<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.

Augusztus 8-án véget ért a tokiói olimpia, idén 175 sportolóból állt a magyar csapat. Több mint 70 sportoló felkészülését pedig speciális labordiagnosztikai vizsgálatokkal és percre, grammokra lebontott étrenddel is segítették a szakemberek. Az augusztus 24-én induló paralimpiára szintén így készül a sportolók egy része - derült ki a társaság közleményéből. 

A cél az volt, hogy ne menjen úgy sportoló az olimpiára, hogy nincs feltöltve a vitamin- és nyomelemraktára. Azaz ne legyen olyan hiánya, ami nincs kezelve és befolyásolhatja a teljesítményt.

Kárász Anna, Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és Csipes Tamara (b-j), a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének olimpiai bajnokai a tokiói olimpiáról hazatérő magyar csapat ünnepélyes fogadásán (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)Kárász Anna, Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és Csipes Tamara (b-j), a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének olimpiai bajnokai a tokiói olimpiáról hazatérő magyar csapat ünnepélyes fogadásán (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

300 vérvétel, 5 liter vér, 420 óra konzultáció

„A felkészülés alatt 300 vérvételen vettek részt a sportolók és több mint 5 liter vért vettek le tőlük, amely nagyjából egy ember teljes vérkészletének felel meg. 4600 laborértéket elemeztek a szakértőink, 420 óra dietetikai vagy laborkonzultáción vettek részt a sportolók. Voltak meglepő eredmények is: 47 esetben például súlyos vitaminhiányt, 50 esetben súlyos nyomelemhiányt, míg 18 esetben jelentős vitamin- vagy nyomelem-túladagolást találtunk” – tette hozzá Szász Máté.

A sportolók 61 százaléka nem volt megfelelően hidratált, 20 százalékuk pedig jelentősen dehidratált volt. De 29 százaléknál találtak réz- és 25 százalékuknál pedig jódhiányt, míg 23 százalékuk C-vitamin-hiányos volt. A koronavírus-járvány miatt pedig több mint ezer PCR-tesztet is végzett a cég a sportolókon.

Percre és grammra meghatározott étrend

A Synlab sportdiagnosztikai üzletága többek között a teljes női vízilabdaválogatott felkészülését segítette komplex laborvizsgálatokkal és dietetikai tanácsadással, de a velük együttműködő sportolók között ott voltak a vívóválogatott tagjai, a kajak-kenusok és a gyorskorcsolyaválogatott bizonyos tagjai is.

A sportdiagnosztikai konzultációk során a szakemberek átbeszélik a sportolóval, hogy milyen egyéni céljai vannak, azaz például a regenerációs képességén vagy mondjuk a robbanékonyságán szeretne-e javítani. A közös munka adatokon alapul, míg egy átlagos laborvizsgálat körülbelül 35 paramétert néz meg, addig a Synlab ötezer paramétert képes mérni. A dietetikusok egy grammra és percre pontosan lebontott, célzott étrendet állítanak össze, amely tartalmazza az összes vitamint és ásványi anyagot, amelyre az adott sportolónak szüksége van. Többek között azt is meg tudjuk mondani, hogy milyen ételnek milyen gyors a felszívódása, és annak milyen hatása van egy adott versenyszámra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
Karrier "Tanárnak lenni egzisztenciálisan az öngyilkosságot közelíti" – A hét videója
Bíró Vilma - Izsó Márton Artúr | 2022. március 18. 16:31
Nem csak bérprobléma, hanem strukturális probléma van az oktatásban, és legjobban a diákok látják, hogy baj van. 
Karrier 5 kérdés, amelyet minden főnöknek meg kell kérdeznie, mielőtt túl késő
Kollár Dóra | 2022. február 20. 15:21
Abban a világban, ahol továbbra is nagyon sokan döntenek a felmondás mellett, gyakran felmerül a kérdés: mégis hogyan lehetne mindezt megelőzni? Ez lehet az egyik válasz.
Karrier Sztrájkolnának a mozdonyvezetők – a MÁV szerint jogszerűtlenül
Privátbankár.hu | 2022. február 2. 18:49
Március tizedikére hirdettek munkabeszüntetést. 
Karrier Több mint 400 új munkahelyet hozott létre a Lidl Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 10:22
A Lidl 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot Ecseren, a Budapesten és környékén lévő áruházai kiszolgálására.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG