:33
Ugyanaz a nagy meleg egy kínszenvedés a városban, a munkában, de felüdülés lehet a nyaralóhelyen. Sőt, sokszor panaszkodunk is, ha nem azt kapjuk a nyakunkba. Miért bírjuk sokkal jobban a kánikulát, még a vízparttól távol is, szabadságunk idején? Több oka is lehet.
Vásárló Vigyázz, a gyógyszerek hatása is változhat a hőség miatt 
Privátbankár.hu | 2018. július 27. 18:40
Akik rendszeresen gyógyszereket szednek, azoknak nem árt tisztában lenni vele, hogy egyes készítmények nagy melegben hatásukat veszíthetik, másoké megnőhet. Megint másoknál a megfelelő tárolásra kell fokozottan ügyelni. Van, ami már 25 fokban olvadozni kezd.
Vásárló A jó naptej nem kell, hogy feltétlenül drága legyen 
Privátbankár.hu | 2018. július 1. 11:01
Új teszt készült, és azt mutatta, mint a régiek: a napozókrémek és olajok között az olcsó sokszor jobb, mint a drága. A németországi áruházláncok, drogéria-hálózatok termékei közül több is a csúcson végzett, ezek nálunk is előfordulhatnak. De nem mindegy, hogyan használjuk ezeket, és egyik sem csodaszer.
Személyes pénzügyek Alapvető gondok lesznek a nyugdíjakkal, ha nem vigyázunk 
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 06:06
A jólétben eltöltött nyugdíjas évekhez az kéne, hogy az emberek gondoskodjanak magukról, azaz megtakarítsanak, befektessenek. Egy új felmérés szerint azonban az egész világon probléma, hogy az embereknek nincsenek ehhez meg a megfelelő pénzügyi ismereteik. Az ezt mérő index tavaly egyáltalán nem is javult.
Vásárló Túlélni a tavaszt: biztos tippek a fáradtság ellen 
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 17:10
A vitaminok pótlása rendkívül fontos ebben az időszakban, hogy elkerüljük a megbetegedéseket és hogy könnyebben leküzdjük a tavaszi fáradtságot.
Vásárló Heti 5 testnevelés? Mégis rengeteg az elhízott gyerek  
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 14:12
Több mutatóban is javult a magyar diákok fittségi állapota, ám továbbra is komoly gondot jelent az elhízás a fiataloknál - olvasható ki a Magyar Diáksport Szövetség által kezdeményezett felmérés eredményéből.
Vásárló Az emberek fele nem tudja, mit kell tenni a kullancs eltávolítása után 
Privátbankár.hu | 2018. április 1. 16:19
Kullancsokkal bárhol találkozhatunk; városi parkban, erdei kiránduláskor, de játszótéren vagy a sportpályán is. 60 százalékunkat már csípte meg kullancs, de szerencsére a többség – közel 80% - tisztában van azzal, mi ilyenkor a teendő. A Lyme-kór ellen nincs védőoltás, de biztosítás legalább van.
Részvény / Deviza / Áru Micsoda új szolgáltatások készülnek – húst, zenét, orvost is a blokkláncról veszünk majd? 
Eidenpenz József | 2018. január 31. 16:30
Kevés szó esett a kriptodevizákról, sokkal több a blokklánc más gyakorlati alkalmazásairól a keddi Blockchain Budapest konferencián. Egészen meglepő megoldásokról lehetett hallani például az egészségügyben, az élelmiszer-biztonság terén vagy a médiában, amiből az látszik, hogy a bitcoin árfolyama csak a jéghegy csúcsa. A kriptodevizák mögött komoly gazdasági erő kezd kialakulni.
Vásárló Kiderült, mi a titka a magyar gyógyszerek sikerének 
Privátbankár.hu | 2018. január 18. 09:59
Rengeteg ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálaton.
Személyes pénzügyek A rák miatti halálesetek 40 százaléka megelőzhető lenne  
Privátbankár.hu | 2017. december 21. 15:01
A magyarok egyik legnagyobb félelme a daganatos megbetegedés. Szinte nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk valamilyen daganatos megbetegedéssel kapcsolatos hírrel: ha nem a médiában, akkor a szomszédban, a családban, az ismerősi körben. A tendencia sajnos azt mutatja, sokan nincsenek tisztában a prevenció fontosságával, pedig a WHO adatai szerint a rákos megbetegedések miatt bekövetkezett halálozások 40%-a odafigyeléssel megelőzhető lenne.
Személyes pénzügyek Mi legyen a korkedvezményes nyugdíj helyett? Kezd tisztulni a kép 
Privátbankár.hu | 2017. december 8. 07:34
A munkáltatók, a munkavállalók és a kormány közösen próbálja kitalálni, mi legyen a 2015-ben kivezetett korkedvezményes nyugdíj helyett. Az egészségre ártalmas munkahelyen dolgozók munkaidejéről már megállapodtak, a pótszabadságról és a rekreációról azonban még megy a vita. Azt is ki kell találni, ki fizesse a rendszert.
Vásárló Tényleg 6 évvel tovább él, aki bajuszt növeszt? 
Gáspár András | 2017. november 3. 18:01
Sajnos egyelőre nincs ilyen tudományos áttörés, de a mostanra hagyományossá vált kezdeményezés tényleg segíthet abban, hogy a felhívja a figyelmet egy olyan egészségügyi krízisre, ami a férfiakat érinti és messze nem beszélünk róla eleget. Itt az ideje, hogy a férfiak kackiás bajuszt növesszenek - de azért a nőknek sem kell tétlenül üldögélniük. Hajrá Movember!
KKV Nagyon megijedtek a magyar gyógyszerészek - de már minden rendben 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 07:45
10 évvel ezelőtt nagy riadalmat okozott, hogy bizonyos termékeket patikán kívül is lehet árusítani - mostanra kiderült, nem kaptak rá a magyarok a lehetőségre.
Személyes pénzügyek Eloszlatták a mítoszt, az alvás rovására te sem tudsz időt spórolni 
Privátbankár.hu | 2016. december 25. 20:03
Átszoktathatod-e magad a kevesebb alvásra? A kutatók szerint nem, aki kevesebbet alszik, annak a szellemi teljesítőképessége mindenképpen csökken. Hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, az egyénfüggő, a legjobb, ha magunk kísérletezzük ki magunknak. Erre most van talán a legjobb alkalom.
Karrier És te jól érzed magad a munkahelyeden? Félnek a jövőtől a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 13:14
Van azért pár dolog, amivel te is jobbá teheted a munkahelyi közérzeted.
Vásárló Egészségesebb élelmiszereket akar látni a boltok polcain az EU  
Privátbankár.hu | 2016. október 26. 17:48
Uniós szinten határoznák meg, mennyi transzzsír lehetne az élelmiszerekben.
Vásárló Életveszélyes ennyit ülni - ellustultak a magyarok az autóktól 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 22. 14:05
A magyar autóvezetők hetente átlagosan 5,1 órát töltenek a volán mögött, mégis mindössze 15 százalékuk sportol minden nap.
Makro / Külgazdaság Súlyos Clinton állapota? Jogunk van tudni 
Veres Patrik | 2016. szeptember 15. 09:24
Hillary Clinton demokrata elnökjelölt 9/11-es rosszulléte egy csapásra ráirányította a figyelmet az elnökjelöltek egészségi állapotára: vajon képesek fizikailag is megfelelni az elnöki szék nyújtotta stresszes és idegőrlő kihívásoknak, vagy alkalmatlanok a feladatra? Mindaddig nem kapunk választ erre a kérdésre, amíg saját orvosaikkal vizsgáltatják magukat az elnökjelöltek.
Vásárló Nem gondolnád, hogy mennyire egészségesen élnek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 11. 12:35
Miközben Magyarországon hatalmas problémát jelent az egészségtelen életmód és az elhízás, a Nielsen felmérése azt mutatja, hogy a vásárlók kétharmada hajlandó többet fizetni azért, hogy egészséges és adalékanyagoktól mentes élelmiszer kerülhessen az asztalát. Sőt, az európai átlaghoz képest még viszonylag egészségtudatosnak is számítunk. De akkor mi a gond?
Közérdekű Te nézegeted a kalóriatartalmat sörözés közben? Kellene! 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 2. 17:20
Sörhas. Ez a szó sok mindent elárul arról, hogy a sörfogyasztás igen könnyen zsírképződést is okozhat. A sörök között óriási különbség lehet energiatartalmukat tekintve, de ha csak az alkoholért isszuk, akkor úgy látszik, majdnem mindegy.
Vásárló Hol van nagyobb veszélyben a gyereked? Fesztiválon vagy diszkóban? 
Privátbankár.hu | 2016. július 7. 10:28
Nem mindegy, hogy milyen ellátásban részesülnek azok a fiatalok, akik egy kicsit túltolták a bulikát.
Vásárló Rákot okozott a hintőpor - óriási kártérítést fizet a cég 
Privátbankár.hu | 2016. május 4. 07:41
Pár hónapon belül második kártérítési perét veszti el a Johnson & Johnson amerikai nagyvállalat, mert egy bíróság ismét úgy ítélte meg, hogy a nők által használt intim hintőpora rákbetegséget okoz.
Vásárló 20 ezer forintot adnak vissza a Marlboro-vásárlóknak 
Privátbankár.hu | 2016. február 23. 08:20
Közel 200 ezer amerikai Marlboro Lights-fogyasztó dohányos kap 25 dollárt plusz kamatokat, miután egy massachusetts-i bíró úgy döntött: a dohánygyártó átverte őket azzal, hogy kevésbé károsnak állította be a Lights-cigarettákat.
Vásárló Két másodperc alatt is felpörgetheted az agyad - ezt próbáltad már? 
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 11:13
Meghökkentő, mennyire nem mindegy, hogyan ülünk le a számítógép elé, amikor dolgozunk: bizonyíték van arra, hogy nem ugyanúgy teljesít az, aki görnyedve üti a billentyűzetet, mint aki egyenes háttal ül a székén. Ha valamit meg kell oldani, húzd ki magad!
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG